Ψωρίαση στα νύχια; Φωτοθεραπεία!

Τα νύχια σας αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής σας και συχνά αποτελούν ένδειξη για πιθανά προβλήματα υγείας. Η προστασία των νυχιών από φθορές και σπασίματα μπορεί να σας βοηθήσει να τα διατηρείτε γερά και υγιή. Η ψωρίαση επηρεάζει τα νύχια και μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο σχήμα, την υφή, το πάχος, το χρώμα και την ανθεκτικότητά τους. Η ψωρίαση στα νύχια εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα, όπως κυματισμούς και γουβίτσες στην πλάκα των νυχιών, ξεφλούδισμα, θρυμματισμό στις άκρες ή αποκόλληση όλου του νυχιού από το δέρμα. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί με κιτρίνισμα των νυχιών ή με σχισμοειδή αιμορραγία στο δέρμα κάτω από τα νύχια.

Η ψωρίαση στα νύχια αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με φωτοθεραπεία

Η ψωρίαση στα νύχια είναι μια χρόνια πάθηση που έχει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα άλλων παθήσεων. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται εκ των προτέρων σωστή διάγνωση από τον δερματολόγο. Αυτό σημαίνει πώς εάν παρατηρήσετε διάφορα σημάδια στα νύχια σας, θα πρέπει άμεσα να τον συμβουλευτείτε.

Εάν έχετε ήδη εκδηλώσει ψωρίαση στο δέρμα, σε διάφορες περιοχές του σώματος, συνήθως οι αλλαγές στα νύχια σας σχετίζονται με ψωριασική ονυχία. Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με ψωρίαση στο δέρμα εκδηλώνουν ψωρίαση και στα νύχια των χεριών ή των ποδιών.

Η ψωρίαση στα νύχια, όπως και στο δέρμα, αντιμετωπίζεται με συνδυασμό θεραπευτικών μεθόδων που ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με την σοβαρότητα της νόσου και τις ανάγκες του ασθενή.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (Intensive Quality Skin Clinics), η θεραπεία βασίζεται αποκλειστικά στην εφαρμογή φωτοθεραπείας με μονοχρωματικό φως στενού φάσματος.

Η εκπομπή του φωτός καθορίζεται από τον δερματολόγο ανάλογα με τον τύπο δέρματος του ασθενή και τα χαρακτηριστικά της ψωρίασης στα νύχια του.

Η φωτεινή δέσμη εστιάζεται με ακρίβεια στις βλάβες της ψωρίασης, προστατεύοντας το υγιές δέρμα γύρω από τα νύχια. Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος κατάλληλη για όλα τα δέρματα και όλες τις ηλικίες, ακόμη και για τα παιδιά. Πραγματοποιείται στο ιατρείο με ειδική συσκευή προηγμένης ιατρικής τεχνολογίας.

Η φωτοθεραπεία για την ψωρίαση στα νύχια, συνήθως, συνδυάζεται με τοπική εφαρμογή σκευασμάτων και με Pulsed Dye LASER. Η δράση του LASER, όπως και της φωτοθεραπείας, είναι εστιασμένη, ακριβής και ασφαλής.

Ενισχύει τα αποτελέσματα της θεραπείας για την ψωρίαση στα νύχια και συμβάλλει στη διατήρηση των αποτελεσμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία περιλαμβάνει αριθμό συνεδριών ανάλογα με το πρόβλημα και την πορεία αποκατάστασης των νυχιών.

Η βελτίωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης στα νύχια εξαρτάται από την συνέπεια του ασθενή ως προς την τήρηση των συνεδριών και των οδηγιών του δερματολόγου.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα νύχια είναι ευάλωτα, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με εξωγενείς παράγοντες και πως η ψωρίαση είναι απρόβλεπτη, αφού πολλές φορές επιδεινώνεται χωρίς προειδοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ