8 Μύθοι και αλήθειες για το Botox

Πολλά έχουν ακουστεί για το Botox. Τι όμως από αυτά είναι ψέμα και τι πραγματικότητα; Συγκεντρώσαμε τους 8 πιο δημοφιλείς μύθους για την εφαρμογή του Botox και τους αναλύουμε έναν- έναν. 

Μύθος: Το Botox δεν είναι ασφαλές.

Πραγματικότητα: Το Botox χρησιμοποιείται με ασφάλεια πολλά χρόνια.

Οι εγχύσεις λείανσης των ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη είναι εγκεκριμένη από τον FDA και ήδη από το 1993, αποτελούν σταθερά τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς. Το μπότοξ είναι 100% ασφαλές όταν χορηγείται από εξειδικευμένο ιατρό που ακολουθεί όλα τα προτεινόμενα πρωτόκολλα σχετικά με την αποθήκευση, τη δοσολογία, και τον τρόπο χορήγησής του. 

Δυστυχώς, υπάρχουν διάφοροι, οι οποίοι δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι ή κατάλληλοι για να το εφαρμόσουν. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε πάντα πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε την επιλογή σας.


Μύθος : Το Botox δημιουργεί ένα ανέκφραστο και παγωμένο πρόσωπο.

Πραγματικότητα: Το Botox χαλαρώνει τους μυς του προσώπου, έτσι ώστε να φαινόμαστε φρέσκοι και ξεκούραστοι.

Το μπότοξ στοχεύει συγκεκριμένους μύες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις δυναμικές ρυτίδες, δηλαδή τις ρυτίδες έκφρασης. Λειαίνει τις ρυτίδες του μετώπου, τις ρυτίδες συνοφρύωσης, τις ρυτίδες έκπληξης και άρνησης αλλά και τις ρυτίδες στην άκρη του ματιού, γνωστές και ως το «πόδι της χήνας».  

Εάν το αποτέλεσμα είναι αφύσικο μετά από μια θεραπεία, αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένη δοσολογία ή λάθος στην εφαρμογή. Το Botox πρέπει να χορηγείται πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρμονία των μυών και η φυσική ισορροπία. 


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μύθος: Είναι κατάλληλο μόνο για μεγάλες ηλικίες

Πραγματικότητα: Το Botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προληπτική θεραπεία 

Πολλοί εσφαλμένα θεωρούν πως το μπότοξ εφαρμόζεται μόνο σε πιο ώριμες επιδερμίδες. Η θεραπεία με μπότοξ μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά. Το Baby Botox αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για πρόληψη των ρυτίδων. 

Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 25-30 ετών, τα οποία επιθυμούν μια μικρή, διακριτική πινελιά διόρθωσης των ρυτίδων που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό τους, εξαιτίας της έντονης εκφραστικότητάς τους.


Μύθος: Το Botox συσσωρεύεται στον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου.

Πραγματικότητα: Το Botox είναι προσωρινό.

Τα αποτελέσματα του μπότοξ είναι προσωρινά, ωστόσο η διάρκεια τους εξαρτάται από το πώς αντιδρά ο κάθε οργανισμός στη θεραπεία. Γίνονται ορατά από την 5η ημέρα και η διάρκεια τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 4 έως 6 μήνες. 

Η διάρκειά τους εξαρτάται από τον τρόπο διάταξης των μυών του προσώπου. Εάν έχετε δηλαδή ορθοκινητικό, υπερκινητικό ή υπερτονικό τύπο. Ωστόσο, οι γραμμές και οι ρυτίδες μοιάζουν λιγότερο έντονες με την πάροδο του χρόνου. 


Μύθος: Κατά την εφαρμογή απαιτείται αναισθησία

Πραγματικότητα: Η θεραπεία με Botox είναι μη επεμβατική 

Η θεραπεία μπότοξ αποτελεί μία μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς. Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για τη χορήγηση του και δεν απαιτείται η χρήση αναισθητικού.

Μύθος: Η θεραπεία με Botox είναι επίπονη

Πραγματικότητα: Η αίσθηση είναι απλώς ένα τσίμπημα

Ανεξάρτητα με το ποια είναι τα επίπεδα αντοχής του καθένα στον πόνο, η θεραπεία με μπότοξ είναι μία ανεκτή διαδικασία. Η αίσθηση της χορήγησης περιγράφεται από τους περισσότερους ως ένα ελαφρύ τσίμπημα που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι βελονιτσες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτές και εγχέεται μόνο μία μικρή ποσότητα. Με την ειδική τεχνική του Dr. Τζερμιά μπορείτε να γνωρίσετε την εφαρμογή Botox χωρίς πόνο.


Μύθος: Το Botox απευθύνεται μόνο σε γυναίκες

Πραγματικότητα: Το Botox αποτελεί θεραπεία για όλους

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι γυναίκες επενδύουν περισσότερο στη διατήρηση της νεανικής τους εικόνας. Πλέον αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Σήμερα, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες θέλουν να φαίνονται φρέσκοι και ξεκούραστοι.  

Πολλοί άντρες θέλουν να κάνουν θεραπεία με μπότοξ για να φαίνονται πιο προσιτοί. Πιστεύουν πως οι ρυτίδες τους κάνουν να μοιάζουν περισσότερο αυστηροί και «θυμωμένοι».  


Μύθος: Ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει θεραπεία Botox

Πραγματικότητα: Η θεραπεία Botox είναι ιατρική πράξη

Από όλους τους μύθους σχετικά με το Botox, αυτή η εσφαλμένη αντίληψη είναι και η σημαντική! Υπάρχει η πεποίθηση πως το μόνο που χρειάζεται για την εφαρμογή του μπότοξ είναι κάποιος να κάνει την ένεση! Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια και είναι και επικίνδυνο!

Παρόλο που πρόκειται για μία μη επεμβατική διαδικασία, δεν παύει να είναι ιατρική υπόθεση. Επομένως, θα πρέπει να χορηγείται μόνο από έναν έμπειρο, καταρτισμένο και πιστοποιημένο ιατρό.


ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Tα ιατρεία μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Κολωνάκι & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.