Απώλεια βάρους και ευεξία

Αποτελεσματικό ιατρικό αδυνάτισμα

Η απώλεια βάρους είναι ένας αγώνας για τον καθένα: διάφορες δίαιτες, αντιφατικές πολλές φορές, μέρες γεμάτες πειρασμό και προτάσεις διατροφής που ακολουθούν οι celebrities, σας κάνουν να νιώθετε ένοχοι και να βλέπετε το αδυνάτισμα μεγάλη δοκιμασία. Κι όμως, αν αγωνίζεστε να χάσετε βάρος, το ιατρικό αδυνάτισμα μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημά σας.

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, παρέχουμε μια σειρά από αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες αδυνατίσματος βασισμένες σε ιατρικές μεθόδους. Τα προγράμματα απώλειας βάρους καθορίζονται από εξειδικευμένους γιατρούς-ενδοκρινολόγους-διατροφολόγους, που σας καθοδηγούν και σας προσφέρουν την ιδανική λύση με βάση τις ανάγκες σας.

Ιατρική παρέμβαση για την απώλεια βάρους

Η παχυσαρκία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στους ενήλικες λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής και της υψηλής θερμιδικής πρόσληψης από τη συχνή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων και πρόχειρου φαγητού. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι για να χάσουν βάρος αρκεί να τρώνε λιγότερο και να κινούνται περισσότερο, ώστε σε καθημερινή βάση οι θερμίδες που λαμβάνουν να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που καίνε. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλοί παράγοντες μπορούν να εμποδίσουν αυτή την αλλαγή στον τρόπο ζωής και να κάνουν την απώλεια βάρους δυσκολότερη. Τέτοιοι παράγοντες είναι η έλλειψη χρόνου για υιοθέτηση συνηθειών υγιεινής διατροφής και άσκησης ή ορισμένες παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο υποθυρεοειδισμός ή η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Για τον λόγο αυτό, κάποιες φορές απαιτείται ιατρική παρέμβαση για την απώλεια βάρους.

Το ιατρικό αδυνάτισμα γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού 

Στο Τμήμα Αντιγήρανσης, Αδυνατίσματος και Ευεξίας στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics  γνωρίζουμε πως πολλοί καταφεύγουν στο διαδίκτυο για να αγοράσουν διάφορους τύπους φαρμάκων για αδυνάτισμα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε για τη δική σας υγεία. Η απώλεια βάρους μέσω λήψης φαρμάκων πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού. Η καθοδήγηση από τον ειδικό σχετικά με το εάν ένα φάρμακο αδυνατίσματος είναι κατάλληλο για σας, αν η δοσολογία που το λαμβάνετε είναι η σωστή και ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες από την λήψη του, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας.

Περισσότερα από τα μισά του συνόλου των φαρμάκων για αδυνάτισμα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου είναι απομιμήσεις. Όταν αγοράζετε φάρμακα αδυνατίσματος στο διαδίκτυο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα προϊόντα που παραγγέλνετε είναι γνήσια ή ασφαλή για να τα λαμβάνετε. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε προγράμματα αδυνατίσματος που σας προτείνει ο εξειδικευμένος ιατρικός φορέας ή να αγοράζετε μόνο συνταγογραφούμενα φάρμακα που είναι αυστηρά ελεγχόμενα.

Ο κύκλος απώλειας βάρους 

Θέλει αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή η απώλεια και η σωστή διαχείριση του βάρους σας. Ο κύκλος απώλειας βάρους σάς αποκαλύπτει από ποιες φάσεις περνάει και γιατί πολλοί εγκαταλείπουν στη μέση της προσπάθειας.

Πηγή: Ethnographic Weight-Loss Patient Journey Study. Novo Nordisk Inc. Έρευνα Ιανουάριος 2015.

1 ) Καθοριστική στιγμή

Ήρθε η ώρα να αδυνατίσω.

2 ) Απόφαση

Είμαι έτοιμος να ερευνήσω τις διαθέσιμες επιλογές. Θα επιλέξω την μέθοδο αδυνατίσματος που θα με βοηθήσει να πετύχω τον στόχο μου.

3) Κίνητρο

Βλέπω διαφορά στο βάρος μου, το ίδιο μου λένε και οι άλλοι. Μπορώ να το κάνω.

4) Εμπόδιο

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και δεν χάνω βάρος πλέον. Αυτό με απογοητεύει.  (Αυτό συμβαίνει συχνά όταν οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα αδυνατίσματος και επιστρέφουν στον παλιό τρόπο ζωής.)

5) Απογοήτευση

Δεν μπορώ να συνεχίσω, καλύτερα να σταματήσω να προσπαθώ τόσο σκληρά.

6) Κούραση

Δεν θέλω καν να σκεφτώ το βάρος μου αυτή τη στιγμή.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσετε βάρος;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολο να χάσετε βάρος είναι οι αλλαγές στα επίπεδα της ορμόνης όρεξης, που παράγεται στο ανθρώπινο σώμα. Όταν μπαίνετε σε διαδικασία να χάσετε βάρος, το σώμα σας αντιδρά προκαλώντας αύξηση στην παραγωγή μιας βασικής ορμόνης που σας κάνει να πεινάτε, υπονομεύοντας έτσι την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε.

Κι όμως, μπορείτε να αδυνατίσετε και να διατηρήσετε το βάρος σας. Όλα μπορούν να γίνουν βάσει ιατρικού σχεδίου, αν ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

 • Αλλάξτε τον τρόπο αδυνατίσματος.
 • Εστιάστε στην απώλεια βάρους και στη διαχείριση του βάρους σας.
 • Ακολουθήστε παράλληλα με το πρόγραμμα αδυνατίσματος κάποια σωματική άσκηση.
 • Υιοθετήστε διατροφή με χαμηλές θερμίδες που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. 
 • Σε περίπτωση παχυσαρκίας, αντιμετωπίστε την σοβαρά, όπως και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Γνωρίζετε πως μια απώλεια 5% έως 10% του βάρους σας είναι ιατρικά πολύ σημαντική; Η μείωση του βάρους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση καταστάσεων υγείας που σχετίζονται με το βάρος.

Η απώλεια βάρους και η διατήρησή του είναι μακροπρόθεσμο σχέδιο

Εάν η δίαιτα και η φυσική δραστηριότητα δεν είναι αρκετές για την απώλεια βάρους ή αν αντιμετωπίζετε μια παθολογική κατάσταση που σχετίζεται με το βάρος σας, τότε χρειάζεστε την ιατρική μας παρέμβαση. Επικοινωνήστε με τον ιατρικό μας σύμβουλο στο Τμήμα Αντιγήρανσης, Αδυνατίσματος και Ευεξίας στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics. Μετά τη ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία αξιολόγησης του προβλήματός σας, θα καταρτίσει, θα παρακολουθήσει και θα προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες σας το πρόγραμμα απώλειας και διαχείρισης του βάρους σας για την δική σας περίπτωση.

Ιατρικό αδυνάτισμα: το μόνο αποτελεσματικό για απώλεια βάρους και κατά της παχυσαρκίας

Ενέσιμες θεραπείες για απώλεια βάρους

 • αποτελεσματική
 • ασφαλής 
 • αξιόπιστη ιατρική μέθοδος αδυνατίσματος εγκεκριμένη από τον FDA (Αυστηρός Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Συσκευών)

Ελέγχει την όρεξη → Μειώνει την πείνα → Χάνετε βάρος και το διατηρείτε

Η θεραπεία Saxenda® είναι η πλέον σύγχρονη στον τομέα της ιατρικής για την απώλεια βάρους και τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Πρόκειται για μια ενέσιμη θεραπεία απώλειας βάρους που λειτουργεί ελέγχοντας την όρεξη, περιορίζοντας την πείνα και μειώνοντας την επιθυμία για γλυκές και λιπαρές τροφές. Αυτό το επιτυγχάνει με το φαρμακευτικό συστατικό που περιέχει, την λιραγλουτίδη, η οποία μιμείται τη φυσική ορμόνη της όρεξης GLP-1 (γλυκαγόνη πεπτιδίου 1) που παράγεται στο σώμα μετά το φαγητό. 

Μειώνοντας την όρεξη, η ιατρική μέθοδος αδυνατίσματος Saxenda® σας βοηθά να διατηρήσετε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει πως όσα άτομα ακολούθησαν αδυνάτισμα με Saxenda® πέτυχαν σημαντικά μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με άλλους που έκαναν μόνο δίαιτα και μάλιστα κατάφεραν και διατήρησαν μακροπρόθεσμα το νέο μειωμένο βάρος τους.

Ωστόσο, η απώλεια βάρους με τη θεραπεία Saxenda® δεν είναι μια γρήγορη λύση. Είναι η υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε έναν νέο πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να ρυθμίσετε σταδιακά το βάρος σας χωρίς να προκαλέσετε σοκ στον οργανισμό σας. Δεν χρειάζεστε, λοιπόν, να αγχώνεστε ούτε να στερηθείτε το φαγητό. Θέλει τρόπο, εκπαίδευση, συνέπεια και υπομονή. Καθώς η θεραπεία λειτουργεί με το σώμα σας, σας επιτρέπει να υιοθετήσετε πιο υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής, όπως ισορροπημένη διατροφή και μέρα γεμάτη κίνηση. Σας βοηθά να επιτύχετε και να διατηρήσετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους, καθιερώνοντας αυτές τις νέες συνήθειες προς όφελος της υγείας σας.

Πόσο σύντομα βλέπετε αποτελέσματα με την θεραπεία Saxenda®

Πιθανότατα θα δείτε απώλεια βάρους εντός δύο εβδομάδων από την έναρξη της θεραπείας.  Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απώλεια βάρους είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και τα αποτελέσματα απώλειας βάρους διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Στα Δερματολογικά μας Κέντρα IQ Skin Clinics διαθέτουμε εξειδικευμένους ιατρούς, ενδοκρινολόγους και διατροφολόγους, που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι σας για απώλεια βάρους. Κατανοούμε τις προκλήσεις αλλά και τα οφέλη που θα έχετε για την υγεία σας από την επίτευξη ενός υγιούς βάρους και τρόπου ζωής.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, παράλληλα με την ενέσιμη θεραπεία αδυνατίσματος, σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε διατροφή με χαμηλές θερμίδες και πρόγραμμα σωματικής άσκησης. Με αυτό τον τρόπο θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα και θα μάθετε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πώς γνωρίζετε αν η θεραπεία Saxenda® είναι η σωστή επιλογή για σας

Η θεραπεία Saxenda® είναι καθαρά ιατρική μέθοδος αδυνατίσματος και πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με διατροφή χαμηλών θερμίδων και τακτική σωματική άσκηση. Το αν είναι κατάλληλη ή όχι για την περίπτωσή σας, ο εξειδικευμένος γιατρός είναι ο μόνος που θα το καθορίσει μετά την συμβουλευτική συνεδρία που θα έχει μαζί σας. Γενικά, η ενέσιμη θεραπεία Saxenda® είναι κατάλληλη για όσους: 

 • Χάνουν βάρος και πάντα το αποκτούν ξανά.
 • Έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά ή είναι παχύσαρκοι και θέλουν να χάσουν βάρος.
 • Έχουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα που σχετίζεται με το βάρος, όπως για παράδειγμα υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2, υπερλιπιδαιμία (αυξημένα επίπεδα λίπους ή χοληστερόλης στο αίμα), αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να λαμβάνετε τη θεραπεία Saxenda® εάν ισχύει για εσάς κάποιο από τα ακόλουθα:

 • Είστε έγκυος ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος
 • Διανύετε περίοδο θηλασμού
 • Έχετε κάποια αλλεργία στα συστατικά του ενέσιμου φαρμάκου

Επίσης, δεν πρέπει να λαμβάνουν την θεραπεία Saxenda® τα παιδιά και άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό πώς επηρεάζει την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. 

Σημαντικό: Σε καμία περίπτωση, το ιατρικό αδυνάτισμα με Saxenda® δεν πρέπει να θεωρείται πως προορίζεται για τη θεραπεία διαβήτη τύπου 2 ή την θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης ή της υψηλής χοληστερόλης. Απλά, η μείωση του βάρους και η διατήρησή του συμβάλλει στη βελτίωση ανάλογων παθολογικών καταστάσεων.

Victoza® – η θεραπεία που αδυνατίζει ρυθμίζοντας την πείνα

 • αξιόπιστη ιατρική μέθοδος 
 • εγκεκριμένη από τον FDA (Αυστηρός Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Συσκευών)

Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα → Χάνετε βάρος και το διατηρείτε

Με βάση την ίδια φαρμακευτική ουσία (λιραγλουτίδη) αλλά με διαφορετική δυναμική από τη θεραπεία Saxenda®, η ενέσιμη θεραπεία Victoza® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικό αδυνάτισμα. Όπως και η Saxenda® πρέπει να συνδυάζεται με πρόγραμμα διατροφής χαμηλών θερμίδων και σωματική άσκηση που προάγουν τη συνολική υγεία.

Η θεραπεία Victoza®, όπως η φυσική ορμόνη GLP-1 του ανθρώπινου οργανισμού, λειτουργεί με 3 τρόπους για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συνεπώς τη μείωση του βάρους:

 • Επιβραδύνει τη διαδικασία μετάβασης της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο, γεγονός που βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα.
 • Βοηθά στη μείωση της παραγωγής υπερβολικού σακχάρου στο συκώτι.
 • Βοηθά το πάγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά.

Η θεραπεία Victoza® προτείνεται για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ενήλικες που έχουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Κατά την εφαρμογή της επιβραδύνει την εκκένωση του στομάχου, γεγονός που μειώνει την όρεξη και κατά συνέπεια το βάρος.

Είναι σημαντικό, κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής συνεδρίας, να ενημερώσετε τον γιατρό εάν έχετε ή είχατε ποτέ:

 • Σοβαρά προβλήματα  με το στομάχι σας ή προβλήματα στην πέψη των τροφών
 • Παγκρεατίτιδα
 • Υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα
 • Πέτρες στη χολή
 • Νεφρική νόσο
 • Ηπατική νόσο
 • Καταναλώνετε ή έχετε καταναλώσει ποτέ μεγάλες ποσότητες αλκοόλ