Τι επιπτώσεις έχει η αραίωση μαλλιών στην ψυχολογία του άνδρα;

Τα μαλλιά αρχίζουν να αραιώνουν και η τριχόπτωση κάνει την εμφάνισή της; Πώς αυτή η κατάσταση επηρεάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ανδρών;

Αν κάποιος μπορούσε να μετρήσει και να συγκρίνει το ποσοστό της αραίωσης των μαλλιών και το ποσοστό της αυτοπεποίθησης, θα ανακάλυπτε πως πρόκειται για δύο ποσά αντιστρόφως ανάλογα.

Η τριχόπτωση και η αραίωση των μαλλιών είναι ένα ιατρικό ζήτημα με σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο σε πολλούς ανθρώπους. Η αρνητική ψυχολογία μπορεί να είναι πιο εμφανής στις γυναίκες, ωστόσο είναι σοβαρή και στους άνδρες.

Η αραίωση των μαλλιών και η ανδρική τριχόπτωση

Λένε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και το μόνο σίγουρο είναι πως η τριχόπτωση δεν είναι αθώα! Συνήθως γίνεται αντιληπτή όταν έχει καταφέρει να προκαλέσει 30% απώλειας των μαλλιών σας! Οπότε, αν έχετε παρατηρήσει έντονη τριχόπτωση, μην περιμένετε να φτάσετε στο στάδιο της αραίωσης για ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Αν παρόλα αυτά είστε ήδη αντιμέτωποι με την αραίωση, δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε! Η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη και με την έγκυρη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, μπορείτε να αποκαταστήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Πώς η αραίωση των μαλλιών επηρεάζει την αυτοπεποίθηση;

Θα παραμείνω ελκυστικός; Μήπως θα φαίνομαι μεγαλύτερης ηλικίας; Θα επηρεάσει η κατάσταση των μαλλιών μου την καριέρα μου; Θα με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου; Όλες αυτές οι σκέψεις περνάνε από το μυαλό του κάθε άντρα. Πρόκειται για δικαιολογημένες ανησυχίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε αισθήματα φόβου και πανικού.

Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν την αραίωση των μαλλιών ως μη αναστρέψιμη, παρόλο που υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες κατά της τριχόπτωσης.

Έχουν γίνει σημαντικές έρευνες για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της τριχόπτωσης στην ψυχολογία του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τηΔιεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), έρευνες έχουν δείξει πως:

  • Οι πρόσφατα διαζευγμένοι με αραίωση μαλλιών (76% γυναίκες και 50% άνδρες)  ανησυχούν μήπως δεν καταφέρουν να αρχίσουν μια νέα σχέση.
  • Το 77% των ενηλίκων, στην ηλικία των 20-30, εμφανίζονται ιδιαίτερα αγχωμένοι με την αραίωση, κυρίως την περίοδο που ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
  • Πάνω από το 62% των ατόμων με απώλεια μαλλιών, πιστεύει πως θα ήταν πιο «επιτυχημένοι» επαγγελματικά αν είχαν περισσότερα μαλλιά.
  • Το 50% των ανδρών και το 25% των γυναικών παγκοσμίως πιστεύουν ότι υπάρχουν «σημαντικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και στην ποιότητα ζωής του» όταν χάνει τα μαλλιά του.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν και πάλι πυκνά

Υπάρχουν πολλές θεραπείες, οι οποίες όχι μόνο σταματούν την τριχόπτωση, αλλά μπορούν και να την αντιστρέψουν. Αρχικά, θα πρέπει να εμπιστευθείτε την υγεία των μαλλιών σας σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Μέσω της εξέτασης της τριχοσκόπησης και του γενετικού τεστ τριχόπτωσης, ο ειδικός θα μπορέσει να εντοπίσει τα αίτια και να διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας.

Τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν και πάλι πυκνά και ανάλογα με το βαθμό της αραίωσης μπορεί να προταθεί και η προηγμένη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, που γίνεται ανώδυνα, χωρίς ουλές και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.