iqtriangle

BTX

Εγχύσεις λείανσης ρυτίδων

Η πλέον σταθερή αξία της Κοσμητικής Δερματολογίας.

ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΧΩΡΙΣ
ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
4 - 6 ΜΗΝΕΣ

iqtriangle

η ιδανικη θεραπεια για τις δυναμικες ρυτιδες

Οι εγχύσεις λείανσης των ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη, από το 1993, αποτελούν σταθερά τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς, κάτι που αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης όσων την επιλέγουν. Άλλωστε είναι η μοναδική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυναμικές ρυτίδες, δηλαδή τις βαθιές γραμμές έκφρασης που δημιουργούνται λόγω συσπάσεων που κάνουν οι μύες τη στιγμή που συνοφρυωνόμαστε, γελάμε, κοιτάζουμε έκπληκτοι ή εμφανίζουμε άρνηση. Είναι το πρώτο και μοναδικό υλικό που είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη λείανση των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου, καθώς και για το «πόδι της χήνας» (ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών).

Μετά από 30 και πλέον χρόνια εφαρμογής, η τεχνική των εγχύσεων έχει τελειοποιηθεί και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, χωρίς πόνο και χωρίς ίχνη που να προδίδουν τη διαδικασία. Το πρόσωπο δείχνει αμέσως πιο φρέσκο και ξεκούραστο, και η φυσικότητα στην έκφραση διατηρείται.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Πως δρα η βοτουλινικη τοξινη

Όταν γελάμε, συνοφρυωνόμαστε ή παίρνουμε οποιαδήποτε έκφραση στο πρόσωπό μας, τα νεύρα απελευθερώνουν έναν χημικό νευροδιαβιβαστή, γνωστό ως ακετυλχολίνη, που δίνει το σήμα στους μυς να συσπαστούν. Η βοτουλινική τοξίνη είναι πρωτεΐνη που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και έχει την ικανότητα να επιτυγχάνει διακοπή ή μείωση της μυϊκής σύσπασης, μπλοκάροντας τη μετάδοση του σήματος.

Η ουσία εγχέεται στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα και προξενούν έτσι ρυτίδωση, χωρίς όμως να αδρανοποιεί το μυϊκό σύστημα του προσώπου. Με τον τρόπο αυτόν, μειώνει ή εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας». Με τις σύγχρονες τεχνικές και την αναπροσαρμογή της δοσολογίας, οι μύες απλά χαλαρώνουν και το δέρμα παραμένει λείο, απαλό και λαμπερό, χωρίς τίποτα πια να θυμίζει παλαιότερες τεχνικές που παρεμελούσαν το φυσικό αποτέλεσμα και δημιουργούσαν «παγωμένο πρόσωπο».

Για ποιες περιοχες και ποιες ηλικιες ενδεικνυται;

Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων εφαρμόζονται στις ακόλουθες περιοχές:

Στις ρυτίδες του μετώπου
που εμφανίζονται οριζόντια στο μέτωπο, όταν κάποιος ανασηκώνει τα φρύδια και κοιτάζει έκπληκτος
1
Στις ρυτίδες συνοφρύωσης
που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια τη στιγμή της συνοφρύωσης, και συχνά εκτείνονται κάθετα στο μέτωπο
2
Στο πόδι χήνας
στις πτυχώσεις δηλαδή που εμφανίζονται σαν αχτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών όταν κάποιος γελάει ή μισοκλείνει τα μάτια στην προσπάθεια να δει πιο καθαρά
3

Με τις εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης, μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμα η πτώση των φρυδιών και των άνω βλεφάρων, εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

Η θεραπεία ενδείκνυται για τη λείανση των δυναμικών ρυτίδων του άνω τμήματος του προσώπου. Είναι κατάλληλη δηλαδή για τις γραμμές έκφρασης που είναι συνέπεια των συσπάσεων που κάνουν οι μύες του προσώπου. Αντενδείκνυται για τις περιπτώσεις στατικών ρυτίδων που απορρέουν από τη γήρανση και χαλάρωση του δέρματος, και για τις οποίες ενδείκνυνται αντίστοιχα οι εγχύσεις εμφυτευμάτων (fillers). Συνήθως, η θεραπεία εφαρμόζεται μετά την ηλικία των 30 ετών, όταν πρωτοκάνουν την εμφάνισή τους οι γραμμές έκφρασης.

iqtriangle

Πότε φαινονται τα αποτελεσματα;

Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης ξεκινάει μετά από 48 ώρες από τη στιγμή της έγχυσής της στους μυς. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 5η ημέρα και η διάρκεια τους είναι περίπου 4 – 6 μήνες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ MesoBTX | Στoχος το φυσικo αποτeλεσμα!

Τη στιγμή που η βοτουλινική τοξίνη αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δυναμικές ρυτίδες, μια νέα μέθοδος εφαρμογής του, το MesoBTX, έρχεται να προσδώσει λάμψη στην επιδερμίδα! Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εξατομικευμένη τεχνική που λειτουργώντας επιφανειακά, δρα βελτιωτικά στην ποιότητα του δέρματος, χωρίς να επηρεάζει την εκφραστικότητα, τη διατήρηση δηλαδή των βαθύτερων γραμμών έκφρασης. 

Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται στη συνδυαστική εφαρμογή BTX και Μεσοθεραπείας και ειδικότερα στη δυνατότητα αξιοποίησης των ωφέλιμων αποτελεσμάτων που έχει η ταυτόχρονη δράση του διαλύματος της βοτουλινικής τοξίνης και του υαλουρονικού οξέος.

Το αποτέλεσμα είναι διακριτικό και πολύ φυσικό, καθώς δεν επηρεάζεται η εκφραστικότητα του προσώπου. Ωστόσο, δεν είναι μόνιμο και για τον λόγο αυτό, όπως άλλωστε και στην κλασική θεραπεία, συνιστάται επανάληψη ανά 4-6 μήνες, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

iqtriangle

Τι προσφeρει

 • Λάμψη και αποκατάσταση της σφριγηλότητας 
 • Μείωση των λεπτών γραμμών έκφρασης 
 • Αποτροπή της μείωσης του κολλαγόνου
 • Μείωση της εμφάνισης των ουλών
 • Μείωση της παραγωγής σμήγματος και συρρίκνωση των πόρων του δέρματος
 • Ελάττωση εφίδρωσης
 • Αναζωογόνηση και βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος.
iqtriangle

ΠΩΣ ΔΡΑ

Το MesoΒΤΧ έγκειται σε έγχυση μείγματος υαλουρονικού οξέος και μικρής ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται διαφορετικές αραιώσεις της βοτουλινικής τοξίνης, οι οποίες εγχέονται σε διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με τον μυ που επιθυμούμε να χαλαρώσουμε. Εάν, δηλαδή, θέλουμε να προκαλέσουμε ήπια χαλάρωση στον μυ, τότε η έγχυση πραγματοποιείται ενδοδερμικά, ενώ εάν θέλουμε να προκαλέσουμε πιο έντονη χαλάρωση, η έγχυση είναι ενδομυϊκή. Αντιστοίχως, καθορίζεται και η επιθυμητή αραίωση βάσει της διάχυσης που απαιτείται (μικρή ή μεγάλη), ανάλογα με το σημείο εφαρμογής και το υπάρχον πρόβλημα.

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ TO ΠΡΟΣΩΠΟ

Κολλαγόνο – Γήρανση: 1-0. Μάθετε γιατί
Δεύτερος γύρος… Βλεφαροπλαστικής;
Σακούλες ματιών; Υπάρχουν λύσεις!
Ενισχυμένο πρόγραμμα μη-επεμβατικού Lifting
iqtriangle

Για ποιες περιοχες και ποιες περιπτωσεις ενδεικνυται;

Το MesoΒΤΧ ενδείκνυται για τις ακόλουθες περιοχές:

 • Πρόσωπο
 • Λαιμό
 • Ντεκολτέ

Και ειδικότερα για:

 • Τη λείανση των γραμμών στις παρειές που εκτείνονται από το πόδι τη χήνας, προς τα κάτω
 • Τη λείανση των ρυτίδων γέλιου, που βρίσκονται περιμετρικά του στόματος

Το MesoΒΤΧ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική και γρήγορη λύση για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και για μια φυσική εμφάνιση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πονάει;

Η θεραπεία πραγματοποιείται χωρίς πόνο και χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθησίας, με την κατάλληλη τεχνική της χρησιμοποίησης παγοκύστεων.

Χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης;

Όχι. Δεν τίθεται κανένας περιορισμός στις καθημερινές δραστηριότητες. Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (Botox) είναι μία θεραπεία ομορφιάς που μπορεί να εφαρμοστεί στο μεσημεριανό διάλειμμα της δουλειάς (lunch-time treatment).

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όχι. Η βοτουλινική τοξίνη είναι ένα υλικό, που φέρει την έγκριση του FDA. Οι Εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (Botox), όταν εφαρμόζονται από έμπειρο δερματολόγο και τηρείται η σωστή δοσολογία και συχνότητα της θεραπείας, επιτυγχάνουν αποτέλεσμα βέβαιο και απόλυτα ασφαλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του τομέα της κοσμητικής δερματολογίας, η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ιατρική από τη δεκαετία του ’70 για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως του στραβισμού, της ημικρανίας, της ακράτειας, κ.ά. Η δράση της είναι τοπική και δεν εκτείνεται πέρα των μυών στους οποίους έχει εγχυθεί. Αν παρατηρηθεί μώλωπας ή οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, είναι φυσιολογικό φαινόμενο που υποχωρεί μέσα σε μερικά 24ωρα.

Οι Εγχύσεις λείανσης ρυτίδων, καλό είναι να αποφεύγονται τις ημέρες της εμμηνορρυσίας.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Η διάρκεια του αποτελέσματος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μυϊκή διάταξη του προσώπου (ορθοκινητικός, υπερκινητικός ή υπερτονικός τύπος) που αφορά στον συγχρονισμό των συναισθημάτων και των μυϊκών συσπάσεων. Τα βέλτιστα αποτελέσματα παρατηρούνται στον ορθοκινητικό τύπο, όπου υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός των παραπάνω, και η δράση της βοτουλινικής τοξίνης μπορεί να κρατήσει έως και 9 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη των μυών διακρίνεται σε τρεις τύπους:

 1. Ορθοκινητικός: Αποτελεί τον ιδανικό τύπο προσώπου με κύριο χαρακτηριστικό του τον απόλυτο συγχρονισμό συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων. Η διάρκεια του αποτελέσματος ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως και κυμαίνεται από 7 μέχρι 9 μήνες. Στην περίπτωση αυτή, το Botox μπορεί να πραγματοποιείται 1 φορά τον χρόνο.
 2. Υπερκινητικός: Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος προσώπου και χαρακτηρίζεται από έλλειψη συγχρονισμού μυϊκών συσπάσεων και συναισθημάτων. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 4 έως 6 μήνες και στην περίπτωση αυτή οι εγχύσεις μπορούν να πραγματοποιούνται 2-3 φορές τον χρόνο.
 3. Υπερτονικός: Στον τύπο αυτό, το αποτέλεσμα διαρκεί 1-2 μήνες και για τον λόγο αυτό, απαιτούνται εγχύσεις 4-5 φορές τον χρόνο.

Η μυϊκή συμπεριφορά μετά τη θεραπεία, διακρίνεται, επίσης, σε τρία είδη:

 1. η Ατονική
 2. η Υποτονική
 3. η Υποκινητική

Η σωστή αναγνώρισή τους και η χρησιμοποίηση εξίσου σωστής δοσολογίας, θα οδηγήσει σε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς «παγωμένη» έκφραση. Κάποιοι μύες απαιτούν υποκινητικότητα, ενώ κάποιοι άλλοι απαιτούν διατήρηση του μειωμένου τόνου, πάντα με βάση ένα εξατομικευμένο πλάνο εφαρμογής με στόχο την επίτευξη της φυσικότητας της έκφρασης.

Σε γενικές γραμμές συνιστάται πραγματοποίηση επίσκεψης ανάμεσα στον 3ο και 4ο μήνα, διότι στο διάστημα αυτό έχει παρατηρηθεί η επίτευξη μέγιστων αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση που μεσολαβήσει εξάμηνο μετά τη θεραπεία, θα σημειωθεί πλήρης  απενεργοποίηση του φαρμάκου, με αποτέλεσμα να καταστεί δύσκολος ο εντοπισμός του βαθμού αντίδρασης των μυών στη θεραπεία.

Από ποιους άλλους παράγοντες επηρεάζεται η διάρκεια του αποτελέσματος;

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια του αποτελέσματος, είναι η ηλικία, η κατάσταση της επιδερμίδας, ο βαθμός φωτογήρανσης, το κάπνισμα, κ.ά. Καθώς η δράση του ΒΤΧ υποχωρεί, οι κινήσεις των μυών σταδιακά επανέρχονται, οι θεραπευμένες ρυτίδες έκφρασης κάνουν την επανεμφάνισή τους και επομένως χρειάζονται νέα θεραπεία. Με τις επανειλημμένες θεραπείες, έχει σημειωθεί ότι οι γραμμές έκφρασης επανεμφανίζονται λιγότερο έντονες από ό,τι ήταν στην αρχή, καθώς οι μυς εκπαιδεύονται στη χαλάρωση.

Ποιες οδηγίες πρέπει να ακολουθήσει κάποιος μετά την εφαρμογή;
 • Καλό είναι μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας (για το επόμενο 2-3ωρο)να εξασκείτε τους μυς του προσώπου, έτσι ώστε η θεραπεία να επιδράσει ταχύτερα στους μυς.
 • Αποφεύγετε την τριβή στις περιοχές εφαρμογής της θεραπείας για τις επόμενες 24 ώρες που ακολουθούν.
 • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε make-up και να ασκείστε έντονα για το επόμενο 4ωρο.
 • Για το επόμενο διήμερο, αποφεύγετε να κάνετε καυτά ντους, να χρησιμοποιείτε σεσουάρ και να εκτίθεστε υπερβολικά στην ηλιακή ακτινοβολία.
iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα την IQ Skin Clinics ένιωσα σιγουριά και ασφάλεια. Η αίσθησή μου αυτή επιεβεβαιώθηκε από ένα άψογο αποτέλεσμα! Ευχαριστώ τον Dr. Τζερμιά και την ομάδα του!

Γ.Χ.

Eίμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του BTX. Σίγουρα, θα επιστρέψω στην IQ Skin Clinics.

Ν.Σ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics, χωρίς χρέωση, σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία BTX, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

Επιθυμω να λαμβανω ενημερωση για τις υπηρεσιες η/και προσφορες της εταιρειας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ
ΟΞΥ

MAGELLAN TruPRP
ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΟΥ

LASER
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ