Αναποτελεσματικά τα τσάγια αδυνατίσματος (detox tea) για το τοπικό πάχος

Ορισμένα από αυτά κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία

Θα το έχετε προσέξει κι εσείς ότι τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει το Διαδίκτυο από ροφήματα και σκευάσματα αδυνατίσματος που υπόσχονται απώλεια βάρους και καταπολέμηση του τοπικού πάχους με γρήγορο και ανώδυνο τρόπο.

Δημοφιλείς bloggers και celebrities ανεβάζουν καθημερινά stories στο Instagram και βίντεο στο YouTube προωθώντας διαφόρων ειδών τσάγια και χάπια ως εύκολες λύσεις, παρασύροντας χιλιάδες φαν προς την κατεύθυνση αυτή. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, τα σκευάσματα αυτά όχι μόνο δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά εκθέτουν και την υγεία σε κίνδυνο.

Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η δράση τους

Τα τσάγια αδυνατίσματος υπόσχονται αποτοξίνωση του οργανισμού και απώλεια βάρους με έναν εύκολο και γευστικό τρόπο. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ροφήματα που περιέχουν φυτικά συστατικά, όπως φύλλα σέννα, μορίνγκα και γκουαρανά, τα οποία δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι δρουν θετικά στο πεπτικό σύστημα ή ότι βοηθάνε σε έναν υγιή τρόπο απώλειας βάρους. Αντιθέτως, η σέννα έχει καθαρτική δράση και μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονο και διάρροια, η μορίνγκα θεωρείται σούπερ τρόφιμο χωρίς όμως συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία, ενώ το γκουαρανά είναι γνωστό ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί το πώς και εάν επιδρά στο σωματικό βάρος.

Πέρα της αμφίβολης δράσης τους, η κατανάλωση των συγκεκριμένων τσαγιών και ροφημάτων αδυνατίσματος οδηγεί πολλά άτομα να ακολουθούν παράλληλα αυστηρά προγράμματα διατροφής και να αποφεύγουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, αντί να εστιάζουν στο να εντάξουν στη διατροφή τους νέες, πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες τροφές. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολογίας:

Oι μακροχρόνιες αυστηρές δίαιτες οδηγούν σε μείωση της μυϊκής μάζας και ανεπάρκεια σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Η έλλειψη απαραίτητων θρεπτικών και μεταλλικών στοιχείων μπορεί να αποδυναμώσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμάει τις λοιμώξεις και τις φλεγμονές.

EΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ COOLSCULPTING
VASER Lipo
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικίνδυνα τα χάπια με λιποδιαλύτες

Την ίδια στιγμή, μεγάλος ντόρος στα social media γίνεται και με ειδικά χάπια και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν λιποδιαλύτες. Πολύ συχνά, τα χάπια αυτά περιέχουν απαγορευμένες ουσίες, που έχουν κριθεί επικίνδυνες για την υγεία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σιβουτραμίνη. Πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιούνταν στη σύνθεση πολλών χαπιών με σκοπό τη λιποδιάλυση μέχρι το 2010 όταν ο FDA διέταξε την απόσυρσή της από την αγορά, καθώς συνδέθηκε με υψηλό κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλικού και εμφράγματος.

Τα χάπια που περιέχουν λιποδιαλύτες, δρουν με τον εξής τρόπο: αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και τον μεταβολισμό, ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν την όρεξη, ευνοώντας έτσι την καύση και την απώλεια του σωματικού λίπους. Ουσιαστικά όμως, καθότι λαμβάνονται από το στόμα, δεν μπορούν να δράσουν στοχευμένα στην περιοχή του τοπικού πάχους. Επιπλέον, συνοδεύονται από αρκετές παρενέργειες, όπως ζάλη, ναυτία, διάρροια, αύξηση αρτηριακής πίεσης, νευρικότητα, αϋπνία. Έχει διαπιστωθεί ακόμα ότι μπορεί να επιβαρύνουν την ηπατική λειτουργία και να προκαλέσουν ακόμα και ταχυκαρδία, στηθάγχη και καρδιακή προσβολή. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, έχει διαπιστωθεί εθισμός στα συστατικά τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αλληλεπιδρούν και παρεμποδίζουν τη δράση άλλων φαρμάκων που ενδεχομένως λαμβάνονται παράλληλα.

Αντιμετωπίστε με ασφάλεια το τοπικό πάχος

Η μάχη απέναντι στο τοπικό πάχος είναι πράγματι άνιση, αφού αυτό τείνει να είναι επίμονο και να αντιστέκεται. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι δεν πρόκειται απλά για ένα αισθητικό ζήτημα, αλλά και για ένα ζήτημα υγείας. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγονται οι πειραματισμοί με αμφιβόλου αξιοπιστίας μεθόδους και σκευάσματα εις βάρος του οργανισμού σας.

Υπάρχουν δραστικές κοσμητικές θεραπείες, που μπορούν να σας απαλλάξουν από το τοπικό πάχος ανώδυνα, αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Είναι θεραπείες που φέρουν την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και δρουν στοχευμένα στην περιοχή του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεάζουν τους γύρω ιστούς του δέρματος ή να επιβαρύνουν τη λειτουργία του οργανισμού. Σας προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς πόνο και χωρίς σημάδια, ακόμα και σε μία μόνο συνεδρία!

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.