CoolSculpting® VS Λιποδιαλύτες

Η δυσκολία καταπολέμησης του τοπικού πάχους κάνει πολλούς να καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις, όπως για παράδειγμα τη χρήση χαπιών που περιέχουν λιποδιαλύτες. Παρ’ όλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις τα χάπια αυτά όχι μόνο δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά εκθέτουν και την υγεία σε σοβαρό κίνδυνο.

Επικίνδυνα τα χάπια που περιέχουν λιποδιαλύτες

Τα χάπια αυτά περιέχουν συχνά απαγορευμένες ουσίες, που έχουν κριθεί επικίνδυνες για την υγεία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σιβουτραμίνη. Πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιούνταν στη σύνθεση πολλών χαπιών με σκοπό τη λιποδιάλυση μέχρι το 2010 όταν ο FDA διέταξε την απόσυρσή της από την αγορά, καθώς συνδέθηκε με υψηλό κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλικού και εμφράγματος.

Τα χάπια που περιέχουν λιποδιαλύτες, δρουν με τον εξής τρόπο: αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και τον μεταβολισμό, ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν την όρεξη, ευνοώντας έτσι την καύση και την απώλεια του σωματικού λίπους. Ουσιαστικά όμως, καθότι λαμβάνονται από το στόμα, δεν μπορούν να δράσουν στοχευμένα στην περιοχή του τοπικού πάχους. Επιπλέον, συνοδεύονται από αρκετές παρενέργειες, όπως ζάλη, ναυτία, διάρροια, αύξηση αρτηριακής πίεσης, νευρικότητα, αϋπνία. Έχει διαπιστωθεί ακόμα ότι μπορεί να επιβαρύνουν την ηπατική λειτουργία και να προκαλέσουν ακόμα και ταχυκαρδία, στηθάγχη και καρδιακή προσβολή. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, έχει διαπιστωθεί εθισμός στα συστατικά τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αλληλεπιδρούν και παρεμποδίζουν τη δράση άλλων φαρμάκων που ενδεχομένως λαμβάνονται παράλληλα.

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ COOLSCULPTING
coolsculpting-backround-mobile
ONLINE ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Tο CoolSculpting είναι “FDA approved”

Πλέον, υπάρχει μία σύγχρονη, ανώδυνη και στοχευμένη μέθοδος καταπολέμησης του τοπικού πάχους, και μάλιστα με απολύτως ασφαλή τρόπο. Λέγεται CoolSculpting® και είναι η αυθεντική μέθοδος κρυολιπόλυσης που φέρει την έγκριση του FDA Αμερικής. Η μέθοδος αναπτύχθηκε από Καθηγητές Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Αμερικής, οι οποίοι παρατήρησαν και απέδειξαν με επιστημονικές μελέτες ότι όταν το δέρμα εκτεθεί με ελεγχόμενο τρόπο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-13 βαθμούς Κελσίου), προκαλείται ο φυσιολογικός θάνατος των λιποκυττάρων.

Με το CoolSculpting®, αρκεί μόνο μία συνεδρία για να εξαλειφθεί οριστικά έως και το 40% των λιποκυττάρων στη θεραπευμένη περιοχή και έτσι να μειωθεί το στρώμα λίπους που ευθύνεται για τη δυσαρμονία στις καμπύλες του σώματος. Το CoolSculpting® μπορεί να εφαρμοστεί για το τοπικό λίπος στα μπράτσα, την κοιλιά, την πλάτη, τα πλαϊνά της μέσης («σωσίβιο»), τους γλουτούς («ψωμάκια»), τους μηρούς, τα γόνατα και κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο).  Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, αφού τα περίσσια λιποκύτταρα αποβάλλονται για πάντα από τον οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, δεν υπάρχει πόνος, καθώς το δέρμα μουδιάζει γρήγορα από το ψύχος. Όση ώρα τα λιποκύτταρα παγώνουν και ξεκινάει η διαδικασία απόπτωσης τους (φυσιολογικός θάνατος), εσείς μπορείτε να διαβάζετε το περιοδικό σας, να εργάζεστε στο λάπτοπ σας ή απλά να αποκοιμηθείτε. Μετά το τέλος της θεραπείας, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.

Απόλυτη ασφάλεια κατά την εφαρμογή

Με τη συσκευή CoolSculpting®, δεν τίθεται κανένας κίνδυνος για το δέρμα, αφού στις κεφαλές υπάρχουν ενσωματωμένοι αισθητήρες που ανιχνεύουν οποιαδήποτε μεταβολή της θερμοκρασίας και διακόπτουν τη θεραπεία αν χρειαστεί. Πρόκειται για την κατοχυρωμένη τεχνολογία “Freeze Detect”, που αποτελεί μία ειδοποιό διαφορά της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolScupting® σε σύγκριση με άλλες συσκευές κρυολιπόλυσης που χρησιμοποιούνται στην αγορά και έχουν επιχειρήσει – αποτυχημένα – να αντιγράψουν την τεχνολογία της αμερικανικής εταιρίας Zeltiq (κατασκευάστρια εταιρία του CoolSculpting®).

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η καταπολέμηση του τοπικού πάχους δεν είναι απλά ένα αισθητικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα υγείας. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγονται οι πειραματισμοί με αμφιβόλου αξιοπιστίας μεθόδους και σκευάσματα εις βάρους του οργανισμού.