Δεύτερος γύρος… Βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης των ατελειών στα άνω και κάτω βλέφαρα, χαρίζοντας μία πιο φρέσκια και ξεκούραστη εικόνα που κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό και ελκυστικό.

Χάρη στη Βλεφαροπλαστική, η όψη του προσώπου επανέρχεται σε προγενέστερη ηλικία, ενώ παράλληλα εξαλείφεται η έκφραση θλίψης και κούρασης. Η χαλάρωση και το λίπος απομακρύνονται, ενώ επιτυγχάνεται με μεγάλη επιτυχία η διάταση του δέρματος των βλεφάρων.

Η δημοτικότητα της βλεφαροπλαστικής έγκειται στο μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητάς της, στο φυσικό αποτέλεσμα που χαρίζει και στις διακριτικές ουλές που αφήνει. Παρά το γεγονός ότι εγγυάται μόνιμο αποτέλεσμα, κάποια άτομα ενδέχεται να χρειαστούν και δεύτερη επέμβαση. Αν και τα αποτελέσματά της είναι αποδεδειγμένα θετικά, είναι πιθανόν να απαιτηθεί επανάληψη της βλεφαροπλαστικής, σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που σχετίζονται με την ηλικία, το επάγγελμα (ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημόσια πρόσωπα), τα γονίδια, την ποιότητα του δέρματος, την ψυχολογική κατάσταση (π.χ. κατάθλιψη) και τον γενικότερο τρόπο ζωής.

Υποψήφιοι για επανορθωτική βλεφαροπλαστική

Αν και δεν συνηθίζεται, υπάρχει περίπτωση κάποιοι άνθρωποι να παρουσιάσουν χαλάρωση με αποτέλεσμα κάποιες φορές η κατάσταση να είναι τόσο σοβαρή, που να αποτελεί εμπόδιο για την όραση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η υποβολή του ατόμου σε επανορθωτική βλεφαροπλαστική.

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

6 μήνες μετά τη βλεφαροπλαστική

Όπως ισχύει με κάθε επανορθωτική αισθητική διαδικασία, έτσι και με την επανορθωτική βλεφαροπλαστική, απαιτείται το πέρας συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση. Στην περίπτωση της επανορθωτικής βλεφαροπλαστικής συνιστάται αναμονή ενός τουλάχιστον εξαμήνου μεταξύ πρώτης και δεύτερης επέμβασης. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την πλήρη θεραπεία των βλεφάρων, εξασφαλίζει την ασφαλή διεξαγωγή της δευτερογενούς διαδικασίας και μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών ή ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Ενισχύοντας τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής

Αν και η επανορθωτική βλεφαροπλαστική είναι αρκετά σπάνια, είναι αρκετά συνηθισμένο για κάποιους να ακολουθήσουν συμπληρωματικές διαδικασίες, προκειμένου να ενισχύσουν τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής. Οι τεχνικές για την ενίσχυση και παράταση των αποτελεσμάτων της βλεφαροπλαστικής περιλαμβάνουν:

  • Θεραπεία laser: Η θεραπεία αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά της βλεφαροπλαστικής κι εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης. Παράλληλα, χαρίζει στο δέρμα πιο ομοιόμορφο τόνο και υφή. Με τη χρήση laser, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούνται τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος.
  • Βotox: Οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης χρησιμοποιούν ένα ενεργό συστατικό, το οποίο μειώνει τη μυϊκή δραστηριότητα στις περιοχές όπου εγχέεται. Οι μειωμένες συσπάσεις των μυών συνεπάγονται λιγότερες ρυτίδες, όπως αυτές που σχηματίζονται γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών (“πόδι της χήνας”). Γενικότερα, η συνεχής εφαρμογή του BOTOX μπορεί στην πραγματικότητα να εξασφαλίσει μακρόχρονη λείανση του δέρματος και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής.
  • Fillers (εγχύσεις εμφυτευμάτων ρυτίδων): Τα μικροσφαιρίδια του υαλουρονικού οξέος συνδέονται και σχηματίζουν μία ισχυρή υποστηρικτική δομή για την επιδερμίδα, όπως αυτή που χαρακτηρίζει το νεανικό πρόσωπο. Όταν εφαρμοστούν με σύνεση, μπορούν να προσθέσουν όγκο στις κοίλες περιοχές κάτω από τα μάτια, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας πιο λαμπερής και νεανικής εμφάνισης. Tο τελικό, ωστόσο, αποτέλεσμα που χαρίζουν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος αξιολογείται μετά από λίγες ημέρες. Έπειτα, εάν χρειαστεί, μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματική έγχυση με στόχο την ενίσχυση του αποτελέσματος ανανέωσης και σύσφιξης.

Γενικότερα, η βλεφαροπλαστική έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο επιτυχημένες επεμβάσεις απόδοσης μακροχρόνιου αποτελέσματος. Παρόλο που είναι σπάνια η ανάγκη για επανορθωτική βλεφαροπλαστική, κάποιοι χρειάζονται μια δεύτερη επέμβαση. Συχνά, όμως, επιλέγουν μη επεμβατικές μεθόδους προκειμένου να διατηρήσουν το χειρουργικό αποτέλεσμα.

Εάν έχετε υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική και αναζητάτε κατάλληλους τρόπους διατήρησης του αποτελέσματος, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο δερματολόγο, ο οποίος αφού μελετήσει την περίπτωση και τις ανάγκες σας, θα συστήσει την κατάλληλη για εσάς μέθοδο.