Δεύτερη φορά… βλεφαροπλαστική;

Με την βλεφαροπλαστική διορθώνονται οι ατέλειες στην περιοχή των ματιών, στα άνω και κάτω βλέφαρα, το βλέμμα αποκτά μία πιο φρέσκια και ξεκούραστη όψη και το πρόσωπο δείχνει πιο νεανικό και ελκυστικό.

Η σύγχρονη βλεφαροπλαστική είναι  δημοφιλής για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως λόγω του μεγάλου βαθμού αποτελεσματικότητάς της, της φυσικότητας που χαρίζει και στο ότι δεν αφήνει ορατά σημάδια στο δέρμα. Χάρη στη βλεφαροπλαστική, η όψη του προσώπου επανέρχεται σε προγενέστερη ηλικία, ενώ παράλληλα εξαλείφεται η έκφραση θλίψης και κούρασης από το πρόσωπο. Η χαλάρωση της επιδερμίδας και η συσσώρευση λίπους στα βλέφαρα απομακρύνονται, ενώ αποκαθίσταται με μεγάλη επιτυχία η διάταση του δέρματος των βλεφάρων.

Αν και η βλεφαροπλαστική προσφέρει μακρόχρονα αποτελέσματα, αν όχι εφ’ όρου ζωής, κάποιοι, σε ελάχιστες περιπτώσεις, χρειάζεται να κάνουν διορθωτική διαδικασία για δεύτερη φορά. Το γεγονός αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που σχετίζονται με την ηλικία, το επάγγελμα (για παράδειγμα ηθοποιοί και τραγουδιστές), τα γονίδια, την ποιότητα του δέρματος, την ψυχολογική κατάσταση και τον γενικότερο τρόπο ζωής.

Πότε κάποιος χρειάζεται επαναληπτική βλεφαροπλαστική

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο, σε κάποια άτομα, για διάφορους λόγους, το δέρμα τους μπορεί να εμφανίσει ξανά χαλάρωση στα άνω βλέφαρα ή να δημιουργηθούν σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτά τα άτομα είναι συνήθως εκείνα που οδηγούνται σε επαναληπτική βλεφαροπλαστική. Βέβαια, για να προχωρήσουν σε μια δεύτερη διαδικασία, είναι αναγκαίο να έχει περάσει ορισμένο χρονικό διάστημα από την πρώτη βλεφαροπλαστική. Συνήθως, το διάστημα αυτό ορίζεται σε τουλάχιστον 6 μήνες, ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της νέας διαδικασίας.

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μη επεμβατικές μέθοδοι κοσμητικής δερματολογίας ενισχύουν τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής

Οι περισσότεροι που κάνουν βλεφαροπλαστική, για την ενίσχυση και διατήρηση των αποτελεσμάτων της, επιλέγουν να κάνουν κάποια μη επεμβατική μέθοδο ανανέωσης της περιοχής των ματιών. Τέτοιες μέθοδοι περιλαμβάνουν θεραπεία αναζωογόνησης βασισμένη σε ειδικά LASER προηγμένης τεχνολογίας, εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης (btx), δερματικά πληρωτικά (fillers) ή άλλες μεθόδους ανανέωσης και σύσφιξης (Exilis Elite™).

  • Θεραπεία με εξελιγμένα LASER: Η θεραπεία αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά της βλεφαροπλαστικής κι εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης γύρω από τα μάτια. Παράλληλα, χαρίζει στο δέρμα ομοιόμορφη υφή και ομοιογενή χρωματικό τόνο. Με τη χρήση ειδικού LASER, ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούνται τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος.
  • Βotox: Οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης χρησιμοποιούν ένα ενεργό συστατικό, το οποίο μειώνει την μυϊκή δραστηριότητα στις περιοχές όπου εγχέεται. Οι μειωμένες συσπάσεις των μυών συνεπάγονται λιγότερες ρυτίδες, όπως αυτές που σχηματίζονται γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών (“πόδι της χήνας”). Γενικότερα, η τακτική εφαρμογή του botox μπορεί στην πραγματικότητα να εξασφαλίσει μακρόχρονη λείανση του δέρματος και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής.
  • Fillers: Τα μικροσφαιρίδια του υαλουρονικού οξέος συνδέονται και σχηματίζουν μία ισχυρή υποστηρικτική δομή για την επιδερμίδα, όπως αυτή που χαρακτηρίζει το νεανικό πρόσωπο. Όταν εφαρμοστούν με σύνεση, μπορούν να προσθέσουν όγκο στις κοίλες περιοχές κάτω από τα μάτια, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας πιο λαμπερής και νεανικής εμφάνισης. Tο τελικό, ωστόσο, αποτέλεσμα που χαρίζουν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος αξιολογείται μετά από λίγες ημέρες. Έπειτα, εάν χρειαστεί, μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματική έγχυση με στόχο την ενίσχυση του αποτελέσματος ανανέωσης και σύσφιξης.

Συνεπώς, εάν έχετε υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική και αναζητάτε τρόπους ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα εφ’ όρου ζωής, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον εξειδικευμένο δερματολόγο των Κλινικών μας. Αφού μελετήσει την περίπτωση και τις ανάγκες σας, θα σας προτείνει την πλέον κατάλληλη μη επεμβατική μέθοδο για να έχετε παντοτινά ένα λαμπερό και ελκυστικό βλέμμα.