iqtriangle

Ευρυαγγειες
σε Προσωπο
& Ποδια

Αποτελεσματική εξάλειψη
με συνδυασμό LASER

Οι ευρυαγγείες του προσώπου εμφανίζονται συνήθως στα βλέφαρα, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι και διαταράσσουν σημαντικά την αίσθηση νεότητας και καθαρότητας του δέρματος του προσώπου, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

Οι ευρυαγγείες των ποδιών αποτελούν ένα πολύ σύνηθες αισθητικό ζήτημα και απασχολούν κατά κύριο λόγο το γυναικείο φύλο. Μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και στα πιο καλλίγραμμα και γυμνασμένα πόδια.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά με συνδυασμό LASER τόσο τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο όσο και τις ευρυαγγείες στα πόδια, ακόμη και τους κιρσούς.

ορατα αποτελεσματα

άμεσα και μόνιμα

Ανωδυνη, ασφαλης μεθοδος

χωρίς ουλές και σημάδια

Καταλληλη Θεραπεια

για κάθε τύπο δέρματος

αμεση επιστροφη

στις καθημερινές δραστηριότητες

iqtriangle

LASER θεραπεια για στοχευμενη δραση

Με τα εξελιγμένα Pulsed Dye & Nd: YΑG LASER έχουμε τη δυνατότητα να «σβήνουμε» αποτελεσματικά τόσο τις λεπτές, αραχνοειδείς ευρυαγγείες, όσο και τις βαθύτερες, πλατύτερες & παχύτερου τοιχώματος. Η θεραπεία είναι κατάλληλη και αποτελεσματική για κάθε τύπο δέρματος.

Τα LASER δρουν στοχευμένα επάνω στις ευρυαγγείες. Η ενέργεια των LASER απορροφάται αποκλειστικά από την κόκκινη ή μπλε χρωστική ουσία του αίματος, δηλαδή την αιμοσφαιρίνη και την μεθαιμοσφαιρίνη, ενώ ο γύρω φυσιολογικός ιστός παραμένει ανέπαφος. Τα τοιχώματα των αγγείων καταστρέφονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό χωρίς καμία παρενέργεια. Η τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας που προηγείται της θεραπείας, καθιστά τη διαδικασία απολύτως ανεκτή. Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται χωρίς σημάδια στο δέρμα.

iqtriangle

Συνδυαστικη θεραπεια στα ποδια για 100% αποτελεσματικη δραση

Σε μερικές περιπτώσεις, ο συνδυασμός LASER και χρήσης αφρού λειτουργεί συνεργικά και προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην εξάλειψη των ευρυαγγειών και των κιρσών στα πόδια. Η διαδικασία στις Κλινικές μας περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα κάτω άκρων

στο ραντεβού εκτίμησης
1

Αξιολόγηση κατάλληλης μεθόδου αντιμετώπισης

με LASER ή συνδυαστικά με χρήση αφρού
2

Καθορισμός αριθμού συνεδριών

με μεσοδιαστήματα 1 - 1,5 μήνα
3

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Ορατα αποτελεσματα απο την 1η συνεδρια

Αμέσως μετά τη LASER θεραπεία, το χρώμα των αγγείων αρχίζει να ξεθωριάζει και τελικά σβήνει μέσα σε 2 έως 6 βδομάδες. Σταδιακά το δέρμα ανακτά το υγιές χρώμα του αποδεσμεύοντας πολλές γυναίκες από την καθημερινή χρήση make up στο πρόσωπο ή την χρήση καλτσών διαβαθμιζόμενης συμπίεσης στα πόδια.

iqtriangle

Ποσες συνεδριες LASER απαιτουνται

Πριν τη LASER θεραπεία, πραγματοποιούμε καταγραφή των ευρυαγγειών με προηγμένη ψηφιακή δερμοανάλυση. Ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των ευρυαγγειών στο πρόσωπο, συστήνονται 1 έως 2 συνεδρίες, σπανίως 3, με μεσοδιαστήματα ενός μηνός. Για τις ευρυαγγείες των ποδιών, ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, ποικίλει από περιστατικό σε περιστατικό, ωστόσο, κατά μέσο όρο, απαιτούνται από 2 έως 4 συνεδρίες.

iqtriangle

Τι πρεπει να προσεξετε μετα τη LASER θεραπεια

Η LASER θεραπεία είναι ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και έχει γρήγορη αποθεραπεία. Για το πρόσωπο, μοναδικές συστάσεις είναι να φοράτε καθημερινά αναπλαστική και αντηλιακή κρέμα, ενώ για τα πόδια, εφόσον γίνει χρήση αφρού, συστήνεται να φοράτε κάλτσες διαβαθμιζόμενης συμπίεσης για διάστημα δύο εβδομάδων. Επίσης, να αποφεύγετε την άμεση έκθεση προσώπου και ποδιών στον ήλιο, καθώς και το έντονο τρίψιμο της περιοχής.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ευρυαγγειες στο προσωπο

Οι ευρυαγγείες (τελαγγειεκτασίες κατά τον ιατρικό όρο) που εμφανίζονται στο πρόσωπο είναι ορατές με γυμνό μάτι, καθώς πρόκειται για πολύ μικρά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Συνήθως έχουν διάμετρο 0,1-1 χιλιοστό, το χρώμα τους είναι κόκκινο, μπλε ή ιώδες και βάσει του τρόπου εμφάνισής τους χαρακτηρίζονται ως εξής:

 • Γραμμοειδείς
 • Διάχυτες
 • Αραχνοειδείς (δενδροειδείς ή αστεροειδείς)
 • Βλατιδώδεις και στικτές βλάβες

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο εμφανίζονται λόγω υποχώρησης των γύρω ιστών του δέρματος από υπερέκθεση στον ήλιο, κληρονομικότητα, συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών (τοπική ή από το στόμα), ορμονικές αλλαγές, ροδόχρου νόσο, φωτογήρανση, κ.ά. Αποτέλεσμα είναι η αποδυνάμωση των ιστών που στηρίζουν τα αγγεία. Στη συνέχεια, τα τοιχώματα των αγγείων χαλαρώνουν και η διάμετρός τους αυξάνεται. Με τον τρόπο αυτό, τα αγγεία γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού.

Αν και οι ευρυαγγείες του προσώπου δεν είναι απειλητικές για την υγεία, πλήττουν άνδρες και γυναίκες στο ευαίσθητο σημείο τους: την αυτοπεποίθηση. Στις γυναίκες μάλιστα εμφανίζονται με 2-3 φορές μεγαλύτερη συχνότητα, αναγκάζοντάς τες συχνά να τις καλύπτουν με προϊόντα μακιγιάζ.

iqtriangle

ευρυαγγειες & ΚΙΡΣΟΙ στα ποδια

Ευρυαγγείες στα πόδια εμφανίζει 1 στις 2 γυναίκες στη διάρκεια της ζωής της.  Είναι κατά κύριο λόγο τριχοειδικά ή και μεγαλύτερα αγγεία, τα οποία γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού για τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω για τις ευρυαγγείες προσώπου. Επιπρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, η πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική στάση σώματος κυρίως λόγω εργασίας, η λήψη αντισυλληπτικών ή ορμονικής ανακατάταξης και κάποιες τεχνικές μασάζ. Ωστόσο, αρκετές φορές, η εμφάνισή τους μπορεί να οφείλεται σε πιθανή φλεβική ανεπάρκεια, γι’ αυτό πριν την θεραπεία, συστήνεται υπερηχογράφημα κάτω άκρων.

Οι κιρσοί στα πόδια είναι διευρυμένες επιφανειακές φλέβες. Έχουν σκούρο ιώδες ή μπλε χρώμα και κάποιες φορές μπορεί να συνοδεύονται από συμπτώματα, όπως:

 • Βάρος στα πόδια
 • Καύσος, μυϊκές κράμπες και πρήξιμο στα κάτω άκρα
 • Πόνος και οίδημα με επιδείνωση μετά από παρατεταμένη ορθοστασία
 • Κνησμός γύρω από μία ή περισσότερες φλέβες
 • Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος γύρω από τον κιρσό

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι ευρυαγγείες στα πόδια είναι συνήθως ασυμπτωματικές. Σε κάποιες περιπτώσεις, προκαλούν αίσθημα βάρους, νυγμού (μικρά τσιμπήματα) και καύσου. Όταν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια, συχνά αναφέρεται αίσθημα πόνου και οίδημα στους αστραγάλους. Τις περισσότερες φορές, τα συμπτώματα ξεκινούν ως ήπια ενόχληση τις πρωινές ώρες και κατά τη διάρκεια της ημέρας γίνονται εντονότερα. Οι ενοχλήσεις επιδεινώνονται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και κατά συνέπεια της αγγειοδιαστολής.

Οι ευρυαγγείες στα πόδια μπορεί να είναι αποτέλεσμα φλεβικής ανεπάρκειας (εμφάνιση κιρσών ή φλεβίτιδας). Ειδικότερα, οι έντονες ευρυαγγείες που εμφανίζονται περιμετρικά των αστραγάλων συνδέονται αρκετά συχνά με την ύπαρξη φλεβικής υπέρτασης και κιρσών και υποδεικνύουν σημαντική διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι ευρυαγγείες είναι μικρότερες σε διάμετρο και εντοπίζονται επιφανειακά στο δέρμα, ενώ οι κιρσοί είναι φλέβες μεγαλύτερες σε διάμετρο, κατά κύριο λόγο δικτυωτές, εντοπίζονται βαθύτερα στο δέρμα, στις οποίες τελικά καταλήγουν οι ευρυαγγείες και τις τροφοδοτούν με αίμα.

Όχι, οι ευρυαγγείες δεν υποχωρούν μόνες τους. Αντιθέτως, αν δεν ακολουθήσετε  κατάλληλη θεραπεία, έχουν την τάση να επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Αν δοκιμάσετε να τις αντιμετωπίσετε με ειδικές κρέμες, πιθανότατα θα απογοητευθείτε, καθώς οι κρέμες αυτές δρουν επιφανειακά και όχι στη ρίζα του προβλήματος.

Σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες στα πόδια, για τις οποίες μπορεί να ευθύνεστε  κι εσείς σε σημαντικό βαθμό, σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής σας, την πιθανή ορθοστασία και το αυξημένο σωματικό βάρος, οι ευρυαγγείες προσώπου οφείλονται συνήθως σε κληρονομικούς ή ορμονικούς παράγοντες και λιγότερο στον καθημερινό τρόπο ζωής.

Άλλα πιθανά αίτια είναι:

 • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο
 • Ροδόχρους νόσος
 • Συστηματική χρήση κορτικοστεροειδών (από το στόμα ή τοπική)
 • Φωτογήρανση

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο τις περισσότερες φορές δεν έχουν συμπτώματα. Σπανίως προκαλούν αίσθημα καύσου.

Όχι, οι ευρυαγγείες του προσώπου δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία, ούτε σχετίζονται με φλεβική ανεπάρκεια, όπως ισχύει κάποιες φορές για τις ευρυαγγείες των κάτω άκρων. Αποτελούν καθαρά ένα αισθητικό ζήτημα.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Επιχείρησα να απαλλαγώ από τις ευρυαγγείες στο πρόσωπό μου με ειδικές κρέμες. Μάταιος κόπος. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση. Εμπιστεύθηκα την ομάδα της IQ Skin Clinics και προχώρησα σε θεραπεία με LASER. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Σε 2 συνεδρίες, οι ευρυαγγείες μου εξαφανίστηκαν εντελώς. Σας ευχαριστώ πολύ.

Α. Κ.

Αν ήξερα από την αρχή ότι θα μπορούσα να απαλλαγώ από τις ευρυαγγείες τόσο εύκολα με 1-2 συνεδρίες LASER, θα ερχόμουν νωρίτερα στην ΙQ Skin Clinics. Η ομάδα του Dr. Tζερμιά μου εξήγησε αναλυτικά τη θεραπεία, τη διάρκειά της και τι αποτελέσματα να περιμένω. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Όλα κύλησαν άψογα!

Σ. Λ.

Αρχικά, οι ευρυαγγείες στα πόδια μου δεν με ενοχλούσαν. Με τον καιρό όμως άρχισαν να με βαραίνουν. Αποφάσισα να επισκεφθώ την ΙQ Skin Clinics στο Μαρούσι και εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια και τις γνώσεις της ομάδας που με φρόντισε. Οι ευρυαγγείες μου εξαφανίστηκαν εντελώς, χωρίς καθόλου ταλαιπωρία.

Ι. Γ.

Εργάζομαι χρόνια στον χώρο της εστίασης με αποτέλεσμα τα πόδια μου να είναι γεμάτα ευρυαγγείες λόγω της πολύωρης ορθοστασίας. Μία φίλη μου σύστησε τον Dr. Τζερμιά και τις κλινικές IQ Skin Clinics. Και είχε απόλυτο δίκιο. Έμεινα απολύτως ικανοποιημένη και πλέον τους συστήνω κι εγώ με τη σειρά μου χωρίς καμία επιφύλαξη.

Κ. Ρ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την θεραπεία ευρυαγγειών σε πρόσωπο και πόδια, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΡΑΒΔΩΣΕΩΝ (ΡΑΓΑΔΩΝ)
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER