Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Πότε θα δω αποτελέσματα; Υπάρχει εγγύηση;

Το αποτέλεσμα της Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενης FUE συνοδεύεται από «Εγγύηση ανά Τριχοθυλάκιο»

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να αποκαταστήσει οριστικά τη χαμένη πυκνότητα των μαλλιών σας στις αραιωμένες περιοχές. Το αποτέλεσμα που χαρίζει η μέθοδος FUE, είναι εξαιρετικό. Απολύτως φυσικό, πυκνό και πάνω από όλα μόνιμο!

Είναι αναμενόμενο λοιπόν όταν προσέρχεστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε σε μεταμόσχευση μαλλιών FUE για να ξαναδείτε πυκνά τα μαλλιά σας, να ρωτάτε με ασυγκράτητη προσμονή «σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα;». Και την ίδια στιγμή να αναρωτιέστε εάν «υπάρχει εγγύηση για το αποτέλεσμα;».

Εγγυημένο αποτέλεσμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, είναι ότι συνοδεύεται πάντα από «Εγγύηση ανά Τριχοθυλάκιο» (Guarantee per follicle). Δηλαδή λαμβάνετε εγγύηση για τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα συμφωνήσουμε ότι θα εμφυτευθούν και θα επαναφυτρώσουν στις αραιωμένες περιοχές των μαλλιών σας.

Η εγγύηση είναι βασισμένη στην πλέον αντικειμενική επιστημονική μέθοδο της τριχοσκόπησης, με την οποία πραγματοποιούμε επαναμέτρηση των τριχοθυλακίων μπροστά στα μάτια σας, μετά την εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η μέτρηση γίνεται με αυτόματο τρόπο μέσω λογισμικού προγράμματος και η εξέταση σας επιτρέπει να βλέπετε ξεκάθαρα στην οθόνη του υπολογιστή τα εμφυτευμένα τριχοθυλάκια που αρχίζουν να επαναφυτρώνουν στις περιοχές της αραίωσης, καθώς και συγκριτικές εικόνες «πριν» και «μετά», ώστε να μην μένει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Εάν διαπιστωθεί ότι κάποια τριχοθυλάκια δεν επαναφύτρωσαν (πέρα από μία φυσική αποδεκτή απόκλιση της τάξεως του 5%), εφαρμόζουμε συμπληρωματική FUE χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

Το αποτέλεσμα θέλει χρόνο

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αν και το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι βέβαιο, θέλει χρόνο για να φανεί. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται να κάνετε υπομονή περίπου δώδεκα μηνών για να δείτε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, καθώς το τριχωτό της κεφαλής περνάει διάφορες φάσεις αμέσως μετά τη διαδικασία. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η επόμενη μέρα

Την επόμενη μέρα της μεταμόσχευσης μαλλιών, στο δέρμα του κεφαλιού μπορείτε να διακρίνετε τα τριχοθυλάκια που εμφυτεύθηκαν στις αραιωμένες περιοχές. Από μακριά μοιάζουν με κόκκινες κουκκίδες, όμως η ερυθρότητα είναι παροδική και υποχωρεί μέσα στις επόμενες 7-10 ημέρες, οπότε δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί.

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία να γνωρίζετε, είναι ότι η διαδικασία της εξαγωγής των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και εμφύτευσης τους στις περιοχές της αραίωσης έχει ως αποτέλεσμα να τεθούν οι τρίχες σε φάση ανάπαυλας. Αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες βδομάδες μετά τη μεταμόσχευση, παρατηρείται έντονη τριχόπτωση (τριχορροή), καθώς οι τρίχες των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων πέφτουν και επομένως το αρχικό αποτέλεσμα δείχνει ιδιαίτερα «φτωχό». Αυτό είναι ένα φαινόμενο για το οποίο είναι εξ αρχής ενημερωμένοι όσοι σκοπεύουν να προβούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, έτσι ώστε να μην απογοητευθούν όταν βρεθούν σε αυτό το στάδιο.

Δεν συντρέχει λοιπόν κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς αυτό πρόκειται για ένα φυσιολογικό και αναμενόμενο φαινόμενο, το οποίο ονομάζεται «σοκ» λόγω της στιγμιαίας διακοπής παραγωγής κερατίνης και το οποίο επηρεάζει μονάχα τις τρίχες των τριχοθυλακίων, όχι τα ίδια τα τριχοθυλάκια. Τα τριχοθυλάκια παραμένουν καλά εμφυτευμένα στις θέσεις τους και προετοιμάζονται για να παράξουν σύντομα νέα γερά μαλλιά!

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics η έμπειρη ιατρική ομάδα του Dr. Τζερμιά εφαρμόζει θεραπείες, όπως η μέθοδος της βιοσυμβατής θεραπείας με αυξητικούς παράγοντες, που ελαχιστοποιούν το φαινόμενο της τριχορροής λόγω σοκ και ενδυναμώνουν τόσο τα αρχικά, όσο και τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια της περιοχής.

Τρεις μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Η φάση της ανάπαυλας των νέων μαλλιών υποχωρεί μετά από περίπου 3 μήνες, για να τη διαδεχτεί η πολυαναμενόμενη φάση της αναγέννησης. Εδώ αρχίζει να ξεπροβάλλει σιγά-σιγά το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι οι τρίχες μακραίνουν περίπου 1,3 εκατοστά κάθε μήνα, και πιο γρήγορα το καλοκαίρι από ό,τι τον χειμώνα. Οι πρώτες τρίχες μπορεί να είναι λεπτές, άτονες και διάσπαρτες, όμως σταδιακά αρχίζουν να αποκτούν περισσότερο όγκο, να σκληραίνουν και να πυκνώνουν.

Έξι μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Οι περισσότερες νέες τρίχες κάνουν την εμφάνισή τους περίπου  6 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών και γύρω στους 8-10 μήνες έχουν αποκτήσει τον μέγιστο όγκο τους, καθώς τα τριχοθυλάκια ωριμάζουν. Μέχρι να συμπληρωθούν δώδεκα μήνες, το αποτέλεσμα βελτιώνεται καθημερινά!

Δώδεκα μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών

Όταν συμπληρωθούν δώδεκα μήνες από την ημέρα της μεταμόσχευσης μαλλιών, το αποτέλεσμα θεωρείται ολοκληρωμένο. Βέβαια κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και παρουσιάζει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών, επομένως οι δώδεκα μήνες αποτελούν το μέσο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα αξίζει την αναμονή!

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.