Φωτοδυναμική θεραπεία με GlycoAla® Gel

GlycoAlaGelPict Therapy

Νέο φως στην επιστήμη της αντιγήρανσης

Η φωτοδυναμική θεραπεία με GlycoAla® Gel είναι η τελευταία εξέλιξη της επιστήμης στην αντιγήρανση. Εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από δερματολόγους, πλήρως εξειδικευμένους, με πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, στην υπερσύγχρονη μονάδα φωτοδυναμικής θεραπείας που διαθέτουν, εξοπλισμένη με συσκευές φωτοθεραπείας πρωτοποριακής τεχνολογίας και πιστοποίησης FDA. Πρόκειται για μια επαναστατική αντιγηραντική θεραπεία, η οποία συνδυάζει την πρωτοποριακή σύνθεση του φωτοδυναμικού GlycoAla® Gel με την καινοτόμο τεχνολογία των νανο-γλυκοσφαιριδίων.

Πρωτοποριακή σύνθεση με 5-ΑLA και υαλουρονικό οξύ

Το GlycoAla® Gel είναι το μοναδικό κοσμητικό σκεύασμα φωτοδυναμικής δράσης στον κόσμο που περιέχει 5-ALA (5-Αμινολεβουλινικό οξύ) μαζί με υαλουρονικό οξύ, ενσωματωμένα και τα δύο συστατικά σε νανοσωματίδια γλυκοσφαιριδίων για εξαιρετική σταθερότητα, βαθιά διείσδυση και τέλεια απορροφητικότητα από το δέρμα. Το gel αντιδρά κάτω από το ερυθρό φως της συσκευής φωτοθεραπείας με σκοπό την ανανέωση του προσώπου σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς παρενέργειες και με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ορατά από την πρώτη συνεδρία:

  • Αναζωογόνηση δέρματος
  • Λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Μείωση σημαδιών φωτογήρανσης και υπερμελάγχρωσης
  • Μείωση μεγέθους των διεσταλμένων πόρων 
  • Αύξηση ενυδάτωσης και λάμψης της επιδερμίδας
  • Βελτίωση τονικότητας του δέρματος 
  • Μείωση λιπαρότητας
  • Σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας

Επιπλέον, κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι χάρη στο ερυθρό φως της συσκευής φωτοθεραπείας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, διεγείρονται οι κυτταρικές λειτουργίες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και οξυγονώνονται οι ιστοί.

Επαναστατική τεχνολογία με νανοσωματίδια γλυκοσφαιριδίων

Τα γλυκοσφαιρίδια είναι νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται για να εναποθέσουν τα δραστικά συστατικά του GlycoAla® Gel στο δέρμα με μεγάλη διεισδυτικότητα και σταθερότητα. Η δομή τους απαρτίζεται από υπομοριακούς σχηματισμούς με μέγεθος μικρότερο των 200 νανομέτρων. Οι σχηματισμοί αυτοί είναι οργανωμένοι γύρω από έναν κεντρικό πυρήνα από τροποποιημένο άμυλο.

Ο πυρήνας είναι έντονα υδρόφιλος και προσδίδει στα σωματίδια την αναγκαία φυσιοχημική βιοσυμβατότητα και σταθερότητα. Στην περιφέρεια του πυρήνα βρίσκεται μονοσθενώς επικολλημένη μία στρώση από λιπαρά οξέα, ώστε τα σωματίδια να είναι εξωτερικά λιπόφιλα, χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική υδρόφιλη ιδιότητα. Τα γλυκοσφαιρίδια αποτελούν το πλέον ιδανικό σύστημα εναπόθεσης στο δέρμα του 5-ALA και του υαλουρονικού οξέος, χωρίς να χρειάζεται προετοιμασία του δέρματος πριν από τη θεραπεία. Επιπλέον, η βαθιά διείσδυση των συστατικών που επιτυγχάνουν τα γλυκοσφαιρίδια, προσφέρουν αποτελέσματα ανάλογα με αυτά των επιθετικότερων θεραπειών, αλλά χωρίς παρενέργειες ή δυσφορία που συχνά προκαλείται από αυτές τις θεραπείες.

Φωτοδυναμική θεραπεία με GlycoAla® Gel | Πώς λειτουργεί

Η θεραπεία διαρκεί 70 λεπτά. Ξεκινάει με ήπια δερμοαπόξεση για τον καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα. Μετά , απλώνεται στο δέρμα το gel, όπου και παραμένει για 40 λεπτά, ενώ εσείς χαλαρώνετε σε χώρο με χαμηλό φωτισμό. Στη συνέχεια, ξαπλώνετε κάτω από το ερυθρό φως της συσκευής φωτοθεραπείας για την ενεργοποίηση του gel, όπου και παραμένετε για 20 λεπτά. Μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση τσιμπήματος, αλλά είναι παροδική. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3 συνεδρίες σε απόσταση 4 εβδομάδων η κάθε μία. Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και την ηλικία σας, πιθανώς να χρειάζεστε συνεδρίες συντήρησης σύμφωνα με τις οδηγίες του εξειδικευμένου δερματολόγου.

Μετά την θεραπεία, δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και μπορείτε άμεσα να επιστρέψετε σε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο για 48 ώρες μετά τη θεραπεία. Εάν επιθυμείτε σε αυτό το διάστημα να βγείτε στο εξωτερικό φως, θα πρέπει να φοράτε καπέλο με φαρδύ γείσο και αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 50 SPF.

Ανώδυνη, αποτελεσματική, ασφαλής αντιγηραντική θεραπεία

Η φωτοδυναμική θεραπεία με GlycoAla® Gel είναι η τέλεια απάντηση στην εξάλειψη των ορατών σημαδιών γήρανσης και την πλήρη αναζωογόνηση του δέρματος, χωρίς πόνο. Είναι ιδανική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν μη επεμβατικές θεραπείες υψηλής αποτελεσματικότητας. Μπορεί να την κάνουν όλοι, εκτός από εκείνους που έχουν φωτοευαισθησία ή πάσχουν από ορισμένες ασθένειες ή λαμβάνουν φάρμακα που προκαλούν φωτοευαισθησία.

Για την ασφαλή εφαρμογή της θεραπείας και την εξακρίβωση αν μπορείτε να την κάνετε, κατά την συμβουλευτική συνεδρία ο δερματολόγος θα συμπληρώσει το ιατρικό ιστορικό σας και θα προσδιορίσει τον τύπο του δέρματός σας σύμφωνα με την κλίμακα Fitzpatrick.  Με βάση τα αποτελέσματα, θα σας ενημερώσει εάν μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία και εάν ναι, θα καθορίσει το θεραπευτικό πρωτόκολλο με βάση τον τύπο του δέρματός σας.