Γιατί πρέπει οι γυναίκες να δράσουν γρήγορα στην υποψία και μόνο της τριχόπτωσης;

Πόσο μοιραία μπορεί να γίνει η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της γυναικείας τριχόπτωσης;

Κάποια πράγματα απαιτούν αρκετή σκέψη προτού προβούμε σε κάποια ενέργεια. Η τριχόπτωση όμως δεν είναι ένα από αυτά! Πολλές γυναίκες αργούν να αναζητήσουν θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και τις περισσότερες φορές με σοβαρές συνέπειες. Όμως, ποιοι είναι οι λόγοι που τις οδηγούν σε αυτή την απόφαση;

Γιατί οι γυναίκες δε δρουν έγκαιρα κατά της τριχόπτωσης;

Δεν αποτελεί είδηση ότι οι γυναίκες υποφέρουν από τριχόπτωση. Παρότι η αραίωση των μαλλιών ως έννοια είναι συνδεδεμένη με τους άνδρες, στην πραγματικότητα το αποδυνάμωση των τριχοθυλακίων, η τριχόπτωση και  τελικά η αραίωση ταλαιπωρεί σχεδόν το ίδιο και τις γυναίκες. 

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αργούν να αναζητήσουν θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Όταν οι άντρες χάνουν τα μαλλιά τους, η αραίωση έχει μία προβλεπόμενη εξέλιξη που ξεκινάει από την πρόσθια γραμμή και καταλήγει στην κορυφή του κεφαλιού. Στις γυναίκες, αντιθέτως, η τριχόπτωση παρουσιάζεται με έναν διάχυτο τρόπο που δεν την καθιστά γρήγορα αντιληπτή.

Μόνο όταν το δέρμα του κεφαλιού αρχίζει να διακρίνεται ξεκάθαρα ανάμεσα από τα μαλλιά, οι περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιούν το πρόβλημα, το οποίο όμως συνήθως έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν.

Επιπλέον, οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές στην αναζήτηση μιας θεραπείας για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Για τους άντρες, είναι πιο εύκολο και αποδεκτό να καταφύγουν σε κάποια θεραπεία, ενώ για τις γυναίκες η παραδοχή της τριχόπτωσης και αποδοχή του προβλήματος αποτελεί μια πιο δύσκολη διαδικασία.

Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι η καλύτερη λύση

Δυστυχώς, η φαρμακευτική αγωγή κατά της τριχόπτωσης, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, έχει πολλές παρενέργειες. Με εξαίρεση τη μινοξιδίλη που είναι εγκεκριμένη για χορήγηση και στα δύο φύλα, οι υπόλοιπες φαρμακευτικές ουσίες που χορηγούνται κατά της τριχόπτωσης (όπως η φιναστερίδη και η ντουταστερίδη), εμφανίζουν σοβαρές αντενδείξεις. Το σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν πολύ αποτελεσματικές θεραπείες χωρίς τη χρήση φαρμάκων!

Η τριχόπτωση γίνεται συνήθως αντιληπτή όταν έχει φτάσει να προκαλέσει ήδη το 30% της απώλειας των μαλλιών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Το πρώτο βήμα κατά της τριχόπτωσης είναι η τριχοσκόπηση

Όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο παθολογικό πρόβλημα ξεκινάμε με γενικές εξετάσεις αίματος, με την ίδια λογική όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα μαλλιά μας ξεκινάμε με την εξέταση της τριχοσκόπησης.

Η τριχοσκόπηση αποτελεί πάντοτε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσει κανείς την τριχόπτωση. Είναι η μοναδική επιστημονική και αντικειμενική μέθοδος για τη μελέτη και τη διάγνωση των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής.

Με την τριχοσκόπηση εξετάζεται η κατάσταση των τριχοθυλακίων του τριχωτού της κεφαλής ανά τετραγωνικό εκατοστό και συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για τη διάγνωση. Τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν στον εντοπισμό της πραγματικής αιτίας της τριχόπτωσης και αποτελούν στη συνέχεια ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας που συστήνεται.

Για ακόμη πιο στοχευμένη θεραπεία προτείνεται και το γενετικό τεστ τριχόπτωσης, το οποίο αναλύει 48 γενετικές παραλλαγές σε 13 γονίδια που σχετίζονται με την τριχόπτωση και επιτρέπει την επιλογή των πιο δραστικών θεραπευτικών ουσιών για τον κάθε ασθενή.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.