Απόλυτος οδηγός κυτταρίτιδας: Μάθετε όλα όσα δεν ξέρατε μέχρι σήμερα

Βάλαμε την κυτταρίτιδα στο… μικροσκόπιο και αναλύσαμε για ποιους λόγους εμφανίζεται και τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.

Βάλαμε την κυτταρίτιδα στο… μικροσκόπιο και αναλύσαμε για ποιους λόγους εμφανίζεται και τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.

Αρχικά, θα πρέπει να δηλωθεί πως η κυτταρίτιδα είναι κάτι το φυσιολογικό. Το πως αισθανόμαστε γι’ αυτή είναι που ποικίλει. Κάποιες γυναίκες μπορεί να μην τις ενοχλεί, ενώ κάποιες άλλες μπορεί να τις ταλαιπωρεί για χρόνια. Είναι δικαίωμα της καθεμίας να αποφασίσει αν θέλει να την καταπολεμήσει ή όχι.

Αν θέλετε να την εξαφανίσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ούτε καλλυντικά σκευάσματα, ούτε διάφορα προϊόντα απολέπισης μπορούν πρακτικά να σας βοηθήσουν. Και αυτό γιατί η κυτταρίτιδα σχηματίζεται, όταν τα λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα πιέζονται πάνω στον συνδετικό ιστό, δημιουργώντας αλλοιώσεις και ανώμαλους κυματισμούς.

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις, καθώς μπορεί να επηρεάσει όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους.

Παρόλα αυτά αν θέλετε να δώσετε οριστική λύση, υπάρχουν απόλυτα αποτελεσματικές, επεμβατικές και μη, θεραπείες.

Σε ποια σημεία του σώματος εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Τα σημεία όπου εντοπίζεται η κυτταρίτιδα είναι συνήθως οι γοφοί, οι μηροί και οι γλουτοί. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί και στο στήθος, στην κάτω κοιλιακή χώρα, στις γάμπες, στα γόνατα και στο εσωτερικό μέρος των μπράτσων.

Πού οφείλεται η κυτταρίτιδα;

Βασικές αιτίες της κυτταρίτιδας είναι:

  • Η κληρονομικότητα
  • Η διαδικασία γήρανσης
  • Η καθιστική ζωή
  • Η κακή κυκλοφορία
  • Οι ορμονολογικές διαταραχές
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γιατί επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες;

Ο βασικός λόγος για αυτό είναι οι ορμόνες και το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερους συνδετικούς ιστούς. Επίσης, οι ίνες κολλαγόνου των ανδρών σχηματίζουν ένα σχήμα «X», σαν πλέγμα, το οποίο αντιστέκεται καλύτερα στην πίεση των λιποκυττάρων. Οι ίνες κολλαγόνου των γυναικών, αντίθετα, έχουν μόνο δύο πλευρές, καθιστώντας τες λιγότερο ικανές να αντισταθούν σε αυτή την πίεση.

Οι πολλαπλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόκληση της κυτταρίτιδας και η ελλιπής κατανόηση του τρόπου σχηματισμού της, καθιστούσαν δύσκολη τη θεραπεία της στο παρελθόν.

Μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνισή της;

Τα κακά νέα είναι ότι η κυτταρίτιδα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί εντελώς. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να φανούν χρήσιμοι στην πρόληψη και μείωσή της. Αυτοί περιλαμβάνουν:

Υγιεινή διατροφή: Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη από φρέσκα λαχανικά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και γενικότερα τροφές σε χαμηλά λιπαρά.

Διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους: Ένας υγιής Δείκτης Μάζας Σώματος βοηθάει να διασφαλιστεί ότι τα αποθηκευμένα λιποκύτταρα παραμένουν φυσιολογικά ως προς το μέγεθος.

Διατήρηση δραστηριοτήτων: H καλή σωματική κατάσταση και γενικότερα η άσκηση μειώνουν το περιττό λίπος και παράλληλα αυξάνουν την κυκλοφορία.

Ενυδάτωση: Το νερό είναι σημαντικό για τη διατήρηση ισχυρών συνδετικών ιστών.

Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες που την εξαφανίζουν;

Η κυτταρίτιδα μπορεί να εξαφανιστεί 100% από το δέρμα μας. Στις κλινικές μας, υπάρχει μια σειρά από μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να δώσουν μια για πάντα λύση στο πρόβλημα. Λειτουργούν συνδυαστικά ή και μόνες τους, ανάλογα με την περίπτωση.

Μέθοδος IQ CCE: Συνδυασμός 5 μη-επεμβατικών θεραπειών, που εφαρμόζονται ανάλογα με την περίπτωση και αποτελούν πρώτη επιλογή για οριστική μείωση της κυτταρίτιδας. Αναφερόμαστε στη θεραπεία X-WAVE με τεχνολογία ακουστικών κυμάτων, στη θεραπεία CELLUSCULPTING, το μηχανικό Lipomassage LPG ENDERMOLOGIE, την θεραπεία CARBOXYTHERAPY που επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα με 100% φυσικό τρόπο και την θεραπεία σύσφιξης του δέρματος EMSculpt, που λειτουργεί με τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και χρησιμοποιείται συνδυαστικά με την εφαρμογή της μεθόδου IQ CCE για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ενέσιμη θεραπεία IQ CELLUSTRIKE: Η αποτελεσματικότητα της επαναστατικής αυτής θεραπείας βασίζεται στη δράση των συστατικών που χρησιμοποιεί για αποτοξίνωση του οργανισμού, καταπολέμηση του οιδήματος και της κατακράτησης υγρών, βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και σύσφιξη του δέρματος.   

CELLUCLIP για την αντιαισθητικές λακκουβίτσες του δέρματος: Ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μπορεί να εφαρμοστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις με έντονο πρόβλημα κυτταρίτιδας. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία, χωρίς πόνο και χωρίς αποθεραπεία.  

Στόχος όλων των θεραπειών μας είναι κατά κύριο λόγο να επαναδραστηριοποιήσουν τις κυτταρικές λειτουργίες, να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου, να αποβάλλουν το λίπος και τις τοξίνες και να δράσουν ενάντια στην κατακράτηση υγρών.

Το βασικό είναι ότι η λείανση και σύσφιξη του δέρματος που τόσο ονειρευόμαστε δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και μόνιμη, κάνοντας την κυτταρίτιδα παρελθόν.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.