Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη κάθε εποχή του χρόνου

Ο τύπος του αντηλιακού που επιλέγεται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναμενόμενη έκθεση στον ήλιο. Εάν πρόκειται για περιστασιακή έκθεση στον ήλιο, αν για παράδειγμα περπατήσετε λίγα λεπτά για να πάτε στο γραφείο ή για ψώνια, μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας αποτελεσματικά με ένα αντηλιακό με δείκτη προστασία SFP 15, το οποίο φιλτράρει το 93% περίπου της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVA και UVB).

Ωστόσο, εάν πρόκειται για περισσότερο παρατεταμένη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασία από 30 και πάνω, με το οποίο επιτυγχάνεται 97% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ τα αντηλιακά με δείκτη 50+ προσφέρουν προστασία κατά 98%.

Θα πρέπει να προσέξετε το αντηλιακό σας να προσφέρει προστασία ευρέως φάσματος, τόσο από την υπεριώδη ακτινοβολία Α όσο και από την υπεριώδη ακτινοβολία Β, καθώς και τα δύο είδη μη ορατής ακτινοβολίας μπορούν να προκαλέσουν λιγότερο ή περισσότερο ορατές βλάβες στο δέρμα και να επηρεάσουν αρνητικά το DNA μας.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΛΟΣΩΜΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όπως αναφέρεται σε μια πρόσφατη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τα αντηλιακά και την προστασία από τον ήλιο, τα αντηλιακά αποτελούν πολύ βασικό παράγοντα μείωσης της φωτογήρανσης και της ενδεχόμενης καρκινογέννεσης λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση τους είναι πολύ πιο σημαντικά και καλά τεκμηριωμένα σε σχέση με την ενδεχόμενη ανησυχία ως προς τη μακροχρόνια χρήση αντηλιακών με ακατάλληλα συστατικά. Επιπροσθέτως οι συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες και τα φίλτρα κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των αντηλιακών προϊόντων.

Το πρώτο βήμα είναι η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

  1. ΔΕΝ υπάρχει ούτε «ασφαλές» ούτε «υγιές» μαύρισμα.
  2. Το μαύρισμα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο ηλικιωμένοι
  3. Μαύρισμα και μελάνωμα
  4. Ο καρκίνος του δέρματος δεν περιμένει να μεγαλώσετε
  5. Ο καρκίνος του δέρματος δεν απειλεί μόνο τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μάτια.