Πώς να αποφύγετε κακές μεταμοσχεύσεις μαλλιών;

Τη δεκαετία του ’80, ήταν πολύ εύκολο να ξεχωρίσεις εκείνον που είχε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά μεγάλωναν σε τούφες, όπως τα βλέπεις στις κούκλες, και η εικόνα ήταν τόσο αντιαισθητική και αφύσικη που ήταν απόλυτα βέβαιο για την διαδικασία που είχε προηγηθεί. Ωστόσο, η τεχνική αυτή με το αποτέλεσμα «μαλλιά κούκλας» την θεωρούσαν τότε ιδιαίτερα  ικανοποιητική. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι μέθοδοι επαναφύτρωσης μαλλιών έχουν βελτιωθεί εξαιρετικά και το φυσικό αποτέλεσμα που προσφέρουν δεν μαρτυράει με τίποτα ότι το άτομο έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μία “αόρατη” διαδικασία, αφού δεν δημιουργεί ουλές στη δότρια περιοχή και το αποτέλεσμά της είναι 100% φυσικό, τόσο στο σχεδιασμό της μετωπιαίας γραμμής, όσο στην κατανομή και ομοιόμορφη εμφύτευση των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή. Το 2010, η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) πραγματοποίησε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία ζήτησε από τους συμμετέχοντες να εντοπίσει ανάμεσα σε μια ομάδα τον άνδρα που είχε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Ποσοστό 65% των ερωτηθέντων απέτυχε να τον εντοπίσει, ενώ σε παρόμοια έρευνα ανάμεσα σε γυναίκες απέτυχε το 85% των ερωτηθέντων.

FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
ONLINE ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κακές μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Αν και υπάρχει συνεχής πρόοδος της επιστήμης, τελευταία έχουν καταγραφεί κακές εμφυτεύσεις μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών είναι τα σημάδια και οι ουλές που αφήνουν, η πρόσθια γραμμή που δείχνει τελείως αφύσικη, η τριχόπτωση που συμβαίνει καθώς δεν έχει γίνει σωστός σχεδιασμός της μεταμόσχευσης, τα λιγότερα τριχοθυλάκια που εμφυτεύονται σε σχέση με αυτά που έχουν συμφωνηθεί, κ.ά.

Καθώς υπάρχει διαρκής άνθιση του ιατρικού τουρισμού, κλινικές αποκατάστασης μαλλιών στήνονται σε διάφορες χώρες από ιατρικό προσωπικό χωρίς εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και επιτρέπουν σε ανειδίκευτο ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιούν τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Όσοι αποφασίσουν να κάνουν την μεταμόσχευση σε κλινική χωρίς εκ των προτέρων να προβούν σε ανάλογη έρευνα, μπορεί το αποτέλεσμα που θα δουν στα μαλλιά τους να είναι πλήρως απογοητευτικό. Ανάλογα παραδείγματα συμβαίνουν σε κλινικές της Τουρκίας, όπου ανυποψίαστοι ασθενείς τις επιλέγουν με βασικό λόγο τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν.

Τα κριτήρια για σωστή αξιολόγηση

Αναμφισβήτητα, το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής μιας κλινικής αλλά δεν είναι το βασικό κριτήριο. Για την σωστή επιλογή, θα πρέπει να δώσετε εμπιστοσύνη σε μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, που θα εφαρμόζει συγκεκριμένους κανόνες για τη μεταμόσχευση των μαλλιών σας:

  • Εξελιγμένη τριχοσκόπηση για τη μελέτη των χαρακτηριστικών του τριχωτού της κεφαλής σας
  • Εκτίμηση ακριβείας για την έκταση της δότριας περιοχής
  • Καθορισμός των αναγκών για την κάλυψη των περιοχών με αραίωση
  • Πρόβλεψη εξέλιξης της τριχόπτωσης στο μέλλον
  • Αξιολόγηση και ανταπόκριση στις προσδοκίες σας
  • Σχεδιασμός για ομοιόμορφη κατανομή τριχοθυλακίων
  • Σχεδιασμός μετωπιαίας, πρόσθιας γραμμής
  • Εγγύηση σχετικά με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα φυτρώσουν

Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE

Η πιο αξιόπιστη και σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE, η μοναδική τεχνική που χρησιμοποιεί την εξέταση της τριχοσκόπησης σε όλη τη φάση και στα στάδιά της. Προτού γίνει η μεταμόσχευση μαλλιών, συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για να γίνει ο βέλτιστος σχεδιασμός, και ταυτόχρονα αναπτύσσεται το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να είναι δυνατή η τεκμηρίωση του αριθμού των εκφυόμενων τριχοθυλακίων μετά την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών. Η μέθοδος αυτή εμπεριέχει όλα τα πλεονεκτήματα της FUE, η οποία προσφέρει ένα άριστο αποτέλεσμα, ανώδυνα, χωρίς ουλές και σημάδια, χωρίς αποθεραπεία.

Τελικά, για τη μεταμόσχευση των μαλλιών σας, το τέλειο είναι αυτό πρέπει να αναζητάτε και να μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!