Τι να προσέξετε πριν επιλέξετε ιατρείο για μεταμόσχευση μαλλιών;

Πώς να προλάβετε ένα κακό αποτέλεσμα.

Η απόφαση να προχωρήσετε σε μεταμόσχευση μαλλιών είναι πολύ σημαντική, αφού το αποτέλεσμά της θα σας ακολουθεί για μία ολόκληρη ζωή. Μην βιαστείτε λοιπόν στην επιλογή της κλινικής και μην παρασυρθείτε μονάχα από μία χαμηλή τιμή.

Κακές μεταμοσχεύσεις σε αύξηση

Αν και υπάρχει συνεχής εξέλιξη της επιστήμης, τελευταία έχουν καταγραφεί αρκετές κακές μεταμοσχεύσεις μαλλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Θα έχετε γνωρίσει κι εσείς δυσαρεστημένα περιστατικά στα οποία έμειναν σημάδια και ουλές από τη διαδικασία, φαίνεται αφύσικη η πρόσθια γραμμή, εμφυτεύθηκαν λιγότερα από τα τριχοθυλάκια που είχαν συμφωνηθεί, κ.α.

Είναι γεγονός ότι έχουν στηθεί κλινικές αποκατάστασης μαλλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διάφορες χώρες του κόσμου από ιατρικό προσωπικό χωρίς εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και επιτρέπουν σε ανειδίκευτο ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιεί μεταμοσχεύσεις μαλλιών με απογοητευτικό αποτέλεσμα. Συχνά τέτοια παραδείγματα προέρχονται από κλινικές της Τουρκίας, όπου ανυποψίαστοι ασθενείς τις επιλέγουν με βασικό κίνητρο τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν.

FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

5 κριτήρια για σωστή αξιολόγηση

Αναμφισβήτητα, το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής μιας κλινικής, αλλά δεν θα πρέπει να είναι το βασικό σας κριτήριο. Υπάρχουν 5 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

1. Εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο από ιατρό

Αυτό το σημείο είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Ζητήστε να γνωρίσετε τον ιατρό που θα εφαρμόσει τη μεταμόσχευση μαλλιών σας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και τις θεραπείες τριχόπτωσης. Αυτός και μόνο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να εμπιστευθείτε την αποκατάσταση των μαλλιών σας. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να αποτελεί πλέον μία ελάχιστα επεμβατική πράξη, όμως ο άριστος σχεδιασμός και η ασφαλής εφαρμογή της απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις που δεν τις έχει για παράδειγμα ένας νοσηλευτής. 

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από ιατρούς με 25ετή εμπειρία και εξειδίκευση, καθώς και με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία που εξασφαλίζουν ένα άριστο, φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα, με απόλυτη ασφάλεια.

2. Εγγύηση αποτελέσματος

Όσο κάνετε την έρευνα αγοράς, σίγουρα πολλοί θα σας υποσχεθούν ότι μπορούν να σας μεταφέρουν χιλιάδες τριχοθυλάκια. Πώς μπορείτε όμως να είστε σίγουροι ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα κάνετε; Ότι πράγματι θα μεταφέρουν όσα τριχοθυλάκια θα σας υποσχεθούν; Και ότι πράγματι τα τριχοθυλάκια αυτά θα επαναφυτρώσουν στις αραιωμένες περιοχές; Κι αν τελικά δεν επαναφυτρώσουν, τι θα γίνει;

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο της Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενης FUE συνοδεύεται πάντα από «Εγγύηση ανά Τριχοθυλάκιο». Η εγγύηση αυτή σας καλύπτει για τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν και θα επαναφυτρώσουν στις αραιωμένες περιοχές, και εφαρμόζεται με την πλέον αντικειμενική επιστημονική μέθοδο της τριχοσκόπησης. Είναι η εξέταση που καταγράφει αναλυτικά την κατάσταση και τον αριθμό των τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό του τριχωτού της κεφαλής. Η καταγραφή γίνεται μπροστά στα μάτια σας ώστε να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφαρμόστηκε ό,τι ακριβώς συμφωνήσατε και πληρώσατε. Χάρη σε ένα εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα, η επαναμέτρηση των τριχοθυλακίων γίνεται αυτοματοποιημένα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών και παρέχονται συγκριτικές φωτογραφίες «πριν»  και «μετά». Αν διαπιστωθεί ότι δεν επαναφύτρωσαν κάποια τριχοθυλάκια (πέραν μιας φυσικής αποδεκτής απόκλισης της τάξεως του 5%), τότε εφαρμόζεται συμπληρωματική συνεδρία χωρίς έξτρα χρέωση.

3. Φυσικό αποτέλεσμα

Το φυσικό αποτέλεσμα κρίνεται τόσο από τον σωστό σχεδιασμό της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, όσο και από τη σωστή κατανομή των τριχοθυλακίων στις αραιωμένες περιοχές. Για τον σωστό σχεδιασμό, είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί η εξέταση της τριχοσκόπησης, ώστε να έχουν καταγραφεί με ακρίβεια οι δυνατότητες της δότριας περιοχής, καθώς και οι ανάγκες κάλυψης της δέκτριας. Η κατανομή των τριχοθυλακίων πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να σας προσφέρει τη μέγιστη πυκνότητα, καθώς υπάρχουν τεχνικές που ακόμα κι όταν δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα τριχοθυλακίων, μπορούν να «ξεγελάσουν» το μάτι και να προσφέρουν εικόνα μεγάλης πύκνωσης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε και στον σχεδιασμό της πρόσθιας γραμμής, ώστε να δείχνει φυσική όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον.  Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η ιατρική ομάδα του Dr. Τζερμιά συνυπολογίζει σε κάθε περιστατικό την ηλικία, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά και την πιθανή εξέλιξη της τριχόπτωσης, ώστε να σχεδιάζει μία απολύτως φυσική πρόσθια γραμμή.

4. Τεχνικές και θεραπείες ενίσχυσης αποτελέσματος

Μπορείτε να έχετε ένα ακόμα πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αν κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών εφαρμοστούν τεχνικές και θεραπείες που ενισχύουν την επαναφύτρωση των εμφυτευμένων τριχοθυλακίων. Να θυμάστε ότι η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να εκτελεστεί σεβόμενη τους ρυθμούς των τριχοθυλακίων. Στα Δερματολογικά Κέντρα μας, όλη η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών εφαρμόζεται με το χέρι. Δεν μεσολαβεί κάποιο ρομπότ, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα δεν εξυπηρετεί σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, όπως για παράδειγμα στην εξαγωγή των τριχοθυλακίων. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η βιωσιμότητά τους μεγιστοποιείται αν στο διάστημα της μεταφοράς τους από τη λήπτρια στη δέκτρια περιοχή, συντηρηθούν σε ειδικό εμπλουτισμένο διάλυμα με αναγεννητικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Να επιδιώξετε λοιπόν ένα ενισχυμένο αποτέλεσμα αφού μπορείτε να το έχετε!

5. Συντήρηση αποτελέσματος εφ’ όρου ζωής

Η σχέση που αναπτύσσετε με την κλινική στην οποία θα εμπιστευθείτε την αποκατάσταση των μαλλιών σας, είναι σχέση ζωής. Δεν ολοκληρώνεται με το τέλος της μεταμόσχευσης. Να δώσετε λοιπόν ιδιαίτερη έμφαση στο “aftercare”.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics,  η ιατρική ομάδα που θα αναλάβει τη μεταμόσχευση μαλλιών σας, παραμένει στη διάθεσή σας και μετά το τέλος της διαδικασίας, μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας IQ/e-Hair.Health. Πρόκειται για ένα ψηφιακό βιβλιάριο όπου καταχωρούνται όλες οι τριχοσκοπήσεις και οι εξετάσεις που αφορούν στο τριχωτό της κεφαλής σας και μέσω αυτής της υπηρεσίας σας παρέχουμε συμβουλές και εξατομικευμένη αγωγή για τη συντήρηση του αποτελέσματος εφ’ όρου ζωής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Να θυμάστε ότι για τη μεταμόσχευση των μαλλιών σας, το τέλειο είναι αυτό πρέπει να αναζητάτε και να μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.