iqtriangle

ΚΗΛΙΔΕΣ
& ΦΑΚΙΔΕΣ

Μόνιμη εξάλειψη
με PICO LASER

Οι μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος περιλαμβάνουν τις κηλίδες γήρανσης, τις φακίδες και τις πανάδες (μέλασμα). Πρόκειται για καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος οι οποίες εμφανίζονται για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικές ηλικίες. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τζερμιά, η επιτυχής εξάλειψη των μελαγχρωματικών βλαβών εξασφαλίζεται με εφαρμογή του πλέον καινοτόμου PICO LASER, ειδικά σχεδιασμένου για την θεραπεία ποικίλων δυσχρωμιών του δέρματος.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ & ΣΗΜΑΔΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

iqtriangle

Τι ειναι οι ΚΗΛΙΔΕΣ;

Γνωστές και σαν γεροντικές κηλίδες ή κηλίδες γήρανσης, εμφανίζονται στο δέρμα μεμονωμένα ή σε ομάδες, σαν επίπεδα καφετιά ή μαύρα στίγματα, συνήθως μεγαλύτερα σε διάσταση από τις φακίδες. Η κύρια αιτία εμφάνισης των κηλίδων είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς την ανάλογη προστασία. Όταν το δέρμα παραμένει απροστάτευτο κάτω από την υπεριώδη ακτινοβολία, αυξάνεται ο ρυθμός παραγωγής μελανίνης και προκαλείται υπερέκκριση μελανίνης σε κάποια σημεία του δέρματος, εκεί όπου εμφανίζονται οι κηλίδες. Επιπλέον, η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, η έκθεση σε τεχνητές λάμπες μαυρίσματος (solarium) και το ιστορικό εγκαυμάτων αποτελούν πρόσθετους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση κηλίδων.

iqtriangle

Τι ειναι οι φακιδες;

Οι φακίδες είναι κληρονομικές και προκύπτουν λόγω της καλοήθους μετάλλαξης του γονιδίου MC1R που ρυθμίζει τη μελανίνη. Είναι μικρότερες από 5 χιλιοστά σε διάμετρο και στα σημεία που εμφανίζονται οι φακίδες τα κύτταρα έχουν εναποθέσει περισσότερη μελανίνη. Η μελανίνη ενεργεί ως φυσικός αναστολέας της ηλιακής ακτινοβολίας βοηθώντας στην αποτροπή του υπεριώδους φωτός να φθάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

IQ PICO LASER | θεραπεια πρωτης επιλογης για καθαρο δερμα

Η υψηλή αποτελεσματικότητα της θεραπείας με PICO LASER έγκειται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης χάρη στην οποία η ενέργεια του PICO LASER στοχεύει και δρα επιλεκτικά στη ρίζα της βλάβης, στις περιοχές δηλαδή που υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση μελανίνης. Ο εξαιρετικά σύντομος παλμός της δέσμης του PICO LASER απορροφάται από τη μελανίνη, μετατρέπεται σε ακουστικά κύματα και θρυμματίζει κυριολεκτικά τα σωματίδια της χρωστικής σε πάρα πολύ λεπτή σκόνη, που αποβάλλεται από το δέρμα.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές θεραπευτικές επιλογές εξάλειψης των μελαγχρωματικών βλαβών, όπως η κρυοχειρουργική, η διαθερμοπηξία, η απόξεση και τα LASER παλαιότερης τεχνολογίας, ο εξελιγμένος μηχανισμός δράσης του PICO LASER δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς σημάδια και χωρίς την παραμικρή βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό, και προσφέρει:

Ακριβή

& στοχευμένη δράση
A

Μέγιστη αποτελεσματικότητα

με ασφάλεια
A

Ομοιόμορφο

& φυσικό αποτέλεσμα
A

Άμεση επιστροφή

στις καθημερινές δραστηριότητες
A
iqtriangle

Επιτυχης εξαλειψη σε δυο μονο συνεδριες

Η εξάλειψη μελαγχρωματικών βλαβών, όπως οι κηλίδες και οι φακίδες, με το PICO LASER εξασφαλίζει βέλτιστα αποτελέσματα συνήθως με δύο μόνο συνεδρίες. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός συνεδριών για την πλήρη αισθητική αποκατάσταση καθορίζεται από το σημείο και το βάθος εντοπισμού των βλαβών. Οι κηλίδες “ξεθωριάζουν” και αποχρωματίζονται σταδιακά και η πλήρης αποκατάσταση επιτυγχάνεται ακόμη και σε διάστημα λίγων εβδομάδων. 

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ;

Αν και οι κηλίδες δικαιολογούν την παρουσία τους στις μεγαλύτερες ηλικίες σαν απόρροια γήρανσης και φυσικής φθοράς των κυττάρων, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται υψηλότερη συχνότητα εμφάνισής τους σε νεαρότερες ηλικίες λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και κληρονομικής προδιάθεσης. Οι περιοχές του σώματος όπου συχνά παρατηρούνται κηλίδες είναι το πρόσωπο, το στέρνο, τα χέρια, τα μπράτσα και η πλάτη, που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Οι κηλίδες δεν υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Αντιθέτως, αυξάνονται σε αριθμό και μέγεθος και επιδεινώνονται με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν και αβλαβείς για την υγεία, οι περισσότεροι επιθυμούν να τις αφαιρούν για καθαρά αισθητικούς λόγους, κυρίως όταν εμφανίζονται σε ομάδες και η παρουσία τους γίνεται έντονη. Υπάρχουν περιπτώσεις, που κάποιες μεταβολές στην κλινική εμφάνιση των κηλίδων οδηγούν σε περαιτέρω δερματολογική εξέταση. Για τον λόγο αυτό, αν παρατηρήσετε κάποιο χαρακτηριστικό από αυτά που αναφέρονται παρακάτω, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια ιατρική μας ομάδα για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση προκειμένου να αποκλειστούν πιθανές προκαρκινικές ή καρκινικές βλάβες.

 • Ταχεία αύξηση μεγέθους των κηλίδων.
 • Ασυνήθιστος συνδυασμός χρωμάτων στις κηλίδες.
 • Πολύ σκούρο χρώμα.
 • Ακανόνιστα όρια σε κάποια κηλίδα.
 • Αίσθημα κνησμού ή ευαισθησίας.
 • Ερεθισμός ή αιμορραγία.
iqtriangle

Οι κηλιδες ΔΕΝ ειναι παναδες

Οι κηλίδες δεν πρέπει να συγχέονται με τις πανάδες, καθώς οι δύο αυτές μελαγχρωματικές βλάβες διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς την κλινική τους εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, οι πανάδες σε αντίθεση με τις κηλίδες, αποτελούν ανοιχτόχρωμες βλάβες, συνήθως καφέ χρώματος ή φέρουν κίτρινη χροιά, έχουν ασαφή όρια και είναι μεγαλύτερες σε έκταση.

iqtriangle

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ;

Συνήθως οι φακίδες παρατηρούνται στο πρόσωπο μετά την ηλικία των 2 ετών. Τα μωρά, ακόμη κι αν έχουν το γονίδιο MC1R, δεν γεννιούνται με φακίδες. Το ηλιακό φως είναι εκείνο που τις κάνει να εμφανίζονται. Έτσι εξηγείται γιατί οι φακίδες γίνονται πιο εμφανείς καθώς μεγαλώνει ένα παιδί και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι φακίδες στην ενηλικίωση μπορεί να έχουν εξασθενίσει. Επιπλέον, όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα ενός ατόμου ή αν τα μαλλιά του είναι φυσικά ξανθά ή κόκκινα, τόσο πιο εμφανείς είναι οι φακίδες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κάποιοι άνθρωποι έχουν κληρονομική τάση να αναπτύσσουν κηλίδες γήρανσης, αλλά αν λάβουν σωστή προστασία για το δέρμα τους απέναντι στον ήλιο και σε διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες, τότε η βλάβη μπορεί να αποτραπεί.

Όχι. Οι φακίδες είναι κληρονομικές. Εάν έχετε φακίδες, πιθανώς η μητέρα ή ο πατέρας σας έχει φακίδες και δεν σχετίζονται άμεσα με το ότι δεν είχατε  προστατεύσει το δέρμα σας όσο έπρεπε από τον ήλιο.

Αν και από τη φύση τους οι φακίδες δεν προκύπτουν από την έκθεση στον ήλιο, η παρουσία τους δηλώνει ότι ο τύπος δέρματος είναι ευαίσθητος στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Αν λοιπόν έχετε φακίδες, θα πρέπει σίγουρα να φοράτε αντηλιακή προστασία  για να αποφύγετε τις βλάβες του δέρματος και την πρόωρη γήρανση.

Η αποθεραπεία είναι άμεση και δεν θα χρειαστεί να πάρετε άδεια ανάρρωσης από την εργασία σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στην καθημερινή σας ρουτίνα! Όμως, θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τόσο πριν όσο και μετά από την θεραπεία και να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, εάν χρειάζεται να απολαύσετε τον ήλιο.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Μετά τις διακοπές παρατήρησα κάποιες κηλίδες στο πρόσωπό μου. Όσο ήμουν μαυρισμένη, δεν φαίνονταν. Μετά, όμως, έγιναν τόσο έντονες που με έκαναν να αισθάνομαι άβολα. Μίλησα με τον δερματολόγο μου στην IQ κι έκανα την θεραπεία με το Pico. Είδα την διαφορά σχεδόν αμέσως!

Λ. Β.

Η μητέρα μου πάντα πρόσεχε το δέρμα της. Ακόμα και τώρα, που έχει μεγαλώσει. Οι κηλίδες στα χέρια της την ενοχλούσαν εδώ και χρόνια. Δοκίμασε να τις αφαιρέσει με κρέμες, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ευτυχώς βρήκε τη λύση στην IQ και μέσα σε λίγες επισκέψεις οι κηλίδες έφυγαν εντελώς.

Γ. Κ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία κηλίδων ή φακίδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΝΑΔΩΝ (ΜΕΛΑΣΜΑ)
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
  ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER