Αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής.

Η μόδα του «θάμνου» στο εφήβαιο επεκτείνεται, δυσχεραίνοντας την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών κινδύνων για την υγεία μας! Η αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής με Laser βάζει τέλος στο ρίσκο.

Μια μόδα απ’ τα… παλιά!

Δεν είναι πολύς καιρός που η μόδα του «θάμνου» στην περιοχή των γεννητικών οργάνων επανέκαμψε δριμύτερη. Στο πλευρό της φαίνεται να συντάσσονται, μάλιστα, πολλές διάσημες προσωπικότητες που απαρνήθηκαν μια και καλή την αποτρίχωση. Ο “θάμνος” της ευαίσθητης περιοχής (τριχωτό αιδοίο) υπόσχεται μια πιο… πρωτόγονη και αυθεντική αίσθηση (ακόμα και στο σεξ), ενώ όσοι υπεραμύνονται της αξίας του δεν παραλείπουν να υπογραμμίζουν τον σημαντικό προστατευτικό ρόλο που έχει το τρίχωμα σε αυτήν την περιοχή απέναντι σε πιθανά μικρόβια και μολύνσεις.

Προσπερνώντας τους καθαρά υποκειμενικούς αισθητικούς λόγους σχετικά με το τι βρίσκει κανείς ελκυστικό ή απωθητικό, εγείρεται ωστόσο ένα μεγάλο ερωτηματικό απέναντι σε αυτήν τη νέα μόδα. Είναι σε θέση οι πυκνές, ατίθασες και απεριποίητες τρίχες να εξασφαλίσουν την υγιεινή που τόσο χρειάζεται η συγκεκριμένη περιοχή;

Είναι βέβαιο πως η αποτρίχωση αποτελεί εξελικτικό άλμα του σύγχρονου ανθρώπου, μιας και δεν είμαστε πλέον τόσο ανυπεράσπιστοι απέναντι στις συνθήκες ώστε να έχει ανάγκη το σώμα μας να καλύπτεται από τόσο πυκνό τρίχωμα. Η αποτρίχωση συνιστά, από την αρχαιότητα ακόμα, μια δημοφιλή τακτική καλλωπισμού του σώματος που μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφοι και πιο ποθητοί από τους γύρω μας. Ιδιαίτερα η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων προσλαμβάνει στην εποχή μας έναν πρόσθετο συμβολισμό: αυτόν της επιτυχέστερης προσέλκυσης ερωτικού συντρόφου. Συνέπεια αυτής της πραγματικότητας, ακόμα και η ολική αποτρίχωση του αιδοίου έχει πάψει να είναι ταμπού εδώ και πολλά χρόνια, αποτελώντας μια ενσυνείδητη επιλογή που μας κάνει να αισθανόμαστε φρέσκοι, ανανεωμένοι, ενδεχομένως και λίγο πιο… αθώοι.

Τα σεξουαλικά νοσήματα στην… άκρη του ξυραφιού!

Από την άλλη, είναι δεδομένο πως ακολουθώντας «τυφλές» μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα, το κερί ή οι κρέμες, επιτρέπουμε το ενδεχόμενο μικροτραυματισμών και αμυχών που μπορούν να καλωσορίσουν στο σώμα μας από μολύνσεις μέχρι ένα σοβαρό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Σε αυτό, ενδεχομένως, ο «θάμνος» στο εφηβαίο να λειτουργούσε ως φυσική οχύρωση απέναντι σε παθήσεις δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία μας, όπως ο ιός των κονδυλωμάτων (HPV), ο ιός του έρπητα των γεννητικών οργάνων (HSV) ή ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου. Οι συγκεκριμένες αλλά και παρόμοιες παθήσεις δεν δίνουν προειδοποιητικά σημάδια (πόνο, κνησμό, καύσο) ώστε να προληφθούν με άλλη μέθοδο πέραν της λεπτομερούς εξέτασης της περιοχής, γι’ αυτό και η… άναρχη τριχοφυΐα «εκεί κάτω» μπορεί να υπονομεύσει την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους. Οι τυφλές μέθοδοι αποτρίχωσης, από την άλλη, ενοχοποιούνται εξίσου ως αιτίες επέκτασης και διαρκούς επανεμφάνισης κονδυλωμάτων και λοιπών Σ.Μ.Ν. σε γειτονικές περιοχές ή ακόμα και στα εσωτερικά γεννητικά όργανα.

Σωστή και υγιεινή αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής με Laser

Σαφώς δεν τίθεται, λοιπόν, το θέμα της μη αποτρίχωσης, αλλά αυτό της σωστής και υγιεινής αποτρίχωσης. Η σύγχρονη δερματολογία είναι σε θέση να εξασφαλίσει την αισθητική, θωρακίζοντας παράλληλα την υγεία. Η αποτρίχωση με Laser υπό δερματολογική επίβλεψη συνιστά τη μόνη υγιεινή λύση που δεν εκθέτει την αποτριχωμένη περιοχή σε κινδύνους. Ακόμα κι αν κάποιος επιθυμεί να κρατήσει το τρίχωμα της περιοχής άθικτο, η επιλεκτική αποτρίχωση με Laser συνιστά μια ασφαλή πρόταση για τα γύρω σημεία. Παράλληλα, είναι σε θέση να προσδώσει μια πιο φροντισμένη και καθαρή οπτική στην περιοχή. Φυσικά, πέραν της αισθητικής, η επιμέρους αποτρίχωση με Laser καθιστά το εφήβαιο ευκολότερα ελέγξιμο στην αυτοεξέταση και την έγκαιρη διάγνωση κάποιας δερματικής βλάβης.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ME LASER
κονδυλωματα-background-mobile
ONLINE ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αποτρίχωση ευαίσθητης περιοχής με Laser: Σημεία υπεροχής

Συγκρινόμενη με τις άλλες μεθόδους, η αποτρίχωση με Laser παρουσιάζει αδιαμφισβήτητα οφέλη που την καθιστούν κορυφαία επιλογή:

  • Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει σε κάθε τύπο και χρώμα δέρματος
  • Ενδείκνυται για κάθε σημείο του σώματος, ακόμα και στα δύσκολα σημεία όπου οι άλλες μέθοδοι «σηκώνουν τα χέρια ψηλά»
  • Είναι εντελώς ανώδυνη και δεν επιφέρει κανέναν τραυματισμό
  • Αποτρέπει το ενδεχόμενο φλεγμονών στην περιοχή, όπως στην περίπτωση της θυλακίτιδας, αφήνοντας το δέρμα ασύγκριτα απαλό
  • Η δράση της είναι επιλεκτική και απόλυτα ακριβής, συνδυάζοντας παράλληλα γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα
  • Είναι απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική για την αποτρίχωση των ευαίσθητων περιοχών
  • Εφαρμόζεται βάσει αυστηρών ιατρικών πρωτοκόλλων
  • Προλαμβάνει την εξάπλωση ιογενών μολύνσεων και Σ.Μ.Ν. στην περιοχή του εφήβαιου, επιτρέποντας την άμεση και έγκαιρη διάγνωση
  • Είναι η μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA
  • Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, καθώς το αποτέλεσμα παρουσιάζει μεγαλύτερη διάρκεια και δεν απαιτούνται συχνές επαναλήψεις, όσες με τις άλλες μεθόδους

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Laser αποτρίχωση συνιστάται πάντα ως η ιδανική μέθοδος αποτρίχωσης για την περίοδο που ακολουθεί τη θεραπεία ενός σεξουαλικού νοσήματος, μιας και είναι η μόνη που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο τυχόν υποτροπών.

Εμπιστευθείτε τους πεπειραμένους ειδικούς

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics δίνουμε προτεραιότητα τόσο στη λήψη ιατρικού ιστορικού, όσο και στην εξέταση της περιοχής πριν την εφαρμογή του Laser, καθώς η θεραπεία αντιμετωπίζεται ως ιατρική πράξη. Η δερματολογική εξέταση και η έγκαιρη ανίχνευση ακόμα και των πιο ανεπαίσθητων βλαβών μπορούν να αναχαιτίσουν ολοκληρωτικά τη μετάδοση μολύνσεων και σεξουαλικών νοσημάτων, ενώ εφόσον ο ενδελεχής δερματολογικός έλεγχος αποφέρει οποιαδήποτε δερματική βλάβη, ιογενή μόλυνση ή ιδιομορφία (π.χ. σπίλους), ακολουθείται λεπτομερειακή θεραπεία.

Η έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά διαμορφώνει εξατομικευμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποτρίχωσης που περιλαμβάνει συνδυασμούς εξελιγμένων Laser Αλεξανδρίτη και Nd: YAG, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε τρίχας και τύπου δέρματος. Έτσι επιτυγχάνεται ένα απόλυτα στοχευμένο αποτέλεσμα, γρήγορα και κυρίως με απόλυτη ασφάλεια.