Κονδυλώματα Πέους: Θεραπεία με LASER

Τα κονδυλώματα πέους προκαλούνται από στελέχη HPV χαμηλού κινδύνου (μη καρκινογόνα), όμως υπάρχει πιθανότητα να συνυπάρχουν στα σημεία των κονδυλωμάτων και στελέχη υψηλού κινδύνου. Υπολογίζεται πως ένα ποσοστό 35% από τα περιστατικά καρκίνου του πέους οφείλεται σε μόλυνση από τον ιό HPV. Μην αφήνετε λοιπόν τα κονδυλώματα πέους χωρίς θεραπεία.

Πώς μεταδίδονται τα κονδυλώματα πέους

Τα κονδυλώματα πέους μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή (κολπική ή πρωκτική). Σημειώστε όμως ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει διείσδυση. Ακόμα και η τριβή των γεννητικών οργάνων με μία μολυσμένη ερωτική σύντροφο αρκεί για να μεταδοθεί ο ιός HPV. Επίσης τα κονδυλώματα στο πέος μπορεί να προκληθούν και με τον στοματικό έρωτα, αλλά και με την  τριβή με μολυσμένα δάχτυλα ή μολυσμένα αντικείμενα, όπως σεξουαλικά βοηθήματα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το προφυλακτικό δεν παρέχει 100% προστασία, καθώς δεν καλύπτει ούτε τη βάση του πέους, ούτε την περιγεννητική και περιπρωκτική περιοχή. Παραμένει ωστόσο απαραίτητο σε κάθε ερωτική συνεύρεση.

Πού εντοπίζονται τα κονδυλώματα πέους

Οι άνδρες εμφανίζουν κονδυλώματα κυρίως στην περιοχή του πέους και ειδικότερα στη βάλανο, στη βάση του πέους, στο σώμα του πέους, στο όσχεο, στο εφήβαιο καθώς και στην περιπρωκτική περιοχή, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα κονδυλώματα στους άνδρες εντοπίζονται και σε περιοχές που δεν καλύπτει το προφυλακτικό.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ME LASER
κονδυλωματα-background-mobile
ONLINE ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Συμπτώματα κονδυλωμάτων στο πέος

Στα πρώτα στάδια της μόλυνσης από τον ιό HPV, πιθανώς η λοίμωξη να διατηρείται για κάποιο χρονικό διάστημα σε μορφή υποκλινική, δηλαδή τα δερματικά κονδυλώματα, ενώ υπάρχουν, δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και για να εντοπιστούν απαιτείται η χρήση ειδικών δερματολογικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άντρες μπορεί να έχουν κονδυλώματα χωρίς να το γνωρίζουν.

Όταν τα κονδυλώματα στο πέος γίνουν ορατά, εμφανίζονται συνήθως σαν ογκίδια, τα οποία μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, μεμονωμένα ή σε ομάδα, υπερυψωμένα ή επίπεδα, και πιθανόν σε σχήμα που θυμίζει μικροσκοπικό κουνουπίδι. Συνήθως δεν προκαλούν κάποιο σύμπτωμα. Σε λίγες περιπτώσεις, μπορεί να επιφέρουν αίσθημα κνησμού ή τσούξιμο.

Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων πέους

Σε περίπτωση που υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία για λοίμωξη από ιό HPV, θα πρέπει να γίνεται λεπτομερειακός δερματολογικός έλεγχος όλων των μερών του κατώτερου γεννητικού συστήματος, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιείται δερματολογική εξέταση και της ερωτικής συντρόφου.

Για να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία, αρχικά θα πρέπει να γίνει σωστή και ακριβής διάγνωση, επειδή η θεραπευτική αγωγή εξαρτάται τόσο από το μέγεθος των κονδυλωμάτων, όσο και από την έκταση που καταλαμβάνουν στο πέος.

Η πλέον σύγχρονη μέθοδος για την εξάλειψη των κονδυλωμάτων με επιλεκτικό τρόπο, τόσο στο πέος όσο και στην περιοχή γύρω από αυτό, περιλαμβάνει την εφαρμογή υπερπαλμικού Laser CO2, που σε μία μόνο συνεδρία αφαιρεί άμεσα και πλήρως όλες τις υπάρχουσες βλάβες. Η θεραπεία, που προκαλεί εξάχνωση των βλαβών, εφαρμόζεται ανώδυνα με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας και δεν αφήνει ουλές, σημάδια ή υποχρωμίες. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ σύντομος και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα μετά τη θεραπεία, παρά μόνο συστηματική παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον 8 μηνών ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν θυγατρικές βλάβες.

Για να είναι η θεραπεία των κονδυλωμάτων πέους ασφαλής και αποτελεσματική, χρειάζεται τεχνογνωσία και ιδιαίτερη επιδεξιότητα από τον θεράποντα δερματολόγο καθώς και ένα ιατρείο άρτια εξοπλισμένο και οργανωμένο. Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, διαθέτουμε 25ετή εμπειρία και εξειδίκευση στη LASER Δερματολογία. Μάλιστα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, υπάρχει – όποτε είναι απαραίτητο – συνεργασία των Δερματολόγων με Ουρολόγο, Γαστρεντερολόγο ή και Χειρουργό.