iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

Λεπτομερειακή ανίχνευση
& εξάλειψη όλων των βλαβών

Τα κονδυλώματα αποτελούν το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ). Έχει υπολογιστεί ότι προσβάλλουν 3 στους 4 νέους, ηλικίας 20 έως 40 ετών. Αν δεν υπάρξει λεπτομερειακή ανίχνευση και θεραπεία όλων των βλαβών, είναι αναπόφευκτες οι υποτροπές και η επαναμόλυνση μεταξύ των ερωτικών συντρόφων, ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύει ο κίνδυνος συνύπαρξης ογκογόνων στελεχών του ιού στις ίδιες περιοχές.

Επιμελης ανιχνευση κονδυλωματων

Με ειδικά δερματολογικά & δερματοσκοπικά όργανα, μεγεθυντικούς φακούς και ισχυρή δέσμη φωτός

Λεπτομερειακη θεραπεια με LASER

Ακόμα και των πιο μικροσκοπικών βλαβών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι (υποκλινικές)

Ελαχιστοποιηση υποτροπων

Με συστηματική παρακολούθηση για τουλάχιστον 8 μήνες

Ολοκληρωμενη θεραπεια

Με συνεργασία των Δερματολόγων με Γυναικολόγο, Ουρολόγο, Γαστρεντερολόγο & Χειρουργό

Θεραπεια ερωτικου/ης συντροφου

Για αποφυγή επαναμόλυνσης ανάμεσα στο ζευγάρι

Επιλογη θεραπειας

από άνδρες ή γυναίκες ιατρούς

iqtriangle

Τι ειναι τα κονδυλωματα

Τα κονδυλώματα (ή αλλιώς οξυτενή κονδυλώματα) αποτελούν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και οφείλονται σε στελέχη του ιού HPV, ή αλλιώς ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Υπάρχουν περισσότερα από 150 διαφορετικά στελέχη του ιού HPV. Κάποια προξενούν τις κοινές μυρμηκίες σε διάφορες περιοχές του σώματος, ενώ άλλα είναι πιο επικίνδυνα και φτάνουν να προξενήσουν δυσπλασίες ή και κακοήθειες.

Περίπου 40 στελέχη του ιού HPV προσβάλλουν την γεννητική, την περιγεννητική, την περινεϊκή, την περιπρωκτική και τη στοματική περιοχή στα σεξουαλικά ενεργά άτομα. Τα οξυτενή κονδυλώματα, που σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται στα στελέχη 6 και 11, εμφανίζονται ως μικρά ογκίδια ή προεξοχές του δέρματος, που μπορεί να είναι σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες, και συνήθως έχουν τη μορφή ενός μικροσκοπικού λόφου ή κουνουπιδιού.

iqtriangle

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

Στον άντρα

Στον άντρα, τα κονδυλώματα εντοπίζονται στην περιοχή της ουρήθρας, του πέους, του όσχεου, του εφηβαίου, καθώς και στη βουβωνική και περιπρωκτική περιοχή. Καθώς τα κονδυλώματα μεταδίδονται και με το στοματικό σεξ, μπορεί να προσβάλλουν τη στοματική κοιλότητα, τη γλώσσα, τον ουρανίσκο και τον φάρυγγα.

Στη γυναίκα

Στη γυναίκα, τα κονδυλώματα προσβάλλουν το αιδοίο, τον κόλπο, το εφήβαιο, καθώς και την περιπρωκτική, την περινεϊκή και τη βουβωνική χώρα. Σε περίπτωση στοματικού έρωτα, τα κονδυλώματα είναι πιθανό να εμφανιστούν στην εσωτερική πλευρά του άνω και κάτω χείλους, τη γλώσσα, τον ουρανίσκο και τον φάρυγγα.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

Μην καθυστερειτε τη θεραπεια των κονδυλωματων

Μην παραμελείτε τη θεραπεία των κονδυλωμάτων, θεωρώντας είτε ότι δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία σας, είτε ότι δεν υπάρχει οριστική θεραπεία. Διαβάστε τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Ο ιός HPV απειλεί και με κακοήθεια

Ο ιός HPV, στον οποίο οφείλονται τα οξυτενή κονδυλώματα, έχει πάνω από 150 στελέχη (ογκογόνα και μη ογκογόνα). Τα κονδυλώματα οφείλονται σε μη ογκογόνα στελέχη, ΟΜΩΣ στην περιοχή των κονδυλωμάτων μπορεί να συνυπάρχουν ογκογόνα στελέχη του HPV που σχετίζονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού, του κόλπου, του αιδοίου και του πέους. Επομένως, μην εφησυχάζετε.

Οριστική θεραπεία & εγγυημένη απαλλαγή από τα κονδυλώματα

Είναι μύθος ότι τα κονδυλώματα μένουν για πάντα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να το αποδεικνύουν αυτό. Στην πραγματικότητα, οι υποτροπές οφείλονται είτε σε ελλιπή θεραπεία, είτε σε ελλιπή παρακολούθηση, είτε σε επαναμόλυνση. Η απαλλαγή από τα κονδυλώματα κρίνεται στη μάχη ανάμεσα στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και τον ιό. Έτσι λοιπόν, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομερειακή ανίχνευση και θεραπεία όλων των βλαβών, ακόμα κι αυτών που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, ακριβώς για να ελαχιστοποιήσουμε το μέγεθος του ιού (ιικό φορτίο) και να καταφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα να επικρατήσει και να τον νικήσει.

Λεπτομερειακή ανίχνευση και θεραπεία όλων των βλαβών

Χρησιμοποιούμε ειδικούς μεγεθυντικούς φακούς, ειδικά φώτα και δερματοσκοπικά όργανα για να εντοπίζουμε όλες τις βλάβες, ακόμα και τις υποκλινικές που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ώστε να τις θεραπεύουμε και αυτές, για να μην αποτελέσουν εστία μεταδοτικότητας και αιτία υποτροπών στο μέλλον. Πριν την εξέταση, προηγείται πάντα επιμελές κούρεμα στην περιγεννητική περιοχή, ώστε η έντονη τριχοφυΐα να μην εμποδίζει τον εντοπισμό όλων των βλαβών.

Η θεραπεία με LASER είναι η πλέον ενδεδειγμένη

Χάρη στην 25ετή εμπειρία και εξειδίκευση του Dr. Τζερμιά στη LASER Δερματολογία, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η θεραπεία των κονδυλωμάτων εφαρμόζεται με τα πλέον εξελιγμένα LASER, με στόχο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής, αλλά και την άνεση των ασθενών. Η θεραπεία πραγματοποιείται χωρίς πόνο (με τοπική αναισθησία, χωρίς μέθη), επιτρέπει ταχεία επούλωση και δεν αφήνει ουλές, σημάδια ή υποχρωμίες. Το δέρμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μένει αισθητικά άριστο.

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ | ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με εξελιγμένα LASER CO2 αποτελεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, που εγγυάται απαλλαγή από τα κονδυλώματα, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια, χωρίς ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Η θεραπεία εφαρμόζεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, χωρίς μέθη, και επιτρέπει ταχεία επούλωση και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Βήμα 1 | Λεπτομερειακή ανίχνευση όλων των βλαβών

Με ειδικά δερματολογικά και δερματοσκοπικά όργανα, μεγεθυντικούς φακούς και ισχυρή δέσμη φωτός, πραγματοποιούμε λεπτομερειακό έλεγχο της γεννητικής, περιγεννητικής, περιπρωκτικής, περινεϊκής και βουβωνικής περιοχής προκειμένου να ανιχνεύσουμε και την πιο μικροσκοπική βλάβη του HPV. Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε ακόμα κι αυτές που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, ώστε να τις εξαλείψουμε κι αυτές στη συνέχεια. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν να αποτελούν εστία μεταδοτικότητας του ιού στις γειτονικές περιοχές του σώματος, αλλά και αιτία συχνών υποτροπών.
A

Βήμα 2 | Εξάλειψη των κονδυλωμάτων με LASER CO2

Όλες οι βλάβες εξαλείφονται με τη χρήση εξελιγμένου LASER CO2, που αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη και ασφαλή μέθοδο για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων. Με το LASER CO2, στοχεύουμε επιλεκτικά τις βλάβες και προκαλούμε την εξάχνωσή τους. Αμέσως μετά, ακολουθεί ήπια απόξεση των κατεστραμμένων δερματικών βλαβών και επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του LASER CO2 στα ίδια σημεία, αλλά και μερικά χιλιοστά γύρω από αυτά, ώστε να διασφαλίσουμε την πλήρη και αποτελεσματική εξάλειψη των κονδυλωμάτων.
A

Βήμα 3 | Συστηματική παρακολούθηση για 8 μήνες

Σε κάθε θεραπεία εξαλείφουμε τα κονδυλώματα που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή. Επειδή όμως ο ιός HPV έχει χρόνο επώασης περίπου 8 μηνών, είναι σημαντικό να σας παρακολουθούμε συστηματικά για τους επόμενους 8 μήνες, ώστε να ανιχνεύουμε τυχόν θυγατρικές βλάβες και να τις εξαλείφουμε εγκαίρως προς αποφυγή υποτροπών. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητη και η εξέταση του ερωτικού σας συντρόφου, ώστε αν έχει εμφανίσει κονδυλώματα, να ακολουθήσει αντίστοιχη θεραπεία για να αποφευχθεί η επαναμόλυνση μεταξύ σας.
A

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ​

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/3 videos
Κονδυλώματα: Απαλλαγή & Θεραπεία | Ο Dr. Τzερμιάς στην εκπομπή &#039Ώρα Ελλάδος 7:00&#039
Κονδυλώματα: Απαλλαγή & Θεραπεία | Ο Dr. Τzερμιάς στην εκπομπή 'Ώρα Ελλάδος 7:00'
Θεραπεία Κονδυλωμάτων με LASER
Θεραπεία Κονδυλωμάτων με LASER
Κονδυλώματα | Τι είναι & πως αντιμετωπίζονται
Κονδυλώματα | Τι είναι & πως αντιμετωπίζονται
iqtriangle

Θεραπεια κονδυλωματων στις κλινικες IQ Skin Clinics

Συνεργασία Δερματολόγων με άλλες ιατρικές ειδικότητες

Γνωρίζουμε ότι για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων, χρειάζεται αρκετές φορές να συνεργαστούν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τόσο τα εξωτερικά κονδυλώματα, όσο και τυχόν εσωτερικά κονδυλώματα. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπάρχει συνεργασία των Δερματολόγων – όποτε χρειάζεται – με Γυναικολόγο, Ουρολόγο, Γαστρεντερολόγο και Χειρουργό, ώστε να προσφέρουμε ολοκληρωμένη κι εμπεριστατωμένη διάγνωση και θεραπεία, και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε παραπομπές από ιατρό σε ιατρό.

Δυνατότητα διαγνωστικών και αιματολογικών εξετάσεων

Με γνώμονα τη δική σας άνετη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, προσφέρουμε στους χώρους των ιατρείων μας τη δυνατότητα διενέργειας Τεστ ΠΑΠ, HPV Test, κολποσκόπησης, πρωκτοσκόπησης, ουρηθροσκόπησης και όλων των απαραίτητων αιματολογικών εξετάσεων για να έχουμε την πλήρη εικόνα κάθε περιστατικού.

Επιλογή θεραπείας από άνδρες ή γυναίκες ιατρούς

Μας ενδιαφέρει να αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, επομένως σας δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξετε το φύλο του ιατρού που θα σας εξετάσει και θα εφαρμόσει τη θεραπεία. Στους χώρους των κλινικών μας, θα βρείτε απόλυτη διακριτικότητα, αφού αποτελεί προτεραιότητα για μας το να αισθάνεστε άνετα κοντά μας.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ​

iqtriangle

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

Τα κονδυλώματα μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή, είτε κολπική, είτε πρωκτική. Θα πρέπει να θυμάστε όμως ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει σεξουαλική διείσδυση. Ο ιός HPV μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με την έντονη τριβή. Επομένως, ακόμα και η ερωτική επαφή μεταξύ δύο γυναικών είναι επικίνδυνη. Μετάδοση των κονδυλωμάτων μπορεί να γίνει και με τη χρήση μολυσμένων αντικειμένων, όπως μολυσμένα sex toys, σεντόνια, κτλ. Κίνδυνος υπάρχει και στην περίπτωση του στοματικού έρωτα, όπου μάλιστα τα κρούσματα των κονδυλωμάτων γίνονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια.

Τι γίνεται μετά τη μετάδοση των κονδυλωμάτων; Οι βλάβες που προκαλούν τα δερματικά κονδυλώματα, χωρίζονται σε τρεις βασικές καταστάσεις:

  • Κλινικές βλάβες (αυτές που φαίνονται με γυμνό οφθαλμό)
  • Υποκλινικές βλάβες (οι οποίες διακρίνονται μόνο με μεγεθυντικούς φακούς και όχι με γυμνό οφθαλμό)
  • Λανθάνουσες βλάβες (οι οποίες δεν δίνουν κανένα ορατό σημείο και ανιχνεύονται με ταυτοποίηση PCR με τη λήψη δείγματος ιστού)

Η ισορροπία ανάμεσα στο επίπεδο του αμυντικού συστήματος του οργανισμού και στο ιικό φορτίο καθορίζει εάν οι βλάβες από την λανθάνουσα κατάσταση θα εξελιχθούν σε υποκλινικές βλάβες και στη συνέχεια σε κλινικές βλάβες.

Όταν δημιουργηθούν οι κλινικές και οι υποκλινικές βλάβες, υπάρχει περίπτωση το αμυντικό σύστημα του οργανισμού να καταφέρει να τις υποστρέψει, να τις καταστήσει σταθερές και μη επεκτεινόμενες. Αλλά μπορεί και να μην τα καταφέρει, οπότε αυτές θα μεγεθυνθούν, θα επεκταθούν και θα πολλαπλασιαστούν. Δεν είναι γνωστό ποια είναι η πιθανότερη έκβαση και φυσικά εξαρτάται από το ιικό φορτίο και το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

iqtriangle

Συμπτωματα ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

Τα εξωτερικά κονδυλώματα δεν προκαλούν συνήθως συμπτώματα. Μοιάζουν με στρογγυλά ογκίδια που εμφανίζονται στην πρωκτογεννητική περιοχή, αλλά και στη στοματική κοιλότητα. Στο αρχικό στάδιο, μπορεί να είναι επίπεδα, όμως κατά την τελική τους διαμόρφωση γίνονται οξυτενή, γι’ αυτό και η επιστημονική ονομασία τους είναι οξυτενή κονδυλώματα, που σημαίνει ότι είναι οξύαιχμα, δηλαδή έχουν οξεία, αιχμηρή απόληξη ή λογχοειδή μορφή. Συχνά έχουν την όψη κουνουπιδιού σε μέγεθος όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας, όμως προοδευτικά μεγαλώνουν. Τα εξωτερικά κονδυλώματα βρίσκονται συχνά κρυμμένα ανάμεσα στην τριχοφυΐα της περιοχής ή τις πτυχώσεις του δέρματος και δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά.

Σπανίως, τα κονδυλώματα συνοδεύονται από συμπτώματα, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να προξενήσουν αίσθημα κνησμού, πόνου ή καύσου, και ακόμα πιο σπάνια μπορεί να αιμορραγήσουν κι επομένως να εξαπλώσουν τον ιό και στις γειτονικές περιοχές. Αν μείνουν χωρίς θεραπεία για πάρα πολύ καιρό, μπορεί να σχηματίσουν μεγάλες πλάκες που να φτάσουν να φράξουν τον κόλπο ή την ουρήθρα, με αποτέλεσμα να προξενήσουν συμπτώματα, όπως επώδυνη ούρηση αλλά και σεξουαλική επαφή.

iqtriangle

Κονδυλωματα | Παραγοντες κινδυνου

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που ευνοούν τη μόλυνση από τον ιό HPV και την εκδήλωση των κονδυλωμάτων.

Συχνή εναλλαγή συντρόφων: Αν αλλάζετε συχνά ερωτικούς συντρόφους, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητές σας να μολυνθείτε από τον ιό HPV. Είστε πιο προστατευμένοι αν έχετε μία μακροχρόνια μονογαμική σχέση ή αν γνωρίζετε τον σύντροφό σας για τουλάχιστον οχτώ μήνες πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα: Αν το αμυντικό σας σύστημα είναι εξασθενημένο από κάποια αυτοάνοση νόσο, βαριά ασθένεια ή λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, τότε πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να προσβληθείτε από τον HPV, να εμφανίσετε εσωτερικά και εξωτερικά κονδυλώματα και να δυσκολευτείτε να απαλλαγείτε από αυτά.

Τραυματισμοί ευαίσθητης περιοχής: Οι μικροτραυματισμοί από το ξύρισμα ή τις διάφορες μεθόδους αποτρίχωσης της γεννητικής περιοχής, προξενούν αμυχές στο δέρμα που ευνοούν την είσοδο του ιού HPV. Προτιμήστε το LASER για την αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής, που δεν προκαλεί ερεθισμούς και δεν τραυματίζει το δέρμα.

Συνύπαρξη άλλων ΣΜΝ: Αν υποφέρετε από έρπη των γεννητικών οργάνων ή μολυσματική τέρμινθο, έχετε επίσης μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσετε κονδυλώματα. Αναζητήστε εγκαίρως θεραπεία όταν υποψιάζεστε ότι έχετε προσβληθεί από οποιοδήποτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ).

Κάπνισμα, αλκοόλ, λήψη αντισυλληπτικών: Αν και το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ έχουν ενοχοποιηθεί για αύξηση του κινδύνου HPV μόλυνσης, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες επιστημονικές έρευνες που να το υποστηρίζουν αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, που ίσως ενθαρρύνει τη μη χρήση προφυλακτικού.

iqtriangle

κονδυλωματα | προληψη

Χρήση προφυλακτικού: Μην εφησυχάζετε εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό σε κάθε ερωτική επαφή σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν σας προστατεύει 100%, αφού δεν καλύπτει ούτε τη βάση του πέους, ούτε την περιγεννητική περιοχή, ούτε όλους τους τρόπους σεξουαλικής συνεύρεσης. Παραμένει ωστόσο απαραίτητο σε κάθε επαφή.

Δερματολογική εξέταση: Στο πλαίσιο του ετήσιου τσεκ-απ υγείας, συστήνεται να συμπεριλάβετε και έναν δερματολογικό-αφροδισιολογικό έλεγχο, ιδιαίτερα αν υποπτεύεστε μόλυνση από τον HPV. Η εξέταση πραγματοποιείται με εξελιγμένα δερματοσκοπικά και δερματολογικά εργαλεία, και ειδικούς φακούς που εντοπίζουν ακόμα και τις μη ορατές βλάβες (υποκλινικές).

Τεστ ΠΑΠ & HPV Test: Για τον έγκαιρο εντοπισμό της HPV μόλυνσης, δεν αρκεί το ετήσιο Τεστ ΠΑΠ. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λοίμωξης από τον ιό HPV, αφού το Τεστ ΠΑΠ ανιχνεύει τον ιό μόνο όταν έχει φτάσει να προκαλέσει κυτταρικές αλλοιώσεις. Μόνο το εξειδικευμένο HPV Test με τη μέθοδο PCR μπορεί να ανιχνεύσει την HPV μόλυνση από την πρώτη στιγμή και μάλιστα να εντοπίσει και το ακριβές στέλεχος που την έχει προκαλέσει.

Αυτοεξέταση/Αυτοψηλάφηση: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε καλά το σώμα σας και να αυτοεξετάζεστε τακτικά μπροστά σε καθρέφτη και με δυνατό φως, ώστε να εντοπίσετε εγκαίρως πιθανές δερματικές αλλοιώσεις ή προεξοχές στη γεννητική και περιγεννητική περιοχή (πιθανά εξωτερικά κονδυλώματα). Το ίδιο συστήνεται να κάνετε συχνά και με τον ερωτικό σας σύντροφο, ενδεχομένως την ώρα των προκαταρκτικών χαδιών.

Εμβολιασμός: Από το 2006, υπάρχει εμβόλιο που προσφέρει ανοσία απέναντι στα συνηθέστερα στελέχη του ιού HPV, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα στελέχη 6 και 11 που ευθύνονται συχνότερα για την εμφάνιση κονδυλωμάτων. Ο εμβολιασμός συστήνεται και για τα δύο φύλα, σε ηλικία 12 έως 25 ετών, όμως δεν αποκλείονται άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Η εμφάνιση των κονδυλωμάτων ήταν ένα σοκ για ‘μένα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συνέβαινε κάτι τέτοιο. Έγινε μάλιστα αιτία να χωρίσω με τον σύντροφό μου. Ευτυχώς, στις κλινικές IQ Skin Clinics βρήκα τόσο την ιατρική φροντίδα, όσο και την ψυχολογική υποστήριξη που είχα ανάγκη. Η LASER θεραπεία ήταν πραγματικά ανώδυνη και δεν μου άφησε κανένα σημάδι. Με παρακολούθησαν στενά από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχω υποτροπές στο μέλλον. Πρώτη φορά δέχτηκα τόσο αυθεντικό ενδιαφέρον για ένα ιατρικό μου ζήτημα. Τους ευχαριστώ πολύ όλους.”

A. M.

“Η πρώτη φορά που εμφάνισα κονδυλώματα, ήταν πριν από πέντε χρόνια. Από τότε είχα δοκιμάσει διάφορες θεραπείες τόσο στο σπίτι, όσο και στα διάφορα ιατρεία που είχα επισκεφτεί. Πάντα όμως τα κονδυλώματα υποτροπίαζαν. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι θα μου έμεναν για πάντα. Ήμουν πολύ δύσπιστος όταν επισκέφτηκα την IQ Skin Clinics, όμως πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι είναι οι μοναδικοί σοβαροί γνώστες του αντικειμένου. Τελικά είχαν δίκιο. Υπάρχει τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τα κονδυλώματα οριστικά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Dr. Τzερμιά. “

M. Δ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία κονδυλωμάτων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.