Kρυολιπόλυση: Δεν είναι όλες οι συσκευές ίδιες

Η επαναστατική φύση της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® και η συμβολή της στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, κατέστησε την ίδια αξιαγάπητη και τη διάδοσή της πολύ γρήγορη. Η  μη-επεμβατική εξάλειψη του τοπικού πάχους χωρίς παρενέργειες και πόνο, συνδυαστικά με το μόνιμο αποτέλεσμα που εξασφαλίζει, αποτέλεσαν τα κύρια ατού χάρη στα οποία απέκτησε εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο. όμως, όπως είθισται να γίνεται με τις επιτυχημένες και αυθεντικές τεχνικές, η αντιγραφή της ήρθε πολύ σύντομα. Μάλιστα, ακολούθησε πλήθος αντιγραφών, καθώς μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, τον εμπορικό χώρο της κοσμητικής δερματολογίας γέμισαν πολλές συσκευές που έδιναν την υπόσχεση των αποτελεσμάτων του CoolSculpting®, χωρίς όμως να τηρούν αυτή τους την υπόσχεση.

Τα 5 βασικά σημεία υπεροχής του αυθεντικού CoolSculpting®

Χρειάστηκε η διεξαγωγή πολυετών ερευνών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του CoolSculpting®, βάση της οποίας είναι η θεωρία ότι μέσω του ελεγχόμενου ψύχους μπορεί να προκληθεί απόπτωση (φυσιολογικός θάνατος) των λιποκυττάρων και έτσι μόνιμη ελάττωση του τοπικού πάχους, δίχως προσβολή των γειτονικών ιστών. Την τεχνική που δημιούργησαν Καθηγητές Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, κατοχύρωσε η αμερικανική εταιρία Zeltiq.

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ
COOLSCULPTING

ONLINE ΙΑΤΡΙΚΟ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ

EΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τα σημεία υπεροχής του  CoolSculpting® είναι πέντε:

  1. Ασφαλής θεραπεία. Το CoolSculpting® αποτελεί εγγύηση ασφαλούς εφαρμογής, καθώς πρόκειται για τη μοναδική συσκευή που έχει την κατοχυρωμένη Freeze Detect® τεχνολογία. Ο λόγος για ένα σύγχρονο σύστημα αισθητήρων που έχει ενσωματωθεί στις κεφαλές της συσκευής (αpplicators) και παρατηρεί τη θερμοκρασία του δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπεάις. Αν παρατηρηθεί απόκλιση από την ιδανική θερμοκρασία, τότε ακολουθεί αυτόματη διακοπή της θεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας χωρίς να διακυβεύεται η υγεία του ασθενούς.
  2. Επίτευξη αποτελέσματος σε 1 μόλις συνεδρία. Η θεραπεία CoolSculpting® έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να παράξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε 1 μόλις συνεδρία (διάρκεια θεραπείας, μηχανισμός δράσης, ισχύς αναρρόφησης τοπικού πάχους και θερμοκρασία ψύξης που παραμένει σταθερή στους -13°C). Μεγάλο πλεονέκτημα συνιστά ακόμη και η επιλογή μεταξύ πολλών διαφορετικών κεφαλών, με στόχο την εξασφάλιση της τέλειας προσαρμογής στο δέρμα αναλόγως της περιοχής της θεραπείας (λ.χ. πιο μικρές κεφαλές για την περιοχή του διπλοσάγονου και των μπράτσων και πιο μεγάλες κεφαλές για την περιοχή της κοιλιάς και τα ψωμάκια, πιο κυρτές κεφαλές για την περιοχή των πλαϊνών της μέσης).
  3. Πιο οικονομική μέθοδος. Το γεγονός ότι το τοπικό πάχος αντιμετωπίζεται σε 1 μόλις συνεδρία καθιστά το CoolSculpting® πιο οικονομικό συγκριτικά με το κόστος που απαιτεί η ανάγκη για αρκετές επαναληπτικές συνεδρίες με τη χρήση άλλων συσκευών κρυολιπόλυσης.
  4. FDA έγκριση. Τη θεραπευτική μέθοδο του CoolSculpting® υποστηρίζουν περισσότερες από 70  δημοσιεύσεις επιστημονικού χαρακτήρα. Το CoolSculpting® (συσκευή και μέθοδος) είναι εγκεκριμένο από τον αυστηρό αμερικανικό Οργανισμό FDA για τη μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους με τρόπο μη-επεμβατικό. Μάλιστα, ο FDA έχει εγκρίνει την εφαρμογή του CoolSculpting® σε 8 σημεία του σώματος, που έχουν τάση συσσώρευσης τοπικού λίπους.
  5. Αξιολόγηση (συνολική) του σώματος. Η θεραπεία CoolSculpting® υπερτερεί, επίσης, στον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται η κάθε περίπτωση. Πραγματοποιείται εκτίμηση 360o του σώματος και διαμόρφωση εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας κάθε ασθενούς, το οποίο συνιστά το ατομικό του «Treatment to Transformation» ή διαφορετικά το θεραπευτικό πλάνο που θα μεταμορφώσει το σώμα του.
  6. Ιατρική μέθοδος. Το CoolSculpting® αποτελεί ιατρική μέθοδο και γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιείται μόνο σε συγκεκριμένο ιατρικό χώρο κι όχι σε κάποιο ινστιτούτο όπου δεν παρέχεται ιατρική εποπτεία.