Δερμοαπόξεση. Η καινοτόμος θεραπεία προσώπου

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή με διαμάντι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, την πλήρη ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Τι θεραπεία είναι η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή κεφαλή διαμαντιού;

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους ή με διαμάντι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, την πλήρη ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος. Με τη συσκευή υψηλής τεχνολογίας, ο εξειδικευμένος δερματολόγος εισχωρεί βαθιά μέσα στο δέρμα, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου. Η εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας απολεπίζεται και έτσι επιτυγχάνεται η θεραπεία για πληθώρα δερματολογικών προβλημάτων, όπως είναι η ακμή, οι ουλές ακμής, η λιπαρότητα του δέρματος, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες, οι φακίδες, οι δυσχρωμίες από τον ήλιο.

Πώς λειτουργεί η δερμοαπόξεση;

Η δερμοαπόξεση είναι μια διαδικασία απολέπισης και αναζωογόνησης, που αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό. Η δερμοαπόξεση πραγματοποιείται είτε με την χρήση κεφαλής διαμαντιού, είτε με ψεκασμό μικροκρυστάλλων με υψηλή πίεση επάνω στην επιφάνεια του δέρματος. Στόχος της θεραπείας είναι η απαλή αλλά σε βάθος απολέπιση του ανώτερου στρώματος της επιφάνειας του δέρματος. Δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες, είναι μη-επεμβατική, είναι χωρίς αποθεραπεία.

Οι μικροσκοπικοί κρύσταλλοι αποσπούν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από την επιδερμίδα, τα οποία στη συνέχεια αναρροφώνται από τη συσκευή με ρυθμιζόμενη πίεση ανάλογα με τον βαθμό ευαισθησίας του δέρματος.  Με την χρήση διαμαντιού, η κεφαλή της ράβδου σαρώνει εξ’ επαφής την επιδερμίδα για την διαδικασία της απολέπισης.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της δερμοαπόξεσης;

Ανάλογα με τον λόγο που κάνετε δερμοαπόξεση, μπορεί να παρατηρήσετε αποτελέσματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση μίας μόνο συνεδρίας. Αυτό είναι άμεσα ορατό ιδιαίτερα όταν χρειάζεστε τη θεραπεία για λάμψη δέρματος ή για αφαίρεση μαύρων στιγμάτων. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που χρειάζονται περισσότερες από μία συνεδρίες, όπως είναι η εξάλειψη των ουλών της ακμής.

Ποια είναι τα οφέλη της δερμοαπόξεσης;

Εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος για βαθύ καθαρισμό, η δερμοαπόξεση έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως:

  • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της ροής της λέμφου παρέχοντας στα κύτταρα περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, πραγματοποιούνται καλύτερα οι κυτταρικές διεργασίες και το δέρμα αποκαθιστά την ελαστικότητά του.

  • Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων φροντίδας. Με την εις βάθος απολέπιση του δέρματος και την βελτίωση της κυκλοφορίας, η δερμοαπόξεση ενισχύει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης έως και 50%. Στην περίπτωση της ακμής, αυτό σημαίνει πως το δέρμα γίνεται πιο δεκτικό στη θεραπεία που εφαρμόζεται, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα.

  • Απόφραξη και σμίκρυνση των πόρων του δέρματος. Οι πόροι μπορεί να διογκωθούν λόγω έλλειψης υγιεινής του δέρματος, ανάπτυξη φλεγμονής ή από κλείσιμο λόγω συσσώρευσης σε αυτούς νεκρών κυττάρων. Η δερμοαπόξεση βοηθά στην διάνοιξη των πόρων και με τη βελτίωση της κυκλοφορίας μειώνει τη φλεγμονή και αποκαθιστά τη φυσική υγιεινή του δέρματος.

  • Ασφαλής διαδικασία. Είναι μια από τις ασφαλέστερες δερματολογικές μεθόδους χωρίς τη χρήση φαρμάκων, χωρίς παρενέργειες, χωρίς αποθεραπεία.

  • Ιδανική λύση σε πληθώρα δερματολογικών προβλημάτων. Περιλαμβάνονται η ακμή, οι ουλές ακμής, οι κηλίδες, το θαμπό δέρμα, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, οι δυσχρωμίες.

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
ONLINE ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΚΜΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η δερμοαπόξεση;

Η δερμοαπόξεση γίνεται συνήθως στο πρόσωπο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις περισσότερες περιοχές του σώματος. Οι πιο συνηθισμένες παθήσεις, που εφαρμόζεται για τη θεραπεία τους η δερμοαπόξεση, είναι:

  • Ακμή  και μαύρα στίγματα.Η δερμοαπόξεση μειώνει την ακμή μέσω της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ρύπων που φράζουν τους πόρους και οδηγούν σε ανάπτυξη φλεγμονών. Παράλληλα, η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου παρέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα. Επιπλέον, η δερμοαπόξεση ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου κάνοντας την επιδερμίδα πιο απαλή και λεία. Συμβάλλει με αποτελεσματικότητα στη μείωση των μαύρων στιγμάτων και στη σμίκρυνση του μεγέθους των πόρων του δέρματος.

  • Ουλές ακμής και άλλες ουλές.Θεωρείται σημαντική μέθοδος για την εξάλειψη των επιφανειακών ουλών της ακμής, καθώς προκαλεί επούλωση λόγω βελτίωσης του κυκλοφορικού και της ενεργοποίησης παραγωγής κολλαγόνου. Επίσης, χρησιμοποιείται και στην αποκατάσταση ουλών μετά από χειρουργική επέμβαση ή ατυχήματα.

  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες σβήνουν λόγω της φυσικής προώθησης της παραγωγής κολλαγόνου. Το κολλαγόνο διεγείρει τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος, αλλά η παραγωγή του μειώνεται με την ηλικία. Η δερμοαπόξεση δίνει ώθηση στην παραγωγή κολλαγόνου μειώνοντας ή καθυστερώντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο δέρμα, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκφράσεων του προσώπου ή βλάβης από τον ήλιο.

  • Ραβδώσεις. Έχει διαπιστωθεί κλινικά πως η δερμοαπόξεση βοηθά με διάφορους τρόπους στη μείωση εμφάνισης των ραβδώσεων. Προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που διατηρούν την ευλυγισία του δέρματος, αλλά συμμετέχει και στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και προάγει την επούλωση.

  • Δυσχρωμίες. Απαλύνει τις δυχρωμίες και συμβάλλει στην αποκατάσταση της τονικότητας του χρώματος της επιδερμίδας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της κυτταρικής αναδόμησης μέσω της αποβολής των νεκρών κυττάρων και την ενίσχυση της κολλαγονογένεσης.

Τι θα παρατηρήσετε στο δέρμα σας αμέσως μετά την δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος. Δεν προκαλεί καμία χρωματική αλλαγή στο δέρμα ούτε σημάδια. Μετά την εφαρμογή, το δέρμα σας αποκτά ελαφρύ ερύθημα και μία αίσθηση τραβήγματος, που είναι προσωρινά και εξαλείφονταιι πλήρως μέσα σε 24 ώρες. Ανάλογα με τις συμβουλές του εξειδικευμένου δερματολόγου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα, να μην φορέσετε  μακιγιάζ και να μην εκτεθείτε στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη διαδικασία.