Μύθοι & Πραγματικότητα για τη Φροντίδα των Μαλλιών

Πολλά ακούγονται σχετικά με το τι κάνει καλό και τι όχι στα μαλλιά. Η σωστή φροντίδα των μαλλιών δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά με την παραπληροφόρηση που υπάρχει στο διαδίκτυο. Ποιοι είναι λοιπόν οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα;

Μύθος:

Το συχνό λούσιμο επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών

Πραγματικότητα: Φυσικά και όχι. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, αλλά και τα κατάλοιπα προϊόντων περιποίησης & styling των μαλλιών. Παράλληλα, λειτουργεί προληπτικά στην εμφάνιση σμηγματόρροιας.

Μύθος:

Οι βαφές και τα σεσουάρ μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση

Πραγματικότητα: Οι διάφορες χημικές ουσίες που περιέχονται στις βαφές μαλλιών αλλά και η θερμότητα που προκαλείται από το σεσουάρ, πιθανόν να ταλαιπωρήσουν και να κάψουν την τρίχα. Δε θα προκαλέσουν όμως τριχόπτωση. Καθοριστικό ρόλο στην πρόκληση τριχόπτωσης παίζει η κατάσταση της υγείας του θύλακα της τρίχας, που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.

Μύθος:

Η τριχόπτωση δεν έχει σχέση με τον τρόπο που χτενίζω τα μαλλιά μου

Πραγματικότητα: Η παρατεταμένη και μακροχρόνια έλξη τριχών μπορεί να προκαλέσει αλωπεκία εξ έλξεως. Καλό είναι να αποφεύγονται οι σφιχτές αλογοουρές, οι κοτσίδες, οι κότσοι, τα extension μαλλιών και γενικά χτενίσματα που ασκούν μεγάλες πιέσεις στα μαλλιά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μύθος:

Όλα τα συμπληρώματα διατροφής κάνουν καλό στα μαλλιά

Πραγματικότητα: Πολλοί παίρνουν στα «τυφλά» συμπληρώματα διατροφής, γιατί θεωρούν πως θα καλύψουν κάποιες ελλείψεις. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στον οργανισμό τους παρά καλό. Ο μόνος τρόπος για να προβούμε στη λήψη κάποιου συμπληρώματος είναι να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις.

Μύθος:

Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση

Πραγματικότητα: Όπως συμβαίνει και με τις βαφές μαλλιών, τα προϊόντα styling δεν προκαλούν ζημιά στη ρίζα της τρίχας. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή τους στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής κατά τη διάρκεια θεραπείας για την τριχόπτωση, συχνά δεν επιτρέπει στις θεραπευτικές ουσίες να εισχωρήσουν εσωτερικά και ενδυναμώσουν τα τριχοθυλάκια.

Μύθος:

Αν αντιμετωπιστεί η λιπαρότητα των μαλλιών, θεραπεύεται και η τριχόπτωση

Πραγματικότητα: Η συνύπαρξη λιπαρότητας μαλλιών και δέρματος με την τριχόπτωση είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Αν και προέρχονται από τον ίδιο παράγοντα, τις ανδρικές ορμόνες και την και υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, δεν αντιμετωπίζονται με το ίδιο τρόπο. Απαιτείται διαφορετική θεραπευτική αντιμετώπιση. Η λιπαρότητα των μαλλιών δεν προκαλεί τριχόπτωση, συνεπώς η αντιμετώπισή της δε φέρει και τη θεραπεία της.

Μύθος:

Η διατροφή δεν παίζει ρόλο στην υγεία των μαλλιών

Πραγματικότητα: Είναι γνωστό πως η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών, είναι απαραίτητη για να έχουμε υγιή μαλλιά και δέρμα. Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και δε θα προστατεύσετε μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και τον οργανισμό σας γενικότερα.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.