Ποιά είναι η ιδανική ηλικία για να αντιμετωπίσετε το τοπικό πάχος;

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η ιδανική ηλικία για να αντιμετωπίσουμε το τοπικό πάχος. Υπάρχει άραγε κάποιος ηλικιακός περιορισμός ή οποιαδήποτε στιγμή είναι η κατάλληλη στιγμή;

Είναι πολύ νωρίς; Ή μήπως είναι πολύ αργά; Όσοι ταλαιπωρούνται από τοπικό πάχος, ξέρουν ότι παρά τις επίμονες προσπάθειές τους, μπορεί να καταφέρουν να μειώσουν το πρόβλημα, αλλά όχι να το εξαφανίσουν εντελώς. Τότε είναι που αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να βρουν μία πιο δραστική λύση.

Το καλό είναι ότι τώρα η λιποαναρρόφηση δεν είναι η μόνη επιλογή. Υπάρχουν μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για το τοπικό πάχος, οι οποίες έχουν άμεσα αποτελέσματα και είναι ανώδυνες και ασφαλής. Ποια είναι όμως η καλύτερη ηλικία για να τις δοκιμάσουμε;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια ιδανική ηλικία για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους.

Οι θεραπείες για το τοπικό πάχος είναι είτε μη επεμβατικές (Κρυολιπόλυση Coolsculpting®, Θερμολιπόλυση EXILIS Elite) ή ελάχιστα επεμβατικές (VASER® Λιπογλυπτική, ενέσιμη Λιπογλυπτική LIPOLYSIS). Για αυτό το λόγο μπορούν να εφαρμοστούν σε άτομα ηλικίας από 18 ετών, όσο και σε άτομα 80 ετών, δεδομένου ότι έχουν μια καλή κατάσταση υγείας.

EΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ COOLSCULPTING
VASER Lipo
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Από 18 ετών και άνω

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα λιποκύτταρα αναπτύσσονται σε αριθμό μέχρι το τέλος της εφηβείας. Μετά την  ενηλικίωση, ο αριθμός των λιποκυττάρων παραμένει σταθερός, ενώ τα ίδια τα λιποκύτταρα αυξομειώνονται μόνο σε μέγεθος, ανάλογα με τις συνήθειες διατροφής και άσκησης του κάθε ατόμου. Επομένως, οποιαδήποτε στιγμή μετά την ενηλικίωση είναι καλή στιγμή για να προβείτε σε κάποια θεραπεία.

Στους ενήλικες δεν σχηματίζονται νέα λιποκύτταρα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των νέων θεραπειών είναι ότι μπορούν να μειώσουν οριστικά τον αριθμό των λιποκυττάρων και των αποθηκών τους, στην περιοχή της θεραπείας. Με αυτό τον τρόπο χαρίζουν καλύτερη αρμονία στο σώμα, αφού σμιλεύουν τις περιοχές του τοπικού λίπους.

Αυτές οι θεραπείες είναι κατάλληλες τόσο για τα άτομα νεαρής ηλικίας που είδαν το σώμα τους να αλλάζει μετά την ενηλικίωση, όσο και για τα άτομα μέσης ηλικίας που έγιναν γονείς, παραμέλησαν τον εαυτό τους λόγω της έντονης ενασχόλησης με τα παιδιά και τώρα αισθάνονται την ανάγκη να νιώσουν και πάλι όμορφα με το σώμα τους.

Άνω των 60 ετών

Κατάλληλοι υποψήφιοι όμως είναι και οι άνω των 60 ετών που κουράστηκαν να ζουν τόσα χρόνια με το τοπικό πάχος και θέλουν να το ξεφορτωθούν πια επωφελούμενοι από μία σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι γυναίκες που είδαν να αλλάζει η κατανομή λίπους στο σώμα τους μετά την εμμηνόπαυση, παρατηρώντας μία έντονη εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν και προληπτικά, αφού αφαιρώντας αποθήκες λίπους σε αυτήν την περιοχή, η κατανομή του τελικά θα είναι πολύ πιο ομοιόμορφη.

Είναι σημαντικό να μας αρέσει ο εαυτός μας και να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ποτέ δεν είναι αργά, ούτε νωρίς για να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά μας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Κολωνάκι & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.