iqtriangle

ΔΙΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ
ΠΟΡΟΙ

Αντιμετώπιση με LASER
Οριστική λύση

Οι θεραπείες των διεσταλμένων πόρων με LASER έχουν διαδοθεί τόσο πολύ, που η αντιμετώπισή τους θεωρείται πλέον μια πολύ σύντομη διαδικασία, όπως το “διάλειμμα για μεσημεριανό”. Ωστόσο, ποια θεραπεία LASER είναι η πιο ασφαλής και η καταλληλότερη για την δική σας περίπτωση; Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, η μείωση του μεγέθους των πόρων του δέρματος στο πρόσωπο επιτυγχάνεται θεαματικά, σε κλάσματα δευτερολέπτου, με την εφαρμογή του καινοτόμου PICO LASER.

ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ

Από € 99 ανά συνεδρία

iqtriangle

Τι ειναι οι διεσταλμενοι ποροι;

Οι πόροι είναι τα ανοίγματα των θυλάκων της τρίχας στο δέρμα και χρησιμεύουν ως οδοί διαφυγής του ιδρώτα και διαφόρων τοξινών του σώματος. Οι ανοιχτοί ή διεσταλμένοι πόροι, κυρίως στην περιοχή της μύτης, στα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι, είναι περισσότερο ορατοί. Παρατηρούνται στα λιπαρά ή γηρασμένα δέρματα και μπορεί να φράξουν με ρύπους, νεκρά κύτταρα και σμήγμα, οδηγώντας σε εμφάνιση φλεγμονής.

Κατά μέσο όρο, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερους πόρους από τις γυναίκες, αλλά γυναίκες με πολύ λιπαρό δέρμα ή με ορμονικές αλλαγές λόγω εμμήνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης μπορούν επίσης να εμφανίσουν διεσταλμένους πόρους στη μύτη και τα μάγουλα. Μάλιστα, από την περίοδο της εμμηνόπαυσης και μετά, οι πόροι γίνονται ακόμη πιο έντονοι.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

IQ PICO LASER | οριστικη θεραπεια για διεσταλμενους πορους

Ενώ δεν μπορείτε να αποφύγετε τον παράγοντα “κληρονομικότητα” και να εμποδίσετε την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων στο δέρμα σας, μπορείτε όμως να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους. Για μακροπρόθεσμη βελτίωση και θεαματικά αποτελέσματα, η θεραπεία με τη μέθοδο IQ PICO LASER είναι ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος δράσης. Θεωρείται η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν όμορφη και καθαρή επιδερμίδα με εντυπωσιακά μικρότερους πόρους.

iqtriangle

Ταχυτατη δραση με θεαματικα αποτελεσματα

Το IQ PICO LASER είναι μια συσκευή προηγμένης τεχνολογίας για τη θεραπεία αρκετών δερματικών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και οι διεσταλμένοι πόροι. Η διαδικασία  με το IQ PICO LASER είναι ανώδυνη και θεωρείται άκρως αποδοτική σε σχέση με άλλες θεραπείες LASER επειδή προσφέρει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας, μικρότερη διάρκεια παλμού και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ενώ ένα παραδοσιακό LASER παρέχει ένα μεμονωμένο μήκος κύματος στην περιοχή που έχει υποστεί βλάβη, το IQ PICO LASER εκπέμπει περισσότερους παλμούς σε εκπληκτικά σύντομο χρόνο, για την ακρίβεια μέσα σε ένα τρισεκατομμύριο του δευτερολέπτου! Η ενέργεια διασπά τα μελανοκύτταρα, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση οποιασδήποτε μελαγχρωματικής βλάβης, την ενεργοποίηση του κολλαγόνου και την βελτίωση της υφής του δέρματος. Όταν η δέσμη φωτός εισέλθει κάτω από το δέρμα πραγματοποιούνται ελεγχόμενες μίνι ριπές που δημιουργούν μικροσκοπικές φυσαλίδες. Καθώς ξεκινά η διαδικασία επούλωσης παράγεται κολλαγόνο μέσα στις φυσαλίδες, οδηγώντας στη συρρίκνωση των διεσταλμένων πόρων.

Δεδομένου ότι παρέχονται περισσότεροι παλμοί σε κάθε δέσμη φωτός που εκπέμπονται από το PICO LASER, προκύπτουν τα ακόλουθα οφέλη:

Ταχύτατη διαδικασία θεραπείας

με απόλυτη ακρίβεια στόχου
A

Μόνιμο αποτέλεσμα

A

Πολύ σύντομη αποθεραπεία

A

Χωρίς παρενέργειες

A

Για όλους τους τύπους δέρματος

A

Ανώδυνη διαδικασία

με προαιρετική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην υπό θεραπεία περιοχή
A

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΘΟΔΟΥ IQ PICO LASER

Η θεραπευτική συνεδρία για τους διεσταλμένους πόρους διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Αμέσως μετά το τέλος της εφαρμογής, η επιδερμίδα αποκτά κάποια ερυθρότητα, όπως μετά από έκθεση στον ήλιο, η οποία υποχωρεί σε 2-3 ώρες. Το επόμενο πρωί, η επιδερμίδα είναι τόσο καθαρή που κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έχετε κάνει θεραπεία με LASER.

Η βελτίωση στους πόρους, στον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, την υφή και τις ρυτίδες είναι άμεσα ορατή. Επιπλέον, διορθώνονται ουλές από ακμή, αν υπάρχουν, και τελαγγειεκτασία (ερυθρότητα του δέρματος). Μετά την θεραπεία, το δέρμα πρέπει να ενυδατώνεται και να προστατεύεται από αντηλιακό (> SPF 35), ανάλογα πάντα με τις συμβουλές του δερματολόγου μας. Δεν υπάρχουν εποχιακοί περιορισμοί για την εφαρμογή του PICO LASER. Η θεραπεία μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι.

Συνδυαστική εφαρμογή: RF Fractional Microneedling, Βιοσυμβατή Θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, TCA χημικό peeling.

iqtriangle

RF Fractional Microneedling | Εντυπωσιακό αποτέλεσμα συστολής των πόρων

Το RF Fractional Microneedling είναι μία από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για τους διευρυμένους πόρους. Η δράση του επιτυγχάνεται από την μετάδοση θερμικής ενέργειας στο δέρμα, μέσω της τεχνολογίας των ραδιοσυχνοτήτων. Η θερμική ενέργεια μεταφέρεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος από τις μικροακίδες που υπάρχουν στην κεφαλή της συσκευής, ώστε να ενεργοποιηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα ελαφρά “χτυπηματάκια” επάνω στην επιδερμίδα από τις μικροακίδες πυροδοτούν την απόκριση επούλωσης του ίδιου του δέρματος. Το δέρμα παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Το κολλαγόνο δημιουργεί την εμφάνιση μικρότερων πόρων, συσφίγγει το δέρμα και το διατηρεί ελαστικό. Η θεραπεία RF Fractional Microneedling δεν έχει παρενέργειες και μπορεί άνετα να συνδυαστεί με την βιοσυμβατή θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες για πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Τι προκαλει τους διεσταλμενους πορους;

Τις περισσότερες φορές, η κληρονομικότητα είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει ποιος θα εμφανίσει στο δέρμα του διεσταλμένους πόρους. Άλλη σημαντική αιτία είναι η λιπαρότητα του δέρματος. Το λιπαρό και γεμάτο ρύπους δέρμα προκαλεί την συσσώρευση περίσσιου σμήγματος στους πόρους, κάνοντας τους να δείχνουν πιο διευρυμένοι, αφού το δέρμα γύρω από αυτούς γίνεται πιο παχύ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί από την έκθεση στον ήλιο και τη γήρανση. Με την ηλικία, η δραστηριότητα ανανέωσης των κυττάρων και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται. Το δέρμα γίνεται πιο χαλαρό και οι πόροι εμφανίζονται μεγαλύτεροι σε μέγεθος.

Επιπλέον, το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει διαστολή στους πόρους του δέρματος, ειδικά όταν δεν καθαρίζεται σωστά. Μπορεί επίσης να εισχωρήσει εντός των πόρων και να τους κάνει ακόμη πιο ορατούς. Γενικά, η μη σωστή χρήση καλλυντικών ή τα ακατάλληλα καλλυντικά είναι ένας παράγοντας  εμφάνισης διεσταλμένων πόρων.

iqtriangle

Πως επηρεαζουν το δερμα οι διεσταλμενοι ποροι;

Όταν οι πόροι μεγαλώνουν, επηρεάζουν την επιφάνεια και την υφή της επιδερμίδας προκαλώντας διάφορες ανομοιομορφίες στην πάχυνση του δέρματος, ιδιαίτερα στην επιφάνεια της μύτης και στα μάγουλα. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί εάν το δέρμα ερεθιστεί από ακραίες θερμοκρασίες, όπως υπερβολική ζέστη, κρύο ή άνεμο. Επιπλέον, επειδή στους διεσταλμένους πόρους συσσωρεύεται σμήγμα και ρύποι, δημιουργούνται μαύρα στίγματα (φαγέσωρες της ακμής) με πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής και οιδήματος. Δεδομένου ότι τα λιπαρά δέρματα και οι διεσταλμένοι πόροι συνδέονται άμεσα, είναι σημαντικό όσοι έχουν λιπαρό δέρμα να φροντίζουν για τον σωστό καθαρισμό και περιποίηση του προσώπου τους.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι που έχουν λιπαρό δέρμα τείνουν να έχουν διεσταλμένους πόρους. Αλλά και εκείνοι που έχουν ανοιχτόχρωμες ή ροδοκόκκινες επιδερμίδες, επειδή είναι επιρρεπείς σε ερεθισμούς του δέρματος, μπορεί να εμφανίσουν μεγάλους πόρους. Γενικά, η έκθεση σε έντονο ηλιακό φως, στο κρύο και στον άνεμο επιδεινώνει την διεύρυνση των πόρων.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά με σταδιακή βελτίωση. Στην αρχή παρατηρείτε την χροιά του δέρματος να γίνεται πιο καθαρή χωρίς την αντιαισθητική γυαλάδα. Καθώς παράγεται νέο κολλαγόνο, οι πόροι διαστέλλονται όλο και περισσότερο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του πριν και του μετά.

Το πλεονέκτημα του PICO LASER είναι πώς δεν δημιουργεί κανέναν τραυματισμό στο δέρμα μετά το τέλος της συνεδρίας, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε άνετα να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, στο πρόσωπό σας μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, που είναι προσωρινή και θα υποχωρήσει πολύ γρήγορα.

Στη συμβουλευτική συνεδρία θα μιλήσετε με τον δερματολόγο μας για το πρόβλημα του δέρματός σας. Ανάλογα με την περίπτωσή σας, θα σας προτείνει ένα ακριβές σχέδιο θεραπείας και θα σας ενημερώσει για το πόσο καιρό θα διαρκέσει η θεραπεία, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο και η διάρκειά του καθορίζεται μετά από προσεκτική και εμπεριστατωμένη εξέταση των περιοχών του δέρματος με τους διεσταλμένους πόρους. Υπάρχουν περιπτώσεις που μία συνεδρία είναι αρκετή και άλλες που απαιτούν περισσότερες από μία συνεδρίες.

Αρχικά, θα πρέπει να ακολουθείτε με συνέπεια τις οδηγίες του δερματολόγου μας για την φροντίδα του δέρματός σας. Να μην ξεχνάτε να αφαιρείτε καλά το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας κάθε βράδυ. Να καθαρίζετε το δέρμα σας με ειδικά δερμοκαθαριστικά χωρίς να το επιβαρύνετε με υπερβολικό πλύσιμο και τριβή. Επίσης, να θυμάστε πως η σωστή ενυδάτωση λειτουργεί θετικά για την θρέψη του δέρματος, δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας από συσσώρευση περίσσιου σμήγματος στους πόρους.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Στη μύτη και τα μάγουλα είχα έντονα μεγάλους πόρους, όπως και η μητέρα μου. Ο δερματολόγος στην IQ μου είπε πώς είναι κληρονομικό και η μόνη λύση ήταν να κάνω θεραπεία με LASER. Τώρα, λίγες μέρες μετά τη θεραπεία, το πρόσωπό μου είναι καθαρό και φωτεινό, οι πόροι έχουν μικρύνει πάρα πολύ κι έφυγε η αντιαισθητική γυαλάδα. Κι όλα αυτά μετά από μία συνεδρία!”

Ξ. Π.

“Ο δερματολόγος μου στην IQ είναι απίστευτα έμπειρος και πάντα μου προτείνει τις καλύτερες θεραπείες. Τον εμπιστεύτηκα ακόμη μια φορά και μόλις μου πρότεινε το Pico για τους πόρους στη μύτη μου, προχώρησα αμέσως στη συνεδρία. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!”

Α. Κ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, χωρίς χρέωση, σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία διεσταλμένων πόρων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΝΑΔΩΝ (ΜΕΛΑΣΜΑ)
    ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΗΛΙΔΩΝ & ΦΑΚΙΔΩΝ
    ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
    ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER