iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
BTX

Εγχύσεις
λείανσης ρυτίδων

Εξαφανίστε τις ρυτίδες έκφρασης και αποκτήστε πρόσωπο φρέσκο και λαμπερό. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα εφαρμογής της θεραπείας BTX, που θεωρείται “σχολή” για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς λειτουργεί κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές του Επιστημονικού Διευθυντή Dr. Τζερμιά. Ο εξειδικευμένος δερματολόγος, μετά από 25 και πλέον χρόνια κλινικής πρακτικής στην τεχνική των εγχύσεων BTX, έχει τελειοποιήσει την θεραπεία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό, χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας “παγωμένου” προσώπου.

Η θεραπεία, Βραβευμένη στα MEDICAL AWARDS, πραγματοποιείται από πιστοποιημένους δερματολόγους, δερματοχειρουργούς και κοσμητικούς χειρουργούς, που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση, διαθέτουν εκτενή γνώση της ανατομίας του προσώπου, έχουν αναπτυγμένο κριτήριο αισθητικής και σημαντικές δεξιότητες για την εκτέλεση της θεραπείας.

ΑΣΦΑΛΗΣ

χωρίς παρενέργειες

ΑΜΕΣΗ

αποθεραπεία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 - 6 μήνες

ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

με την τεχνική του Dr. Τzερμιά

iqtriangle

η ιδανικη θεραπεια για τις δυναμικες ρυτιδες

Το γνωρίζατε πως δεν είναι ίδιες όλες οι ρυτίδες του προσώπου; Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο είδη ρυτίδων: οι δυναμικές και οι στατικές. 

Οι δυναμικές ρυτίδες, οι ρυτίδες έκφρασης δηλαδή, είναι αποτέλεσμα των μυϊκών συσπάσεων του προσώπου. Οι στατικές ρυτίδες, από την άλλη, οφείλονται στη γήρανση, στην απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου και στην υποχώρηση της δερματικής συνοχής.

Οι εγχύσεις BTX για λείανση ρυτίδων, εγκεκριμένη μέθοδος από τον FDA, ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση μόνο των δυναμικών ρυτίδων, και ήδη από το 1993, αποτελούν σταθερά τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία προσώπου.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Πως δρα η θεραπεια btx

Όταν γελάμε, συνοφρυωνόμαστε ή παίρνουμε οποιαδήποτε έκφραση στο πρόσωπό μας, τα νεύρα απελευθερώνουν έναν χημικό νευροδιαβιβαστή, που δίνει σήμα στους μύες να συσπαστούν.  Η πρωτεΐνη BTX έχει την ικανότητα να επιτυγχάνει διακοπή ή μείωση της μυϊκής σύσπασης, μπλοκάροντας τη μετάδοση του σήματος.

Η ουσία εγχέεται στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα, χωρίς όμως να αδρανοποιεί το μυϊκό σύστημα του προσώπου. Με τον τρόπο αυτόν, μειώνει ή εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας».

iqtriangle

ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ - ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Πολλοί φοβούνται ότι οι εγχύσεις BTX οδηγούν στη δημιουργία ενός ανέκφραστου προσώπου. Κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την αλήθεια. Στις Κλινικές μας, στόχος της θεραπείας δεν είναι να «παγώσει» ή να ακινητοποιήσει όλους τους μυς του προσώπου, αλλά να διορθώσει επιλεκτικά κάποια σημεία. Για την θεραπεία BTX ακολουθείται αυστηρό θεραπευτικό πρωτόκολλο που σχεδιάζεται σε εξατομικευμένη βάση κατά τη συμβουλευτική συνεδρία μεταξύ του ασθενή και του εξειδικευμένου ιατρού.

Αν και η θεραπεία είναι κοσμητική και μη επεμβατική, δεν παύει να είναι μία ιατρική πράξη, και όχι απλά μία αισθητική διαδικασία όπως ορίζεται από πολλούς. Για τον λόγο αυτό απαιτεί ειδική εκπαίδευση, γνώσεις, εμπειρία και δεξιότητες για την ασφαλή και αποτελεσματική χορήγηση του ενέσιμου προϊόντος.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;

Συνήθως, η θεραπεία εφαρμόζεται μετά την ηλικία των 30 ετών, όταν κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους οι γραμμές έκφρασης. Παρόλα αυτά, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και προληπτικά (Baby-BTX).

Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων εφαρμόζονται στις ακόλουθες περιοχές:

Στις ρυτίδες του μετώπου
που εμφανίζονται οριζόντια στο μέτωπο, όταν κάποιος ανασηκώνει τα φρύδια και κοιτάζει έκπληκτος
1
Στις ρυτίδες συνοφρύωσης
που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια τη στιγμή της συνοφρύωσης, και συχνά εκτείνονται κάθετα στο μέτωπο
2
Στο “πόδι της χήνας”
στις πτυχώσεις δηλαδή που εμφανίζονται σαν αχτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών όταν κάποιος γελάει ή μισοκλείνει τα μάτια στην προσπάθεια να δει πιο καθαρά
3

Με τις εγχύσεις BTX μπορεί να αντιμετωπιστεί η πτώση των φρυδιών και των άνω βλεφάρων, εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

iqtriangle

Ποτε φαινονται τα αποτελεσματα;

Η δράση της θεραπείας ξεκινάει μετά από 48 ώρες από τη στιγμή της έγχυσής της στους μυς. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 5η ημέρα και η διάρκεια τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 4 έως 6 μήνες. 

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων όμως επηρεάζεται από τον τρόπο διάταξης των μυών του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, εάν έχετε:

Ορθοκινητικό τύπο (απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και εκφράσεων), τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 7 έως 9 μήνες, ενώ οι εγχύσεις πραγματοποιούνται 1 φορά/έτος.

Υπερκινητικό τύπο  (μη συγχρονισμός μυϊκών συσπάσεων και συναισθημάτων), τα αποτελέσματα διαρκούν από 4 έως 6 μήνες ή ίσως και λιγότερο και η εφαρμογή γίνεται 2-3 φορές/έτος.

Υπερτονικό τύπο, δεν είναι δυνατή η πλήρης εξαφάνιση των ρυτίδων. Όμως, μπορεί να γίνει μπλοκάρισμα της μυϊκής σύσπασης για 1-2 μήνες και απαιτείται εφαρμογή 4-5 φορές/έτος.

iqtriangle

BTX ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Θεραπεία λείανσης ρυτίδων έκφρασης και λεπτών γραμμών στο μεσόφρυο και στη γωνία των ματιών

Συνήθως, BTX επιθυμούν να κάνουν άνδρες μέσης ηλικίας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σε μικρότερες ηλικίες. Οι περιοχές του προσώπου που επιλέγουν περισσότερο οι άνδρες για λείανση των ρυτίδων έκφρασης και των λεπτών γραμμών είναι το μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, η περιοχή γύρω από τα μάτια και κυρίως η εξωτερική γωνία των ματιών (“πόδι της χήνας”). Μετά την θεραπεία, οι άνδρες δείχνουν νεότεροι, ξεκούραστοι, πιο χαρούμενοι και πιο ελκυστικοί.

iqtriangle

Πότε ένας άνδρας μπορεί να ξεκινήσει να κάνει BTX

Δεν υπάρχει περιορισμός σε ηλικία για να κάνει ένας άνδρας BTX. Ακόμη και 70 χρονών να είναι μπορεί να δει αποτελέσματα. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του καθενός. Όπως και οι γυναίκες, κάθε άνδρας αντιμετωπίζεται από τους εξειδικευμένους ιατρούς μας ως μοναδική περίπτωση. Γενικά, ένας άνδρας μπορεί να κάνει BTX τη στιγμή που αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπό του και καθώς μεγαλώνει να συνεχίζει σταδιακά τη θεραπεία, ώστε να προλάβει τον σχηματισμό βαθύτερων ρυτίδων έκφρασης.

iqtriangle

Highlights της BTX θεραπείας σε άνδρες

Πριν από την θεραπεία: κατά την επίσκεψη ενημέρωσης στις Κλινικές μας, ο εξειδικευμένος δερματολόγος, ο δερματοχειρουργός ή ο πλαστικός χειρουργός, αφού μελετήσει το ιατρικό ιστορικό σας, θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες προετοιμασίας, που πρέπει να ακολουθήσετε για μερικές ημέρες, ώστε να έχετε μια ασφαλή και επιτυχημένη BTX θεραπεία.

Η διαδικασία: η θεραπευτική συνεδρία ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, συνήθως μέσα σε 10 λεπτά. Οι εγχύσεις γίνονται με ανώδυνο τρόπο, μέσω μικροσκοπικής βελόνας απευθείας στον “υπερ-κινητικό” μυ του προσώπου. Κάποιοι άνδρες χαρακτηρίζουν την διαδικασία σαν “εμπειρία με μικρά τσιμπήματα”. Σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να ενοχλείται από αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικό αναισθητικό πριν από την εφαρμογή. Ο αριθμός των εγχύσεων σε μια περιοχή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των ρυτίδων και τη θέση που βρίσκονται. Για παράδειγμα, για μέτρια μέχρι σοβαρή περίπτωση σε “πόδι της χήνας” μπορεί να χρειαστεί να γίνουν έως και 3 εγχύσεις BTX, ενώ για ρυτίδες συνοφρύωσης μπορεί να γίνουν έως και 5 εγχύσεις BTX. Η θεραπεία είναι ασφαλής και εγκεκριμένη από τον FDA.

Μετά την διαδικασία: η θεραπεία έχει τη διάρκεια ενός “lunch break” και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία και τις δραστηριότητές σας μετά το τέλος της διαδικασίας.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ MESSO-BTX | Στoχος το φυσικo αποτeλεσμα!

Για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν γρήγορα λάμψη και μια αίσθηση φρεσκάδας στην επιδερμίδα τους υπάρχει η θεραπεία Messo-ΒΤΧ.

Πρόκειται για μία εξατομικευμένη τεχνική που η αποτελεσματικότητά της βασίζεται στην ταυτόχρονη δράση διαλύματος BTX και HyA. Το αποτέλεσμα είναι διακριτικό και πολύ φυσικό, καθώς δεν επηρεάζεται η εκφραστικότητα του προσώπου.

ΠΩΣ ΔΡΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ MESSO-BTX;

Η θεραπεία Messo-ΒΤΧ αποτελεί έγχυση ενός μείγματος HyA και μικρής ποσότητας ουσίας BTX ανάλογα με το σημείο εφαρμογής.

Εάν θέλουμε να προκαλέσουμε ήπια χαλάρωση στον μυ, τότε η έγχυση πραγματοποιείται ενδοδερμικά, ενώ εάν θέλουμε να προκαλέσουμε πιο έντονη χαλάρωση, η έγχυση είναι ενδομυϊκή.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;

Η θεραπεία Messo-ΒΤΧ ενδείκνυται για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και είναι ιδανική για:

 • Τη λείανση των γραμμών στις παρειές που εκτείνονται από “το πόδι τη χήνας”, προς τα κάτω.
 • Τη λείανση των ρυτίδων γέλιου, που βρίσκονται περιμετρικά του στόματος.

Η θεραπεία Messo-ΒΤΧ είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική και γρήγορη λύση για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και για μια φυσική εμφάνιση.

iqtriangle

BABY-BTX | ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΡΥΤΙΔΩΝ

Η Baby-BTX αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες πρόληψης ρυτίδων.

Απευθύνεται σε άτομα 25-30 χρονών, τα οποία επιθυμούν μια μικρή, διακριτική πινελιά διόρθωσης των ρυτίδων που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό τους εξαιτίας της έντονης και αυξημένης εκφραστικότητάς τους.

ΠΩΣ ΔΡΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ BABY-BTX;

Η Baby θεραπεία περιλαμβάνει έγχυση μειωμένης δοσολογίας BTX και σε μικρότερο βάθος συγκριτικά με την κανονική. Η εφαρμογή γίνεται στα σημεία που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων, χωρίς βέβαια να αδρανοποιούνται οι μύες του προσώπου. 

Χάρη στη μειωμένη δοσολογία, οι μύες κινούνται με μειωμένη ένταση και έτσι αποτρέπεται η δημιουργία βαθύτερων ρυτίδων.  Το πρόσωπο δείχνει πιο φυσικό και ανανεωμένο ενώ παράλληλα διατηρεί την εκφραστικότητά του.

Η δοσολογία προσαρμόζεται στις ανάγκες του προσώπου καθιστώντας την θεραπεία απόλυτα εξατομικευμένη. Είναι ανώδυνη και η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;

Η θεραπεία Baby-BTX ενδείκνυται για το μεσόφρυο, το μέτωπο, το “πόδι της χήνας”, τις ρυτίδες λαιμού και τις ρυτίδες στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού).

iqtriangle

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και κατά την εφαρμογή της δε γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας. Αντιθέτως, επιλέγεται η χρήση παγοκύστεων.

Όχι. Δεν τίθεται κανένας περιορισμός στις καθημερινές δραστηριότητες. Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων είναι μία θεραπεία ομορφιάς που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στο μεσημεριανό διάλειμμα της δουλειάς (lunch-time treatment).

Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής και φέρει την έγκριση του FDA. Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων, όταν εφαρμόζονται από έμπειρο δερματολόγο – δερματοχειρουργό και τηρείται η σωστή δοσολογία και συχνότητα της θεραπείας, επιτυγχάνουν βέβαιο αποτέλεσμα χωρίς παρενέργειες. Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων, βέβαια, καλό είναι να αποφεύγονται τις ημέρες της εμμηνορρυσίας.

Η δράση της είναι τοπική και δεν εκτείνεται πέρα των μυών στους οποίους έχει εγχυθεί. Αν παρατηρηθεί μώλωπας ή οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, είναι φυσιολογικό φαινόμενο που υποχωρεί μέσα σε μερικά 24ωρα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του τομέα της κοσμητικής δερματολογίας, η θεραπεία εφαρμόζεται με ασφάλεια στην ιατρική από τη δεκαετία του ’70 για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως του στραβισμού, της ημικρανίας, της ακράτειας, κ.ά.

Η διάρκεια του αποτελέσματος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μυϊκή διάταξη του προσώπου (ορθοκινητικός, υπερκινητικός ή υπερτονικός τύπος) που αφορά στον συγχρονισμό των συναισθημάτων και των μυϊκών συσπάσεων.  Τα βέλτιστα αποτελέσματα παρατηρούνται στον ορθοκινητικό τύπο, όπου υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός των παραπάνω, και το αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί να κρατήσει έως και 9 μήνες. Η σωστή αναγνώριση του τύπου του προσώπου και η κατάλληλη έγχυση, θα οδηγήσουν σε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς «παγωμένη» έκφραση.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια του αποτελέσματος, είναι η ηλικία, η κατάσταση της επιδερμίδας, ο βαθμός φωτογήρανσης, το κάπνισμα, κ.ά.  Καθώς η δράση του ΒΤΧ υποχωρεί, οι κινήσεις των μυών σταδιακά επανέρχονται, οι θεραπευμένες ρυτίδες έκφρασης κάνουν την επανεμφάνισή τους και επομένως χρειάζονται νέα θεραπεία. Με τις επανειλημμένες θεραπείες, έχει σημειωθεί ότι οι γραμμές έκφρασης επανεμφανίζονται λιγότερο έντονες από ό,τι ήταν στην αρχή, καθώς οι μυς εκπαιδεύονται στη χαλάρωση.

 • Καλό είναι μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας (για τις επόμενες 2-3 ώρες) να εξασκείτε τους μυς του προσώπου, έτσι ώστε η θεραπεία να επιδράσει ταχύτερα.
 • Αποφεύγετε την τριβή στις περιοχές εφαρμογής της θεραπείας για τις επόμενες 24 ώρες που ακολουθούν. 
 • Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση make-up και την έντονη άσκηση για τις επόμενες 4 ώρες μετά την εφαρμογή.
 • Τέλος, για το επόμενο διήμερο, αποφεύγετε να κάνετε καυτά ντους, να χρησιμοποιείτε σεσουάρ και να εκτίθεστε υπερβολικά στην ηλιακή ακτινοβολία.
iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα την IQ Skin Clinics ένιωσα σιγουριά και ασφάλεια. Η αίσθησή μου αυτή επιεβεβαιώθηκε από ένα άψογο αποτέλεσμα! Ευχαριστώ τον Dr. Τζερμιά και την ομάδα του!”

Γ. Χ.

“Eίμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα της θεραπείας για τις ρυτίδες μου. Σίγουρα, θα επιστρέψω στην IQ Skin Clinics.”

Ν. Σ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, χωρίς χρέωση, σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία BTX, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ HyA
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
  laser αποτρίχωση
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ