iqtriangle

ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ
ΤΟΞΙΝΗ

Εγχύσεις
λείανσης ρυτίδων

Η πλέον σταθερή αξία της Κοσμητικής Δερματολογίας.

ΑΣΦΑΛΕΣ

χωρίς παρενέργειες

ΧΩΡΙΣ

χρόνο αποθεραπείας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 - 6 μήνες

ΚΟΣΤΟΣ

€ 250

iqtriangle

η ιδανικη θεραπεια για τις δυναμικες ρυτιδες

Οι εγχύσεις λείανσης των ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη, από το 1993, αποτελούν σταθερά τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς, κάτι που αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης όσων την επιλέγουν. Άλλωστε είναι η μοναδική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυναμικές ρυτίδες, δηλαδή τις βαθιές γραμμές έκφρασης που δημιουργούνται λόγω συσπάσεων που κάνουν οι μύες τη στιγμή που συνοφρυωνόμαστε, γελάμε, κοιτάζουμε έκπληκτοι ή εμφανίζουμε άρνηση. Είναι το πρώτο και μοναδικό υλικό που είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη λείανση των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου, καθώς και για το «πόδι της χήνας» (ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών).

Μετά από 30 και πλέον χρόνια εφαρμογής, η τεχνική των εγχύσεων έχει τελειοποιηθεί και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, χωρίς πόνο και χωρίς ίχνη που να προδίδουν τη διαδικασία. Το πρόσωπο δείχνει αμέσως πιο φρέσκο και ξεκούραστο, και η φυσικότητα στην έκφραση διατηρείται.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Πως δρα η βοτουλινικη τοξινη

Όταν γελάμε, συνοφρυωνόμαστε ή παίρνουμε οποιαδήποτε έκφραση στο πρόσωπό μας, τα νεύρα απελευθερώνουν έναν χημικό νευροδιαβιβαστή, γνωστό ως ακετυλχολίνη, που δίνει το σήμα στους μυς να συσπαστούν. Η βοτουλινική τοξίνη είναι πρωτεΐνη που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και έχει την ικανότητα να επιτυγχάνει διακοπή ή μείωση της μυϊκής σύσπασης, μπλοκάροντας τη μετάδοση του σήματος.

Η ουσία εγχέεται στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα και προξενούν έτσι ρυτίδωση, χωρίς όμως να αδρανοποιεί το μυϊκό σύστημα του προσώπου. Με τον τρόπο αυτόν, μειώνει ή εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας». Με τις σύγχρονες τεχνικές και την αναπροσαρμογή της δοσολογίας, οι μύες απλά χαλαρώνουν και το δέρμα παραμένει λείο, απαλό και λαμπερό, χωρίς τίποτα πια να θυμίζει παλαιότερες τεχνικές που παρεμελούσαν το φυσικό αποτέλεσμα και δημιουργούσαν «παγωμένο πρόσωπο».

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;
Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων εφαρμόζονται στις ακόλουθες περιοχές:

Στις ρυτίδες του μετώπου
που εμφανίζονται οριζόντια στο μέτωπο, όταν κάποιος ανασηκώνει τα φρύδια και κοιτάζει έκπληκτος
1
Στις ρυτίδες συνοφρύωσης
που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια τη στιγμή της συνοφρύωσης, και συχνά εκτείνονται κάθετα στο μέτωπο
2
Στο πόδι χήνας
στις πτυχώσεις δηλαδή που εμφανίζονται σαν αχτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών όταν κάποιος γελάει ή μισοκλείνει τα μάτια στην προσπάθεια να δει πιο καθαρά
3

Με τις εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης, μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμα η πτώση των φρυδιών και των άνω βλεφάρων, εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

Η θεραπεία ενδείκνυται για τη λείανση των δυναμικών ρυτίδων του άνω τμήματος του προσώπου. Είναι κατάλληλη δηλαδή για τις γραμμές έκφρασης που είναι συνέπεια των συσπάσεων που κάνουν οι μύες του προσώπου. Αντενδείκνυται για τις περιπτώσεις στατικών ρυτίδων που απορρέουν από τη γήρανση και χαλάρωση του δέρματος, και για τις οποίες ενδείκνυνται αντίστοιχα οι εγχύσεις εμφυτευμάτων (fillers). Συνήθως, η θεραπεία εφαρμόζεται μετά την ηλικία των 30 ετών, όταν πρωτοκάνουν την εμφάνισή τους οι γραμμές έκφρασης.

iqtriangle

Ποτε φαινονται τα αποτελεσματα;

Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης ξεκινάει μετά από 48 ώρες από τη στιγμή της έγχυσής της στους μυς. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 5η ημέρα και η διάρκεια τους είναι περίπου 4 – 6 μήνες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ MesoX | Στoχος το φυσικo αποτeλεσμα!

Τη στιγμή που η βοτουλινική τοξίνη αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δυναμικές ρυτίδες, μια νέα μέθοδος εφαρμογής του, με μεσοθεραπεία, έρχεται να προσδώσει λάμψη στην επιδερμίδα! Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εξατομικευμένη τεχνική που λειτουργώντας επιφανειακά, δρα βελτιωτικά στην ποιότητα του δέρματος, χωρίς να επηρεάζει την εκφραστικότητα, τη διατήρηση δηλαδή των βαθύτερων γραμμών έκφρασης. 

Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται στη συνδυαστική εφαρμογή της ουσίας και Μεσοθεραπείας και ειδικότερα στη δυνατότητα αξιοποίησης των ωφέλιμων αποτελεσμάτων που έχει η ταυτόχρονη δράση του διαλύματος της βοτουλινικής τοξίνης και του υαλουρονικού οξέος.

Το αποτέλεσμα είναι διακριτικό και πολύ φυσικό, καθώς δεν επηρεάζεται η εκφραστικότητα του προσώπου. Ωστόσο, δεν είναι μόνιμο και για τον λόγο αυτό, όπως άλλωστε και στην κλασική θεραπεία, συνιστάται επανάληψη ανά 4-6 μήνες, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι προσφeρει

 • Λάμψη και αποκατάσταση της σφριγηλότητας 
 • Μείωση των λεπτών γραμμών έκφρασης 
 • Αποτροπή της μείωσης του κολλαγόνου
 • Μείωση της εμφάνισης των ουλών
 • Μείωση της παραγωγής σμήγματος και συρρίκνωση των πόρων του δέρματος
 • Ελάττωση εφίδρωσης
 • Αναζωογόνηση και βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος.

ΠΩΣ ΔΡΑ

Το MesoΒΤΧ έγκειται σε έγχυση μείγματος υαλουρονικού οξέος και μικρής ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται διαφορετικές αραιώσεις της βοτουλινικής τοξίνης, οι οποίες εγχέονται σε διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με τον μυ που επιθυμούμε να χαλαρώσουμε. Εάν, δηλαδή, θέλουμε να προκαλέσουμε ήπια χαλάρωση στον μυ, τότε η έγχυση πραγματοποιείται ενδοδερμικά, ενώ εάν θέλουμε να προκαλέσουμε πιο έντονη χαλάρωση, η έγχυση είναι ενδομυϊκή. Αντιστοίχως, καθορίζεται και η επιθυμητή αραίωση βάσει της διάχυσης που απαιτείται (μικρή ή μεγάλη), ανάλογα με το σημείο εφαρμογής και το υπάρχον πρόβλημα.

Για ποιες περιοχες και ποιες περιπτωσεις ενδεικνυται;

Το MesoΒΤΧ ενδείκνυται για τις ακόλουθες περιοχές:

 • Πρόσωπο
 • Λαιμό
 • Ντεκολτέ

Και ειδικότερα για:

 • Τη λείανση των γραμμών στις παρειές που εκτείνονται από το πόδι τη χήνας, προς τα κάτω
 • Τη λείανση των ρυτίδων γέλιου, που βρίσκονται περιμετρικά του στόματος

Το MesoΒΤΧ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική και γρήγορη λύση για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και για μια φυσική εμφάνιση.

iqtriangle

Baby Βοτουλινικη Τοξινη | Θεραπεια Προληψης Ρυτιδων

Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες πρόληψης ρυτίδων. Απευθύνεται σε άτομα 25-30 χρονών τα οποία επιθυμούν μια μικρή, διακριτική πινελιά διόρθωσης των ρυτίδων που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό τους εξαιτίας της έντονης και αυξημένης εκφραστικότητάς τους.

Τι προσφερει

 • Λείανση Ρυτίδων
 • Εξάλειψη Λεπτών Ρυτίδων
 • Πρόληψη δημιουργίας βαθύτερων ρυτίδων
 • Φυσικό και  διακριτικό αποτέλεσμα
 • Φρέσκο και ξεκούραστο πρόσωπο
 • Διατήρηση εκφραστικότητας και κινητικότητας των μυών του προσώπου
 • Βελτιωτική δράση στην ποιότητα του δέρματος

Πως Δρα

Η baby θεραπεία έγκειται σε έγχυση βοτουλινικής τοξίνης σε μειωμένη δοσολογία και σε μικρότερο βάθος συγκριτικά με την κανονική, στα σημεία που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων, χωρίς βέβαια να αδρανοποιούνται οι μύες του προσώπου.  Χάρη στη μειωμένη δοσολογία της βοτουλινικής τοξίνης οι μύες κινούνται με μειωμένη ένταση με αποτέλεσμα να  αποτρέπεται η δημιουργία βαθύτερων ρυτίδων και το πρόσωπο να δείχνει πιο φυσικό και ανανεωμένο και να διατηρεί παράλληλα την εκφραστικότητά του. Η δοσολογία προσαρμόζεται στις ανάγκες του προσώπου καθιστώντας την αυτόματα μια απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία. Είναι μια ανώδυνη θεραπεία και η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Σημεια Εφαρμογης

 • Μεσόφρυο
 • Μέτωπο
 • Πόδι χήνας
 • Ρυτίδες Λαιμού
 • Ρυτίδες στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού)

Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό την 5η μέρα και διαρκεί 4 – 6 μήνες. Η διάρκεια του αποτελέσματος ωστόσο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μυϊκή διάταξη του κάθε προσώπου (ορθοκινητικός, υπερκινητικός ή υπερτονικός τύπος).

iqtriangle

IQ Skin Clinics | Φυσικο αποτελεσμα χωρις υπερβολες

Στην ΙQ Skin Clinics δίνουμε έμφαση στο φυσικό αποτέλεσμα με σεβασμό τις ιδιαιτερότητες του προσώπου του κάθε ασθενή. Η πολυετής εμπειρία της ομάδας του Dr. Τζερμιά στην εφαρμογή εγχύσεων λείανσης ρυτίδων εξασφαλίζει το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε, χωρίς υπερβολές, παγωμένο βλέμμα & ανέκφραστο πρόσωπο.

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η θεραπεία πραγματοποιείται χωρίς πόνο και χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθησίας, με την κατάλληλη τεχνική της χρησιμοποίησης παγοκύστεων.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα την IQ Skin Clinics ένιωσα σιγουριά και ασφάλεια. Η αίσθησή μου αυτή επιεβεβαιώθηκε από ένα άψογο αποτέλεσμα! Ευχαριστώ τον Dr. Τζερμιά και την ομάδα του!”

Γ. Χ.

“Eίμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα . Σίγουρα, θα επιστρέψω στην IQ Skin Clinics.”

Ν. Σ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics, χωρίς χρέωση, σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

iqtriangle

IQ NEWSLETTER

Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ