iqtriangle

ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ
ΤΟΞΙΝΗ

Εγχύσεις
λείανσης ρυτίδων

Εξαφανίστε τις ρυτίδες έκφρασης  και αποκτήστε πρόσωπο φρέσκο και λαμπερό.  Η πιο γνωστή και διαδεδομένη μέθοδος της Κοσμητικής Δερματολογίας εφαρμόζεται στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics από τον δερματολόγο Dr. Χριστόφορο Τzερμιά και την έμπειρη ιατρική του ομάδα.

Εντελώς ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, η τεχνική του Dr. Τzερμιά υπόσχεται ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας ενός “παγωμένου” προσώπου.

ΑΣΦΑΛΕΣ

χωρίς παρενέργειες

ΧΩΡΙΣ

αποθεραπεία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 - 6 μήνες

ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ

με την τεχνική του Dr. Τzερμιά

iqtriangle

η ιδανικη θεραπεια για τις δυναμικες ρυτιδες

Το γνωρίζατε πως δεν είναι ίδιες όλες οι ρυτίδες του προσώπου; Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο είδη ρυτίδων: οι δυναμικές και οι στατικές.  

Οι δυναμικές ρυτίδες, οι ρυτίδες έκφρασης δηλαδή, είναι αποτέλεσμα των μυϊκών συσπάσεων του προσώπου. Οι στατικές ρυτίδες, από την άλλη, οφείλονται στη γήρανση, στην απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου και στην υποχώρηση της δερματικής συνοχής.

Οι εγχύσεις λείανσης των ρυτίδων με βοτουλινική τοξίνη, η οποία είναι  εγκεκριμένη από τον FDA, ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση μόνο των δυναμικών ρυτίδων, και ήδη από το 1993, αποτελούν σταθερά τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς. 

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Πως δρα η βοτουλινικη τοξινη

Όταν γελάμε, συνοφρυωνόμαστε ή παίρνουμε οποιαδήποτε έκφραση στο πρόσωπό μας, τα νεύρα απελευθερώνουν έναν χημικό νευροδιαβιβαστή. Η ακετυλχολίνη, όπως ονομάζεται, είναι αυτή που δίνει το σήμα στους μυς να συσπαστούν.  Η βοτουλινική τοξίνη είναι πρωτεΐνη που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και έχει την ικανότητα να επιτυγχάνει διακοπή ή μείωση της μυϊκής σύσπασης, μπλοκάροντας τη μετάδοση του σήματος.

Η ουσία εγχέεται στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα, χωρίς όμως να αδρανοποιεί το μυϊκό σύστημα του προσώπου. Με τον τρόπο αυτόν, μειώνει ή εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας».

iqtriangle

ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ - ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Πολλοί φοβούνται ότι οι εγχύσεις με βοτουλινική τοξίνη θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ανέκφραστου προσώπου. Κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την αλήθεια. Στόχος της θεραπείας δεν είναι να «παγώσει» ή να ακινητοποιήσει όλους τους μυς του προσώπου, αλλά να διορθώσει επιλεκτικά κάποια σημεία. 

Μετά από 30 και πλέον χρόνια εφαρμογής, η τεχνική των εγχύσεων έχει τελειοποιηθεί και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό. Το πρόσωπο δείχνει αμέσως πιο φρέσκο και ξεκούραστο, και η φυσικότητα στην έκφραση διατηρείται.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics υπάρχει εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε περίπτωσης με στόχο τη διασφάλιση ενός φυσικού αποτελέσματος.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;

Συνήθως, η θεραπεία εφαρμόζεται μετά την ηλικία των 30 ετών, όταν κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους οι γραμμές έκφρασης. Παρόλα αυτά, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και προληπτικά (Baby Βοτουλινική Τοξίνη). 

Οι εγχύσεις λείανσης ρυτίδων εφαρμόζονται στις ακόλουθες περιοχές:

Στις ρυτίδες του μετώπου
που εμφανίζονται οριζόντια στο μέτωπο, όταν κάποιος ανασηκώνει τα φρύδια και κοιτάζει έκπληκτος
1
Στις ρυτίδες συνοφρύωσης
που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια τη στιγμή της συνοφρύωσης, και συχνά εκτείνονται κάθετα στο μέτωπο
2
Στο πόδι χήνας
στις πτυχώσεις δηλαδή που εμφανίζονται σαν αχτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών όταν κάποιος γελάει ή μισοκλείνει τα μάτια στην προσπάθεια να δει πιο καθαρά
3

Με τις εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης, μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμα η πτώση των φρυδιών και των άνω βλεφάρων, εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

iqtriangle

Ποτε φαινονται τα αποτελεσματα;

Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης ξεκινάει μετά από 48 ώρες από τη στιγμή της έγχυσής της στους μυς. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 5η ημέρα και η διάρκεια τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 4 έως 6 μήνες. 

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων όμως επηρεάζεται από τον τρόπο διάταξης των μυών του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, εάν έχετε:

Ορθοκινητικό τύπο (απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και εκφράσεων), τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 7 έως 9 μήνες, ενώ οι εγχύσεις πραγματοποιούνται 1 φορά/έτος.

Υπερκινητικό τύπο  (μη συγχρονισμός μυϊκών συσπάσεων και συναισθημάτων), τα αποτελέσματα διαρκούν 4 – 6 μήνες ή ίσως και λιγότερο και η εφαρμογή γίνεται 2-3 φορές/έτος.

Υπερτονικό τύπο δεν είναι δυνατή η πλήρης εξαφάνιση των ρυτίδων. Όμως, μπορεί να γίνει μπλοκάρισμα της μυϊκής σύσπασης για 1-2 μήνες και απαιτείται εφαρμογή 4-5 φορές/έτος.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ MesoX | Στoχος το φυσικo αποτeλεσμα!

Για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν γρήγορα λάμψη και μια αίσθηση φρεσκάδας στην επιδερμίδα τους υπάρχει η Μεσοθεραπεία MesoΒΤΧ. 

Πρόκειται για μία εξατομικευμένη τεχνική που η αποτελεσματικότητά της βασίζεται στην ταυτόχρονη δράση του διαλύματος της βοτουλινικής τοξίνης και του υαλουρονικού οξέος. Το αποτέλεσμα είναι διακριτικό και πολύ φυσικό, καθώς δεν επηρεάζεται η εκφραστικότητα του προσώπου.

ΠΩΣ ΔΡΑ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ MESOBTX;

Η Μεσοθεραπεία MesoΒΤΧ αποτελεί έγχυση ενός μείγματος υαλουρονικού οξέος και μικρής ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης. Τα ποσοστά της βοτουλινικής τοξίνης στο μείγμα καθορίζονται ανάλογα με το σημείο εφαρμογής. 

Ακόμη, εάν θέλουμε να προκαλέσουμε ήπια χαλάρωση στον μυ, τότε η έγχυση πραγματοποιείται ενδοδερμικά, ενώ εάν θέλουμε να προκαλέσουμε πιο έντονη χαλάρωση, η έγχυση είναι ενδομυϊκή.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;

Η θεραπεία MesoΒΤΧ ενδείκνυται για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και είναι ιδανική για:

 • Τη λείανση των γραμμών στις παρειές που εκτείνονται από το πόδι τη χήνας, προς τα κάτω.
 • Τη λείανση των ρυτίδων γέλιου, που βρίσκονται περιμετρικά του στόματος.

Η μεσοθεραπεία MesoΒΤΧ είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική και γρήγορη λύση για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και για μια φυσική εμφάνιση.

iqtriangle

Baby Βοτουλινικη Τοξινη | Θεραπεια Προληψης Ρυτιδων

Η Baby Βοτουλινική Τοξίνη αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες πρόληψης ρυτίδων. 

Απευθύνεται σε άτομα 25-30 χρονών, τα οποία επιθυμούν μια μικρή, διακριτική πινελιά διόρθωσης των ρυτίδων που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό τους εξαιτίας της έντονης και αυξημένης εκφραστικότητάς τους.

ΠΩΣ ΔΡΑ Η BABY ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ;

Η Baby θεραπεία στην ουσία αποτελεί έγχυση βοτουλινικής τοξίνης σε μειωμένη δοσολογία και σε μικρότερο βάθος συγκριτικά με την κανονική. Η εφαρμογή γίνεται στα σημεία που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων, χωρίς βέβαια να αδρανοποιούνται οι μύες του προσώπου.  

Χάρη στη μειωμένη δοσολογία της βοτουλινικής τοξίνης οι μύες κινούνται με μειωμένη ένταση και έτσι αποτρέπεται η δημιουργία βαθύτερων ρυτίδων.  Το πρόσωπο δείχνει πιο φυσικό και ανανεωμένο ενώ παράλληλα διατηρεί την εκφραστικότητά του. 

Η δοσολογία προσαρμόζεται στις ανάγκες του προσώπου καθιστώντας την αυτόματα μια απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία. Είναι μια ανώδυνη θεραπεία και η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ;

Η Baby Βοτουλινική Τοξίνη ενδείκνυται για το μεσόφρυο, το μέτωπο, το πόδι της χήνας, τις ρυτίδες λαιμού και τις ρυτίδες στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού).

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και κατά την εφαρμογή της δε γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας. Αντιθέτως, επιλέγεται η χρήση παγοκύστεων.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα την IQ Skin Clinics ένιωσα σιγουριά και ασφάλεια. Η αίσθησή μου αυτή επιεβεβαιώθηκε από ένα άψογο αποτέλεσμα! Ευχαριστώ τον Dr. Τζερμιά και την ομάδα του!”

Γ. Χ.

“Eίμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα . Σίγουρα, θα επιστρέψω στην IQ Skin Clinics.”

Ν. Σ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, χωρίς χρέωση, σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ