iqtriangle

Απωλεια βαρους
με ιατρικη επιβλεψη

Αποτελεσματικό ιατρικό αδυνάτισμα

Η απώλεια βάρους είναι ένας αγώνας για τον καθένα: διάφορες δίαιτες, αντιφατικές πολλές φορές, μέρες γεμάτες πειρασμό και προτάσεις διατροφής που ακολουθούν οι celebrities, σας κάνουν να νιώθετε ένοχοι και να βλέπετε το αδυνάτισμα μεγάλη δοκιμασία. Κι όμως, αν αγωνίζεστε να χάσετε βάρος, το ιατρικό αδυνάτισμα μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημά σας.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics – Τμήμα Απώλειας Βάρους, παρέχουμε επιστημονικές, αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες αδυνατίσματος βασισμένες σε ιατρικές μεθόδους. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο για απώλεια βάρους καθορίζεται ανά περίπτωση από εξειδικευμένο γιατρό, ενδοκρινολόγο και διατροφολόγο, που, με τη βοήθεια έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού, σας καθοδηγούν και σας προσφέρουν την ιδανική λύση για αποτελεσματικό αδυνάτισμα με βάση τις ανάγκες σας. 

Νέα επιλογή αδυνατίσματος με πεπτίδια για όσους θέλουν να χάσουν βάρος ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΕΙΝΑΣ

ασφαλής

αποτελεσματική

αξιόπιστη ιατρική απώλεια βάρους

 Έχεις τουλάχιστον 10 plus κιλά διαφορά από το ύψος σου;

A

Θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος με ασφαλή ιατρική μέθοδο αδυνατίσματος;

A

Θέλεις να αδυνατίσεις εύκολα χωρίς να πεινάς;

A

Θέλεις να μην ξαναπάρεις το βάρος που έχασες;

A

Αναζητάς μία επιστημονική μέθοδο απώλειας βάρους σε λίπος και όχι σε μυικό ιστό;

A
iqtriangle

Ιατρικό αδυνάτισμα: το μόνο αποτελεσματικό για απώλεια βάρους και κατά της παχυσαρκίας

Νέα επιλογή αδυνατίσματος με πεπτίδια για όσους θέλουν να χάσουν βάρος ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

iqtriangle

Ελέγχει την όρεξη → Μειώνει την πείνα → Χάνετε βάρος και το διατηρείτε

Το ιατρικό αδυνάτισμα είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος στον τομέα της ενδοκρινολογίας και διατροφολογίας για την απώλεια βάρους και τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Πρόκειται για ασφαλή θεραπεία απώλειας βάρους που λειτουργεί ελέγχοντας την όρεξη, περιορίζοντας την πείνα και μειώνοντας την επιθυμία για γλυκές και λιπαρές τροφές. Μειώνοντας την όρεξη, η ιατρική μέθοδος αδυνατίσματος σας βοηθά να υιοθετήσετε δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

iqtriangle

Ρύθμιση μεταβολισμού → Κινητοποίηση λίπους → Σωστές καύσεις

Σκοπός της θεραπείας είναι η μεταστροφή του μεταβολισμού. Επιτυγχάνεται με εφαρμογή θεραπευτικού πρωτοκόλλου που έχει διάρκεια από 23 έως 40 ημέρες, ανάλογα με την περίπτωση. Η θεραπεία περιλαμβάνει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, που πρέπει να ακολουθείται πιστά σε καθημερινή βάση. Με τον τρόπο αυτό θεραπεύεται η αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, ο μεταβολισμός “ξεκλειδώνει” και αρχίζουν να γίνονται σωστές καύσεις με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

iqtriangle

Θεραπεία + Σωστή διατροφή = Απώλεια βάρους ΜΟΝΟ σε λίπος, ΟΧΙ σε μυϊκό ιστό

Η ιατρική μέθοδος αδυνατίσματος είναι η υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε έναν νέο πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να ρυθμίσετε σταδιακά το βάρος σας χωρίς να προκαλέσετε σοκ στον οργανισμό σας. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να αγχώνεστε ούτε να στερηθείτε το φαγητό. Θέλει ιατρική καθοδήγηση, εκπαίδευση, συνέπεια και υπομονή η σωστή απώλεια βάρους. Καθώς η θεραπεία λειτουργεί με το σώμα σας, σας επιτρέπει να υιοθετήσετε πιο υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής, όπως ισορροπημένη διατροφή και μέρα γεμάτη κίνηση. Σας βοηθά να επιτύχετε απώλεια βάρους μόνο σε λίπος και όχι σε μυϊκό ιστό και να διατηρήσετε το μειωμένο βάρος σας, καθιερώνοντας νέες συνήθειες προς όφελος της υγείας σας.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

Τα βήματα της θεραπείας με συνεχή ιατρική επίβλεψη

Το ιατρικό αδυνάτισμα είναι αμιγώς ιατρική πράξη και παρακολουθείται εκτενώς από ειδικό γιατρό διατροφολόγο. Η θεραπεία έχει διάρκεια από 23 ημέρες (min) μέχρι 40 ημέρες (max) και περιλαμβάνει 3 στάδια: την συμβουλευτική συνεδρία, την εφαρμογή της θεραπείας και την φάση της συντήρησης.

1. Συμβουλευτική συνεδρία

 • Εκτίμηση προβλήματος 
 • Λιπομέτρηση 
 • Ιστορικό ασθενούς
 • Φωτογράφιση για αξιολόγηση του αποτελέσματος με την ολοκλήρωση της θεραπείας.

2. Εφαρμογή θεραπείας με διάρκεια από 23 ημέρες (min) μέχρι 40 ημέρες (max)

 • Πρώτες 2 ημέρες: υπερφαγία + χορήγηση πεπτιδίων για ρύθμιση του μεταβολισμού. 
 • Μετά τις 2 πρώτες ημέρες, καθημερινά: χορήγηση πεπτιδίων ανά ημέρα + ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής 2 γευμάτων που περιλαμβάνει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, σαλάτα και φρούτα.
 • Καθημερινή παρακολούθηση του προγράμματος (εξ’ αποστάσεως) από τον ειδικό γιατρό διατροφολόγο με προσωπική επικοινωνία.

3. Διαδικασία συντήρησης μετά τις 23 - 40 ημέρες της θεραπείας

 • Για 3 εβδομάδες, 1 συνεδρία ανά εβδομάδα διάρκειας 1 ώρας με τον γιατρό διατροφολόγο.
 • Λιπομέτρηση για εκτίμηση της απώλειας λίπους.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Άμεσα αποτελέσματα. Χάνετε βάρος ακόμη και μετά την θεραπεία!

Η απώλεια βάρους είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Με το ιατρικό αδυνάτισμα, ο μέσος ρυθμός απώλειας είναι μισό κιλό ανά ημέρα. Αλλά ακόμη και αν παρατηρήσετε μικρότερη ή μηδενική απώλεια σε μία ημέρα, μην ανησυχήσετε. Το σώμα σας θα ανταποκριθεί την κατάλληλη στιγμή και θα κινητοποιήσει το λίπος για να το αποβάλλει, ακόμη και όταν βρίσκεστε στη φάση συντήρησης, μετά την θεραπεία! 

Φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε, πως η θεραπεία αδυνατίσματος για να έχει αποτελέσματα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείτε την προτεινόμενη από τον γιατρό διατροφή με χαμηλές θερμίδες και εάν είναι δυνατό ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης. Με αυτό τον τρόπο θα χάσετε βάρος πολύ πιο γρήγορα και θα μάθετε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

iqtriangle

Πώς γνωρίζετε εάν το ιατρικό αδυνάτισμα είναι η σωστή επιλογή για σας

Η θεραπεία αδυνατίσματος είναι καθαρά ιατρική μέθοδος και πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με συγκεκριμένη διατροφή και τακτική σωματική άσκηση. Το αν είναι κατάλληλη ή όχι για την περίπτωσή σας, ο εξειδικευμένος γιατρός είναι ο μόνος που θα το καθορίσει στη συμβουλευτική συνεδρία που θα έχει μαζί σας. Γενικά, η ιατρική μέθοδος αδυνατίσματος είναι κατάλληλη για όσους: 

 • Έχουν παραπανίσια κιλά ή είναι παχύσαρκοι και θέλουν να χάσουν βάρος.
 • Έχουν δοκιμάσει διάφορες δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα. 
 • Χάνουν βάρος και πάντα το αποκτούν ξανά. 
 • Έχουν ανώμαλες εναποθηκεύσεις λίπους στο σώμα τους, όπως στα γόνατα, τα μπράτσα, τον λαιμό, κλπ.
 • Έχουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα που σχετίζεται με το βάρος, όπως για παράδειγμα υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2, υπερλιπιδαιμία (αυξημένα επίπεδα λίπους ή χοληστερόλης στο αίμα), αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Ωστόσο, η ιατρική μέθοδος απώλειας βάρους ΔΕΝ είναι κατάλληλη, εάν ισχύει για εσάς κάποιο από τα ακόλουθα:

 • Η ηλικία σας είναι άνω των 65 χρονών
 • Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε πρόγραμμα με διατροφικές οδηγίες
 • Έχετε διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, λαμβάνετε καθαρτικά για να αδυνατίσετε, κλπ.)
 • Πάσχετε από κάποιο σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα (σκλήρυνση κατά πλάκας, βαριά αιματολογική πάθηση, κ.ά.)
 • Είστε έγκυος ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος
 • Διανύετε περίοδο θηλασμού
 • Έχετε κάποια αλλεργία σε φάρμακα, που πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό κατά την συμπλήρωση του ιστορικού σας

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Ιατρική παρέμβαση για την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους

Το υπερβάλλον βάρος είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στους ενήλικες, το οποίο μπορεί μεταξύ άλλων να είναι παράγοντας επιδείνωσης της ακμής και της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Η παχυσαρκία προκαλείται κυρίως λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής και της υψηλής θερμιδικής πρόσληψης από τη συχνή κατανάλωση έτοιμων γευμάτων και πρόχειρου φαγητού. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι για να χάσουν βάρος αρκεί να τρώνε λιγότερο και να κινούνται περισσότερο, ώστε σε καθημερινή βάση οι θερμίδες που λαμβάνουν να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που καίνε. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλοί παράγοντες μπορούν να εμποδίσουν αυτή την αλλαγή στον τρόπο ζωής και να κάνουν την απώλεια βάρους δυσκολότερη. Τέτοιοι παράγοντες είναι η έλλειψη χρόνου για υιοθέτηση συνηθειών υγιεινής διατροφής και άσκησης ή ορισμένες παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο υποθυρεοειδισμός ή η λήψη ορισμένων φαρμάκων. Για τον λόγο αυτό, κάποιες φορές απαιτείται ιατρική παρέμβαση για την απώλεια βάρους.

Στην IQ CLINICS – Τμήμα Απώλειας Βάρους γνωρίζουμε πως πολλοί καταφεύγουν στο διαδίκτυο για να αγοράσουν διάφορους τύπους φαρμάκων για αδυνάτισμα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε για τη δική σας υγεία. 

Η απώλεια βάρους μέσω λήψης φαρμάκων πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού. Η καθοδήγηση από τον ειδικό γιατρό σχετικά με το εάν ένα φάρμακο αδυνατίσματος είναι κατάλληλο για σας, αν η δοσολογία που το λαμβάνετε είναι η σωστή και ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες από την λήψη του, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας.

Περισσότερα από τα μισά του συνόλου των φαρμάκων για αδυνάτισμα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου είναι απομιμήσεις. Όταν αγοράζετε φάρμακα αδυνατίσματος στο διαδίκτυο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα προϊόντα που παραγγέλνετε είναι γνήσια ή ασφαλή για να τα λαμβάνετε. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε προγράμματα αδυνατίσματος που σας προτείνει ο εξειδικευμένος ιατρικός φορέας ή να αγοράζετε μόνο συνταγογραφούμενα φάρμακα που είναι αυστηρά ελεγχόμενα.

Ο κύκλος απώλειας βάρους

Θέλει αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή η απώλεια και η σωστή διαχείριση του βάρους σας. Ο κύκλος απώλειας βάρους σάς αποκαλύπτει από ποιες φάσεις περνάει και γιατί πολλοί εγκαταλείπουν στη μέση της προσπάθειας.

Πηγή: Ethnographic Weight-Loss Patient Journey Study. Novo Nordisk Inc. Έρευνα Ιανουάριος 2015.

1. Καθοριστική στιγμή

Ήρθε η ώρα να αδυνατίσω.
A

2. Απόφαση

Είμαι έτοιμος να ερευνήσω τις διαθέσιμες επιλογές. Θα επιλέξω την μέθοδο αδυνατίσματος που θα με βοηθήσει να πετύχω τον στόχο μου.
A

3. Κίνητρο

Βλέπω διαφορά στο βάρος μου, το ίδιο μου λένε και οι άλλοι. Μπορώ να το κάνω.
A

4. Εμπόδιο

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και δεν χάνω βάρος πλέον. Αυτό με απογοητεύει. (Αυτό συμβαίνει συχνά όταν οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα αδυνατίσματος και επιστρέφουν στον παλιό τρόπο ζωής.)
A

5. Απογοήτευση

Δεν μπορώ να συνεχίσω, καλύτερα να σταματήσω να προσπαθώ τόσο σκληρά.
A

6. Κούραση

Δεν θέλω καν να σκεφτώ το βάρος μου αυτή τη στιγμή.
A

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσετε βάρος;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολο να χάσετε βάρος είναι το στρεσάρισμα που υποβάλετε τον οργανισμό σας λόγω κακής διατροφής ή μη ισορροπημένης διατροφής με μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων. Το στρεσάρισμα του οργανισμού επηρεάζει την λειτουργία των λιποκυττάρων, η οποία υποτονεί, μειώνονται οι καύσεις και αυξάνεται η ανώμαλη εναποθήκευση λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματος.

 Επίσης, όταν μπαίνετε σε διαδικασία να χάσετε βάρος, το σώμα σας αντιδρά προκαλώντας αύξηση στην παραγωγή μιας βασικής ορμόνης που σας κάνει να πεινάτε, υπονομεύοντας έτσι την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε.

Κι όμως, μπορείτε να αδυνατίσετε και να διατηρήσετε το βάρος σας βάσει ιατρικού σχεδίου, αν ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

 • Αλλάξτε τον τρόπο αδυνατίσματος ζητώντας τη συμβουλή του ειδικού γιατρού διατροφολόγου.
 • Εστιάστε στην απώλεια βάρους και στη διαχείριση του βάρους σας.
 • Ακολουθήστε παράλληλα με το πρόγραμμα αδυνατίσματος κάποια σωματική άσκηση.
 • Υιοθετήστε διατροφή με χαμηλές θερμίδες που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. 
 • Σε περίπτωση παχυσαρκίας, αντιμετωπίστε την σοβαρά, όπως και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Γνωρίζετε πως μια απώλεια 5% έως 10% του βάρους σας είναι ιατρικά πολύ σημαντική;

Η μείωση του βάρους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση καταστάσεων υγείας που σχετίζονται με το βάρος.

iqtriangle

Η απώλεια βάρους και η διατήρησή του είναι μακροπρόθεσμο σχέδιο

Εάν η δίαιτα και η φυσική δραστηριότητα δεν είναι αρκετές για την απώλεια βάρους ή αν αντιμετωπίζετε μια παθολογική κατάσταση που σχετίζεται με το βάρος σας, τότε χρειάζεστε την ιατρική μας παρέμβαση. Επικοινωνήστε με τον ιατρικό μας σύμβουλο στην IQ Skin Clinics – Τμήμα Απώλειας Βάρους. Μετά την αξιολόγηση του προβλήματός σας από τον εξειδικευμένο γιατρό, θα καθορίσουμε και θα προσαρμόσουμε ανάλογα με τις ανάγκες σας το δικό σας προσωπικό πρόγραμμα απώλειας και διαχείρισης του βάρους σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γενικά κριτήρια είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και η συσχέτιση του βάρους του ατόμου με μια επιπλέον πάθηση που σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία (για παράδειγμα, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, αποφρακτική άπνοια ύπνου). Ο ΔΜΣ είναι μια μέτρηση που βοηθά τον γιατρό να καθορίσει εάν ένα άτομο έχει υπερβολικό βάρος σε σχέση με το ύψος του. Για ιατρικό αδυνάτισμα, ο ΔΜΣ πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 27 για βάρος πάνω από το κανονικό ή μεγαλύτερος από 30 εάν πρόκειται για περιστατικό παχυσαρκίας.

Το ιατρικό αδυνάτισμα στην IQ Skin Clinics – Τμήμα Απώλειας Βάρους έχει σχεδιαστεί με στόχο να σας κάνει να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως πολλές παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία (υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, αντίσταση στην ινσουλίνη, αποφρακτική άπνοια ύπνου) βελτιώνονται ακόμη και με μια μέτρια απώλεια βάρους, από 5% έως 7%. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι για την υγεία σας ένα ιατρικό πρόγραμμα για ασφαλή απώλεια βάρους.

Το πόσα κιλά θα χάσετε εξαρτάται από τον στόχο που θα ορίσετε από κοινού με τον γιατρό, τη διάρκεια του προγράμματος και από την συνέπεια που θα δείξετε στην τήρηση των οδηγιών, κυρίως σχετικά με τη διατροφή και την σωματική άσκηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρείται απώλεια βάρους ίση με μισό κιλό την ημέρα. Η ιατρική ομάδα στην IQ CLINICS – Τμήμα Απώλειας Βάρους θα συνεργαστεί μαζί σας για να επιλέξει το πρόγραμμα του αδυνατίσματος που θα ταιριάξει καλύτερα στους στόχους σας.

Το Τμήμα Απώλειας Βάρους στην IQ Skin Clinics σας προσφέρει πλήρη υποστήριξη σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αδυνατίσματος, αλλά και μετά το τέλος της θεραπείας με εβδομαδιαίες συνεδρίες με τον ειδικό γιατρό διατροφολόγο.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από τότε που ξεκίνησα το πρόγραμμα αδυνατίσματος στην IQ Skin Clinics και έχω ήδη χάσει 5,5 κιλά. Και το πιο σημαντικό: δεν πεινάω όπως πριν! Είμαι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό μου.”

Δ. Μ.

“Τα τελευταία δύο χρόνια, όποιο πρόγραμμα αδυνατίσματος κι αν ακολούθησα ήταν αδύνατο να μειώσω το βάρος μου. Ξεκίνησα το ιατρικό αδυνάτισμα στην IQ Skin Clinics πριν από μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα έχω χάσει περίπου 4 κιλά. Δεν πεινάω και δεν μου λείπουν τα γλυκά! Σίγουρα θα το συνιστούσα. “

Β. Γ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι,
Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την απώλεια βάρους με ιατρική επίβλεψη, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  VASER Lipo
  ΘΕΡΜΟΛΙΠΟΛΥΣΗ EXILIS
  ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΙΚΡΟ - ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ
  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ