iqtriangle

ΑΦΑΙΡΕΣΗ
ΣΠΙΛΩΝ

Αυτόματη Ολόσωμη Χαρτογράφηση
για Αποφυγή Άσκοπης Αφαίρεσης Σπίλων

H αφαίρεση σπίλου γίνεται για τρεις λόγους: Είτε για λόγους υγείας, όταν υπάρχουν ενδείξεις προκακοήθειας ή κακοήθειας. Είτε για λειτουργικούς λόγους, λόγω της θέσης του σπίλου στο πρόσωπο ή στο σώμα και ενόχλησης από γυαλιά, ρούχα, κοσμήματα ή αξεσουάρ. Είτε για λόγους εμφάνισης του σπίλου, γεγονός που οδηγεί κάποιον να νιώθει αισθητικά άβολα.

Στις Κλινικές μας, η έμπειρη ομάδα των δερματολόγων και των πλαστικών χειρουργών προσφέρει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική – επεμβατική ή με εφαρμογή LASER – για την αφαίρεση των σπίλων, ανάλογα με την κλινική εικόνα και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ψηφιακή δερματοσκόπησή τους.

iqtriangle

IQ Total Body Scanner Mapping

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την αναγκαιότητα του να κάνουμε επιπλέον αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση IQ Total Body Scanner Mapping και ψηφιακή δερματοσκόπηση όλων των υπόλοιπων σπίλων του σώματος. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο για να εντοπίσουμε τα κλινικά χαρακτηριστικά όλων των σπίλων μας ώστε να αξιολογηθούν εάν πρόκειται για καλοήθη ή κακοήθη μορφή και να προχωρήσουμε έγκαιρα, ανάλογα με τα αποτελέσματα, στην κατάλληλη παρακολούθηση ή αφαίρεση

Είναι η πλέον χρήσιμη προληπτική μέθοδος για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα επειδή, καθώς βασίζεται σε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, καταδεικνύει αλάνθαστα οποιαδήποτε μεταβολή στους υπάρχοντες σπίλους αλλά και την τυχόν εμφάνιση νέων σπίλων. Έτσι, παρακινεί την προσοχή του δερματολόγου στα σημεία εκείνα ώστε να τα εξετάσει και να κρίνει τον καλοήθη ή όχι χαρακτήρα τους. 

ΔΙΑΡΚΕΙ

60 Λεπτά

ΚΟΣΤIZEI

€ 80

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

1 - 2 φορές το χρόνο

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το σύστημα με το προηγμένο λογισμικό του, εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια όλους τους νεοεμφανιζόμενους σπίλους στο δέρμα, αλλά και οποιαδήποτε πιθανή δερματική ατυπία και αλλαγή σε υφιστάμενους σπίλους.

Εστιάζουμε την προσοχή μας σε περιπτώσεις που εμφανίζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Άτυποι σπίλοι ή χαρακτηριστικά δυσπλασίας σύμφωνα με τον κανόνα των 5 κριτηρίων ABCDE
 • Σπίλοι που τραυματίζονται εύκολα
 • Αίσθηση κνησμού ή καύσου σε κάποιον σπίλο

Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, κρίνουμε αν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθούν με LASER ή με άλλη επεμβατική μέθοδο. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνουμε οποιαδήποτε άσκοπη αφαίρεση λόγω ελλιπούς διάγνωσης, αφού το ίδιο το σύστημα δεν αφήνει κανένα περιθώριο λάθους.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ

Η επιλογή της μεθόδου αφαίρεσης σπίλου καθορίζεται άμεσα και πραγματοποιείται από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά, αφού προηγηθεί αξιολόγηση αποτελεσμάτων από την αυτόματη χαρτογράφηση, τη δερματοσκόπηση και την κλινική εκτίμηση.

Συνήθως, η αφαίρεση ενός σπίλου γίνεται με επεμβατική μέθοδο. Ο βασικός λόγος είναι ότι πολλοί σπίλοι διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και σε αυτή την περίπτωση η επεμβατική μέθοδος είναι η πλέον αποτελεσματική.

iqtriangle

Αφαιρεση σπιλων με επεμβατικη μεθοδο

Ορισμένοι σπίλοι, ειδικά οι μεγαλύτεροι, συνήθως χρειάζεται να αφαιρεθούν με επεμβατικό τρόπο. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και η εκτομή γίνεται σε βάθος, ώστε να αφαιρεθεί όλο το τμήμα του σπίλου για να μην ξαναδημιουργηθεί.

Μετά την αφαίρεση, πραγματοποιούμε ιστοπαθολογική εξέταση (βιοψία), όπως και στις περιπτώσεις που υπάρχει παράλληλα οικογενειακό ή ατομικό ιστορικό μελανώματος. Αν πρόκειται για μελανοκυτταρικό σπίλο, η αφαίρεση καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος του σπίλου, την περιοχή του σώματος που βρίσκεται, αν είναι επίκτητος ή συγγενής, το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά την αφαίρεση και από την ψυχολογία του ασθενή.

Ο χρόνος αποθεραπείας μετά την πλήρη εκτομή ενός σπίλου είναι σύντομος και το οίδημα εξαφανίζεται μετά από μερικές ημέρες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή καθαρή για να αποφύγετε τη μόλυνση και να μην εκτίθεστε στο άμεσο ηλιακό φως ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της επούλωσης και να αποφευχθεί ο σχηματισμός ουλών. Τέλος, να μην τεντώνετε το δέρμα στην περιοχή της εκτομής κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας, καθώς μπορεί να προκληθεί αιμορραγία.

iqtriangle

Αφαιρεση σπιλων με LASER

Η αφαίρεση με LASER επιλέγεται μόνο όταν τα αποτελέσματα της ψηφιακής εξέτασης χαρτογράφησης και της κλινικής εκτίμησης δείξουν ότι  ο σπίλος προς αφαίρεση είναι καλοήθης. Οι καλοήθεις σπίλοι αν και δεν χρήζουν την ανάγκη αφαίρεσης, αφαιρούνται από το δέρμα είτε για λόγους λειτουργικότητας (για παράδειγμα όταν ένας σπίλος είναι σε τέτοιο σημείο στο σώμα που τραυματίζεται από στηθόδεσμο, ζώνη, εσώρουχο ή γυαλιά) είτε για λόγους αισθητικής εικόνας, κυρίως αν είναι άμεσα εμφανείς.

Πρόκειται για ιδανική επιλογή αφαίρεσης καλοήθων, μικρών σπίλων που βρίσκονται κυρίως στο πρόσωπο, καθώς αποφεύγεται η πιθανότητα να δημιουργηθεί ουλή και να μείνει κάποιο σημάδι. Η συνεδρία αφαίρεσης με LASER έχει πολύ μικρή διάρκεια, περίπου 5 λεπτά για έναν σπίλο. Αμέσως μετά την διαδικασία, ο σπίλος εξαλείφεται αφήνοντας μόνο ένα μικρό κόκκινο σημάδι στο σημείο που βρισκόταν και το οποίο εξασθενεί σταδιακά εντός ολίγων ημερών μέχρι που η επιδερμίδα στην περιοχή να γίνει λεία και ομοιόμορφη.

Η αφαίρεση με LASER γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί Shave Biopsy.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΛΟΣΩΜΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Η αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση σπίλων IQ Total Body Scanner Mapping είναι η πλέον προηγμένη και αξιόπιστη προληπτική εξέταση για ανίχνευση μελανώματος.

ΣΠΙΛΟΙ (ΕΛΙΕΣ) | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/4 videos
Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων
Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων
Ο Dr. Tzερμιάς εξηγεί για την Χαρτογράφηση Σπίλων
Ο Dr. Tzερμιάς εξηγεί για την Χαρτογράφηση Σπίλων
Χαρτογράφηση Σπίλων
Χαρτογράφηση Σπίλων
Αφαίρεση Σπίλων
Αφαίρεση Σπίλων
iqtriangle

Δεν κανουμε ποτε αφαιρεση σπιλων μονοι μας

Η αφαίρεση σπίλου πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο δερματολόγο ή χειρουργό. Εάν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε μόνοι σας κάποιον σπίλο ή απευθυνθείτε να σας τον αφαιρέσει κάποιος που δεν έχει την ανάλογη ιατρική κατάρτιση, τότε θα έρθετε αντιμέτωποι με διάφορους κινδύνους για την υγεία σας:

 • Ο αφαιρούμενος σπίλος να είναι κακοήθης και να έχει σχέση με ανάπτυξη μελανώματος που είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος. Αφαιρώντας έναν σπίλο που είναι μελάνωμα, τα κύτταρά του θα παραμείνουν στο δέρμα και μέσω της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος. Μόνο ένας εξειδικευμένος ιατρός με τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση και να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με κατάλληλη θεραπεία ή αφαίρεση.
 • Να δημιουργηθεί μόλυνση λόγω ακατάλληλου τρόπου αφαίρεσης, έλλειψης μέτρων ασφαλείας και αποστείρωσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και ανύπαρκτης μετεπεμβατικής φροντίδας.
 • Να γίνει μερική αφαίρεση του σπίλου, δηλαδή να αφαιρέσετε μόνο το τμήμα του σπίλου που φαίνεται, αφήνοντας υπολείμματα στη βάση και το εσωτερικό του δέρματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με βάση τα αποτελέσματα της ολόσωμης χαρτογράφησης που θα κάνετε, θα διαγνώσουμε αν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει να αφαιρεθούν από το δέρμα σας. Γενικά, όταν παρατηρείτε μια αλλαγή στο χρώμα, το μέγεθος, την υφή ή το σχήμα ενός σπίλου, θα πρέπει να προγραμματίσετε το συντομότερο δυνατό μία προληπτική εξέταση μελανώματος.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Είχα μια ελιά στο χέρι μου και ασυναίσθητα την έξυνα. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι είχε μεγαλώσει. Ο δερματολόγος στην IQ μου πρότεινε να κάνω την προληπτική εξέταση για μελάνωμα με την ολόσωμη χαρτογράφηση. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Ήταν όμως σε αρχικό στάδιο και το αφαιρέσαμε. Από τότε κάθε 6 μήνες κάνω την εξέταση και νιώθω σιγουριά.”

Γ. Π.

“Νόμιζα ότι εμφάνισα νέο σπίλο αλλά τελικά ήταν θήλωμα… To επιβεβαίωσε η ολόσωμη χαρτογράφηση που έκανα στο ιατρείο του Dr. Τζερμιά και έγινε η αφαίρεση από το δέρμα μου. Έτσι απλά και με απόλυτη ασφάλεια.”

Μ. Κ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την χαρτογράφηση σπίλων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
  ΘΗΛΩΜΑΤΑ (SKIN TAGS)
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ