iqtriangle

ΑΦΑΙΡΕΣΗ
ΣΠΙΛΩΝ

Προηγείται πάντα
Ψηφιακή Δερματοσκόπηση

H αφαίρεση σπίλου γίνεται για τρεις λόγους: Είτε για λόγους υγείας, όταν υπάρχουν ενδείξεις προκακοήθειας ή κακοήθειας. Είτε για λειτουργικούς λόγους, λόγω της θέσης του σπίλου στο πρόσωπο ή στο σώμα και ενόχλησης από γυαλιά, ρούχα, κοσμήματα ή αξεσουάρ. Είτε για λόγους εμφάνισης του σπίλου, γεγονός που οδηγεί κάποιον να νιώθει αισθητικά άβολα.

Στις Κλινικές μας, η έμπειρη ομάδα των δερματοχειρουργών και των πλαστικών προσφέρει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική (με εκτομή ή με LASER πάντα με τοπική αναισθησία) για την αφαίρεση των σπίλων, ανάλογα με την κλινική εικόνα και τα αποτελέσματα που προκύπτουν μετά από ψηφιακή δερματοσκόπηση.

iqtriangle

IQ Total Body Scanner Mapping

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την αναγκαιότητα του να κάνουμε επιπλέον αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση IQ Total Body Scanner Mapping και ψηφιακή δερματοσκόπηση όλων των υπόλοιπων σπίλων του σώματος. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδο για να εντοπίσουμε τα κλινικά χαρακτηριστικά όλων των σπίλων μας ώστε να αξιολογηθούν εάν πρόκειται για καλοήθη ή κακοήθη μορφή και να προχωρήσουμε έγκαιρα, ανάλογα με τα αποτελέσματα, στην κατάλληλη παρακολούθηση ή αφαίρεση

Είναι η πλέον χρήσιμη προληπτική μέθοδος για τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα επειδή, καθώς βασίζεται σε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, καταδεικνύει αλάνθαστα οποιαδήποτε μεταβολή στους υπάρχοντες σπίλους αλλά και την τυχόν εμφάνιση νέων σπίλων. Έτσι, παρακινεί την προσοχή του δερματολόγου στα σημεία εκείνα ώστε να τα εξετάσει και να κρίνει τον καλοήθη ή όχι χαρακτήρα τους. 

Η ΟΛΟΣΩΜΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙ

60 Λεπτά

ΚΟΣΤIZEI

€ 80

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

1 - 2 φορές τον χρόνο

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το σύστημα με το προηγμένο λογισμικό του, εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια όλους τους νεοεμφανιζόμενους σπίλους στο δέρμα, αλλά και οποιαδήποτε πιθανή δερματική ατυπία και αλλαγή σε υφιστάμενους σπίλους.

Εστιάζουμε την προσοχή μας σε περιπτώσεις που εμφανίζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Άτυποι σπίλοι ή χαρακτηριστικά δυσπλασίας σύμφωνα με τον κανόνα των 5 κριτηρίων ABCDE: ασυμμετρία, όρια, χρώμα, διάμετρος, εξέλιξη.
 • Σπίλοι που τραυματίζονται εύκολα.
 • Αίσθηση κνησμού ή καύσου σε κάποιον σπίλο.

Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, κρίνουμε αν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθούν και προλαμβάνουμε οποιαδήποτε άσκοπη αφαίρεση λόγω ελλιπούς διάγνωσης, αφού το ίδιο το σύστημα δεν αφήνει κανένα περιθώριο λάθους.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

Η επιλογή της μεθόδου αφαίρεσης σπίλου καθορίζεται άμεσα και πραγματοποιείται από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά, αφού προηγηθεί αξιολόγηση αποτελεσμάτων από την ψηφιακή δερματοσκόπηση και την κλινική εκτίμηση.

Συνήθως, η αφαίρεση ενός σπίλου γίνεται με εκτομή. Ο βασικός λόγος είναι ότι πολλοί σπίλοι διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και σε αυτή την περίπτωση η εκτομή είναι η πλέον αποτελεσματική.

iqtriangle

Αφαιρεση σπιλων με εκτομη

Ορισμένοι σπίλοι, ειδικά οι δυσπλαστικοί, πάντοτε χρειάζεται να αφαιρεθούν με εκτομή. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και η εκτομή πραγματοποιείται σε βάθος, ώστε να αφαιρεθεί όλο το τμήμα του σπίλου για να μην ξαναδημιουργηθεί.

Μετά την αφαίρεση, ακολουθεί πάντα ιστοπαθολογική εξέταση (βιοψία). Αν πρόκειται για μελανοκυτταρικό σπίλο, η αφαίρεση καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος του σπίλου, την περιοχή του σώματος που βρίσκεται, αν είναι επίκτητος ή συγγενής, το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά την αφαίρεση και από την ψυχολογία του ασθενή.

Ο χρόνος αποθεραπείας μετά την πλήρη εκτομή ενός σπίλου είναι σύντομος. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού μετά την αφαίρεση, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της επούλωσης. Σε γενικές γραμμές, δεν επιτρέπονται τα ακόλουθα:

 • η έντονη φυσική δραστηριότητα (π.χ. γυμναστική, άρση βάρους κ.ά.),
 • η άσκηση πίεσης ή τάσης στην περιοχή,
 • το μούλιασμα κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Να διατηρείτε την περιοχή καθαρή για να αποφύγετε τη μόλυνση όσο διαρκεί η αποθεραπεία. Σκοπός είναι να μην μολυνθεί το τραύμα, να μην χαλαρώσουν ή σπάσουν τα ραμματάκια. Μετά την αφαίρεσή τους, χορηγείται αναπλαστική κρέμα, μέχρι την πλήρη επούλωση του τραύματος η οποία εξαρτάται από την ταχύτητα επούλωσης που έχει το κάθε δέρμα.

iqtriangle

Αφαιρεση σπιλων με LASER

Η αφαίρεση με LASER επιλέγεται μόνο όταν τα αποτελέσματα της ψηφιακής δερματοσκόπησης και της κλινικής εκτίμησης δείξουν ότι ο σπίλος προς αφαίρεση είναι καλοήθης. Οι καλοήθεις σπίλοι αν και δεν χρήζουν την ανάγκη αφαίρεσης, αφαιρούνται από το δέρμα είτε για λόγους λειτουργικότητας (για παράδειγμα όταν ένας σπίλος είναι σε τέτοιο σημείο στο σώμα που ερεθίζεται ή τραυματίζεται από στηθόδεσμο, ζώνη, εσώρουχο ή γυαλιά) είτε για λόγους αισθητικής εικόνας.

Πρόκειται για ιδανική επιλογή αφαίρεσης καλοήθων, μικρών σπίλων που βρίσκονται κυρίως στο πρόσωπο και συνήθως εφαρμόζεται στους θηλωματώδεις σπίλους και σε ορισμένους άλλους. Η συνεδρία αφαίρεσης με LASER είναι σύντομη. Αμέσως μετά την διαδικασία, ο σπίλος εξαλείφεται αφήνοντας μόνο ένα μικρό κόκκινο σημάδι στο σημείο που βρισκόταν και το οποίο εξασθενεί σταδιακά εντός ολίγων ημερών μέχρι που η επιδερμίδα στην περιοχή να γίνει λεία και ομοιόμορφη.

Η αφαίρεση με LASER γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί Shave Biopsy.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΛΟΣΩΜΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Η αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση σπίλων IQ Total Body Scanner Mapping είναι η πλέον προηγμένη και αξιόπιστη προληπτική εξέταση για ανίχνευση μελανώματος.

ΣΠΙΛΟΙ (ΕΛΙΕΣ) | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/4 videos
Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων
Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων
Ο Dr. Tzερμιάς εξηγεί για την Χαρτογράφηση Σπίλων
Ο Dr. Tzερμιάς εξηγεί για την Χαρτογράφηση Σπίλων
Χαρτογράφηση Σπίλων
Χαρτογράφηση Σπίλων
Αφαίρεση Σπίλων
Αφαίρεση Σπίλων
iqtriangle

Δεν κανουμε ποτε αφαιρεση σπιλων μονοι μας

Η αφαίρεση σπίλου πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο δερματολόγο, δερματοχειρουργό ή πλαστικό χειρουργό. Εάν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε μόνοι σας κάποιον σπίλο ή απευθυνθείτε να σας τον αφαιρέσει κάποιος που δεν έχει την ανάλογη ιατρική κατάρτιση, τότε θα έρθετε αντιμέτωποι με διάφορους κινδύνους για την υγεία σας:

 • Ο αφαιρούμενος σπίλος να είναι κακοήθης. Μόνο ένας εξειδικευμένος ιατρός με τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση και να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με την κατάλληλη αφαίρεση.
 • Να δημιουργηθεί μόλυνση λόγω ακατάλληλου τρόπου αφαίρεσης, έλλειψης μέτρων ασφαλείας και αποστείρωσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και ανύπαρκτης μετεπεμβατικής φροντίδας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφιακής δερματοσκόπησης και της κλινικής εκτίμησης, θα διαγνώσουμε αν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει να αφαιρεθούν από το δέρμα σας. Γενικά, όταν παρατηρείτε μια αλλαγή στο χρώμα, το μέγεθος, την υφή, τα όρια ή το σχήμα ενός σπίλου, θα πρέπει να προγραμματίσετε το συντομότερο δυνατό επίσκεψη στον εξειδικευμένο δερματολόγο.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης σπίλων. Η πιο συνηθισμένη είναι η εκτομή. Μετά την αφαίρεση ακολουθεί ιστοπαθολογική εξέταση. Σε ορισμένους καλοήθεις σπίλους είναι δυνατή και γίνεται με επιτυχία η αφαίρεση με LASER. Πάντοτε προηγείται ψηφιακή δερματοσκόπηση για την διαπίστωση της καλοήθειας του σπίλου προς αφαίρεση.

Όταν η αφαίρεση γίνεται με εκτομή απαιτούνται ραμματάκια. Για την αφαίρεσή τους απαιτούνται 5-7 ημέρες για σπίλο στο πρόσωπο και 12-15 ημέρες για σπίλο στο σώμα.

Η αφαίρεση ενός σπίλου είναι μια πολύ απλή διαδικασία χωρίς επιπλοκές και επικινδυνότητα. Θα σας προτείνουμε την καλύτερη μέθοδο αφαίρεσης ανάλογα με τον τύπο του σπίλου και τις ανάγκες σας, θα σας εξηγήσουμε όλη τη διαδικασία, καθώς και την φροντίδα που μπορεί να απαιτείται μετά την αφαίρεση.

Σε μερικές περιπτώσεις, ναι. Αυτό συμβαίνει όταν κατά την διαδικασία, δεν αφαιρείται πλήρως ο σπίλος. Παρόλο που αυτό δεν συμβαίνει συνήθως, η αφαίρεση δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματική. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάποιος, ειδικά αν έχει ακανόνιστους και δυσπλαστικούς σπίλους, πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίζει ολόσωμη χαρτογράφηση κάθε 12 μήνες ή κάθε 6 μήνες εάν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Είχα μια ελιά στο χέρι μου και ασυναίσθητα την έξυνα. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι είχε μεγαλώσει. Ο δερματολόγος στην IQ μου πρότεινε να κάνω την προληπτική εξέταση για μελάνωμα με την ολόσωμη χαρτογράφηση. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Ήταν όμως σε αρχικό στάδιο και το αφαιρέσαμε. Από τότε κάθε 6 μήνες κάνω την εξέταση και νιώθω σιγουριά.”

Γ. Π.

“Νόμιζα ότι εμφάνισα νέο σπίλο αλλά τελικά ήταν θήλωμα… To επιβεβαίωσε η ολόσωμη χαρτογράφηση που έκανα στο ιατρείο του Dr. Τζερμιά και έγινε η αφαίρεση από το δέρμα μου. Έτσι απλά και με απόλυτη ασφάλεια.”

Μ. Κ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την χαρτογράφηση σπίλων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
  ΘΗΛΩΜΑΤΑ (SKIN TAGS)
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ