iqtriangle

ΑΦΑΙΡΕΣΗ
ΣΠΙΛΩΝ

Αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση
για αποφυγή άσκοπης αφαίρεσης σπίλων

Με την αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση IQ Total Body Scanner Mapping εντοπίζονται ύποπτοι σπίλοι για κατάλληλη θεραπεία ή αφαίρεση. Ωστόσο, αφαίρεση σπίλων μπορεί να γίνει με επεμβατική μέθοδο ή με LASER για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους.

iqtriangle

IQ Total Body Scanner Mapping

Η αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση σπίλων IQ Total Body Scanner Mapping, σε συνδυασμό με την ψηφιακή δερματοσκόπηση, θεωρείται η πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη μέθοδος για διάγνωση κλινικών χαρακτηριστικών των σπίλων και άλλων βλαβών του δέρματος.

ΔΙΑΡΚΕΙ

60 Λεπτά

ΚΟΣΤIZEI

€ 99

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

1 - 2 φορές το χρόνο

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το σύστημα με το προηγμένο λογισμικό του, εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρεια όλους τους νεοεμφανιζόμενους σπίλους στο δέρμα, αλλά και οποιαδήποτε πιθανή δερματική ατυπία και αλλαγή σε υφιστάμενους σπίλους.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, εστιάζουμε την προσοχή μας σε περιπτώσεις που εμφανίζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Άτυποι σπίλοι ή χαρακτηριστικά δυσπλασίας σύμφωνα με τον κανόνα των 5 κριτηρίων ABCDE
 • Σπίλοι που τραυματίζονται εύκολα
 • Αίσθηση κνησμού ή καύσου σε κάποιον σπίλο

Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, κρίνουμε αν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθούν με LASER ή με άλλη επεμβατική μέθοδο. Με την ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων, προλαμβάνεται οποιαδήποτε άσκοπη αφαίρεση λόγω ελλιπούς διάγνωσης, αφού το ίδιο το σύστημα δεν αφήνει κανένα περιθώριο λάθους.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ

Η επιλογή της μεθόδου αφαίρεσης σπίλου καθορίζεται άμεσα και πραγματοποιείται από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τzερμιά, αφού προηγηθεί αξιολόγηση αποτελεσμάτων από τη χαρτογράφηση, τη δερματοσκόπηση και την κλινική εκτίμηση.

Για να εντοπιστεί έγκαιρα οποιαδήποτε ενδεχόμενη κακοήθεια σπίλου, κάθε εξέταση με αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

iqtriangle

Αφαιρεση σπιλων με επεμβατικη μεθοδο

Μετά την αφαίρεση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics πραγματοποιούμε ιστοπαθολογική εξέταση (βιοψία), όπως και στις περιπτώσεις που υπάρχει παράλληλα οικογενειακό ή ατομικό ιστορικό μελανώματος.

Αν πρόκειται για μελανοκυτταρικό σπίλο, η αφαίρεση καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος του σπίλου, την περιοχή του σώματος που βρίσκεται, αν είναι επίκτητος ή συγγενής, το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά την αφαίρεση και από την ψυχολογία του ασθενή.

iqtriangle

Αφαιρεση σπιλων με LASER

Η αφαίρεση με LASER επιλέγεται μόνο όταν τα αποτελέσματα της ψηφιακής εξέτασης και της κλινικής εκτίμησης δείξουν ότι  ο σπίλος προς αφαίρεση είναι καλοήθης.

Οι καλοήθεις σπίλοι αν και δεν χρήζουν την ανάγκη αφαίρεσης, αφαιρούνται από το δέρμα είτε για λόγους λειτουργικότητας (για παράδειγμα όταν ένας σπίλος είναι σε τέτοιο σημείο στο σώμα που τραυματίζεται από στηθόδεσμο, ζώνη, εσώρουχο ή γυαλιά) είτε για λόγους αισθητικής εικόνας, κυρίως αν είναι άμεσα εμφανής.

Η αφαίρεση με LASER γίνεται αφού πρώτα προηγηθεί Shave Biopsy.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΛΟΣΩΜΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ

Η αυτόματη ολόσωμη χαρτογράφηση σπίλων IQ Total Body Scanner Mapping είναι η πλέον προηγμένη και αξιόπιστη προληπτική εξέταση για ανίχνευση μελανώματος.

ΣΠΙΛΟΙ (ΕΛΙΕΣ) | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/4 videos
Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων
Ολόσωμη Χαρτογράφηση Σπίλων
Ο Dr. Tzερμιάς εξηγεί για την Χαρτογράφηση Σπίλων
Ο Dr. Tzερμιάς εξηγεί για την Χαρτογράφηση Σπίλων
Χαρτογράφηση Σπίλων
Χαρτογράφηση Σπίλων
Αφαίρεση Σπίλων
Αφαίρεση Σπίλων

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με βάση τα αποτελέσματα της ολόσωμης χαρτογράφησης που θα κάνετε, θα διαγνώσουμε αν υπάρχουν σπίλοι που πρέπει να αφαιρεθούν από το δέρμα σας. Γενικά, όταν παρατηρείτε μια αλλαγή στο χρώμα, το μέγεθος, την υφή ή το σχήμα ενός σπίλου, θα πρέπει να προγραμματίσετε το συντομότερο δυνατό μία προληπτική εξέταση μελανώματος.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Είχα μια ελιά στο χέρι μου και ασυναίσθητα την έξυνα. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι είχε μεγαλώσει. Ο δερματολόγος στην IQ μου πρότεινε να κάνω την προληπτική εξέταση για μελάνωμα με την ολόσωμη χαρτογράφηση. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Ήταν όμως σε αρχικό στάδιο και το αφαιρέσαμε. Από τότε κάθε 6 μήνες κάνω την εξέταση και νιώθω σιγουριά.”

Γ. Π.

“Νόμιζα ότι εμφάνισα νέο σπίλο αλλά τελικά ήταν θήλωμα… To επιβεβαίωσε η ολόσωμη χαρτογράφηση που έκανα στο ιατρείο του Dr. Τζερμιά και έγινε η αφαίρεση από το δέρμα μου. Έτσι απλά και με απόλυτη ασφάλεια.”

Μ. Κ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την χαρτογράφηση σπίλων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
  ΘΗΛΩΜΑΤΑ (SKIN TAGS)
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ