iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΡΥΤΙΔΩΝ

Εξάλειψη ρυτίδων
με 5 μη επεμβατικές θεραπείες

Στα Δερματολογικά Κέντρα ΙQ Skin Clinics παρέχουμε τις πιο σύγχρονες, εξατομικευμένες και στοχευμένες θεραπείες της κοσμητικής δερματολογίας που μπορούν να λειάνουν αποτελεσματικά ρυτίδες και λεπτές γραμμές και να σας χαρίσουν ένα πραγματικά νεανικό πρόσωπο!

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ
& ΑΝΩΔΥΝΕΣ

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ FDA

ΚΟΣΤΟΣ
ΑΠΟ €200

iqtriangle

Οι ρυτιδες δεν κανουν διακρισεις

Αν και εμφανίζονται στο δέρμα και των δύο φύλων, οι ρυτίδες δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις γυναίκες, καθώς η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες καθυστερεί να αφήσει τα σημάδια της στο δέρμα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα των ανδρών είναι κατά 25% πιο παχύ από αυτό των γυναικών, με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και σχηματισμού λεπτών γραμμών.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Mε LASER & Energy Based Συσκευές
Aπό €200

Εξάλειψη λεπτών ρυτίδων, μείωση των βαθύτερων, σύσφιξη δέρματος, λάμψη & ομοιομορφία τόνου. Με IQ PICO LASER, λιγότερες συνεδρίες, θεαματικά αποτελέσματα από την 1η εφαρμογή. Επιπλέον, αφαιρεί πανάδες, κηλίδες, σημάδια και ουλές ακμής.

ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ
€250

Κατ’ εξοχήν θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ρυτίδες που σχηματίζονται στο μέτωπο και το μεσόφρυο, καθώς και το «πόδι της χήνας». Δεν αποτελεί τυχαία τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς από το 1993!

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ
ΟΞΥ
Από €220

Ιδανική θεραπεία για τις στατικές ρυτίδες γύρω από τη μύτη και το στόμα. Έχει την ικανότητα να γεμίζει τις αυλακώσεις του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τον χαμένο όγκο στα ζυγωματικά, τα χείλη και το πηγούνι επαναφέροντας έτσι τη νεότητα του προσώπου.

MAGELLAN®

Γνωστή και ως Vampire Facelift, η αντιγηραντική θεραπεία αξιοποιεί τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, στο λαιμό και το ντεκολτέ με θεαματικό αποτέλεσμα σφριγηλότητας του δέρματος.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Μη επεμβατικές μέθοδοι ανάπλασης & αναζωογόνησης του δέρματος με ισχυρή αντιγηραντική δράση, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.

iqtriangle

Περιοχες που παρατηρουνται ρυτιδες

ΜΕΤΩΠΟ

Οριζόντιες αυλακώσεις

Δημιουργούνται εξαιτίας του συχνού «τσαλακώματος» του δέρματος με το ανασήκωμα των φρυδιών κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο.

Ρυτίδες συνοφρύωσης

Είναι οι κάθετες γραμμές που δημιουργούνται μετά από κάθε εκφραστική σύσπαση του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου, επειδή το δέρμα επανέρχεται δυσκολότερα στη θέση του, οι ρυτίδες συνοφρύωσης παραμένουν μόνιμα στο πρόσωπο, ανεξαρτήτως έκφρασης.

ΦΡΥΔΙΑ & ΒΛΕΦΑΡΑ

Ρυτίδα του λιονταριού, γνωστή και ως γραμμή συνοφρύωσης, είναι η έντονη κάθετη πτυχή ανάμεσα στα φρύδια.

ΜΑΤΙΑ

Πρόκειται για λεπτές, ακτινωτές ρυτίδες γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, που θυμίζουν το σχήμα που έχει το πέλμα της χήνας. Στην αρχή είναι ρηχές, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γίνονται όλο και πιο βαθιές.

ΜΥΤΗ & ΣΤΟΜΑ

Ρινοπαρειακές ρυτίδες

Πρόκειται για τις πτυχώσεις του δέρματος δεξιά και αριστερά της μύτης, στα μάγουλα και προς τις γωνίες του στόματος (ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες καπνιστού).

Marionette lines

Γνωστές και ως “γραμμές πικρίας”, οι ρυτίδες αυτού του τύπου ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω.

ΛΑΙΜΟΣ

Η χαλάρωση των μυών του λαιμού έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και την εμφάνιση οριζόντιων και κάθετων ρυτίδων που εκτείνονται μέχρι το στέρνο. Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ οι κάθετες ρυτίδες δημιουργούνται από την παραμονή τους στην ίδια θέση για πολλά χρόνια. Ο ύπνος στην ίδια στάση αποτελεί συχνά τη βασική αιτία εμφάνισης κάθετων ρυτίδων στο λαιμό και το στέρνο.​

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Οι ρυτιδες διακρινονται σε 2 κατηγοριες

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις δυναμικές και τις στατικές ανάλογα με τα αίτια και τον τρόπο σχηματισμού τους.

Οι δυναμικές ρυτίδες (ή αλλιώς γραμμές έκφρασης) σχηματίζονται εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων εκφράσεων του προσώπου (π.χ. γέλιο, συνοφρύωση, σούφρωμα χειλιών, ελαφρύ κλείσιμο ματιών, κ.ά.). Οι μυϊκές συσπάσεις που απαιτούνται για όλες τις εκφράσεις, έχουν ως αποτέλεσμα τη ρυτίδωση του δέρματος. Οι δυναμικές ρυτίδες δημιουργούνται σε περιοχές «έντονης κινητικότητας» του προσώπου, όπως κατά μήκος του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρύωσης), στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι χήνας) και γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου).

Οι στατικές ρυτίδες σχηματίζονται εξαιτίας της φυσιολογικής απώλειας του όγκου των ιστών, του κολλαγόνου και της ελαστικότητας λόγω της φυσιολογικής γήρανσης, που καθιστά το δέρμα αδύναμο να αντισταθεί στον νόμο της βαρύτητας. Οι στατικές ρυτίδες εμφανίζονται συνηθέστερα στα μάγουλα, γύρω από τη μύτη και το στόμα. Οι ρινοχειλικές ρυτίδες είναι ίσως το σημείο όπου παρατηρείται εντονότερα ο αντίκτυπος της φυσιολογικής γήρανσης του προσώπου.

iqtriangle

ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ

Υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι δημιουργίας τους:

Ορμονική γήρανση: παρατηρείται μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και αποδυνάμωση των ινών ελαστίνης. Το δέρμα παρουσιάζει χαλάρωση, χάνει τη νεανική σφριγηλότητά του και οι λεπτές γραμμές γίνονται εντονότερες και πιο βαθιές.

Γενετική γήρανση: φυσιολογική διαδικασία που οδηγεί στην αποδυνάμωση και διάσπαση των δύο δομικών υλικών του δέρματος, της ελαστίνης και των πρωτεϊνών κολλαγόνου.

Έκθεση στον ήλιο: η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ή η έκθεση χωρίς την ανάλογη προστασία επιταχύνει την εμφάνιση των ρυτίδων, αυξάνει την δημιουργία ελευθέρων ριζών και αναχαιτίζει την παραγωγή ελαστίνης και ινών κολλαγόνου.

Εκφράσεις προσώπου: συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου, που επαναλαμβάνονται πολύ συχνά ως αντίδραση έκπληξης, αγωνίας, χαράς, λύπης, αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα, καθώς οι ίνες ελαστίνης αποδυναμώνονται.

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες που παίζουν επιβαρυντικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή, η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά και η απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες ρυτίδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

iqtriangle

IQ NEWSLETTER

Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας.