iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΡΥΤΙΔΩΝ

Εξάλειψη ρυτίδων
με 4 μη επεμβατικές θεραπείες.

Στα Δερματολογικά Κέντρα ΙQ Skin Clinics παρέχουμε τις πιο σύγχρονες, εξατομικευμένες και στοχευμένες θεραπείες της κοσμητικής δερματολογίας που μπορούν να λειάνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες και να σας χαρίσουν ένα πραγματικά νεανικό πρόσωπο!

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ
& ΑΝΩΔΥΝΕΣ

Εγκεκριμενη από τον FDA

iqtriangle

Οι ρυτιδες δεν κανουν διακρισεις

Ωστόσο, δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις γυναίκες, καθώς η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες καθυστερεί, συγκριτικά με αυτή των γυναικών, να αφήσει τα σημάδια της. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα των ανδρών είναι κατά 25% πιο παχύ με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και σχηματισμού λεπτών γραμμών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι οι άνδρες δεν θα εμφανίσουν ρυτίδες. Θα εμφανίσουν, αλλά όχι τόσο νωρίς όσο οι γυναίκες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

ΒΤΧ
Βοτουλινική Τοξίνη

Είναι η μοναδική και κατ’ εξοχήν θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες που σχηματίζονται στο μέτωπο και το μεσόφρυο, καθώς και το «πόδι της χήνας». Δεν αποτελεί τυχαία τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς από το 1993!

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ
ΟΞΥ

Μία ιδανική θεραπεία κυρίως για τις στατικές ρυτίδες γύρω από τη μύτη και το στόμα. Έχει την ικανότητα να γεμίζει τις αυλακώσεις του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τους χαμένους όγκους στα ζυγωματικά, τα χείλη και το πηγούνι επαναφέροντας έτσι τη νεότητα του προσώπου.

MAGELLAN® TruPRP
Platelet-Rich Plasma

Γνωστή και ως Vampire Facelift, η αντιγηραντική θεραπεία PRP αξιοποιεί τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων χρησιμοποιώντας τα πολύτιμα συστατικά του αίματος και όχι ξένες προς τον οργανισμό ουσίες. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, καθώς και στο λαιμό και το ντεκολτέ, όπου αποκαθιστά με εντυπωσιακό τρόπο τη σφριγηλότητα του δέρματος.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Μεγάλο εύρος μεσοθεραπειών, μη επεμβατικές μέθοδοι ανάπλασης & αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου.

ΒΤΧ
Εγχυσεις ρυτιδων

εγχυσεις
υαλουρονικου οξεος

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

MAGELLAN® TruPRP
αυτολογη θεραπεια προσωπου

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Τα αποτελέσματα των θεραπειών ενδέχεται να διαφέρουν και δεν υπάρχει εγγύηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα.

iqtriangle

Περιοχες που παρατηρουνται ρυτιδες

Ωστόσο, δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις γυναίκες, καθώς η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες καθυστερεί, συγκριτικά με αυτή των γυναικών, να αφήσει τα σημάδια της. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα των ανδρών είναι κατά 25% πιο παχύ με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και σχηματισμού λεπτών γραμμών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι οι άνδρες δεν θα εμφανίσουν ρυτίδες. Θα εμφανίσουν, αλλά όχι τόσο νωρίς όσο οι γυναίκες.

Μέτωπο

Οριζόντιες

Οι οριζόντιες πτυχές στο μέτωπο δημιουργούνται εξαιτίας του συχνού «τσαλακώματος» του δέρματος με το ανασήκωμα των φρυδιών. Οι αυλακώσεις αυτές κάνουν το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο και γεμάτο έγνοιες. Με τις υπάρχουσες θεραπείες, στόχος είναι η προσωρινή χαλάρωση των μυών του προσώπου, αλλά και η σύσφιξη της χαλαρωμένης επιδερμίδας. Μάλιστα, η συντηρητική θεραπεία είναι σημαντική για να προληφθεί η πτώση των φρυδιών, που κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο βαρύ και κουρασμένο.

Ρυτίδες Συνοφρύωσης

Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα επανέρχεται δυσκολότερα στη θέση του μετά από κάθε εκφραστική σύσπαση. Κατά συνέπεια, οι κάθετες γραμμές συνοφρύωσης παύουν να είναι προσωρινές και εμφανίζονται μόνιμα στο πρόσωπο, ανεξαρτήτως έκφρασης.

Φρύδια & βλέφαρα

Ρυτίδα του λιονταριού

Γνωστή και ως γραμμή συνοφρύωσης, είναι η κάθετη πτυχή ανάμεσα στα φρύδια.

Μάτια

Πόδι χήνας

Πρόκειται για λεπτές, ακτινωτές ρυτίδες γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, που θυμίζουν το σχήμα που έχει το πέλμα της χήνας (εξ ου και η ονομασία τους). Στην αρχή είναι λεπτές, ρηχές πτυχές, που με το πέρασμα του χρόνου και τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γίνονται όλο και πιο βαθιές.

Μύτη & στόμα

Ρινοπαρειακές ρυτίδες

Πρόκειται για τις πτυχώσεις που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της μύτης, στα μάγουλα και που απλώνονται προς τις γωνίες του στόματος (ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες καπνιστού).

Marionette lines

Οι γραμμές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω και που είναι γνωστές και ως “γραμμές πικρίας”.

Λαιμός

Πόδι χήνας

Η χαλάρωση των μυών του λαιμού έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και την εμφάνιση οριζόντιων και κάθετων ρυτίδων που εκτείνονται μέχρι το στέρνο. Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση του κολλαγόνου και την αποδυνάμωση της ελαστίνης, ενώ οι κάθετες ρυτίδες δημιουργούνται από την παραμονή στην ίδια θέση για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, ο ύπνος στην ίδια στάση αποτελεί συχνά τη βασική αιτία εμφάνισης κάθετων ρυτίδων στο λαιμό και το στέρνο.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Οι ρυτιδες διακρινονται σε 2 κατηγοριες

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις δυναμικές και τις στατικές. Κάθε κατηγορία οφείλεται σε διαφορετικά αίτια και δημιουργείται με διαφορετικό τρόπο, γι’ αυτό και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Οι δυναμικές ρυτίδες (ή αλλιώς γραμμές έκφρασης) σχηματίζονται εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων εκφράσεων του προσώπου (π.χ. γέλιο, συνοφρύωση, σούφρωμα χειλιών, μισοκλείσιμο ματιών, κ.ά.). Οι μυϊκές συσπάσεις που απαιτούνται για όλες τις εκφράσεις, έχουν ως αποτέλεσμα τη ρυτίδωση του δέρματος. Οι δυναμικές ρυτίδες δημιουργούνται σε περιοχές «έντονης κινητικότητας» του προσώπου, όπως κατά μήκος του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρύωσης), στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι χήνας) και γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου).

Από την άλλη μεριά, οι στατικές ρυτίδες σχηματίζονται εξαιτίας της φυσιολογικής απώλειας του όγκου των ιστών, του κολλαγόνου και της ελαστικότητας λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα αδυνατεί να αντισταθεί άλλο στον νόμο της βαρύτητας και η μείωση του κολλαγόνου έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων και πτυχώσεων. Οι στατικές ρυτίδες εμφανίζονται συνηθέστερα γύρω από τα μάγουλα, τη μύτη και το στόμα. Οι ρινοχειλικές ρυτίδες είναι ίσως το σημείο όπου παρατηρείται εντονότερα ο αντίκτυπος της φυσιολογικής γήρανσης του προσώπου.

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ TO ΠΡΟΣΩΠΟ

Κολλαγόνο – Γήρανση: 1-0. Μάθετε γιατί
Δεύτερος γύρος… Βλεφαροπλαστικής;
Σακούλες ματιών; Υπάρχουν λύσεις!
Ενισχυμένο πρόγραμμα μη-επεμβατικού Lifting
iqtriangle

Πως δημιουργουνται οι ρυτιδες

Οι ρυτίδες εμφανίζονται σαν πτυχές-ρωγμές πάνω στο δέρμα και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. Οι βασικές αιτίες δημιουργίας τους είναι τέσσερις:

1) η ορμονική γήρανση, η οποία συντελείται τα χρόνια που οδηγούν στην εμμηνόπαυση, αλλά και τα αμέσως επόμενα, καθώς ο οργανισμός παράγει όλο και λιγότερα οιστρογόνα. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και να αποδυναμώνονται οι ίνες ελαστίνης. Αυτό έχει ως συνέπεια το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητά του και οι λεπτές γραμμές να γίνονται πιο βαθιές και έντονες.

2) η γενετική γήρανση, δηλαδή η φυσιολογική διαδικασία που οδηγεί στη διάσπαση και την αποδυνάμωση των πρωτεϊνών κολλαγόνου και ελαστίνης, που αποτελούν τα δύο δομικά υλικά του δέρματος.

3) η έκθεση στον ήλιο, δηλαδή στην υπεριώδη ακτινοβολία, που επιταχύνει όσο τίποτα άλλο την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Όχι μόνο αυξάνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, αλλά παρεμποδίζει και την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

4) οι εκφράσεις του προσώπου. Η συχνή επανάληψη συγκεκριμένων εκφράσεων, όπως συνοφρύωση, έκπληξη, χαρά, αγωνία, αποτυπώνονται πάνω στο δέρμα καθώς αποδυναμώνονται οι ίνες ελαστίνης.

Επιπλέον, καθημερινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και η ελλιπής πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής παίζουν επιβαρυντικό ρόλο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες ρυτίδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

Επιθυμω να λαμβανω ενημερωση για τις υπηρεσιες η/και προσφορες της εταιρειας