iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΡΥΤΙΔΩΝ

Εξάλειψη ρυτίδων
με 5 μη επεμβατικές θεραπείες

Οι ρυτίδες μπορεί να κάνουν χρόνια να εμφανιστούν, μπορούν όμως να εξαφανιστούν μέσα σε μία στιγμή. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής ΙQ Skin Clinics, τα οποία λειτουργούν υπό την επιστημονική διεύθυνση του δερματολόγου Dr. Χριστόφορου Τzερμιά, μπορείτε να  επιλέξετε ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές, σύγχρονες και εξατομικευμένες θεραπείες για την εξάλειψη των ρυτίδων. 

Οι υπηρεσίες μας στην Κοσμητική Δερματολογία μπορούν να λειάνουν με επιτυχία τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και να σας χαρίσουν ένα πραγματικά νεανικό και φρέσκο πρόσωπο.

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ
χωρις παρενεργειες

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ FDA

ΑΝΩΔΥΝΕΣ
με την τεχνικη του Dr. Tzερμια

iqtriangle

Οι ρυτιδες δεν κανουν διακρισεις

Οι ρυτίδες αργά ή γρήγορα επισκέπτονται όλους τους ανθρώπους. Δεν κάνουν διακρίσεις ούτε σε σχέση με το φύλο, ούτε σε σχέση με την ηλικία. Και αυτό γιατί στο πρόσωπό μας σχηματίζονται τόσο ρυτίδες που έχουν σχέση με την ηλικία, όσο και ρυτίδες έκφρασης. Οπότε δεν είναι ποτέ νωρίς ή αργά να αναζητήσουμε κάποια θεραπεία. 

Αν και εμφανίζονται στο δέρμα και των δύο φύλων, οι ρυτίδες δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις γυναίκες, καθώς η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες καθυστερεί να αφήσει τα σημάδια της στο δέρμα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα των ανδρών είναι κατά 25% πιο παχύ από αυτό των γυναικών, με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και σχηματισμού λεπτών γραμμών.

iqtriangle

ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ «ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ» ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Πολλοί είναι αυτοί που αν και τους ενοχλούν οι ρυτίδες, δεν προβαίνουν σε κάποια θεραπεία για την αντιμετώπισή τους. Ο λόγος είναι πως φοβούνται μήπως αποκτήσουν ένα παγωμένο και ανέκφραστο πρόσωπο. 

Στόχος των θεραπειών για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στις κλινικές μας IQ Skin Clinics, δεν είναι η δημιουργία ενός παράξενου προσώπου, αλλά η επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος. Στην ουσία σκοπός είναι μετά τη θεραπεία να είστε και πάλι ο εαυτός σας, απλά πιο φρέσκος και ανανεωμένος.  Αυτό το φυσικό αποτέλεσμα οφείλεται σε συγκεκριμένη τεχνική του δερματολόγου και επιστημονικού διευθυντή των IQ Skin Clinics, Dr. Χριστόφορου Τzερμιά. Οι θεραπείες για την αντιμετώπιση των ρυτίδων με την τεχνική του Dr. Τzερμιά είναι κάτι που αξίζει και πρέπει να δοκιμάσετε. Είναι ανώδυνες και 100% ασφαλείς.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Mε LASER & Energy Based Συσκευές

Εξάλειψη λεπτών ρυτίδων, μείωση των βαθύτερων, σύσφιξη δέρματος, λάμψη & ομοιομορφία τόνου. Με το IQ PICO LASER χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες και έχουμε θεαματικά αποτελέσματα από την 1η εφαρμογή. Επιπλέον, αφαιρεί πανάδες, κηλίδες, σημάδια και ουλές ακμής.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ BTX

Κατ’ εξοχήν θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται στο μέτωπο και το μεσόφρυο, καθώς και το «πόδι της χήνας». Δεν αποτελεί τυχαία τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία προσώπου από το 1993!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ HyA

Ιδανική θεραπεία για τις στατικές ρυτίδες (ρυτίδες γήρατος) γύρω από τη μύτη και το στόμα. Έχει την ικανότητα να γεμίζει τις αυλακώσεις του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τον χαμένο όγκο στα ζυγωματικά, τα χείλη και το πηγούνι επαναφέροντας έτσι τη νεότητα του προσώπου.

ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γνωστή και ως Vampire Facelift, η αντιγηραντική θεραπεία αξιοποιεί τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, στο λαιμό και το ντεκολτέ με θεαματικό αποτέλεσμα σφριγηλότητας του δέρματος.

SKINBOOSTER ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Μη επεμβατικές μέθοδοι ανάπλασης & αναζωογόνησης του δέρματος με ισχυρή αντιγηραντική δράση, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.

iqtriangle

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ;

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις δυναμικές και τις στατικές ανάλογα με τα αίτια και τον τρόπο σχηματισμού τους.

Οι δυναμικές ρυτίδες, ή αλλιώς γραμμές έκφρασης, σχηματίζονται εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων εκφράσεων του προσώπου, όπως το γέλιο, η άρνηση, η συνοφρύωση, το σούφρωμα χειλιών, το ελαφρύ κλείσιμο ματιών κ.ά. 

Οι μυϊκές συσπάσεις που απαιτούνται για όλες τις εκφράσεις, έχουν ως αποτέλεσμα τη ρυτίδωση του δέρματος. Οι δυναμικές ρυτίδες δημιουργούνται σε περιοχές «έντονης κινητικότητας» του προσώπου, όπως κατά μήκος του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρύωσης), στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι χήνας) και γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου).

Οι στατικές ρυτίδες σχηματίζονται εξαιτίας της φυσιολογικής απώλειας του όγκου των ιστών, του κολλαγόνου και της ελαστικότητας, λόγω της φυσιολογικής γήρανσης, που καθιστά το δέρμα αδύναμο να αντισταθεί στον νόμο της βαρύτητας. 

Οι στατικές ρυτίδες εμφανίζονται συνηθέστερα στα μάγουλα, γύρω από τη μύτη και το στόμα. Οι ρινοχειλικές ρυτίδες είναι ίσως το σημείο όπου παρατηρείται εντονότερα ο αντίκτυπος της φυσιολογικής γήρανσης του προσώπου.

iqtriangle

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ;

ΜΕΤΩΠΟ

Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο μέτωπο διακρίνονται βασικά σε δύο κατηγορίες:

Τις οριζόντιες αυλακώσεις, οι οποίες δημιουργούνται εξαιτίας του συχνού «τσαλακώματος» του δέρματος με το ανασήκωμα των φρυδιών, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο και τις ρυτίδες συνοφρύωσης, οι οποίες είναι οι κάθετες γραμμές που δημιουργούνται μετά από κάθε εκφραστική σύσπαση του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου, επειδή το δέρμα επανέρχεται δυσκολότερα στη θέση του, οι ρυτίδες συνοφρύωσης παραμένουν μόνιμα στο πρόσωπο, ανεξαρτήτως έκφρασης.

ΦΡΥΔΙΑ & ΒΛΕΦΑΡΑ

Η «ρυτίδα του λιονταριού», γνωστή και ως γραμμή συνοφρύωσης, είναι η έντονη κάθετη πτυχή ανάμεσα στα φρύδια.

ΜΑΤΙΑ

Πρόκειται για λεπτές, ακτινωτές ρυτίδες γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, που θυμίζουν το σχήμα που έχει το πέλμα της χήνας. Στην αρχή είναι ρηχές, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γίνονται όλο και πιο βαθιές.

ΜΥΤΗ & ΣΤΟΜΑ

Στη μύτη και το στόμα παρατηρούνται οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι πτυχώσεις του δέρματος δηλαδή, δεξιά και αριστερά της μύτης, στα μάγουλα και προς τις γωνίες του στόματος (ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες καπνιστού).  Εμφανίζονται επίσης οι marionette lines, γνωστές και ως «γραμμές πικρίας». Οι ρυτίδες αυτού του τύπου ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω.

ΛΑΙΜΟΣ

Η χαλάρωση των μυών του λαιμού έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και την εμφάνιση οριζόντιων και κάθετων ρυτίδων που εκτείνονται μέχρι το στέρνο.  Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ οι κάθετες ρυτίδες δημιουργούνται από την παραμονή τους στην ίδια θέση για πολλά χρόνια. Ο ύπνος στην ίδια στάση αποτελεί συχνά τη βασική αιτία εμφάνισης κάθετων ρυτίδων στο λαιμό και το στέρνο.​

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ;

Υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι δημιουργίας ρυτίδων:

Ορμονική γήρανση: Παρατηρείται μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και αποδυνάμωση των ινών ελαστίνη Το δέρμα παρουσιάζει χαλάρωση, χάνει τη νεανική σφριγηλότητά του και οι λεπτές γραμμές γίνονται εντονότερες και πιο βαθιές.

Γενετική γήρανση: Η φυσιολογική διαδικασία που οδηγεί στην αποδυνάμωση και διάσπαση των δύο δομικών υλικών του δέρματος, της ελαστίνης και των πρωτεϊνών κολλαγόνου.

Έκθεση στον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ή η έκθεση χωρίς την ανάλογη προστασία επιταχύνει την εμφάνιση των ρυτίδων, αυξάνει την δημιουργία ελευθέρων ριζών και αναχαιτίζει την παραγωγή ελαστίνης και ινών κολλαγόνου.

Εκφράσεις προσώπου: Συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου, που επαναλαμβάνονται πολύ συχνά ως αντίδραση έκπληξης, αγωνίας, χαράς, λύπης, αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα, καθώς οι ίνες ελαστίνης αποδυναμώνονται.

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παράγοντες που παίζουν επιβαρυντικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή, η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού, αλλά και η απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους.

iqtriangle

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της κάθε θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μυϊκή διάταξη του προσώπου. Τα πρόσωπά μας, σε σχέση με τον συγχρονισμό των συναισθημάτων και των μυϊκών συσπάσεων, διακρίνονται σε τρεις τύπους: τον ορθοκινητικό, τον υπερκινητικό και τον υπερτονικό. Ο ορθοκινητικός τύπος, στον οποίο υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός, είναι ο ιδανικότερος.  

Η σωστή αναγνώρισή των τύπων του προσώπου και η χρησιμοποίηση εξίσου σωστής δοσολογίας αποτελούν βασικούς παράγοντες της θεραπείας και είναι αυτοί που οδηγούν σε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς «παγωμένη» έκφραση. 

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να είναι η ηλικία, η κατάσταση της επιδερμίδας, ο βαθμός φωτογήρανσης, το κάπνισμα, κ.ά.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η σύσφιξη του δέρματος με LASER είναι μια σειρά από θεραπείες με LASER, σχεδιασμένες για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος εφαρμόζεται το κατάλληλο LASER για την βέλτιστη θεραπεία σύσφιξης.

Όχι. Δεν απαιτεί η θεραπεία χρόνο ανάρρωσης καθώς δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός στο δέρμα. Θα μπορείτε, αν επιθυμείτε, να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία σας, καθώς η διαδικασία ολοκληρώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η μέθοδος IQ PICO LASER βασίζεται σε τελευταία υπερσύγχρονη τεχνολογία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα για την θεραπεία των ρυτίδων, την πλήρη ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος, όπου παρατηρείται χαλάρωση και άλλες ατέλειες, όπως ουλές ακμής.

Εξαρτάται από τον βαθμό χαλάρωσης του προσώπου και την θεραπεία που απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος. Κάθε θεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ατόμου και το κόστος εκτιμάται κατά την επίσκεψη της αξιολόγησης. Συνήθως το κόστος ξεκινά από τα 100 ευρώ ανά συνεδρία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες ρυτίδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.