iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΡΥΤΙΔΩΝ

Εξάλειψη ρυτίδων
με 4 μη επεμβατικές θεραπείες.

Στα Δερματολογικά Κέντρα ΙQ Skin Clinics παρέχουμε τις πιο σύγχρονες, εξατομικευμένες και στοχευμένες θεραπείες της κοσμητικής δερματολογίας που μπορούν να λειάνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες και να σας χαρίσουν ένα πραγματικά νεανικό πρόσωπο!

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ
& ΑΝΩΔΥΝΕΣ

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ FDA

iqtriangle

Οι ρυτιδες δεν κανουν διακρισεις

Ωστόσο, δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις γυναίκες, καθώς η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες καθυστερεί, συγκριτικά με αυτή των γυναικών, να αφήσει τα σημάδια της. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα των ανδρών είναι κατά 25% πιο παχύ με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και σχηματισμού λεπτών γραμμών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι οι άνδρες δεν θα εμφανίσουν ρυτίδες. Θα εμφανίσουν, αλλά όχι τόσο νωρίς όσο οι γυναίκες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

ΒΤΧ
Βοτουλινική Τοξίνη

Είναι η μοναδική και κατ’ εξοχήν θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες που σχηματίζονται στο μέτωπο και το μεσόφρυο, καθώς και το «πόδι της χήνας». Δεν αποτελεί τυχαία τη Νο1 μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς από το 1993!

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ
ΟΞΥ

Μία ιδανική θεραπεία κυρίως για τις στατικές ρυτίδες γύρω από τη μύτη και το στόμα. Έχει την ικανότητα να γεμίζει τις αυλακώσεις του δέρματος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τους χαμένους όγκους στα ζυγωματικά, τα χείλη και το πηγούνι επαναφέροντας έτσι τη νεότητα του προσώπου.

MAGELLAN® TruPRP
Platelet-Rich Plasma

Γνωστή και ως Vampire Facelift, η αντιγηραντική θεραπεία PRP αξιοποιεί τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων χρησιμοποιώντας τα πολύτιμα συστατικά του αίματος και όχι ξένες προς τον οργανισμό ουσίες. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, καθώς και στο λαιμό και το ντεκολτέ, όπου αποκαθιστά με εντυπωσιακό τρόπο τη σφριγηλότητα του δέρματος.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Μεγάλο εύρος μεσοθεραπειών, μη επεμβατικές μέθοδοι ανάπλασης & αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου.

ΒΤΧ
Εγχυσεις ρυτιδων

εγχυσεις
υαλουρονικου οξεος

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

MAGELLAN® TruPRP
αυτολογη θεραπεια προσωπου

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ

iqtriangle

IQ NEWSLETTER

Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας. 

iqtriangle

Περιοχες που παρατηρουνται ρυτιδες

Ωστόσο, δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις γυναίκες, καθώς η διαδικασία γήρανσης στους άνδρες καθυστερεί, συγκριτικά με αυτή των γυναικών, να αφήσει τα σημάδια της. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα των ανδρών είναι κατά 25% πιο παχύ με αποτέλεσμα να καθίσταται λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο χαλάρωσης και σχηματισμού λεπτών γραμμών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι οι άνδρες δεν θα εμφανίσουν ρυτίδες. Θα εμφανίσουν, αλλά όχι τόσο νωρίς όσο οι γυναίκες.

Μέτωπο

Οριζόντιες

Οι οριζόντιες πτυχές στο μέτωπο δημιουργούνται εξαιτίας του συχνού «τσαλακώματος» του δέρματος με το ανασήκωμα των φρυδιών. Οι αυλακώσεις αυτές κάνουν το πρόσωπο να δείχνει γερασμένο και γεμάτο έγνοιες. Με τις υπάρχουσες θεραπείες, στόχος είναι η προσωρινή χαλάρωση των μυών του προσώπου, αλλά και η σύσφιξη της χαλαρωμένης επιδερμίδας. Μάλιστα, η συντηρητική θεραπεία είναι σημαντική για να προληφθεί η πτώση των φρυδιών, που κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο βαρύ και κουρασμένο.

Ρυτίδες Συνοφρύωσης

Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα επανέρχεται δυσκολότερα στη θέση του μετά από κάθε εκφραστική σύσπαση. Κατά συνέπεια, οι κάθετες γραμμές συνοφρύωσης παύουν να είναι προσωρινές και εμφανίζονται μόνιμα στο πρόσωπο, ανεξαρτήτως έκφρασης.

Φρύδια & βλέφαρα

Ρυτίδα του λιονταριού

Γνωστή και ως γραμμή συνοφρύωσης, είναι η κάθετη πτυχή ανάμεσα στα φρύδια.

Μάτια

Πόδι χήνας

Πρόκειται για λεπτές, ακτινωτές ρυτίδες γύρω από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, που θυμίζουν το σχήμα που έχει το πέλμα της χήνας (εξ ου και η ονομασία τους). Στην αρχή είναι λεπτές, ρηχές πτυχές, που με το πέρασμα του χρόνου και τη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γίνονται όλο και πιο βαθιές.

Μύτη & στόμα

Ρινοπαρειακές ρυτίδες

Πρόκειται για τις πτυχώσεις που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της μύτης, στα μάγουλα και που απλώνονται προς τις γωνίες του στόματος (ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες καπνιστού).

Marionette lines

Οι γραμμές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω και που είναι γνωστές και ως “γραμμές πικρίας”.

Λαιμός

Η χαλάρωση των μυών του λαιμού έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και την εμφάνιση οριζόντιων και κάθετων ρυτίδων που εκτείνονται μέχρι το στέρνο. Οι οριζόντιες ρυτίδες οφείλονται στη μείωση του κολλαγόνου και την αποδυνάμωση της ελαστίνης, ενώ οι κάθετες ρυτίδες δημιουργούνται από την παραμονή στην ίδια θέση για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, ο ύπνος στην ίδια στάση αποτελεί συχνά τη βασική αιτία εμφάνισης κάθετων ρυτίδων στο λαιμό και το στέρνο.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Οι ρυτιδες διακρινονται σε 2 κατηγοριες

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις δυναμικές και τις στατικές. Κάθε κατηγορία οφείλεται σε διαφορετικά αίτια και δημιουργείται με διαφορετικό τρόπο, γι’ αυτό και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Οι δυναμικές ρυτίδες (ή αλλιώς γραμμές έκφρασης) σχηματίζονται εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων εκφράσεων του προσώπου (π.χ. γέλιο, συνοφρύωση, σούφρωμα χειλιών, μισοκλείσιμο ματιών, κ.ά.). Οι μυϊκές συσπάσεις που απαιτούνται για όλες τις εκφράσεις, έχουν ως αποτέλεσμα τη ρυτίδωση του δέρματος. Οι δυναμικές ρυτίδες δημιουργούνται σε περιοχές «έντονης κινητικότητας» του προσώπου, όπως κατά μήκος του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρύωσης), στην εξωτερική γωνία των ματιών (πόδι χήνας) και γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου).

Από την άλλη μεριά, οι στατικές ρυτίδες σχηματίζονται εξαιτίας της φυσιολογικής απώλειας του όγκου των ιστών, του κολλαγόνου και της ελαστικότητας λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα αδυνατεί να αντισταθεί άλλο στον νόμο της βαρύτητας και η μείωση του κολλαγόνου έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων και πτυχώσεων. Οι στατικές ρυτίδες εμφανίζονται συνηθέστερα γύρω από τα μάγουλα, τη μύτη και το στόμα. Οι ρινοχειλικές ρυτίδες είναι ίσως το σημείο όπου παρατηρείται εντονότερα ο αντίκτυπος της φυσιολογικής γήρανσης του προσώπου.

iqtriangle

Ρυτιδες | Που εντοπιζονται και γιατι

H εμφάνιση των ρυτίδων στο δέρμα του προσώπου παραπέμπει σε ρωγμές – πτυχές. Εμφανίζονται κυρίως στο μέτωπο αλλά και περιμετρικά των ματιών, της μύτης ενώ πολύ συχνά εντοπίζονται γύρω από το στόμα.

Υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι δημιουργίας τους:

  1. Η ορμονική γήρανση κατά την οποία παρατηρείται μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και αποδυνάμωση των ινών ελαστίνης με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει χαλάρωση και να χάνει τη νεανική σφριγηλότητά του και οι άλλοτε λεπτές γραμμές να γίνονται εντονότερες και πιο βαθιές.
  2. Η γενετική γήρανση, η φυσιολογική διαδικασία στο πέρασμα των χρόνων που οδηγεί στην αποδυνάμωση και διάσπαση των δύο δομικών υλικών του δέρματος, της ελαστίνης και των πρωτεϊνών κολλαγόνου.
  3. Η έκθεση στον ήλιο, πόσω δε μάλλον η χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία όχι μόνο επιβαρύνει αλλά επιταχύνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Παράλληλα, αυξάνεται η παραγωγή των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό ενώ παρεμποδίζεται η παραγωγή ελαστίνης και ινών κολλαγόνου.
  4. Οι εκφράσεις του προσώπου. Συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου οι οποίες επαναλαμβάνονται πολύ συχνά όπως έκπληξη, αγωνία, χαρά, συνοφρύωση αφήνουν τα σημάδια τους πάνω στο δέρμα καθώς οι ίνες ελαστίνης αποδυναμώνονται.

Επιπλέον, επιβαρυντικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων παίζουν καθημερινές συνήθειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών, η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού καθώς και η ελλιπής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μέσω της καθημερινής διατροφής.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες ρυτίδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.