iqtriangle

ΑΝΑΝΕΩΣΗ
ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Με PICO LASER, RF Microneedling,
Φωτοθεραπεία, Fractional LASER CO2

Τα Δερματολογικά Κέντρα ΙQ Skin Clinics υπό την Επιστημονική Διεύθυνση του Dr. Τζερμιά παρέχουν τις πλέον προηγμένες και εξατομικευμένες θεραπείες ανανέωσης προσώπου οι οποίες χάρη στη στοχευμένη δράση τους αποκαθιστούν τη νεότητα του δέρματος, λειαίνουν με εξαιρετικά αποτελέσματα τις ρυτίδες και σας απαλλάσσουν από τα ενοχλητικά σημάδια γήρανσης.

ΛΙΓΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΑΝΩΔΥΝΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΚΟΣΤΟΣ
ΑΠΟ € 200

iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Με LASER & Εnergy Based Συσκευές:

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Ανανεωση Προσωπου με PICO LASER

Η ανανέωση προσώπου με PICO LASER είναι μια ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης και αναζωογόνησης προσώπου. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της εφαρμογής συγκαταλέγονται τα εξής:

Ενεργοποίηση

παραγωγής νέου κολλαγόνου & ελαστίνης
A

Σφριγηλό

& νεανικό δέρμα
A

Βελτίωση

της υφής και του τόνου του δέρματος
A

Eγκεκριμένο

από τον οργανισμό FDA Αμερικής
A
iqtriangle

ΠΩΣ ΔΡΑ

Ο εξαιρετικά πολύ σύντομος παλμός του PICO LASER στον ιστό του δέρματος και η υψηλότερη δυνατή ένταση επιτρέπουν την βαθύτερη διείσδυση στα στρώματα του δέρματος με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ανάπλαση και ανανέωση της επιδερμίδας ανώδυνα και με ασφάλεια.

Λίγες συνεδρίες, εντυπωσιακά αποτελέσματα

Η ανανέωση προσώπου με το PICO LASER ολοκληρώνεται σε λίγες μόνο συνεδρίες και επιδεικνύει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται χωρίς παρενέργειες. Η πιθανή εμφάνιση ήπιας ερυθρότητας μετά τη θεραπεία είναι παροδικό φαινόμενο που υποχωρεί πολύ σύντομα.

Πριν & μετά από τη θεραπεία

Πριν από την εφαρμογή του PICO LASER συστήνεται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για 1 εβδομάδα, ενώ την ημέρα της εφαρμογής δεν επιτρέπεται η χρήση make up. Μετά τη θεραπεία συστήνεται η χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50+ για 3 μήνες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

RF FRACTIONAL MICRONEEDLING
Σύσφιξη δέρματος & λείανση ρυτίδων

Το RF Fractional Microneedling αποτελεί μια ενισχυμένη θεραπεία ανανέωσης προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ καθώς προσφέρει:

 • σύσφιξη του δέρματος
 • βελτίωση της υφής και της φωτεινότητας της επιδερμίδας
 • λείανση των ρυτίδων
 • μείωση των διεσταλμένων πόρων
 • αντιμετώπιση ουλών που οφείλονται σε ακμή, έγκαυμα ή χειρουργική επέμβαση

Συνδυάζεται με PICO LASER, Magellan TruPRP® & Βιοπεπτίδια AQUASHINE

Πώς δρα το RF Microneedling

Το RF Fractional Microneedling δρα σε δύο μέτωπα καθώς συνδυάζει τη διαδερμική διέγερση κολλαγόνου με την τεχνολογία των κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων. Η συσκευή διαθέτει μονωμένες μικροακίδες που εισχωρούν σε βάθος 0,5-2 χιλιοστών του δέρματος, δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές. Αυτές, αν και δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, γίνονται αντιληπτές ως μικροτραυματισμοί από τον οργανισμό, ο οποίος «ξυπνά» τους ινοβλάστες για να παράξουν εντατικά κολλαγόνο και ελαστίνη με στόχο την επούλωσή τους.
Η δράση αυτή ενισχύεται και από την ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων, η οποία μέσω των μικροακίδων, μεταφέρεται ακριβώς στην περιοχή όπου είναι απαραίτητη: στη δερμίδα, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν οι ίνες κολλαγόνου που αποτελούν την υποστηρικτική δομή του δέρματος. Η θερμότητα που παράγεται στην περιοχή μέσω των ραδιοσυχνοτήτων, προκαλεί άμεση σύσφιξη των ιστών και κολλαγονογένεση, αφού οι ινοβλάστες πρέπει να θερμανθούν σε θερμοκρασία περίπου 60 βαθμών Κελσίου για να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραγωγής φρέσκου κολλαγόνου.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, η εξωτερική επιφάνεια του δέρματος μένει εντελώς ανεπηρέαστη, λόγω της μόνωσης που διαθέτουν οι μικροακίδες του RF Fractional Microneedling. Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται εντατική επούλωση του δέρματος, καθώς οι περιοχές που μένουν άθικτες, χρησιμεύουν ως δεξαμενές ανέπαφων θυλάκων από τους οποίους ξεκινά και υποβοηθείται η επούλωση.

Ανώδυνα, χωρίς χρόνο αποθεραπείας

Στην περιοχή της θεραπείας εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, που καθιστά απολύτως ανεκτή τη διαδικασία, αφήνοντας μονάχα μία αίσθηση θερμότητας την ώρα της εφαρμογής της. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Για λίγες ημέρες μονάχα, θα πρέπει να αποφεύγεται το μασάζ της περιοχής και η έντονη έκθεση στον ήλιο. Συστήνεται η χρήση αντηλιακού προϊόντος, ενώ επιτρέπεται και η χρήση μέικ-απ.

Δεν υπάρχουν παρενέργειες

Η θεραπεία με RF Fractional Microneedling βασίζεται στη βιολογική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Στην περιοχή μένει ένας ήπιος ερεθισμός, που υποχωρεί μετά από 2-3 ημέρες, καθώς επουλώνεται το δέρμα. Εξάλλου, η τεχνολογία των κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων (RF) υπερέχει στο ότι η ενέργεια διοχετεύεται στοχευμένα και σε προκαθορισμένο βάθος σε πολλά μικρά σημεία, αντί σε μία μεγάλη περιοχή του δέρματος, κάτι που του επιτρέπει να επουλώνεται ταχύτερα μετά τη θεραπεία.

Σταδιακή Βελτίωση του αποτελέσματος

Μόλις υποχωρήσει η ερυθρότητα του δέρματος, που διαρκεί τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά τη θεραπεία, το δέρμα δείχνει αμέσως πιο σφριγηλό και ανορθωμένο. Το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταθερά μέσα στους επόμενους 4-6 μήνες, καθώς το φρέσκο κολλαγόνο αναπλάθει την επιδερμίδα. Χρειάζονται συνήθως 1-3 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα ενός μηνός για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Όλο το χρόνο για κάθε τύπο δέρματος

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε εποχή του χρόνου. Φέρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA και μπορεί να εφαρμοστεί για τη διόρθωση βλαβών/ουλών του δέρματος από πολύ νεανική ηλικία, ενώ για τη σύσφιξη της επιδερμίδας συστήνεται από την ηλικία των 30 ετών.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Φωτοθεραπεiα

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics η φωτοθεραπεία συστήνεται στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου προγράμματος αναζωογόνησης του προσώπου καθώς είναι:

 • 100% φυσική θεραπεία
 • Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για παιδιά
 • Κατάλληλη όλες τις εποχές του χρόνου
 • Κατάλληλη για όλους του τύπους δέρματος
 • Ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες & χρόνο αποθεραπείας
 • Εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής

Ανανέωση με τη φυσική δύναμη του φωτός

Η Φωτοθεραπεία επιτυγχάνει ανανέωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ με απόλυτα φυσικό τρόπο, με τη φυσική δύναμη του φωτός. Δεν τίθεται ηλικιακός περιορισμός, αφού πρόκειται για μία απολύτως φυσική θεραπεία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε μικρά παιδιά. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για:

την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της ξηρότητας
A
τη λείανση των λεπτών γραμμών έκφρασης
A
την αποκατάσταση του δέρματος από τη φωτογήρανση
A
την καταπολέμηση των πανάδων και των δυσχρωμιών
A
την ανακούφιση του δέρματος από ερεθισμούς και φλεγμονές
A
την καταπολέμηση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής
A

Πώς δρα η Φωτοθεραπεία

Το ορατό φως (400-760nm), σε αντίθεση με τις ηλιακές υπεριώδεις ακτινοβολίες UVΑ-UVB-UVC (190-400nm), που προκαλούν φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος, είναι ωφέλιμο, ζωογόνο και θεραπευτικό. Δεν παράγει θερμότητα, σε αντίθεση με την ηλιακή υπέρυθρη ακτινοβολία (760-3000nm), που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος. Το ορατό φως είναι το τμήμα της ηλιακής ενέργειας, στο οποίο οφείλεται η ζωή πάνω στον πλανήτη και η ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό το φως χρησιμοποιείται στη φωτοθεραπεία, καθώς έχει αποδειχτεί ότι έχει ισχυρή αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση για το δέρμα.
Με τη φωτοθεραπεία, και ιδιαίτερα με το κόκκινο φως (μήκους κύματος 630nm), ενισχύεται η αγγειοδιαστολή και η κυκλοφορία του οξυγόνου και του αίματος στους ιστούς. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την καλύτερη θρέψη των ιστών η οποία ευνοεί με τη σειρά της την ανανέωση των κυττάρων, τη βαθιά ενυδάτωση και ανάπλαση και ανάκαμψη του δέρματος από τα σημάδια που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της φωτογήρανσης.

To θεραπευτικό φως δίνει το έναυσμα στους ινοβλάστες να παράξουν ελαστίνη και τέσσερις φορές μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου, έτσι ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή στήριξη της επιδερμίδας και τελικώς να προσδώσουν μια σφριγηλή και νεανική όψη στο δέρμα.
Η φωτοθεραπεία παράλληλα λειτουργεί ευνοϊκά και ως προς τη μείωση των δυσχρωμιών και πανάδων ενώ για την καταπολέμηση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής επιλέγεται κυρίως το μπλε φως (μήκους κύματος 415nm) χάρη στο οποίο το ακνεϊκό δέρμα αποκτά πιο υγιή όψη ενώ ταυτόχρονα η θεραπευτική του δράση προσφέρει ανακούφιση στον ασθενή.

Επιπλέον, στα πλεονεκτήματα της φωτοθεραπείας συγκαταλέγεται η θετική επίδρασή της στο ανοσοποιητικό σύστημα μέσω του δέρματος καθώς όχι μόνο καταπραΰνει πιθανές φλεγμονές αλλά επιταχύνει τις επουλωτικές διαδικασίες, ενώ χάρη στην επίδραση του κίτρινου φωτός στο λεμφικό σύστημα διεγείρεται η αποβολή των τοξινών. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο ήρεμο, λείο, ελαστικό και νεανικό.

Ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες & χρόνο αποθεραπείας

Δεν προκαλείται καμία ενόχληση, αφού η περιοχή της θεραπείας απλά εκτίθεται στο θεραπευτικό φως, το οποίο δεν παράγει θερμότητα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δίδονται ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια για να μην ενοχλούνται από την εκπομπή του φωτός. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Τυχόν ερυθρότητα στην περιοχή της θεραπείας υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Αποτελέσματα από την 1η Συνεδρία

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο λαμπερή, ελαστική και ξεκούραστη. Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται 3-4 συνεδρίες για να γίνει ιδιαίτερα ορατή η βελτίωση. Για την ανανέωση του προσώπου, συστήνονται κατά μέσο όρο 10 συνεδρίες συνολικά, οι οποίες μπορούν να εφαρμόζονται με συχνότητα 1-3 φορές τη βδομάδα.
Η φωτοθεραπεία εφαρμόζεται όχι μόνο για την ανανέωση του προσώπου, αλλά και για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως της ακμής και της ροδόχρου νόσου.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Fractional LASER CO2

Το Fractional LASER CO2 ανήκει στις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες της κοσμητικής δερματολογίας που δίνουν τη δυνατότητα ανάπλασης και αναδόμησης του δέρματος εις βάθος καθώς προσφέρει με μη επεμβατικό, ανώδυνο και στοχευμένο τρόπο:

 • Θεαματική Βελτίωση της υφής & του τόνου του δέρματος
 • Αντιμετώπιση της χαλάρωσης & σημαδιών Φωτογήρανσης

Η θεραπεία με Fractional LASER CO2 μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε δέρματος και επομένως μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια τόσο στην περιοχή του προσώπου, όσο και στην περιοχή του λαιμού, του ντεκολτέ, ακόμα και των χεριών, για να αντιμετωπιστούν τα εξής:

 • δυναμικές και στατικές ρυτίδες
 • απώλεια τόνου και φωτεινότητας
 • χαλάρωση και σημάδια φωτογήρανσης
 • ουλές ακμής, ακτινικής κεράτωσης ή χειρουργικών επεμβάσεων
 • λιπαρότητα και διεσταλμένοι πόροι
 • θηλώματα, ξανθελάσματα, μυρμηκίες και υπερκερατώσεις.

Το Fractional LASER CO2 συστήνεται όμως και ως θεραπεία πρόληψης για πιο νεανικές επιδερμίδες, ενώ συχνά συνδυάζεται με άλλες μη επεμβατικές και ενέσιμες θεραπείες, όπως PRP, εγχύσεις λείανσης ρυτίδων (BTX) και εγχύσεις εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος.

Πώς δρα το Fractional LASER CO2

Η προηγμένη τεχνολογία του τού επιτρέπει να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε δέρματος, καθώς υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων της θεραπείας, με την επιλογή του κατάλληλου βάθους διείσδυσης, της έντασης και της διάρκειας παλμού του φωτός.

Η ισχυρή δέσμη του LASER δρα βαθιά μέσα στο δέρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνει τα ταλαιπωρημένα κύτταρα, να διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης των ιστών και να αντικαθιστά τους γερασμένους ιστούς με φρέσκο, υγιές, λαμπερό δέρμα. Το Fractional LASER CO2 δρα βάσει της αρχής της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή έχει την ικανότητα να στοχεύει και να επιδιορθώνει τις βλάβες του δέρματος, αφήνοντας άθικτη την επιδερμίδα. Η ενέργεια του LASER απορροφάται από τα μόρια νερού του δέρματος, μετατρέπεται σε θερμότητα και κινητοποιεί τους ινοβλάστες να παράξουν τα δύο βασικά δομικά υλικά του δέρματος: κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η θεραπεία βελτιώνει αισθητά τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, λειαίνει τις μικρορυτίδες και σβήνει πανάδες, φακίδες και δυσχρωμίες που οφείλονται σε φωτογήρανση. Την ίδια στιγμή, η ισχυρή δέσμη του LASER προκαλεί την απολέπιση της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα και αντιμετωπίζονται βαθύτερες αλλοιώσεις του δέρματος, όπως ουλές, κηλίδες και υπερκερατώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η θεραπεία με Fractional LASER CO2 είναι γνωστή και ως LASER Skin Resurfacing, αφού δίνει τη δυνατότητα να «ανατείλει» νέο δέρμα στην περιοχή της εφαρμογής.

Άμεσα ορατά αποτελέσματα

Το δέρμα δείχνει αμέσως πιο νεανικό και σφριγηλό. Το αποτέλεσμα όμως θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα ξεκινήσει η εντατική παραγωγή ελαστίνης και φρέσκου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.
Για βέλτιστα αποτελέσματα, συστήνονται συνήθως 4 συνεδρίες ανά 20-30 ημέρες, ενώ στη συνέχεια αρκεί 1 συνεδρία ανά χρόνο για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας

Aυτό είναι και το κύριο σημείο υπεροχής του Fractional LASER CO2. H εφαρμογή του Fractional LASER CO2 δρα σε βάθος και αφήνει σημεία με ανεπηρέαστο, υγιή ιστό, χάρη στον οποίο επουλώνονται γρήγορα οι εξωτερικές στιβάδων του δέρματος. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Μοναδική σύσταση για την πρώτη βδομάδα μετά τη θεραπεία είναι η αποφυγή έκθεσης στο φως του ηλίου και τη θερμότητα, ενώ συστήνεται και η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Χωρίς παρενέργειες

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η θεραπεία με Fractional LASER CO2 για την ανανέωση του δέρματος είναι εγκεκριμένη από τον FDA. Η πιθανή εμφάνιση ήπιας ερυθρότητας μετά τη θεραπεία είναι παροδικό φαινόμενο που υποχωρεί μέσα στο πρώτο 24ωρο. Η χρήση προϊόντων μακιγιάζ επιτρέπεται κανονικά από το πρώτο κιόλας λεπτό. Σε αντίθεση με το Non-Fractional LASER που μπορεί να προκαλέσει υποχρωμίες στην περιοχή της εφαρμογής, το Fractional LASER CO2 μηδενίζει τον κίνδυνο παρενεργειών.

Fractional LASER CO2 vs Non-Fractional LASER CO2

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά Non-Fractional LASER που προσέφεραν καλά αποτελέσματα αλλά η θεραπεία ήταν επώδυνη και επιθετική για το δέρμα, το Fractional LASER CO2 προσφέρει μη επεμβατικό λίφτινγκ ελαχιστοποιώντας τις παρενέργειες και τον χρόνο αποθεραπείας. Η ισχυρή εστιασμένη δέσμη του έχει την ικανότητα να δρα τόσο στην επιφάνεια, όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη χαλάρωση και τα σημάδια γήρανσης.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την ανανέωση προσώπου, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

iqtriangle

IQ NEWSLETTER

Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΡΥΤΙΔΩΝ
ΣΥΣΦΙΞΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΛΑΙΜΟΥ & ΝΤΕΚΟΛΤΕ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟΥ
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ