iqtriangle

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΡΟΔΟΧΡΟΥ
ΑΚΜΗΣ

Ανίχνευση & εξάλειψη Demodex
με LASER & Φωτοθεραπεία

Η ροδόχρους ακμή είναι μία χρόνια δερματική πάθηση, η οποία συσχετίζεται με τα ακάρεα Demodex που παρασιτούν στο δέρμα του προσώπου. Για να διατηρείται η νόσος σε ύφεση, η έμπειρη ομάδα του Dr. Τzερμιά στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics αντιμετωπίζει την κάθε περίπτωση εξατομικευμένα, συνδυάζοντας σωστή διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

& εξάλειψη ακάρεων Demodex

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ EΞΕΤΑΣΗ

& άμεση διάγνωση

ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ

& ψηφιακή Δερμοανάλυση με VISIA®

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

χωρίς παρενέργειες

iqtriangle

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗ
από την έμπειρη ομάδα του Dr. Tzερμιά

Η ροδόχρους ακμή εκδηλώνεται με διαφορετικά συμπτώματα και άλλη βαρύτητα μεταξύ των ασθενών. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που ευθύνονται για την παθογένεση της νόσου, η οποία πολλές φορές συγχέεται με άλλες νόσους του δερματικού ιστού ή δερματοπάθειες.  Για παράδειγμα, το σύνδρομο Haber, η μαστοκυττάρωση, ο ερυθηματώδης λύκος, η αληθής πολυκυτταραιμία είναι κάποιες ασθένειες με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της ροδόχρου ακμής.

Είναι επομένως πολύ σημαντικό, άτομα με ροδόχρου ακμή να συμβουλεύονται άμεσα και έγκαιρα μόνο τον εξειδικευμένο δερματολόγο μας.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η διάγνωση και η θεραπεία της ροδόχρου ακμής πραγματοποιείται και παρακολουθείται αυστηρά ανά ασθενή από τον Dr. Τzερμιά και ομάδα δερματολόγων με πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών ροδόχρου ακμής. Στόχος της θεραπευτικής προσέγγισης είναι η ελαχιστοποίηση των εξάρσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα και η διατήρηση της νόσου σε ύφεση, τα οποία επιτυγχάνονται με:

Ανίχνευση ακάρεων Demodex στο δέρμα του προσώπου με μικροσκοπική ανάλυση

Άμεση ψηφιακή δερμοανάλυση Canfield VISIA®

Εξέταση αιτιών εμμένουσας ροδόχρου ακμής

Συνδυαστικά θεραπευτικά πρωτόκολλα ανάλογα με τα συμπτώματα, τη σοβαρότητα της νόσου και τις ανάγκες του ασθενή:

 • Εξελιγμένα αγγειακά και παλμικά LASER 
 • Φωτοθεραπεία με καθαρό, ορατό, ζωογόνο φάσμα φωτός, χωρίς παρενέργειες
 • Φαρμακευτική αγωγή από του στόματος και σκευάσματα τοπικής χρήσης
iqtriangle

Εξελιγμενα LASER ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗΣ

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ροδόχρου ακμής, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics εφαρμόζουμε τις πλέον εξελιγμένες και ασφαλείς συσκευές LASER και εκπομπής παλμικού φωτός. Η θεραπεία γίνεται ανώδυνα, χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό, καθώς τα LASER εκπέμπουν φως που απορροφάται επιλεκτικά. Ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών καθορίζεται από τα κλινικά χαρακτηριστικά του ασθενή και τα αποτελέσματα της δερμοανάλυσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις ροδόχρου ακμής, προτείνουμε δύο με τέσσερις συνεδρίες για εφαρμογή LASER, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το βέλτιστο δυνατό.  

Τα αγγειακά Pulsed Dye LASER, με μικρό και μεγάλο μήκος κύματος φωτός, εξαλείφουν αποτελεσματικά τις ευρυαγγείες, τη φλεγμονή και το ερύθημα από το δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του στέρνου, ενώ στην περίπτωση του ρινοφύματος μειώνουν τη διόγκωση των μαλακών ιστών της μύτης. Παράλληλα, η χρήση κλασματικού LASER CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

iqtriangle

Φωτοθεραπεια σε ροδοχρου ακμη

Για την επίτευξη μεγιστοποίησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, πολλές φορές, συνδυαστικά με τα LASER, είναι απαραίτητη η εφαρμογή φωτοθεραπείας με εκπομπή καθαρού, ορατού και ζωογόνου μήκους κύματος φωτός (ερυθρού και μπλε) από τις τελευταίας τεχνολογίας συσκευές Omnilux και Dermalux.

Η φωτοθεραπεία επιδρά αποτελεσματικά στην εξάλειψη των ακάρεων Demodex folliculorum και των βακτηρίων που μεταφέρουν, καταστέλλοντας την έξαρση της νόσου μέσω διπλής δράσης:

  • αντιφλεγμονώδους δράσης από την εκπομπή ερυθρού μήκους κύματος φωτός (633 nm)
  • αντιβακτηριδιακής δράσης από την εκπομπή μπλε μήκους κύματος φωτός (415 nm)

Αν η ροδόχρους ακμή χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό σοβαρότητας ή είναι εμμένουσας μορφής, τότε το θεραπευτικό πρωτόκολλο μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνει :

  • μεγιστοποίηση δράσης της φωτοθεραπείας, με εφαρμογή ειδικού φωτοευαισθητοποιού παράγοντα (φωτοδυναμική θεραπεία). Μετά την συνεδρία, ο ασθενής θα πρέπει για λίγες ημέρες να μην εκτίθεται στον ήλιο για να μην προκληθεί ερεθισμός ή έγκαυμα.
  • χορήγηση ειδικών ακαρεοκτόνων, ισοτρετινοΐνης και αντιβιοτικών από του στόματος.
iqtriangle

Ακαρεα Demodex | Αιτια, Διαγνωση & Εξαλειψη

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την αιτιολογία και παθογένεση της ροδόχρου ακμής, με πιο αποδεκτή την παρουσία διαφόρων βακτηρίων και ακάρεων Demodex folliculorum στο δέρμα του προσώπου.

Τα ακάρεα Demodex  folliculorum είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που παρασιτούν στους σμηγματογόνους θύλακες του δέρματος του προσώπου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς αποφεύγουν το φως, μετακινούνται από το ένα τριχοθυλάκιο στο άλλο για να τραφούν από τις λιπαρές, σμηγματογόνες ουσίες που υπάρχουν στο δέρμα. Με την αλλαγή της σύνθεσης των σμηγματογόνων ουσιών, τα Demodex υπερτρέφονται με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται ο αριθμός τους. Αν και τα ακάρεα Demodex  βρίσκονται στο δέρμα όλων των ανθρώπων, στα άτομα με ροδόχρου ακμή  υπάρχουν σε αφθονία στις κοιλότητες του προσώπου, σε εκείνες δηλαδή τις περιοχές όπου μπορούν να αναπτυχθούν φλεγμονές με βλατίδες και φλύκταινες. Όταν τα Demodex ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους, απελευθερώνουν στο δέρμα πληθώρα βακτηρίων κι έτσι παρατηρείται έξαρση της ροδόχρου ακμής.

Στα περισσότερα άτομα με ροδόχρου ακμή, η πληθυσμιακή αύξηση των ακάρεων Demodex προκαλείται χωρίς εμφανή συμπτώματα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση από την μη έγκαιρη διάγνωση. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, η διάγνωση της ροδόχρου ακμής πραγματοποιείται από έμπειρη ομάδα εξειδικευμένων δερματολόγων. Η  ανίχνευση των ακάρεων Demodex γίνεται με άμεση λήψη δείγματος και μικροσκοπική εξέταση. Παράλληλα, αξιολογούνται τα κλινικά χαρακτηριστικά του δέρματος του ασθενή με τη χρήση του καινοτόμου συστήματος δερμοανάλυσης Canfield VISIA® , ελέγχεται το ιατρικό ιστορικό του και η καταλληλότητα των προϊόντων φροντίδας και καλλυντικών που χρησιμοποιεί.

Επειδή, σε κάποιες περιπτώσεις, από την ύπαρξη στο δέρμα ακάρεων Demodex μπορεί να δημιουργηθεί βλατιδοφλυκταινώδης ροδόχρους ακμή, τότε γίνεται διαφορική διάγνωση σε σχέση με την κοινή ροδόχρου ακμή. Ενώ η κοινή ροδόχρους ακμή  χαρακτηρίζεται από λιπαρότητα και επηρεάζει τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, η ροδόχρους από ακάρεα Demodex διακρίνεται από ξηρότητα στο δέρμα, κυστίδια και φλύκταινες στην επιδερμίδα, καθώς και εμφάνιση συμπτωμάτων στα μάτια.

Η εξάλειψη των ακάρεων Demodex και η θεραπεία της ροδόχρου ακμής καθορίζεται εξατομικευμένα και ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο μπορεί να περιλαμβάνει τοπική χρήση ειδικών ακαρεοκτόνων, LASER και φωτοθεραπεία, καθώς και από του στόματος χορήγηση αντιβιοτικών και ισοτρετινοΐνης.

iqtriangle

Αιτια Υποτροπων της Ροδοχρου Ακμης

Ως αιτία υποτροπών της ροδόχρου θεωρούνται τα ακόλουθα:

 • Ύπαρξη αυξημένων Ακάρεων Demodex 
 • Ανάπτυξη περισσότερων Ευρυαγγειών Προσώπου 

Ένα πρόσωπο με ευρυαγγείες δεν σημαίνει απαραίτητα πώς πάσχει από ροδόχρου νόσο. Αντίθετα, η ροδόχρους νόσος πάντα συνοδεύεται από ευρυαγγείες. Στην περίπτωση αυτή, οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο θα πρέπει να εξαλείφονται άμεσα με εξελιγμένα LASER για την αποφυγή επιδείνωσης και επανειλημμένων υποτροπών της ροδόχρου. 

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Τι ειναι η Ροδοχρους Ακμη

Η ροδόχρους ακμή είναι μια φλεγμονώδης δερματική πάθηση του προσώπου, με τυπικά συμπτώματα τα ακόλουθα:

 • επίμονο ερύθημα 
 • βλατίδες ή φλύκταινες
 • ευρυαγγείες
 • αίσθηση κνησμού

Εμφανίζεται συνήθως στις γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα μετά την ηλικία των 30, ωστόσο στους άνδρες εκδηλώνεται με την πιο βαριά μορφή, που είναι το ρινόφυμα. Με βάση διεθνείς στατιστικές, τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με ροδόχρου ακμή ανέρχονται στα 45 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εξέλιξη της ροδόχρου ακμής γίνεται σταδιακά, κυρίως στα μάγουλα, τη μύτη, τα μάτια και το πηγούνι. Με την επίδραση διαφόρων παραγόντων, όπως είναι η έκθεση στον ήλιο και σε έντονες καιρικές συνθήκες, το στρες, η διατροφή με πικάντικα φαγητά και  η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, η ροδόχρους ακμή εμφανίζει σημαντικές εξάρσεις που επιδεινώνουν την υπάρχουσα φλεγμονή, προκαλώντας φλύκταινες και βλατίδες στο δέρμα. 

Για τον λόγο αυτό, η ροδόχρους ακμή πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα ώστε να παραμένει σε ύφεση. Η έμπειρη ομάδα του Dr. Τzερμιά προτείνει την κατάλληλη ανά περίπτωση ασθενούς θεραπεία, αλλά και συμβουλεύει για την καθημερινή διαχείριση της νόσου. 

iqtriangle

Τυποι της Ροδοχρου Ακμης

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της και τον βαθμό σοβαρότητας (ήπια, μέτρια και σοβαρή), η ροδόχρους ακμή διακρίνεται σε διάφορους τύπους:

Ερυθηματώδης

Εμφανίζεται παροδική ερυθρότητα στις παρειές, στην άκρη της μύτης, στο πηγούνι και το μεσόφρυο. Η εξέλιξη των συμπτωμάτων γίνεται σταδιακά, μέχρι να γίνουν μόνιμα. Ο ερυθηματώδης τύπος της ροδόχρου ακμής συνοδεύεται από τελαγγειεκτασία (ευρυαγγείες), σμηγματόρροια και αίσθηση καύσου. Το δέρμα αποκτά λεπτή υφή και μπορεί να εμφανιστεί απολέπιση και τραχύτητα.

Βλατιδοφλυκταινώδης

Η ερυθρότητα του δέρματος είναι επίμονη και εμφανίζονται ερυθηματώδεις βλατίδες, που μπορεί να καλύπτονται με φλύκταινες. Τα συμπτώματα ερεθισμού και έντονης σμηγματόρροιας είναι εμφανή στο δέρμα, εξαπλώνονται σε διάφορες περιοχές του προσώπου, με πιο συνήθεις τις παρειές, το μέτωπο και τα βλέφαρα. Ο βλατιδοφλυκταινώδης τύπος της ροδόχρου ακμής συναντάται και ως νόσος του Morbihan.

Ρινόφυμα

Οιδηματώδεις βλατίδες μαζί με οζιδιοκυστικές βλάβες εμφανίζονται στη μύτη, η οποία διογκώνεται, αποκτά πορφυροκόκκινο χρώμα και τραχιά επιφάνεια. Επιπλέον, παρατηρείται υπερπλασία των σμηγματογόνων αδένων μαζί με τελαγγειεκτασία και ίνωση. Κάποιες φορές, οι βλάβες μπορεί να επεκταθούν στο μέτωπο ή το πηγούνι. Το ρινόφυμα θεωρείται σοβαρή μορφή της ροδόχρου ακμής και προσβάλλει περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες.

Οφθαλμική ροδόχρους νόσος

Τα συμπτώματα εμφανίζονται πρώτα στα μάτια και μετά επεκτείνονται στο δέρμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ερεθισμός στα μάτια, δακρύρροια, ξηροφθαλμία, οίδημα στα βλέφαρα, κνησμός, χαλάζιο, αλλά και πιθανή απώλεια όρασης λόγω βλάβης του κερατοειδούς. Η νόσος προσβάλλει τόσο τους άνδρες όσο και τις  γυναίκες.

iqtriangle

Συμπτωματα της Ροδοχρου Ακμης

Τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής εμφανίζονται συνήθως στο κεντρικό τμήμα του προσώπου. Σπάνια μπορεί να επεκταθούν στο λαιμό, το στέρνο, το τριχωτό της κεφαλής ή στα αυτιά. Τα συμπτώματα διαφέρουν μεταξύ των ατόμων που εκδηλώνουν τη  νόσο και μπορεί να εκδηλωθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. 

 • Παροδική ερυθρότητα. Το πρώτο σύμπτωμα της ροδόχρου ακμής εμφανίζεται κατά διαστήματα στο πρόσωπο.
 • Επίμονη ερυθρότητα. Μοιάζει με έγκαυμα από τον ήλιο και θεωρείται το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα της ροδόχρου ακμής.
 • Φλύκταινες και βλατίδες. Είναι όπως τα σπυράκια ακμής με πύον ή μικρά κόκκινα εξογκώματα, τα οποία συνοδεύονται από αίσθηση καύσου ή κνησμού και μερικές φορές με εμφάνιση οζιδίων.
 • Τελαγγειεκτασία. Εμφανείς ευρυαγγείες στο δέρμα του προσώπου.
 • Ερεθισμός στα μάτια. Τα μάτια δείχνουν κοκκινισμένα και υγρά, τα βλέφαρα πρησμένα και ερυθρά, με χαλάζιο σε κάποιες περιπτώσεις.
 • Κνησμός ή καύσος. Το σύμπτωμα αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλους τους ασθενείς με ροδόχρου ακμή.
 • Επιδερμικές κηλίδες. Πρόκειται για ερυθρές κηλίδες ή πλάκες που προεξέχουν στην επιδερμίδα.
 • Ξηρό και τραχύ δέρμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ανάλογα συμπτώματα μπορεί να οδηγήσουν σε εκζεματώδη ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
 • Οίδημα. Εκδηλώνεται όταν υπάρχει επίμονο ερύθημα, παραμένει για ημέρες στο δέρμα ή μπορεί να επιδεινωθεί λόγω υπαρχουσών φλεγμονών.
 • Παραμόρφωση και διόγκωση της μύτης του προσώπου. Η ύπαρξη πλεονάζοντος δερματικού ιστού στη μύτη προκαλεί πύκνωση και διόγκωση (ρινόφυμα).
iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η ροδόχρους ακμή είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται αλλά δεν θεραπεύεται οριστικά. Οι διαθέσιμες μέθοδοι αντιμετώπισης της νόσου – φωτοθεραπεία με ή χωρίς φάρμακα και εξελιγμένα LASER – εφαρμόζονται εξατομικευμένα στον κάθε ασθενή με σκοπό να εξαλείψουν τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής και να την διατηρήσουν σε ύφεση. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κάνετε περιοδικές επαναληπτικές θεραπείες και να αποφεύγετε παράγοντες που πυροδοτούν τις εξάρσεις της ροδόχρου ακμής, όπως είναι το αλκοόλ, τα πικάντικα φαγητά, η καφεΐνη, η σάουνα, το υδρομασάζ, η έκθεση στον ήλιο, στον άνεμο και γενικά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ο τρόπος ζωής και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της ροδόχρου ακμής. Επιπλέον, μπορεί να οφείλεται στην ύπαρξη πολλών μικροσκοπικών ακάρεων Demodex στο δέρμα, σε διάφορα βακτήρια, σε φλεγμονή των τριχοθυλακίων, σε μη φυσιολογική ανοσολογική λειτουργία, σε κάποια φλεγμονώδη αντίδραση ή σε ψυχολογικούς παράγοντες. Ωστόσο, τελευταίες μελέτες δείχνουν ως πιθανή αιτία τα ακάρεα Demodex και τα βακτήρια που απελευθερώνουν στο δέρμα όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι τροφές που πιθανώς προκαλούν εξάρσεις στη ροδόχρου ακμή είναι οι ακόλουθες: συκώτι, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, τυρί (εκτός από το τυρί cottage), σοκολάτα, βανίλια, σάλτσα σόγιας, εκχύλισμα ζύμης, ξύδι, μελιτζάνα, αβοκάντο, σπανάκι, φασόλια πλατύφυλλα, μπιζέλια, εσπεριδοειδή, ντομάτες, μπανάνες, κόκκινα δαμάσκηνα, σταφίδες, σύκα, πικάντικα και καυτά φαγητά, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ισταμίνη. Επίσης να αποφεύγετε γενικά το αλκοόλ, ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί, τη μπύρα, το μπέρμπον, το τζιν, την βότκα ή σαμπάνια, τα ζεστά ροφήματα όπως σοκολάτα, καφές ή τσάι.

Η ροδόχρους ακμή εκδηλώνεται συνήθως σε ενήλικες μετά την ηλικία των 30. Υπάρχουν όμως έφηβοι και νεαρά άτομα γύρω στα 20, που έρχονται στον δερματολόγο με έντονη ερυθρότητα στα μάγουλα, το πηγούνι, τη μύτη ή το μέτωπο με διάρκεια πάνω από το κανονικό. Στην περίπτωση αυτή, αφού ταυτοποιηθεί η νόσος με ειδικές κλινικές και μικροσκοπικές εξετάσεις, η έμπειρη ομάδα του Dr. Τzερμιά τους δίνει οδηγίες καθημερινής φροντίδας και θεραπείας ώστε να αποφευχθούν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν σε επανειλημμένες εξάρσεις της ροδόχρου ακμής. Εάν λοιπόν αναγνωρίσετε προ-συμπτώματα της ροδόχρου ακμής θα πρέπει να συμβουλευτείτε έγκαιρα τον έμπειρο δερματολόγο της IQ Skin Clinics.

Τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής τείνουν να γίνονται όλο και πιο σοβαρά όταν δεν ακολουθείται η κατάλληλη θεραπεία. Από τη στιγμή που ο ασθενής εφαρμόζει τη θεραπεία του σωστά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του εξειδικευμένου δερματολόγου, είναι βέβαιο ότι η ροδόχρους ακμή θα ελέγχεται αποτελεσματικά σε μακροχρόνια βάση.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Εξαιρετικοί δερματολόγοι… Αντιμετώπισαν την περίπτωσή μου με ιδιαίτερη προσοχή. Κοκκίνιζε συνέχεια το πρόσωπό μου και κάποιες φορές η κοκκινίλα γινόταν πολύ έντονη, μαζί με φαγούρα. Δεν ήξερα τι ήταν, νόμιζα κάποια αλλεργία. Τελικά ήταν ροδόχρους ακμή. Ευτυχώς με τη φωτοθεραπεία, τώρα όλα είναι υπό έλεγχο!”

Σ. Μ.

“Η φροντίδα που μου έδειξαν στην IQ, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η θεραπεία που έκαναν για τη ροδόχρου ακμή μου με έκαναν να αισθάνομαι ότι ήμουν στα σωστά χέρια. Βλέποντας το αποτέλεσμα, δηλώνω φανατικός υποστηρικτής της φωτοθεραπείας και φυσικά… προτείνω ανεπιφύλακτα την IQ.”

Κ. Ν.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την αντιμετώπιση της ροδόχρου ακμής, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΥΛΩΝ ΑΚΜΗΣ
  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ