iqtriangle

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

& Δερμοαπόξεση (Microdermabrasion)

Ο δερματολογικός καθαρισμός προσώπου είναι ίσως ένας από τους πιο βασικούς λόγους που θα μας οδηγήσει να επισκεφτούμε έναν δερματολόγο. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό και υγιές πρόσωπο. Παρόλα αυτά, πολλές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ερυθρότητες και σημάδια, εξαιτίας καθαρισμών που ανέλαβαν επαγγελματίες που δε διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό υπόβαθρο.

Η έμπειρη ιατρική ομάδα των Κλινικών Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναλάβει έναν πραγματικά ιατρικό δερματολογικό καθαρισμό αλλά και δερμοαπόξεση (microdermabrasion), χωρίς παρουσίαση προβλημάτων.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες

ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

Δερμοαπόξεση, RF Microneedling, Φωτοθεραπεία

ΠΡΟΣΙΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

iqtriangle

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο δερματολογικός καθαρισμός είναι ιατρική πράξη και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να πραγματοποιείται πάντα υπό δερματολογική εποπτεία. Στην ουσία, δεν πρόκειται για τον συνηθισμένο καθαρισμό με ατμό που εφαρμόζεται στα κέντρα αισθητικής. Μόνο ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου είναι ασφαλής και αποτελεσματικός για το ακνεϊκό δέρμα, καθώς ο καθαρισμός με ατμό είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα, να ερεθίσει το δέρμα και να επιδεινώσει την ακμή.

Επιπλέον, οι αισθητικοί δεν είναι εξειδικευμένοι στο να αντιμετωπίζουν ή να αναγνωρίσουν πιθανά δερματολογικά προβλήματα. Έτσι, μόνο σε ιατρικό περιβάλλον μπορούμε να προλάβουμε παρενέργειες όπως κηλίδες, τραυματισμούς, μολύνσεις και υπερμελαγχρώσεις.  Εξίσου σημαντικό είναι η εξαγωγή του σμήγματος να μη γίνεται με τα δάχτυλα, όπως συνήθως πραγματοποιείται από άτομα που δεν είναι δερματολόγοι, αλλά με ειδικές μεθόδους και ιατρικά εργαλεία.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Για να καταλάβουμε τη διαδικασία του δερματολογικού καθαρισμού, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το δέρμα του προσώπου μας το οποίο φιλοξενεί πολλούς σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν σμήγμα. Το σμήγμα είναι μία ουσία η οποία είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της λιπαρότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας. 

Κάποιες φορές, μπορεί να δημιουργηθούν μικροσκοπικές κύστες εξαιτίας των φραγμένων πόρων των συγκεκριμένων αδένων. Τότε είναι απαραίτητος ο δερματολογικός καθαρισμός του προσώπου, κατά τον οποίο γίνεται η μηχανική διάνοιξη των κύστεων, με σκοπό την εξάλειψή τους. Ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου είναι ιδανικός τόσο για ασθενείς με ακμή, όσο και για αυτούς που θέλουν να αναζωογονήσουν και να ανανεώσουν το δέρμα τους.

Πριν από την έναρξη του καθαρισμού, προηγείται πάντα εκτίμηση από εξειδικευμένο δερματολόγο και ψηφιακή δερμοανάλυση με το σύστημα VISIA®.

Ποια είναι όμως η διαδικασία; Το πρώτο στάδιο του ιατρικού καθαρισμού είναι η απολέπιση, η οποία εξαρτάται από τον τύπο του κάθε δέρματος. Στη συνέχεια προχωράμε με τη διάνοιξη των φραγμένων πόρων (ανοιχτών και κλειστών φαγεσώρων) και στο τέλος εφαρμόζεται μία ενυδατική μάσκα, κρέμα ή ορός ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (ξηρό, λιπαρό, ευαίσθητο, ακνεϊκό κ.ο.κ). Πρόκειται για μία θεραπεία που διαρκεί περίπου 1 ώρα και προσφέρει ένα πρόσωπο απαλλαγμένο από στίγματα, με καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενυδατωμένο και πάνω απ’ όλα υγιές.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ο δερματολογικός καθαρισμός μπορεί να πλαισιωθεί και από άλλες θεραπείες όπως το χημικό peeling ή η δερμοαπόξεση με διαμάντια.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Η δερμοαπόξεση (microdermabrasion) είναι μια διαδικασία απολέπισης και αναζωογόνησης, που αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό. Αποτελεί θεραπεία για πληθώρα δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή και οι ουλές της, η λιπαρότητα του δέρματος, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες, οι φακίδες και οι δυσχρωμίες από τον ήλιο.

Επιτυγχάνει την πλήρη ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος, μέσω μιας συσκευής υψηλής τεχνολογίας, με την οποία ο εξειδικευμένος δερματολόγος εισχωρεί βαθιά μέσα στο δέρμα, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου. Η δερμοαπόξεση (microdermabrasion) πραγματοποιείται είτε με την χρήση κεφαλής διαμαντιού, είτε με ψεκασμό μικροκρυστάλλων με υψηλή πίεση επάνω στην επιφάνεια του δέρματος.

Κατά τη δερμοαπόξεση δε χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες, είναι μη-επεμβατική και δε χρειάζεται αποθεραπεία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗΣ

Τα αποτελέσματα της δερμοαπόξεσης μπορούν να φανούν ακόμη και μετά το πέρας μίας μόνο συνεδρίας! Βέβαια, αυτό ποικίλει ανάλογα και με το δερματολογικό πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε θεραπεία για λάμψη δέρματος ή για αφαίρεση μαύρων στιγμάτων (ανοιτοί φαγέσωρες).

Όμως ποια είναι συγκεκριμένα τα οφέλη της δερμοαπόξεσης;

Απομακρύνει

τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
A

Αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος,

παρέχοντας στα κύτταρα περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά
A

Επιτυγχάνει

βαθύ δερματολογικό καθαρισμό
A

Βελτιώνει

την απορρόφηση των προϊόντων φροντίδας έως και 50%
A

Εξασφαλίζει

την απόφραξη και σμίκρυνση των πόρων του δέρματος
A

Αποτελεί μία ασφαλή διαδικασία

χωρίς φάρμακα, παρενέργειες και αποθεραπεία
A

Αντιμετωπίζει

πολλά δερματολογικά προβλήματα όπως: ακμή, ουλές ακμής, κηλίδες, θαμπό δέρμα, ρυτίδες, λεπτές γραμμές, δυσχρωμίες
A
iqtriangle

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Η δερμοαπόξεση (microdermabrasion) εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος. Δεν προκαλεί ούτε χρωματικές αλλαγές στο δέρμα, ούτε σημάδια. Μετά την εφαρμογή, το δέρμα αποκτά ένα ελαφρύ ερύθημα και μία αίσθηση τραβήγματος, τα οποία βέβαια είναι προσωρινά και εξαλείφονται πλήρως μέσα σε 24 ώρες.

Ανάλογα με τις συμβουλές του δερματολόγου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα, να μην φορέσετε  μακιγιάζ και να μην εκτεθείτε στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη διαδικασία.

iqtriangle

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ο ιατρικός δερματολογικός καθαρισμός προσώπου αν και για πολλούς αποτελεί την πιο κλασική θεραπεία αισθητικής, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνδυαστεί επιτυχημένα και με άλλες μεθόδους, έτσι ώστε να έχουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου μπορεί να πλαισιωθεί και από άλλες θεραπείες.

RF Fractional Microneedling

Το Σύστημα Κλασματικών Ραδιοσυχνοτήτων RF (Microneedling RF), μπορεί να αναζωογονήσει το πρόσωπο και να προσφέρει μια φυσικά νεανική επιδερμίδα. Αυτή η μέθοδος διεγείρει τη διαδικασία επούλωσης, με αποτέλεσμα την ανάπλαση του κατεστραμμένου δέρματος και κατ’ επέκταση την ανάκτηση της φρεσκάδας, της λάμψης και της υγιούς του όψης.

Νέα Βιοσυμβατή Θεραπεία 

Πρόκειται για μία μη επεμβατική και απόλυτα ασφαλή θεραπεία. Η βιοσυμβατή θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης και επουλώνει, αναπλάθει και αναζωογονεί φυσικά το δέρμα του προσώπου. Είναι ανώδυνη και δε χρειάζεται αποθεραπεία.

Κοσμητική Φωτοθεραπεία 

Ο δερματολογικός καθαρισμός μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά και με την κοσμητική φωτοθεραπεία. Μια θεραπεία με στοχευμένη και ταχύτατη δράση, που χαρίζει στο δέρμα νεανική λάμψη, σφριγηλότητα και ζωντάνια.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι άνθρωποι που έχουν κανονικό, ξηρό και μεικτό δέρμα θα πρέπει να μην κάνουν παραπάνω από δύο καθαρισμούς το χρόνο. Η κατάλληλη συχνότητα είναι ανά έξι μήνες. Για δέρματα που αντιμετωπίζουν έντονη σμηγματόρροια και παρόμοια προβλήματα θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός προσώπου περισσότερες από δύο φορές το χρόνο, ιδανικά σε συνδυασμό με χημικό ή ενζυμικό peeling.

Ο δερματολογικός καθαρισμός προσώπου είναι ασφαλής για το δέρμα μόνο όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο δερματολόγο. Άνθρωποι που δε γνωρίζουν ή δε διαθέτουν τα απαραίτητα ιατρικά εργαλεία μπορεί να προκαλέσουν σημάδια ή έξαρση της ακμής.

Ο καθαρισμός προσώπου δεν επιδεινώνει την ακμή, όταν γίνεται από δερματολόγο. Αντιθέτως, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπισή της. Ωστόσο, αν η εξαγωγή του σμήγματος γίνει με τα δάχτυλα, όπως πραγματοποιείται από άτομα που δεν είναι δερματολόγοι, τότε υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της ακμής.

Καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε μόνοι μας καθαρισμό στο σπίτι, καθώς οι τρόποι που μπορεί να μας προτείνουν είναι αναξιόπιστοι και δε διαθέτουμε και τα κατάλληλα ιατρικά εργαλεία. Η χρήση των χεριών μας για την εξαγωγή σμήγματος είναι απαγορευτική, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες όπως δημιουργία σημαδιών και ουλών αλλά και επιδείνωση της ακμής.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει διάφορες μεθόδους καθαρισμού, είτε σε επαγγελματίες είτε μόνη μου, με αποτέλεσμα να έχω αρκετούς ερεθισμούς και μικροτραυματισμούς. Μετά τη θεραπεία στα ιατρεία του Dr. Τζερμιά συνειδητοποίησα πως μόνο ο ιατρικός καθαρισμός είναι κατάλληλος για το δέρμα και μπορεί να φέρει τα σωστά αποτελέσματα.”

Α. Ν.

“Αισθάνομαι το δέρμα μου λείο, απαλό μα πάνω απ’ όλα υγιές. Είναι σημαντικό να αφήνεις το δέρμα του προσώπου σου στα χέρια γιατρών που εμπιστεύεσαι και μπορούν να το αντιμετωπίσουν σωστά, έτσι ώστε να έχεις τέλεια αποτελέσματα και καμία παρενέργεια!”

Κ. Γ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, χωρίς χρέωση, σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τον δερματολογικό καθαρισμό προσώπου, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  iqtriangle

  IQ NEWSLETTER

  Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας. 

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
  ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ