iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ

Μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς ουλές,
με 2 αποτελεσματικές μεθόδους

Με πολύχρονη εμπειρία και άρτια επιστημονική κατάρτιση, η ιατρική ομάδα του Dr. Τζερμιά στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics αντιμετωπίζει τη γυναικομαστία με εξατομικευμένες και αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας, την υποκείμενη αιτία και τις ανάγκες του ασθενή. Στόχος της θεραπείας είναι η πλήρης αποκατάσταση ενός αρρενωπού στήθους σε μία συνεδρία, με τον πλέον δυνατό ανώδυνο τρόπο, με αισθητική τελειότητα και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

σε μία μόνο συνεδρία

ΦΥΣΙΚΟ

& άριστο αποτέλεσμα

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

& σύντομη αποθεραπεία

iqtriangle

Η γυναικομαστια ειναι συνηθισμενο φαινομενο

Η γυναικομαστία είναι η μεγέθυνση του μαστικού ιστού ενός άνδρα. Αν και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που ταλαιπωρούνται από αυτή την ενοχλητική κατάσταση. Στην πραγματικότητα, περίπου το 40-60% του ανδρικού πληθυσμού βιώνει κάποιο βαθμό γυναικομαστίας. Συνήθως εμφανίζεται στη νηπιακή ηλικία, την εφηβεία ή σε ηλικίες άνω των 50 ετών.

Η γυναικομαστία διακρίνεται σε αληθή γυναικομαστία και σε ψευδο-γυναικομαστία. Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η πρώτη χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανάπτυξη μαστικού ιστού, ενώ η δεύτερη από διόγκωση μαστού λόγω υπερβολικού λιπώδους ιστού. Η ψευδο-γυναικομαστία  εμφανίζεται κυρίως  σε υπέρβαρους άνδρες, στους οποίους περίσσιος λιπώδης ιστός συγκεντρώνεται στους μαστούς.

Για να καταλάβετε αν πρόκειται για αληθή γυναικομαστία ή ψευδο-γυναικομαστία, παρατηρήστε αν υπάρχουν  τα ακόλουθα χαρακτηριστικά στο στήθος σας:

Αληθής γυναικομαστία

 • Σταθερός και ανομοιόμορφος μαστικός ιστός που μερικές φορές προκαλεί πόνο με την αφή.
 • Ύπαρξη σβώλων κάτω από τη θηλή που μπορεί να επεκταθούν έξω από τα όρια της θηλαίας άλω. Ο αριθμός των σβώλων εξαρτάται από το μέγεθος του ιστού στην περιοχή.

Ψευδο-γυναικομαστία

 • Συσσωρευμένο λίπος στους μαστούς που είναι μαλακοί και δεν πονάνε με την αφή.
 • Ύπαρξη μαλακών σβώλων κάτω από τους μαστούς.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Η γυναικομαστια αντιμετωπιζεται αποτελεσματικα

Η θεραπεία της γυναικομαστίας είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μεθόδους για τον τομέα της κοσμητικής χειρουργικής και της επεμβατικής δερματολογίας. Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να διορθώσουν εξ’ ολοκλήρου αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα στους άνδρες.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, μετά από λεπτομερή κλινική εξέταση και αξιολόγηση θα διαγνωστεί εάν η γυναικομαστία οφείλεται σε:

 • Υπερβολικό ιστό του μαστού (αληθής γυναικομαστία)
 • Υπερβολική εναπόθεση λίπους (ψευδο-γυναικομαστία)
 • Συνδυασμό και των δύο

Παρά το γεγονός ότι πολλοί υποφέρουν από γυναικομαστία, οι περισσότεροι το αποδέχονται σιωπηλά. Αν γνώριζαν ότι το πρόβλημά τους μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μη-επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, τότε θα δρούσαν διαφορετικά.

Θεραπεία Ψευδο-γυναικομαστίας =
Κρυολιπόλυση CoolSculpting®

Η μη-επεμβατική, αυθεντική μέθοδος για την οριστική εξάλειψη του τοπικού λίπους αντιμετωπίζει οριστικά τις περιπτώσεις ψευδο-γυναικομαστίας με εντελώς ανώδυνο τρόπο, σε μία συνεδρία, χωρίς παρενέργειες και με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Θεραπεία Γυναικομαστίας =
VASER ® Λιπογλυπτική

Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής VASER® Lipo προσφέρει τη δυνατότητα στην εξειδικευμένη ομάδα του Dr. Τζερμιά να θεραπεύσει οριστικά την γυναικομαστία σε μία συνεδρία, με ανεπαίσθητες τομές, χωρίς ουλές και αντιαισθητικά σημάδια.

iqtriangle

Λoγοι για την εμφανιση γυναικομαστιας στο ανδρικo στηθος

Υπάρχουν πολλές άγνωστες πτυχές για τα αίτια της γυναικομαστίας. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν σαν βασικές αιτίες πιθανές γενετικές δυσλειτουργίες, χρόνια νοσήματα (υπερθυρεοειδισμό, νεφρική ανεπάρκεια) ή διάφορες ορμονικές διαταραχές από έλλειψη ισορροπίας στην ποσότητα τεστοστερόνης και οιστρογόνων με το επίπεδο των οιστρογόνων (που υπαγορεύουν το μέγεθος των μαστών) να είναι πολύ υψηλότερο.

Επειδή οι ορμόνες βρίσκονται στη βάση ανάπτυξης της γυναικομαστίας, υπάρχουν τρεις περίοδοι στη ζωή ενός άνδρα που μπορεί τυπικά να εμφανίσει αυξημένο στήθος:

 • Βρεφική ηλικία – συνήθως υποχωρεί 3 εβδομάδες μετά τη γέννηση
 • Εφηβεία – συχνά εξαφανίζεται εντός 2 ετών
 • Μέση ηλικία – περίπου 1 στους 4 άνδρες άνω των 60 θα αναπτύξουν γυναικομαστία

Οι περισσότεροι άνδρες, καθώς δεν γνωρίζουν ότι έχουν μαστικό ιστό, πιστεύουν ότι πρόκειται για απλή εναπόθεση λίπους. Στην αληθή γυναικομαστία επηρεάζονται άνδρες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τη γενική κατάσταση του σώματος ή το βάρος τους. Στην περίπτωση της ψευδο-γυναικομαστίας, το διευρυμένο ανδρικό στήθος δημιουργείται από την υπερβολική συσσώρευση λίπους λόγω αυξημένου βάρους ή παχυσαρκίας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:

 • Σας ενοχλεί σωματικά ή αισθητικά το μέγεθος του στήθους σας;
 • Έχετε περάσει την εφηβεία;
 • Η διόγκωση των μαστών παραμένει σταθερή χωρίς να είστε υπέρβαρος;

Αν δώσατε καταφατικές απαντήσεις, τότε πρέπει να συμβουλευτείτε τον κοσμητικό χειρούργο στην IQ Skin Clinics για να αξιολογήσει την κατάστασή σας.

Αν είστε στην εφηβεία, θα πρέπει οπωσδήποτε να κλείσετε τα 18. Η συμβουλή από τον κοσμητικό χειρουργό στις κλινικές μας είναι απαραίτητη.

Στην περίπτωση της επέμβασης για ψευδο-γυναικομαστία είναι εντελώς ανώδυνη. Για την θεραπεία με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο VASER® Lipo, εφαρμόζεται γενική αναισθησία ή μέθη.

Και στις δύο περιπτώσεις, αληθούς γυναικομαστίας ή ψευδο-γυναικομαστίας, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Εξαρτάται από το είδος της επέμβασης και την εργασία που κάνετε. Στην περίπτωση θεραπείας με Coolsculpting, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στη δουλειά σας, ενώ μετά τη θεραπεία με VASER® Lipo ίσως χρειαστεί να απουσιάσετε τουλάχιστον για 3 ημέρες. Μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος αποθεραπείας ποικίλει από άτομο σε άτομο.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία γυναικομαστίας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.