iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Τριχοσκοπικά ελεγχόμενη
από τον Dr. Τzερμιά

Δύο πράγματα θα πρέπει να θυμάστε για την τριχόπτωση:

Η τριχόπτωση δεν είναι αθώα. Αν χάνετε περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα, που είναι ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης, τότε υπάρχει κάποιος λόγος. Μην περιμένετε να φτάσετε στο στάδιο της αραίωσης για να αναζητήσετε την αιτία.

Η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη. Με την έγκυρη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, μπορείτε να αποκαταστήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας.

ΕΓΚΥΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

με Τριχοσκόπηση ή και DNA Test για εξατομικευμένη θεραπεία

Εξελιγμενες θεραπειες

Με τριχογενετικές ιδιότητες για επανέκφυση των μαλλιών

Αποδεδειγμενη αποτελεσματικοτητα

Για όλες τις μορφές τριχόπτωσης & αλωπεκίας

Συμβουλευτικη υποστηριξη
εφ’ ορου ζωης

Με την υπηρεσία IQ/e.Hair.Health χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση

iqtriangle

Τι ειναι η τριχοπτωση

Η τριχόπτωση ξεκινάει όταν διαταραχθεί ο φυσιολογικός κύκλος ζωής της τρίχας.  Η τριχόπτωση μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνηθέστερα επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Ένας ενήλικας έχει κατά μέσο όρο 100.000-150.000 τρίχες, οι οποίες περνάνε από έναν κύκλο ανάπτυξης, ανάπαυλας, πτώσης και αναγέννησης. Αν αυτός ο κύκλος διαταραχθεί ή κάποια τριχοθυλάκια καταστραφούν, τότε μπορεί να δείτε τις τρίχες σας να πέφτουν πιο γρήγορα από ό,τι αναγεννιούνται.

Η τριχόπτωση είναι δερματολογική υπόθεση, όχι υπόθεση αισθητικής.

Πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν την τριχόπτωση χωρίς θεραπεία, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για μία πάθηση. Στην πραγματικότητα όμως, η τριχόπτωση μπορεί να είναι το σύμπτωμα μιας διαταραχής του οργανισμού που χρήζει αντιμετώπισης. Μόλις αντιμετωπίσουμε την αιτία, η υγεία και η πυκνότητα των μαλλιών σας θα αποκατασταθεί. Αντιθέτως, αν αμελήσετε την τριχόπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αραίωση (αλωπεκία).

iqtriangle

Διαγνωση Τριχοπτωσης

Οι πολλές και διαφορετικές αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για την τριχόπτωση, καθιστούν καθοριστικής σημασίας την έγκυρη διάγνωση ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το πλέον αποτελεσματικό θεραπευτικό πλάνο για σας.

Για την ορθή διάγνωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics εφαρμόζουμε πάντα Τριχοσκόπηση. Είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για τη διάγνωση των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, που μας επιτρέπει:

Να συλλέγουμε λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάσταση των τριχοθυλακίων (αριθμός, διάμετρος, απόσταση τριχών) ανά τετραγωνικό εκατοστό

Να πραγματοποιούμε αυτόματες μετρήσεις με τη βοήθεια εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος (IQ software)

Να καταχωρούμε αναλυτικές εικόνες της αρχικής κατάστασης

Να παρακολουθούμε με συγκριτικές εικόνες την πρόοδο της τριχόπτωσης και της θεραπείας

Να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού πλάνου και να το προσαρμόζουμε αναλόγως

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Θεραπεια Τριχοπτωσης

Χρειάζεται δερματολογική διερεύνηση για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα αίτια της τριχόπτωσης και γι’ αυτό στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics ακολουθούμε πάντα τα παρακάτω τρία βήματα.

Βήμα 1ο: Τριχοσκόπηση

Με την τριχοσκόπηση καταγράφουμε την κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό της κεφαλής. Συλλέγουμε λεπτομερείς εικόνες και τις αναλύουμε με ένα εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα, ώστε να στοιχειοθετήσουμε έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση.
A

Βήμα 2ο: Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Με βάση τη διάγνωση, διαμορφώνουμε εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος. Η επιλογή των θεραπειών, η συχνότητα και η δοσολογία προσαρμόζονται ανά περίπτωση.
A

Βήμα 3ο: Συγκριτική τριχοσκόπηση

Παρακολουθούμε την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού πλάνου με επαναληπτικές τριχοσκοπήσεις ανά 3μηνο ή 6μηνο. Συγκρίνοντας τις εικόνες «πριν» και «μετά», τροποποιούμε ή ενισχύουμε το σχήμα της θεραπείας.
A
iqtriangle

Εξελιγμενες θεραπειες με στοχευμενη δραση στη διαθεση σας

Οι σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι μη-επεμβατικές, ανώδυνες, με στοχευμένη δράση. Συχνά εφαρμόζονται συνδυαστικά ώστε να προσφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ενδυνάμωση τριχοθυλακίων με Φαρμακευτικές Ουσίες

Εφαρμόζουμε φαρμακευτικές ουσίες με τριχογενετικές ιδιότητες (μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη, προστακινόνη, λατανοπρόστη, κ.α.) σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και κυρίως στις περιοχές όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών. Η εφαρμογή πραγματοποιείται τοπικά με τη μορφή εγχύσεων αλλά και με ειδικές λοσιόν που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας, με στόχο να επιμηκύνουμε τη φάση ανάπτυξης της τρίχας και να ενδυναμώσουμε τα τριχοθυλάκια.

Μετά από θεραπεία ενός μηνός, επιβραδύνεται αισθητά ο ρυθμός της τριχόπτωσης και διακρίνονται οι νέες φύτρες. Η ενίσχυση της φάσης ανάπτυξης της τρίχας και η ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων έχει ως αποτέλεσμα πιο γερές, δυνατές και ανθεκτικές τρίχες. Μέσα σε διάστημα τριμήνου, αποκαθίσταται σταδιακά ο όγκος και η πυκνότητα των μαλλιών σας.

Διέγερση τριχοφυΐας με Φωτοθεραπεία

Χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα LASER χαμηλής ισχύος για να στοχεύουμε τις αποδυναμωμένες ρίζες των μαλλιών, να τις ενισχύουμε και να διεγείρουμε την τριχοφυΐα.

Η φωτοθεραπεία αποτελεί μία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούμε τρία ακίνδυνα μήκη φωτός για να αυξάνουμε τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, να προκαλούμε αγγειοδιαστολή, καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση, και έτσι να ευνοούμε την απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τα εξασθενημένα τριχοθυλάκια. Στη διάρκεια της θεραπείας, δεν υπάρχει καμία ενόχληση, αφού η δέσμη του Laser είναι κρύα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το εν λόγω Laser χαρακτηρίζεται συχνά “soft” (ήπιο). Αν και “soft” πάντως, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην παύση της τριχόπτωσης και την έκφυση υγιών μαλλιών.

Θεραπεία Magellan®

Με την θεραπεία Magellan® αξιοποιούμε τα πιο θρεπτικά συστατικά του αίματος (πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες), καθώς και τους μηχανισμούς ανανέωσης του ίδιου του οργανισμού για να παρατείνουμε τη φάση ανάπτυξης της τρίχας αποκαθιστώντας την πυκνότητα των μαλλιών. Αποτελεί ενισχυμένη θεραπεία που αναζωογονεί τους ιστούς στο τριχωτό της κεφαλής κι έτσι εξασφαλίζει αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αραίωσης με τον πιο εντατικό τρόπο. 

Η θεραπεία Magellan® περιλαμβάνει διαδικασία διπλής φυγοκέντρισης του αίματος και επομένως πιο εκλεπτυσμένο διαχωρισμό των πολύτιμων συστατικών του, επιτυγχάνοντας 4-6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τις υπόλοιπες απλές θεραπείες βασισμένες σε πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες. Το πλάσμα εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής επιφέροντας θεαματική βελτίωση στην πυκνότητα, την ανθεκτικότητα και την υγεία των μαλλιών.

Επανέκφυση μαλλιών με Carboxytherapy

Με την απολύτως ασφαλή και φυσική θεραπεία Carboxytherapy ενισχύουμε την τοπική οξυγόνωση και αιμάτωση στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, προσφέρουμε εντατική θρέψη στα τριχοθυλάκια και επιτυγχάνουμε επανέκφυση των μαλλιών στις αραιωμένες περιοχές.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Για τις περιπτώσεις μόνιμης αραίωσης, εφαρμόζουμε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο της Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενης IQ HAIR FUE που εγγυάται άριστο σχεδιασμό, μέγιστη πυκνότητα και μόνιμο, φυσικό αποτέλεσμα. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, υποστηρίζουμε την υγεία των μαλλιών σας εφ’ όρου ζωής χωρίς οικονομική επιβάρυνση μέσω της υπηρεσίας IQ/e-Hair.Health. Καταχωρούμε και παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των τριχοσκοπήσεων και όλων των εξετάσεων που αφορούν στην υγεία των τριχοθυλακίων και ενισχύουμε τον οργανισμό με εξατομικευμένη αγωγή ώστε να υποστηρίζουμε την υγεία και την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/3 videos
Γυροειδής Αλωπεκία | Μαρτυρία
Γυροειδής Αλωπεκία | Μαρτυρία
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
iqtriangle

Τα αιτια της Τριχοπτωσης

Υπάρχουν πολλά είδη τριχόπτωσης και διαφορετικά αίτια που τα προκαλούν. 

Κληρονομικότητα: Συγκεκριμένα γονίδια που προέρχονται από τον πατέρα ή τη μητέρα, προκαλούν προδιάθεση για ανδρικού ή γυναικείου τύπου τριχόπτωση (ανδρογενετική αλωπεκία).

Ορμονικές διαταραχές: Μία διαταραχή στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον κύκλο ζωής της τρίχας. Συνηθέστερες διαταραχές παρατηρούνται στις γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα, προγεστερόνη, κ.α.) την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης, αλλά και στις ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα) που επηρεάζουν τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Ορισμένες παθήσεις: Η αναιμία, η έλλειψη σιδήρου, ο διαβήτης, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, καθώς και διαταραχές του θυρεοειδούς, μπορεί να επιφέρουν τριχόπτωση.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Ο λύκος και η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να στρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στα τριχοθυλάκια.

Περιποιήσεις κομμωτηρίου: Περιποιήσεις, όπως η ισιωτική, η περμανάντ, οι βαφές μαλλιών και η χρήση οξυζενέ, επιτίθενται και αποδυναμώνουν τα τριχοθυλάκια.

Συγκεκριμένα χτενίσματα: Κάποια χτενίσματα που κρατάνε σφιχτά δεμένα τα μαλλιά, όπως ο κότσος, η αλογοούρα και οι πλεξούδες, είναι πιθανό να προκαλέσουν τριχόπτωση από έλξη. 

Στρες: Τόσο το συνεχές στρες, όσο και κάποιο αιφνίδιο στρεσογόνο επεισόδιο, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον κύκλο ζωής των τριχοθυλακίων.

Φτωχή διατροφή: Μία διατροφή χαμηλή σε θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση των μαλλιών.

Τριχόπτωση Ανδρών

Η ανδρογενετική ή ανδρικού τύπου αλωπεκία είναι ο συνηθέστερος τύπος τριχόπτωσης που ταλαιπωρεί το ανδρικό φύλο και οφείλεται στην κληρονομικότητα. Την εμφανίζουν 1 στους 2 άνδρες μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Η ανδρογενετική αλωπεκία εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο στο τριχωτό της κεφαλής που θυμίζει το γράμμα «Μ», καθώς ξεκινάει πάνω από τους κροτάφους και συνοδεύεται από υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής. Επίσης, οι τρίχες λεπταίνουν και φύονται σαν χνούδι, οδηγώντας σε μερική ή ολική φαλάκρα.
Βασική αιτία εμφάνισης της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι η κληρονομικότητα. Έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις ανδρογόνες ορμόνες, η διυδροτεστοστερόνη (DHT), συγκεντρώνεται στα τριχοθυλάκια και κάνει πιο σύντομο τον κύκλο ζωής των τριχών, προκαλώντας σημαντική τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών.

Τριχόπτωση Γυναικών

Η ανδρογενετική ή γυναικείου τύπου αλωπεκία επηρεάζει τις γυναίκες σε μικρότερο ποσοστό από τους άνδρες. Μόλις 1 στις 4 γυναίκες εμφανίζει ανδρογενετική αλωπεκία μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Στις γυναίκες, η ανδρογενετική αλωπεκία δεν επηρεάζει την πρόσθια μετωπιαία γραμμή, ούτε οδηγεί σε μόνιμη φαλάκρα, όμως έχει ως αποτέλεσμα τη διάχυτη αραίωση των μαλλιών.
Η τριχόπτωση στις γυναίκες οφείλεται συνήθως σε ορμονικές διακυμάνσεις, που μπορεί να σχετίζονται με διαταραχές του θυρεοειδούς ή άλλων ενδοκρινών αδένων, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή κορτικοστεροειδών, όπως φυσικά και με την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή της εμμηνόπαυσης.

iqtriangle

Συμπτωματα Τριχοπτωσης

Τα συμπτώματα της τριχόπτωσης δεν είναι ίδια σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Στους άνδρες

 • Υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής
 • Λέπτυνση ή και χνουδοποίηση των τριχών
 • Φαλάκρα, αρχικώς στην κορυφή του κεφαλιού

Στις γυναίκες

 • Διατήρηση της πρόσθιας γραμμής
 • Διάχυτη αραίωση των μαλλιών
 • Έντονη αποδυνάμωση των τριχών, κυρίως στο στεφάνι

Στα παιδιά

 • Απώλεια από ολόκληρες τούφες μαλλιών
 • Καθολική απώλεια τριχών σε κεφάλι και σώμα
iqtriangle

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία, που αποτελεί την συχνότερη μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες και σε ένα σημαντικό ποσοστό και στις γυναίκες, υπάρχουν και άλλα είδη τριχόπτωσης που πλήττουν και τα δύο φύλα.

Διάχυτη τριχόπτωση (διάχυτη αλωπεκία)

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά πιο συνήθη μορφή τριχόπτωσης. Επηρεάζει όλο το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας διάχυτη λέπτυνση των μαλλιών. Αν και δεν οδηγεί σε φαλάκρα, τα μαλλιά αραιώνουν σε σημαντικό βαθμό, ιδιαίτερα στην κορυφή της κεφαλής.

Συνήθως, οφείλεται κάποιο «σοκ» που συμβαίνει στον οργανισμό και οδηγεί τα τριχοθυλάκια σε πρόωρη φάση ανάπαυλας. Αιτία μπορεί να είναι μία αυστηρή δίαιτα, ένας σοβαρός τραυματισμός, μία σημαντική απώλεια, ένας τοκετός, κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς ή η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (όπως χημειοθεραπευτικά, αντικαταθλιπτικά, κ.α.).

Γυροειδής αλωπεκία

Πρόκειται για μία αυτοάνοση νόσο, που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να στρέφεται ενάντια στα τριχοθυλάκια και προκαλεί το πέσιμο ολόκληρων τουφών. Έτσι, εμφανίζονται μεγάλα κενά ανάμεσα στα μαλλιά, ενώ στις πιο επιθετικές μορφές της, η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ολική απώλεια των μαλλιών.

Ουλωτική αλωπεκία

Η ουλωτική αλωπεκία είναι μία μορφή τριχόπτωσης κατά την οποία τα τριχοθυλάκια καταστρέφονται. Μπορεί να προκληθεί από διάφορες διαταραχές, με συνηθέστερες το σκληρόδερμα (αυτοάνοση ρευματοειδής πάθηση), τον θυλακικό λειχήνα (κνησμώδες εξάνθημα) και τον δισκοειδή ερυθηματώδη λύκο (ήπια μορφή λύκου).

Τριχοτιλλομανία

Είναι διαταραχή με ψυχολογικό υπόβαθρο, που οδηγεί κυρίως τα παιδιά να τραβάνε και να ξεριζώνουν τρίχες των μαλλιών τους. 

Τριχόπτωση από έλξη

Πρόκειται για μορφή τριχόπτωσης που συναντάται κυρίως στις γυναίκες, καθώς οφείλεται σε συγκεκριμένα χτενίσματα, που κρατάνε σφιχτά δεμένα τα μαλλιά, όπως ο κότσος και η αλογοούρα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πρόκειται για έναν ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό φάκελο στον οποίο καταχωρούνται όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην υγεία των μαλλιών σας. Στόχος είναι η διατήρηση της υγείας και της πυκνότητας των μαλλιών, και η υποστήριξη του οργανισμού με εξατομικευμένη αγωγή που να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει την πιθανή πρόοδο της τριχόπτωσης.

Πρωτίστως, καταχωρούνται τα αποτελέσματα της αρχικής τριχοσκόπησης, βάσει της οποίας παρουσιάζεται αναλυτικά η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής, όπως ο  αριθμός των υπαρχόντων τριχοθυλακίων, ο αριθμός των τριχών ανά τριχοθυλάκιο, το πάχος των τριχών, το μέγεθος των τριχοθυλακίων, αλλά και οι αποστάσεις μεταξύ των τριχοθυλακίων. Συστήνεται επανάληψη της τριχοσκόπησης κάθε 3 ή 6 μήνες για να ελέγχεται η υγεία του τριχωτού της κεφαλής και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Όλες οι συγκριτικές εικόνες και μετρήσεις καταχωρούνται στον ηλεκτρικό φάκελο IQ/e-Hair.Health στον οποίο έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον, στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο καταχωρούνται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που συστήνεται να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ελέγχονται τα επίπεδα περίπου 20 παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών (π.χ. σίδηρος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, βιταμίνη D, κ.α.). Βάσει των ευρημάτων, χορηγείται εξατομικευμένη αγωγή με τη μορφή ενός και μόνο συμπληρώματος διατροφής, ειδικά σχεδιασμένου ώστε να περιλαμβάνει τις ουσίες που λείπουν σε κάθε περίπτωση. Με τον τρόπο αυτόν, υποστηρίζεται και διευκολύνεται η κάλυψη του οργανισμού σε σημαντικά για την υγεία των μαλλιών συστατικά, και έτσι εξασφαλίζεται η βέλτιστη διαχείριση της τριχόπτωσης. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται εφ’ όρου ζωής χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Πολύ καλή εξυπηρέτηση με άριστα αποτελέσματα. Αν και είχα επισκεφτεί πολλά ιατρεία στο παρελθόν, ήταν η πρώτη φορά που εξετάστηκα με τόση λεπτομέρεια με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης. Διαπίστωσα ότι τόσο καιρό μου γινόταν λάθος διάγνωση. Ο Dr. Τzερμιάς εντόπισε αμέσως την πραγματική αιτία της τριχόπτωσής μου και μου συνέστησε έναν συνδυασμό θεραπειών με τον οποίο σταμάτησαν να πέφτουν τα μαλλιά μου και σύντομα άρχισαν να βγαίνουν νέες φύτρες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα συστήνω τα δερματολογικά κέντρα σας παντού με κάθε ευκαιρία.”

B. K.

“Πριν επισκεφτώ τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, έκανα το λάθος να εμπιστεύομαι τον κομμωτή μου για το θέμα της τριχόπτωσης. Είχα δοκιμάσει διάφορα συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σαμπουάν, ενώ κάποια στιγμή είχα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με εξτένσιον, με αποτέλεσμα να χειροτερέψω την κατάσταση. Ευτυχώς, μία φίλη μου συνέστησε τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics όπου βρήκα ό,τι ακριβώς είχα ανάγκη: εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, στοχευμένες θεραπείες, παρακολούθηση με συχνές τριχοσκοπήσεις. Τα μαλλιά μου είναι και πάλι πλούσια και υγιή. Και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.”

Φ. Ρ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες τριχόπτωσης, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
  ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ