iqtriangle

ΑΜΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Τριχοσκοπικά ελεγχόμενη

από τον Dr. Τζερμιά

Δύο πράγματα θα πρέπει να θυμάστε για την τριχόπτωση:

Η τριχόπτωση δεν είναι αθώα. Αν χάνετε περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα, που είναι ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης, τότε υπάρχει κάποιος λόγος. Μην περιμένετε να φτάσετε στο στάδιο της αραίωσης για να αναζητήσετε την αιτία.

Η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη. Με την έγκυρη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, μπορείτε να αποκαταστήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας.

ΕΓΚΥΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

με Συγκριτική Τριχοσκόπηση για εξατομικευμένη θεραπεία

ΠΑΥΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ & ΕΠΑΝΕΚΦΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

με ασφαλείς και εξελιγμένες μεθόδους από δερματολόγο εξειδικευμένο σε θέματα αραίωσης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΙΤΙΑΣ

για όλες τις μορφές τριχόπτωσης & αλωπεκίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

μετά την θεραπεία για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας

iqtriangle

ΠΑΥΣΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ - ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Τιμή Θεραπείας

Βιοσυμβατό Hair Booster

120

iqtriangle

Τι ειναι η τριχοπτωση

Η τριχόπτωση ξεκινάει όταν διαταραχθεί ο φυσιολογικός κύκλος ζωής της τρίχας.  Η τριχόπτωση μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνηθέστερα επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Ένας ενήλικας έχει κατά μέσο όρο 100.000-150.000 τρίχες, οι οποίες περνάνε από έναν κύκλο ανάπτυξης, ανάπαυλας, πτώσης και αναγέννησης. Αν αυτός ο κύκλος διαταραχθεί ή κάποια τριχοθυλάκια καταστραφούν, τότε μπορεί να δείτε τις τρίχες σας να πέφτουν πιο γρήγορα από ό,τι αναγεννιούνται.

Η τριχόπτωση είναι δερματολογική υπόθεση και όχι υπόθεση αισθητικής.

Πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν την τριχόπτωση χωρίς θεραπεία, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για μία πάθηση. Στην πραγματικότητα όμως, η τριχόπτωση μπορεί να είναι το σύμπτωμα μιας διαταραχής του οργανισμού που χρήζει αντιμετώπισης. Μόλις εντοπίσουμε την αιτία, με την κατάλληλη θεραπεία, η υγεία και η πυκνότητα των μαλλιών θα αποκατασταθεί. Αντιθέτως, αν η τριχόπτωση δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και σωστά, τότε μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αραίωση των μαλλιών (αλωπεκία) με ότι αυτό συνεπάγεται.

iqtriangle

Διαγνωση Τριχοπτωσης

Για την τριχόπτωση ευθύνονται πολλές και διαφορετικές αιτίες. Το γεγονός αυτό καθιστά την έγκυρη διάγνωση καθοριστικής σημασίας, ώστε να είναι δυνατή η βέλτιστη επιλογή του θεραπευτικού πλάνου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αραίωσης των μαλλιών.

Για την ορθή διάγνωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS πραγματοποιούμε πάντα ψηφιακή Τριχοσκόπηση. Είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος ελέγχου και μελέτης του τριχωτού της κεφαλής τόσο για την σωστή διάγνωση όσο και για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας που εφαρμόζουμε ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, η τριχοσκόπηση μας δίνει τη δυνατότητα να:

Συλλέγουμε λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάσταση των τριχοθυλακίων (αριθμός, διάμετρος, απόσταση τριχών) ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Πραγματοποιούμε αυτόματες μετρήσεις με τη βοήθεια εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος (IQ software).

Καταχωρούμε αναλυτικές εικόνες της αρχικής κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής.

Παρακολουθούμε με συγκριτικές εικόνες την πρόοδο της τριχόπτωσης και της θεραπείας.

Αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού πλάνου και το ενισχύουμε ή το τροποποιούμε αναλόγως.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Θεραπεια Τριχοπτωσης ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ

Για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα αίτια της τριχόπτωσης, χρειάζεται δερματολογική διερεύνηση. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS ακολουθούμε πάντα τα παρακάτω τρία βήματα.

Ακριβής διάγνωση τριχόπτωσης με τριχοσκόπηση - IQ SKIN CLINICS

Βήμα 1ο: Διάγνωση με τριχοσκόπηση

Με την τριχοσκόπηση καταγράφουμε την κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό της κεφαλής. Συλλέγουμε λεπτομερείς εικόνες και τις αναλύουμε με ένα εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα, ώστε να στοιχειοθετήσουμε έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση.
A
Αποτελεσματική αντιμετώπιση τριχόπτωσης ανά περίπτωση με εξελιγμένες θεραπείες από τον Dr. Τζερμιά

Βήμα 2ο: Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας

Με βάση τη διάγνωση, διαμορφώνουμε εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας ώστε να αντιμετωπί-σουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Η επιλογή των θεραπειών και η συχνότητα των συνεδριών προσαρμόζονται ανά περίπτωση ανάλογα με τον τύπο της τριχόπτωσης.
A
Παρακολούθηση θεραπείας τριχόπτωσης με συγκριτική τριχοσκόπηση για βελτιστοποίηση αποτελέσματος

Βήμα 3ο: Συγκριτική τριχοσκόπηση για αξιολόγηση θεραπείας

Παρακολουθούμε την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού πλάνου με επαναληπτικές τριχοσκοπήσεις ανά 3μηνο ή 6μηνο. Συγκρίνοντας τις εικόνες «πριν» και «μετά», τροποποιούμε ή ενισχύουμε το σχήμα της θεραπείας.
A
iqtriangle

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΑΡΑΙΩΣΗΣ & ΕΠΑΝΕΚΦΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Στις Κλινικές μας, οι θεραπείες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αραίωσης των μαλλιών είναι οι πλέον εξελιγμένες, μη-επεμβατικές, ανώδυνες και με στοχευμένη δράση για ενεργοποίηση επανέκφυσης και αποκατάστασης της πυκνότητας. Συχνά εφαρμόζονται συνδυαστικά, ώστε να προσφέρουν άμεσα το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ενδυνάμωση τριχοθυλακίων με τοπική εφαρμογή φαρμακευτικών παραγόντων

Εφαρμόζουμε φαρμακευτικούς παράγοντες με τριχογενετικές ιδιότητες σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και κυρίως στις περιοχές εκείνες όπου παρατηρείται η αραίωση των μαλλιών. Η εφαρμογή πραγματοποιείται τοπικά με εγχύσεις αλλά και με χρήση λοσιόν ειδικά σχεδιασμένων για να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι να επιμηκύνουμε τη φάση ανάπτυξης της τρίχας και να ενδυναμώσουμε τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια.

Μετά από θεραπεία ενός μηνός, επιβραδύνεται αισθητά ο ρυθμός της τριχόπτωσης και διακρίνονται οι νέες φύτρες. Η ενίσχυση της φάσης ανάπτυξης της τρίχας και η ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων έχει ως αποτέλεσμα πιο γερές, δυνατές και ανθεκτικές τρίχες. Μέσα σε διάστημα τριμήνου, αποκαθίσταται σταδιακά ο όγκος και η πυκνότητα των μαλλιών σας.

Διέγερση τριχοφυΐας με LASER φωτοθεραπεία

Χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα LASER χαμηλής ισχύος για να στοχεύουμε τις αποδυναμωμένες ρίζες των μαλλιών, να τις ενισχύουμε και να διεγείρουμε την τριχοφυΐα.

Η φωτοθεραπεία αποτελεί μία απολύτως ασφαλή και ανώδυνη θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούμε τρία μήκη φωτός για να αυξηθεί η μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, να γίνει αγγειοδιαστολή, καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση και έτσι να ευνοηθεί η απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τα εξασθενημένα τριχοθυλάκια. Στη διάρκεια της θεραπείας, δεν υπάρχει καμία ενόχληση, αφού η δέσμη του LASER είναι κρύα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα συγκεκριμένα LASER χαρακτηρίζονται συχνά “soft” (ήπια), αλλά η δράση τους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για παύση της τριχόπτωσης και έκφυση υγιών μαλλιών.

Βιοσυμβατή θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες (hair booster)

Με αυτή την θεραπεία αξιοποιούμε τα πιο θρεπτικά συστατικά του αίματος (πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες), καθώς και τους μηχανισμούς ανανέωσης του ίδιου του οργανισμού για να παρατείνουμε τη φάση ανάπτυξης της τρίχας αποκαθιστώντας την πυκνότητα των μαλλιών. Αποτελεί ενισχυμένη θεραπεία που αναζωογονεί τους ιστούς στο τριχωτό της κεφαλής κι έτσι εξασφαλίζει αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αραίωσης με τον πιο εντατικό τρόπο. 

Η βιοσυμβατή θεραπεία περιλαμβάνει διαδικασία διπλής φυγοκέντρισης και επομένως πιο εκλεπτυσμένο διαχωρισμό των πολύτιμων συστατικών του αίματος, επιτυγχάνοντας 4-6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με τις υπόλοιπες απλές θεραπείες βασισμένες σε πλάσμα και αυξητικούς παράγοντες. Το πλάσμα εγχέεται στο τριχωτό της κεφαλής επιφέροντας βελτίωση στην πυκνότητα, την ανθεκτικότητα και την υγεία των μαλλιών.

Επανέκφυση μαλλιών με Carboxytherapy

Με την απολύτως ασφαλή και φυσική θεραπεία Carboxytherapy ενισχύουμε την τοπική οξυγόνωση και αιμάτωση στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, προσφέρουμε εντατική θρέψη στα τριχοθυλάκια και επιτυγχάνουμε επανέκφυση των μαλλιών στις αραιωμένες περιοχές.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Για τις περιπτώσεις μόνιμης αραίωσης, εφαρμόζουμε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο της Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενης IQ FUE που εγγυάται άριστο σχεδιασμό, μέγιστη πυκνότητα και μόνιμο, φυσικό αποτέλεσμα. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, υποστηρίζουμε συμβουλευτικά την διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας μέσω της υπηρεσίας IQ/e-Hair.Health. Καταχωρούμε και παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των τριχοσκοπήσεων και όλων των εξετάσεων που αφορούν στην υγεία των τριχοθυλακίων στο τριχωτό της κεφαλής σας και προτείνουμε εξατομικευμένη αγωγή συντήρησης ώστε να διατηρείτε όσο το δυνατό περισσότερο την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/3 videos
Γυροειδής Αλωπεκία | Μαρτυρία
Γυροειδής Αλωπεκία | Μαρτυρία
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
iqtriangle

Τα αιτια της Τριχοπτωσης

Υπάρχουν πολλά είδη τριχόπτωσης και διαφορετικά αίτια που τα προκαλούν. 

Κληρονομικότητα: Συγκεκριμένα γονίδια που προέρχονται από τον πατέρα ή τη μητέρα, προκαλούν προδιάθεση για ανδρικού ή γυναικείου τύπου τριχόπτωση (ανδρογενετική αλωπεκία).

Ορμονικές διαταραχές: Μία διαταραχή στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον κύκλο ζωής της τρίχας. Συνηθέστερες διαταραχές παρατηρούνται στις γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα, προγεστερόνη, κ.α.) την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης, αλλά και στις ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα) που επηρεάζουν τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Ορισμένες παθήσεις: Η αναιμία, η έλλειψη σιδήρου, ο διαβήτης, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, καθώς και διαταραχές του θυρεοειδούς, μπορεί να επιφέρουν τριχόπτωση.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Ο λύκος και η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να στρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στα τριχοθυλάκια.

Περιποιήσεις κομμωτηρίου: Περιποιήσεις, όπως η ισιωτική, η περμανάντ, οι βαφές μαλλιών και η χρήση οξυζενέ, επιτίθενται και αποδυναμώνουν τα τριχοθυλάκια.

Συγκεκριμένα χτενίσματα: Κάποια χτενίσματα που κρατάνε σφιχτά δεμένα τα μαλλιά, όπως ο κότσος, η αλογοούρα και οι πλεξούδες, είναι πιθανό να προκαλέσουν τριχόπτωση από έλξη. 

Στρες: Τόσο το συνεχές στρες, όσο και κάποιο αιφνίδιο στρεσογόνο επεισόδιο, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον κύκλο ζωής των τριχοθυλακίων.

Φτωχή διατροφή: Μία διατροφή χαμηλή σε θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση των μαλλιών.

Τριχόπτωση Ανδρών

Η ανδρογενετική ή ανδρικού τύπου αλωπεκία είναι ο συνηθέστερος τύπος τριχόπτωσης που ταλαιπωρεί το ανδρικό φύλο. Την εμφανίζουν 1 στους 2 άνδρες μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Η ανδρογενετική αλωπεκία εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο στο τριχωτό της κεφαλής που θυμίζει το γράμμα «Μ», καθώς ξεκινάει πάνω από τους κροτάφους και συνοδεύεται από υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής. Επίσης, οι τρίχες λεπταίνουν και φύονται σαν χνούδι, οδηγώντας σε μερική ή ολική φαλάκρα.

Βασική αιτία εμφάνισης της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι η κληρονομικότητα. Έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις ανδρογόνες ορμόνες, η διυδροτεστοστερόνη (DHT), συγκεντρώνεται στα τριχοθυλάκια και κάνει πιο σύντομο τον κύκλο ζωής των τριχών, προκαλώντας σημαντική τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών.

Τριχόπτωση Γυναικών

Η ανδρογενετική ή γυναικείου τύπου αλωπεκία επηρεάζει τις γυναίκες σε μικρότερο ποσοστό από τους άνδρες. Μόλις 1 στις 4 γυναίκες εμφανίζει ανδρογενετική αλωπεκία μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Στις γυναίκες, η ανδρογενετική αλωπεκία δεν επηρεάζει την πρόσθια μετωπιαία γραμμή, ούτε οδηγεί σε μόνιμη φαλάκρα, όμως έχει ως αποτέλεσμα τη διάχυτη αραίωση των μαλλιών.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες οφείλεται συνήθως σε ορμονικές διακυμάνσεις, που μπορεί να σχετίζονται με διαταραχές του θυρεοειδούς ή άλλων ενδοκρινών αδένων, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή κορτικοστεροειδών, όπως φυσικά και με την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή της εμμηνόπαυσης.

iqtriangle

Συμπτωματα Τριχοπτωσης

Τα συμπτώματα της τριχόπτωσης δεν είναι ίδια σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Στους άνδρες

 • Υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής
 • Λέπτυνση ή και χνουδοποίηση των τριχών
 • Φαλάκρα, αρχικώς στην κορυφή του κεφαλιού

Στις γυναίκες

 • Διατήρηση της πρόσθιας γραμμής
 • Διάχυτη αραίωση των μαλλιών
 • Έντονη αποδυνάμωση των τριχών, κυρίως στο στεφάνι

Στα παιδιά

 • Απώλεια από ολόκληρες τούφες μαλλιών
 • Καθολική απώλεια τριχών σε κεφάλι και σώμα
iqtriangle

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία, που αποτελεί την συχνότερη μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες και σε ένα σημαντικό ποσοστό και στις γυναίκες, υπάρχουν και άλλα είδη τριχόπτωσης που πλήττουν και τα δύο φύλα.

Διάχυτη τριχόπτωση (διάχυτη αλωπεκία)

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά πιο συνήθη μορφή τριχόπτωσης. Επηρεάζει όλο το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας διάχυτη λέπτυνση των μαλλιών. Αν και δεν οδηγεί σε φαλάκρα, τα μαλλιά αραιώνουν σε σημαντικό βαθμό, ιδιαίτερα στην κορυφή της κεφαλής.

Συνήθως, οφείλεται σε κάποιο «σοκ» που συμβαίνει στον οργανισμό και οδηγεί τα τριχοθυλάκια σε πρόωρη φάση ανάπαυλας. Αιτία μπορεί να είναι μία αυστηρή δίαιτα, ένας σοβαρός τραυματισμός, μία σημαντική απώλεια, ένας τοκετός, κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς ή η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (όπως χημειοθεραπευτικά, αντικαταθλιπτικά, κ.α.).

Γυροειδής αλωπεκία

Πρόκειται για μία αυτοάνοση νόσο, που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να στρέφεται ενάντια στα τριχοθυλάκια και προκαλεί το πέσιμο ολόκληρων τουφών. Έτσι, εμφανίζονται μεγάλα κενά ανάμεσα στα μαλλιά, ενώ στις πιο επιθετικές μορφές της, η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ολική απώλεια των μαλλιών.

Ουλωτική αλωπεκία

Η ουλωτική αλωπεκία είναι μία μορφή τριχόπτωσης κατά την οποία τα τριχοθυλάκια καταστρέφονται. Μπορεί να προκληθεί από διάφορες διαταραχές, με συνηθέστερες το σκληρόδερμα (αυτοάνοση ρευματοειδής πάθηση), τον θυλακικό λειχήνα (κνησμώδες εξάνθημα) και τον δισκοειδή ερυθηματώδη λύκο (ήπια μορφή λύκου).

Τριχοτιλλομανία

Είναι διαταραχή με ψυχολογικό υπόβαθρο, που οδηγεί κυρίως τα παιδιά να τραβάνε και να ξεριζώνουν τρίχες των μαλλιών τους. 

Τριχόπτωση από έλξη

Πρόκειται για μορφή τριχόπτωσης που συναντάται κυρίως στις γυναίκες, καθώς οφείλεται σε συγκεκριμένα χτενίσματα, που κρατάνε σφιχτά δεμένα τα μαλλιά, όπως ο κότσος και η αλογοούρα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Oι τρίχες που πέφτουν κατά τη διάρκεια του λουσίματος ή και του χτενίσματος έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους, βρίσκονται δηλαδή στην τελογενή φάση τους και θα έπεφταν έτσι και αλλιώς.  Σε ό,τι αφορά το χτένισμα ενδεχομένως η πτώση μαλλιών να αποτελεί ένδειξη κάποιας παθολογικής τριχόπτωσης δεν αποκλείεται όμως να είναι απλώς η φυσιολογική και αναμενόμενη ανανέωση των μαλλιών.

Να σημειώσουμε, πως η φυσιολογική τριχόπτωση δικαιολογεί την πτώση περίπου 100 τριχών την ημέρα. Ωστόσο, ιδιαίτερα αυξημένη μπορεί να παρουσιαστεί κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο και η απώλεια τριχών ημερησίων να αγγίξει τις 150 τρίχες. Σε κάθε περίπτωση, εάν υποψιάζεστε ότι πιθανόν να υποφέρετε από τριχόπτωση, επισκεφθείτε τις Κλινικές μας για μια ενδελεχή τριχοσκοπική μελέτη.

Ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας είναι οι βασικές απώλειες του οργανισμού κάθε φορά που υποβάλλεται σε κάποια εξαντλητική δίαιτα χωρίς τη συμβουλή και παρακολούθηση ειδικού.  Η τρίχα ως το πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενο όργανο στο σώμα εκδηλώνει τεράστια ανάγκη πρόσληψης των παραπάνω θρεπτικών συστατικών. Ως εκ τούτου, επέρχεται η ταχύτατη μετάβαση από τη μια φάση στην επόμενη, δηλαδή από την αναγενή στην τελογενή με συνέπεια την έντονη τριχόπτωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί η παραπάνω συνθήκη να αποτελέσει την αφορμή για να εμφανιστεί και άλλη μορφή τριχόπτωσης που προϋπήρχε, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδηλωθεί.

Το πάχος της τρίχας δεν μπορεί να αλλάξει γιατί είναι προκαθορισμένο γενετικά και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, με την ενδεδειγμένη φροντίδα οι τρίχες μπορούν να φαίνονται παχύτερες. Το πάχος της τρίχας αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικό για την εμφάνισή του ατόμου, καθώς είναι αυτό που καθορίζει την εικόνα της αραίωσης και το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ο όγκος των μαλλιών τετραπλασιάζεται κάθε φορά που διπλασιάζεται το πάχος της τρίχας.

Αν και η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται η πλέον σύγχρονη και εξελιγμένη λύση για την τριχόπτωση αφού υπόσχεται και επιτυγχάνει μόνιμο και οριστικό αποτέλεσμα, δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις,  όπως για παράδειγμα στην περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικού αριθμού τριχών στη δότρια περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι δυνατή γιατί ο υποψήφιος δεν είναι σε θέση να δώσει ικανοποιητικό αριθμό μοσχευμάτων, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της μεταμόσχευσης.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Πολύ καλή εξυπηρέτηση με άριστα αποτελέσματα. Αν και είχα επισκεφτεί πολλά ιατρεία στο παρελθόν, ήταν η πρώτη φορά που εξετάστηκα με τόση λεπτομέρεια με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης. Διαπίστωσα ότι τόσο καιρό μου γινόταν λάθος διάγνωση. Ο Dr. Τzερμιάς εντόπισε αμέσως την πραγματική αιτία της τριχόπτωσής μου και μου συνέστησε έναν συνδυασμό θεραπειών με τον οποίο σταμάτησαν να πέφτουν τα μαλλιά μου και σύντομα άρχισαν να βγαίνουν νέες φύτρες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.”

B. K.

“Πριν επισκεφτώ την IQ, έκανα το λάθος να εμπιστεύομαι τον κομμωτή μου για το θέμα της τριχόπτωσης. Είχα δοκιμάσει διάφορα συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σαμπουάν, ενώ κάποια στιγμή είχα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με εξτένσιον, με αποτέλεσμα να χειροτερέψω την κατάσταση. Ευτυχώς, μία φίλη μου συνέστησε τον Dr. Τζερμιά και τις Κλινικές του όπου βρήκα ό,τι ακριβώς είχα ανάγκη: εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, στοχευμένες θεραπείες, παρακολούθηση με συχνές τριχοσκοπήσεις. Τα μαλλιά μου είναι και πάλι πλούσια και υγιή. Και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.”

Φ. Ρ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες τριχόπτωσης, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
  ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ