iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Τριχοσκοπικά ελεγχόμενη
από τον Dr. Τzερμιά

Δύο πράγματα θα πρέπει να θυμάστε για την τριχόπτωση:

Η τριχόπτωση δεν είναι αθώα. Αν χάνετε περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα, που είναι ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης, τότε υπάρχει κάποιος λόγος. Μην περιμένετε να φτάσετε στο στάδιο της αραίωσης για να αναζητήσετε την αιτία.

Η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη. Με την έγκυρη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, μπορείτε να αποκαταστήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Τριχοσκοπικη μελετη

Για έγκαιρη & έγκυρη διάγνωση των αιτιών της τριχόπτωσης

Εξελιγμενες θεραπειες

Με τριχογενετικές ιδιότητες για επανέκφυση των μαλλιών

Αποδεδειγμενη αποτελεσματικοτητα

Για όλες τις μορφές τριχόπτωσης & αλωπεκίας

Συμβουλευτικη υποστηριξη
εφ’ ορου ζωης

Με την υπηρεσία IQ/e.Hair.Health χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση

iqtriangle

Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ,
όχι υπόθεση αισθητικής

Πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν την τριχόπτωση χωρίς θεραπεία, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για μία πάθηση. Στην πραγματικότητα όμως, η τριχόπτωση μπορεί να είναι το σύμπτωμα μιας διαταραχής του οργανισμού που χρήζει αντιμετώπισης. Μόλις αντιμετωπίσουμε την αιτία, η υγεία και η πυκνότητα των μαλλιών σας θα αποκατασταθεί. Αντιθέτως, αν αμελήσετε την τριχόπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αραίωση (αλωπεκία).

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Διαγνωση Τριχοπτωσης

Οι πολλές και διαφορετικές αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για την τριχόπτωση, καθιστούν καθοριστικής σημασίας την έγκυρη διάγνωση ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το πλέον αποτελεσματικό θεραπευτικό πλάνο για σας.

Για την ορθή διάγνωση, στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics εφαρμόζουμε πάντα Τριχοσκόπηση. Είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για τη διάγνωση των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, που μας επιτρέπει:

Να συλλέγουμε

λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάσταση των τριχοθυλακίων (αριθμός, διάμετρος, απόσταση τριχών) ανά τετραγωνικό εκατοστό

Να πραγματοποιούμε

αυτόματες μετρήσεις με τη βοήθεια εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος (IQ software)

Να καταχωρούμε

αναλυτικές εικόνες της αρχικής κατάστασης

Να παρακολουθούμε

με συγκριτικές εικόνες την πρόοδο της τριχόπτωσης και της θεραπείας

Να αξιολογούμε

την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού πλάνου και να το προσαρμόζουμε αναλόγως

Θεραπεια Τριχοπτωσης

Χρειάζεται δερματολογική διερεύνηση για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα αίτια της τριχόπτωσης και γι’ αυτό στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics ακολουθούμε πάντα τα παρακάτω τρία βήματα.

TimeLineImgs
Βήμα 1ο: Τριχοσκοπική μελέτη
Με την τριχοσκόπηση καταγράφουμε την κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό της κεφαλής. Συλλέγουμε λεπτομερείς εικόνες και τις αναλύουμε με ένα εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα, ώστε να στοιχειοθετήσουμε έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση.
1
TimeLineImgs2
Βήμα 2ο: Εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας
Με βάση τη διάγνωση, διαμορφώνουμε εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος. Η επιλογή των θεραπειών, η συχνότητα και η δοσολογία προσαρμόζονται ανά περίπτωση.
2
TimeLineImgs3
Βήμα 3ο: Συγκριτική τριχοσκοπική μελέτη
Παρακολουθούμε την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού πλάνου με επαναληπτικές τριχοσκοπήσεις ανά 3μηνο ή 6μηνο. Συγκρίνοντας τις εικόνες «πριν» και «μετά», τροποποιούμε ή ενισχύουμε το σχήμα της θεραπείας.
3

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Εξελιγμενες θεραπειες με στοχευμενη δραση στη διαθεση σας

Οι σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι μη-επεμβατικές, ανώδυνες, με στοχευμένη δράση. Συχνά εφαρμόζονται συνδυαστικά ώστε να προσφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Φαρμακευτικές ουσίες

Θεραπευτικές ουσίες (μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη, προστακινόνη, λατανοπρόστη) για επιμήκυνση της φάσης ανάπτυξης της τρίχας και ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων.

Φωτοθεραπεία

Έκθεση του τριχωτού της κεφαλής σε Laser χαμηλής ενεργειακής στάθμης (τρία διαφορετικά μήκη κύματος φωτός) με υψηλή τριχογενετική δράση.

Magellan®ΤruPRP

Εξελιγμένη αυτόλογη μεσοθεραπεία με διπλή φυγοκέντρηση. Εκλεπτυσμένος διαχωρισμός και αξιοποίηση του «πλούσιου» αλλά και του «φτωχού» εμπλουτισμένου πλάσματος του αίματος, που έχουν αναπλαστικές και τριχογενετικές ιδιότητες.

Οζονο/PRP & Οξυγονοθεραπεία

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με εμπλουτισμένο με όζον πλάσμα του αίματος και έγχυση οξυγόνου για ενίσχυση και θρέψη των εξασθενημένων τριχοθυλακίων.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Για τις περιπτώσεις μόνιμης αραίωσης, εφαρμόζουμε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο της Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενης FUE που εγγυάται άριστο σχεδιασμό, μέγιστη πυκνότητα και μόνιμο, φυσικό αποτέλεσμα. 

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ | VIDEO PLAYLIST

Γυροειδής αλωπεκία

θεραπεία τριχόπτωσης

Τριχοσκόπηση

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, υποστηρίζουμε την υγεία των μαλλιών σας εφ’ όρου ζωής χωρίς οικονομική επιβάρυνση μέσω της υπηρεσίας IQ/e.Hair-Health. Καταχωρούμε και παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των τριχοσκοπήσεων και όλων των εξετάσεων που αφορούν στην υγεία των τριχοθυλακίων και ενισχύουμε τον οργανισμό με εξατομικευμένη αγωγή ώστε να υποστηρίζουμε την υγεία και την πυκνότητα των μαλλιών σας.

iqtriangle

Πως ξεκιναει η τριχοπτωση

Η τριχόπτωση ξεκινάει όταν διαταραχθεί ο φυσιολογικός κύκλος ζωής της τρίχας.  Η τριχόπτωση μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνηθέστερα επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Ένας ενήλικας έχει κατά μέσο όρο 100.000-150.000 τρίχες, οι οποίες περνάνε από έναν κύκλο ανάπτυξης, ανάπαυλας, πτώσης και αναγέννησης. Αν αυτός ο κύκλος διαταραχθεί ή κάποια τριχοθυλάκια καταστραφούν, τότε μπορεί να δείτε τις τρίχες σας να πέφτουν πιο γρήγορα από ό,τι αναγεννιούνται.

Ο κυκλος ζωης της τριχας

Η τρίχα αποτελείται από κερατίνη, μία πρωτεΐνη που παράγεται στα τριχοθυλάκια, τα οποία βρίσκονται στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Κατά μέσο όρο, οι τρίχες των μαλλιών μακραίνουν περίπου 15 εκατοστά τον χρόνο.

Αναγενής φάση

Είναι ουσιαστικά η φάση ανάπτυξης της τρίχας, που διαρκεί από 2 έως 6 χρόνια. Σε αυτή τη φάση, η τρίχα μακραίνει κατά 1-1.5 εκατοστό τον μήνα.

Καταγενής φάση

Είναι μία μεταβατική φάση που διαρκεί από 2 έως 3 βδομάδες και σηματοδοτεί το τέλος της φάσης ανάπτυξης.

Τελογενής φάση

Είναι η φάση ανάπαυλας κατά την οποία η τρίχα παύει να τρέφεται και μετά από 2-3 μήνες πέφτει για να αντικατασταθεί από μία καινούργια και ο κύκλος ζωής της να ξεκινήσει από την αρχή.

Υπό κανονικές συνθήκες, περίπου το 90% των τριχών βρίσκεται στην αναγενή φάση, περίπου το 10% στην τελογενή και μόλις το 1% στην καταγενή. Αν όμως διαταραχθεί ο κύκλος ζωής της τρίχας, τότε περισσότερα τριχοθυλάκια περνάνε ξαφνικά από τη φάση ανάπτυξης στη φάση ανάπαυλας, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται έντονη τριχόπτωση.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Συμπτωματα Τριχοπτωσης

Τα συμπτώματα της τριχόπτωσης δεν είναι ίδια σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Στους άνδρες

Υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής
Λέπτυνση ή και χνουδοποίηση των τριχών
Φαλάκρα, αρχικώς στην κορυφή του κεφαλιού

Στις γυναίκες

Διατήρηση της πρόσθιας γραμμής
Διάχυτη αραίωση των μαλλιών
Έντονη αποδυνάμωση των τριχών, κυρίως στο στεφάνι

Στα παιδιά

Απώλεια από ολόκληρες τούφες μαλλιών
Καθολική απώλεια τριχών σε κεφάλι και σώμα

iqtriangle

Τα αιτια της Τριχοπτωσης

Υπάρχουν πολλά είδη τριχόπτωσης και διαφορετικά αίτια που τα προκαλούν. 

Κληρονομικότητα: Συγκεκριμένα γονίδια που προέρχονται από τον πατέρα ή τη μητέρα, προκαλούν προδιάθεση για ανδρικού ή γυναικείου τύπου τριχόπτωση (ανδρογενετική αλωπεκία).

Ορμονικές διαταραχές: Μία διαταραχή στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον κύκλο ζωής της τρίχας. Συνηθέστερες διαταραχές παρατηρούνται στις γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα, προγεστερόνη, κ.α.) την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης, αλλά και στις ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα) που επηρεάζουν τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Ορισμένες παθήσεις: Η αναιμία, η έλλειψη σιδήρου, ο διαβήτης, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, καθώς και διαταραχές του θυρεοειδούς, μπορεί να επιφέρουν τριχόπτωση.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Ο λύκος και η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να στρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στα τριχοθυλάκια.

Περιποιήσεις κομμωτηρίου: Περιποιήσεις, όπως η ισιωτική, η περμανάντ, οι βαφές μαλλιών και η χρήση οξυζενέ, επιτίθενται και αποδυναμώνουν τα τριχοθυλάκια.

Συγκεκριμένα χτενίσματα: Κάποια χτενίσματα που κρατάνε σφιχτά δεμένα τα μαλλιά, όπως ο κότσος, η αλογοούρα και οι πλεξούδες, είναι πιθανό να προκαλέσουν τριχόπτωση από έλξη. 

Στρες: Τόσο το συνεχές στρες, όσο και κάποιο αιφνίδιο στρεσογόνο επεισόδιο, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον κύκλο ζωής των τριχοθυλακίων.

Φτωχή διατροφή: Μία διατροφή χαμηλή σε θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση των μαλλιών.

Τριχόπτωση Ανδρών

Η ανδρογενετική ή ανδρικού τύπου αλωπεκία είναι ο συνηθέστερος τύπος τριχόπτωσης που ταλαιπωρεί το ανδρικό φύλο και οφείλεται στην κληρονομικότητα. Την εμφανίζουν 1 στους 2 άνδρες μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Η ανδρογενετική αλωπεκία εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο στο τριχωτό της κεφαλής που θυμίζει το γράμμα «Μ», καθώς ξεκινάει πάνω από τους κροτάφους και συνοδεύεται από υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής. Επίσης, οι τρίχες λεπταίνουν και φύονται σαν χνούδι, οδηγώντας σε μερική ή ολική φαλάκρα.

Βασική αιτία εμφάνισης της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι η κληρονομικότητα. Έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις ανδρογόνες ορμόνες, η διυδροτεστοστερόνη (DHT), συγκεντρώνεται στα τριχοθυλάκια και κάνει πιο σύντομο τον κύκλο ζωής των τριχών, προκαλώντας σημαντική τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών.

Τριχόπτωση Γυναικών

Η ανδρογενετική ή γυναικείου τύπου αλωπεκία επηρεάζει τις γυναίκες σε μικρότερο ποσοστό από τους άνδρες. Μόλις 1 στις 4 γυναίκες εμφανίζει ανδρογενετική αλωπεκία μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Στις γυναίκες, η ανδρογενετική αλωπεκία δεν επηρεάζει την πρόσθια μετωπιαία γραμμή, ούτε οδηγεί σε μόνιμη φαλάκρα, όμως έχει ως αποτέλεσμα τη διάχυτη αραίωση των μαλλιών.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες οφείλεται συνήθως σε ορμονικές διακυμάνσεις, που μπορεί να σχετίζονται με διαταραχές του θυρεοειδούς ή άλλων ενδοκρινών αδένων, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή κορτικοστεροειδών, όπως φυσικά και με την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή της εμμηνόπαυσης.

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ TΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Γυροειδής αλωπεκία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη...
Η γέννηση της… τριχόπτωσης μετά τον τοκετό!
H αραίωση στα μαλλιά… σας “ρίχνει” ψυχολογικά;
iqtriangle

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία, που αποτελεί την συχνότερη μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες και σε ένα σημαντικό ποσοστό και στις γυναίκες, υπάρχουν και άλλα είδη τριχόπτωσης που πλήττουν και τα δύο φύλα.

Διάχυτη τριχόπτωση (διάχυτη αλωπεκία)

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά πιο συνήθη μορφή τριχόπτωσης. Επηρεάζει όλο το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας διάχυτη λέπτυνση των μαλλιών. Αν και δεν οδηγεί σε φαλάκρα, τα μαλλιά αραιώνουν σε σημαντικό βαθμό, ιδιαίτερα στην κορυφή της κεφαλής.

Συνήθως, οφείλεται κάποιο «σοκ» που συμβαίνει στον οργανισμό και οδηγεί τα τριχοθυλάκια σε πρόωρη φάση ανάπαυλας. Αιτία μπορεί να είναι μία αυστηρή δίαιτα, ένας σοβαρός τραυματισμός, μία σημαντική απώλεια, ένας τοκετός, κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς ή η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (όπως χημειοθεραπευτικά, αντικαταθλιπτικά, κ.α.).

Γυροειδής αλωπεκία

Πρόκειται για μία αυτοάνοση νόσο, που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να στρέφεται ενάντια στα τριχοθυλάκια και προκαλεί το πέσιμο ολόκληρων τουφών. Έτσι, εμφανίζονται μεγάλα κενά ανάμεσα στα μαλλιά, ενώ στις πιο επιθετικές μορφές της, η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ολική απώλεια των μαλλιών.

Ουλωτική αλωπεκία

Η ουλωτική αλωπεκία είναι μία μορφή τριχόπτωσης κατά την οποία τα τριχοθυλάκια καταστρέφονται. Μπορεί να προκληθεί από διάφορες διαταραχές, με συνηθέστερες το σκληρόδερμα (αυτοάνοση ρευματοειδής πάθηση), τον θυλακικό λειχήνα (κνησμώδες εξάνθημα) και τον δισκοειδή ερυθηματώδη λύκο (ήπια μορφή λύκου).

Τριχοτιλλομανία

Είναι διαταραχή με ψυχολογικό υπόβαθρο, που οδηγεί κυρίως τα παιδιά να τραβάνε και να ξεριζώνουν τρίχες των μαλλιών τους. 

Τριχόπτωση από έλξη

Πρόκειται για μορφή τριχόπτωσης που συναντάται κυρίως στις γυναίκες, καθώς οφείλεται σε συγκεκριμένα χτενίσματα, που κρατάνε σφιχτά δεμένα τα μαλλιά, όπως ο κότσος και η αλογοούρα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το συχνό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά;

Ακριβώς το αντίθετο. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει παράγωγα των ανδρογόνων που εκκρίνονται από τον σμηγματογόνο αδένα στο κανάλι της τρίχας και τελικά απορροφούνται από τον ίδιο το θύλακά της (εφόσον παραμείνουν για πολύ), με αποτέλεσμα άμεση βλαπτική δράση σε αυτόν. Επομένως, το λούσιμο κάνει καλό στη τριχόπτωση. Αν πρόκειται να πέσει μια τρίχα, η αποφυγή του λουσίματος δεν πρόκειται να την κρατήσει στη θέση της.

Η λιπαρότητα των μαλλιών προκαλεί τριχόπτωση;

Πολύ συχνά συνυπάρχει λιπαρότητα μαλλιών και δέρματος με τριχόπτωση. Συνήθως οφείλονται στον ίδιο παράγοντα, που είναι οι ανδρικές ορμόνες, οι οποίες προκαλούν και υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Αποτελούν όμως δύο ξεχωριστές καταστάσεις και απαιτούν διαφορετική αγωγή. Αντιμετωπίζοντας τη λιπαρότητα των μαλλιών, δεν λύνεται το πρόβλημα της τριχόπτωσης, αφού δεν είναι αυτή η αιτία της.

Οι βαφές και το σεσουάρ των μαλλιών προκαλούν τριχόπτωση;

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις διάφορες βαφές των μαλλιών, καθώς και η θερμότητα του σεσουάρ μπορεί να κάψουν και να ταλαιπωρήσουν την ίδια την τρίχα. Δεν είναι όμως αυτό αρκετό για να προκαλέσουν τριχόπτωση, η οποία καθορίζεται από την κατάσταση της υγείας του θύλακά της, που βρίσκεται κάτω από το δέρμα.

Όταν λούζομαι ή χτενίζομαι, βλέπω πάρα πολλές τρίχες να πέφτουν. Πρέπει να ανησυχήσω;

Όχι απαραίτητα. Στη διάρκεια του λουσίματος, πέφτουν τρίχες από ολόκληρο το σώμα, που βρίσκονται στην τελογενή τους φάση πέφτουν. Θα έπεφταν έτσι ή αλλιώς. Το ίδιο ισχύει και για το χτένισμα. Πιθανόν, αυτό να είναι σημάδι παθολογικής τριχόπτωσης, μπορεί όμως να είναι απλά και η φυσιολογική ανανέωση των μαλλιών. Έχετε υπόψιν ότι την άνοιξη και το φθινόπωρο η φυσιολογική τριχόπτωση μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις και η απώλεια μαλλιών να φτάσει τις 100-150 τρίχες καθημερινά. Αν υπολογίσετε και το αντίστοιχο μήκος της τρίχας, θα οδηγηθείτε σε ένα απογοητευτικό μπαλάκι με μαλλιά, που μπορεί να σας πανικοβάλλει χωρίς λόγο. Αν υποπτεύεστε ότι υποφέρετε από τριχόπτωση, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να μας επισκεφτείτε για μία λεπτομερή τριχοσκοπική μελέτη.

Τραβάω καθημερινά τα μαλλιά μου καθώς τα χτενίζω. Μπορεί να μου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα;

Ναι, αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η έλξη των τριχών, τότε μπορεί να προκληθεί αλωπεκία εξ έλξεως (traction alopecia). Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στα άτομα που έχουν για καιρό τα μαλλιά τους σε στυλ «ράστα» ή τα πιάνουν συνέχεια κότσο ή αλογοουρά.

Το ζελέ, ο αφρός, η λακ και άλλα προϊόντα χτενίσματος προκαλούν τριχόπτωση;

Όχι. Τα προϊόντα αυτά βοηθούν στο styling των μαλλιών και στη χειρότερη περίπτωση να κάνουν ζημιά στην ίδια την τρίχα, ποτέ όμως στη ρίζα της. Χρειάζεται όμως προσοχή στην εφαρμογή τους στις περιόδους θεραπείας της τριχόπτωσης, καθώς συχνά λειτουργούν σαν εμπόδιο για το δέρμα και δεν αφήνουν τις θεραπευτικές ουσίες να διεισδύσουν εσωτερικά και να θρέψουν τα τριχοθυλάκια.

Μετά από δίαιτα άρχισε έντονη τριχόπτωση. Είναι επικίνδυνο;

Εξαντλητικές δίαιτες χωρίς ιατρική παρακολούθηση, προκαλούν μεγάλες και αιφνίδιες ελλείψεις στον οργανισμό σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της τρίχας, όπως οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία κλπ. Η τρίχα είναι το πλέον ταχέως αναπτυσσόμενο όργανο στο σώμα και έχει τεράστιες ανάγκες από αυτά τα στοιχεία. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν είναι η γρήγορη μετάβαση από την αναγενή στη τελογενή φάση, και επομένως έντονη τριχόπτωση. Κάποιες φορές η διαδικασία αυτή αποτελεί και το έναυσμα για να εκδηλωθεί και άλλη μορφή τριχόπτωσης που προϋπήρχε αλλά δεν είχε εμφανιστεί ακόμα.

Οι τρίχες μου είναι πολύ λεπτές. Μπορώ να κάνω κάτι να τις δυναμώσω;

Το πάχος της τρίχας είναι γενετικά προκαθορισμένο και αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για κάθε άνθρωπο, που δεν μπορεί να αλλάξει, όπως το χρώμα των μαλλιών ή των ματιών, το ύψος του κλπ. Με την κατάλληλη φροντίδα όμως μπορούμε να κάνουμε τις τρίχες να φαίνονται και να είναι παχύτερες.

Το πάχος της τρίχας είναι πολύ σημαντικό και καθορίζει την όψη της αραίωσης, καθώς και το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Διπλασιάζοντας το πάχος της τρίχας, τετραπλασιάζομε των όγκο των μαλλιών!

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Πολύ καλή εξυπηρέτηση με άριστα αποτελέσματα. Αν και είχα επισκεφτεί πολλά ιατρεία στο παρελθόν, ήταν η πρώτη φορά που εξετάστηκα με τόση λεπτομέρεια με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης. Διαπίστωσα ότι τόσο καιρό μου γινόταν λάθος διάγνωση. Ο Dr. Τzερμιάς εντόπισε αμέσως την πραγματική αιτία της τριχόπτωσής μου και μου συνέστησε έναν συνδυασμό θεραπειών με τον οποίο σταμάτησαν να πέφτουν τα μαλλιά μου και σύντομα άρχισαν να βγαίνουν νέες φύτρες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα συστήνω τα δερματολογικά κέντρα σας παντού με κάθε ευκαιρία.

Β.Κ.

Πριν επισκεφτώ τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, έκανα το λάθος να εμπιστεύομαι τον κομμωτή μου για το θέμα της τριχόπτωσης. Είχα δοκιμάσει διάφορα συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σαμπουάν, ενώ κάποια στιγμή είχα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με εξτένσιον, με αποτέλεσμα να χειροτερέψω την κατάσταση. Ευτυχώς, μία φίλη μου συνέστησε τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics όπου βρήκα ό,τι ακριβώς είχα ανάγκη: εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, στοχευμένες θεραπείες, παρακολούθηση με συχνές τριχοσκοπικές μελέτες. Τα μαλλιά μου είναι και πάλι πλούσια και υγιή. Και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Φ.Ρ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες τριχόπτωσης, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

iqtriangle

IQ NEWSLETTER

Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
FUE

LASER
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΟΞΥΓΟΝΟ-
ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ