iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
με HyA

Η λύση για τις μόνιμες
πτυχώσεις του δέρματος

Δίνει όγκο, εξαλείφει τις ρυτίδες και σας… γεμίζει νεότητα! Η HyA αποτελεί επάξια μία από τις πιο αποτελεσματικές μη επεμβατικές θεραπείες στον τομέα της Κοσμητικής Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς μπορεί να γεμίσει και να ενυδατώσει τις πτυχώσεις του δέρματος ανώδυνα και κυρίως φυσικά. 

Στις Κλινικές  Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, που λειτουργούν υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, μπορούμε να επαναφέρουμε τη λεία και νεανική όψη της επιδερμίδας σας μέσα σε μία συνεδρία!

ΑΝΩΔΥΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

μη επεμβατική

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

χωρίς παρενέργειες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

έως 12 μήνες

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Εξελιγμένα Dermal Fillers

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ HyA

Η θεραπεία HyA αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες μη επεμβατικές μεθόδους αντιγήρανσης. Εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και στο σώμα. Αφορά άτομα ηλικίας από 21 ετών και άνω.

Είναι μία ασφαλής μέθοδος, η οποία έχει στόχο το γέμισμα των στατικών ρυτίδων, δηλαδή των ρυτίδων που οφείλονται στη γήρανση, αλλά είναι επίσης πολύ αποτελεσματική και για την αποκατάσταση των χαμένων όγκων.

iqtriangle

ΠΩΣ ΔΡΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ HyA

Το filler HyA έχει την υφή ενός εύπλαστου και απαλού τζελ που ρέει εύκολα κάτω από το δέρμα. Με την έγχυσή του, γεμίζουν οι περιοχές των αυλακώσεων και των πτυχώσεων, που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της φυσιολογικής απώλειας του όγκου των ιστών.

Τα μικροσφαιρίδια του filler συνδέονται και σχηματίζουν μία ισχυρή υποστηρικτική δομή για την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας και τη δημιουργία μιας πιο φρέσκιας και νεανικής όψης.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ HyA

Η θεραπεία HyA είναι κατάλληλη τόσο για να λειαίνει και να εξαλείφει τις ρυτίδες, όσο και για να δημιουργεί όγκο σε σημεία που είτε έχει χαθεί, είτε χρειάζονται ενίσχυση.

Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία ενδείκνυται για:

iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ HyA ΓΙΑ ΤΟ ΠΡOΣΩΠΟ

Ζυγωματικά: Όταν στόχος είναι η αναπλήρωση του όγκου των ζυγωματικών, τότε επιλέγεται ένα πιο παχύρρευστο filler, το οποίο εγχέεται βαθιά στην περιοχή των ζυγωματικών, τόσο πάνω στα «μήλα», όσο και στα σημεία των μαύρων κύκλων. Το filler HyA δημιουργεί ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλέγμα, το οποίο προσφέρει αύξηση του όγκου της περιοχής και ανόρθωση των ιστών. 

Πηγούνι: Το filler HyA μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του πηγουνιού για να αποκαταστήσει την απώλεια του όγκου του και να βελτιώσει το περίγραμμα και τις αναλογίες του προσώπου.

Χείλη: Όταν στόχος είναι η ενίσχυση του όγκου των χειλιών για μια πιο ελκυστική εμφάνιση, τότε χρησιμοποιείται ένα πιο λεπτόρρευστο filler HyA, το οποίο εγχέεται πιο επιφανειακά στο δέρμα των χειλιών, αλλά και περιμετρικά του στόματος, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και οι ρινοχειλικές ρυτίδες. Το δέρμα των χειλιών γίνεται βελούδινο και αποκτά φυσικό νεανικό όγκο.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Ποτε φαινονται τα αποτελεσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα και παραμένουν αναλλοίωτα για 12 μήνες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αρκεί μία συνεδρία για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σπανιότερα, χρειάζεται δεύτερη συνεδρία για επαύξηση των σημείων εφαρμογής. 

Μετά τους 12 μήνες και καθώς το βιοσυμβατό υλικό απορροφάται από τον οργανισμό, συστήνεται μία επαναληπτική συνεδρία ανά έτος με τη μισή ποσότητα υλικού για τη συντήρηση του αποτελέσματος. Οι εγχύσεις HyA αποτελούν αναντικατάστατη θεραπεία στο πλαίσιο ενός συνδυαστικού προγράμματος μη επεμβατικού λίφτινγκ.

iqtriangle

Οδηγιες μετα την εφαρμογη της θεραπειας HyA

Τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία HyA συνιστάται προαιρετική εφαρμογή πάγου στην περιοχή των εγχύσεων. Επίσης, θα πρέπει για τις επόμενες δύο ημέρες να αποφύγετε τα καυτά ντους, τη χρήση σεσουάρ, αλλά και τη μεγάλη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία. 

Για το επόμενο 24ωρο μετά την εφαρμογή, θα πρέπει να αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ, ενώ  κατά το πρώτο και δεύτερο 24ωρο θα πρέπει να κάνετε ένα ήπιο μασάζ στην περιοχή της θεραπείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

iqtriangle

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι. Η διαδικασία εφαρμογής είναι ολιγόλεπτη και απολύτως ανεκτή, καθώς στη σύνθεση του προϊόντος εφαρμογής περιέχεται ουσία με τοπική αναισθητική δράση.

Όχι. Αμέσως μετά τη συνεδρία, υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στις καθημερινές δραστηριότητες.

Μπορεί να εκδηλωθεί μία ήπια δερματική αντίδραση με τη μορφή ερυθρότητας, οιδήματος, κνησμού στα σημεία των εγχύσεων, όμως παρατηρείται μόνο στο 20% των ατόμων που κάνουν τη θεραπεία και διαρκεί μόνο 2-3 μέρες.

Το HyA είναι μια ενδογενής ουσία που συγκρατεί την υγρασία στον οργανισμό. Αυτή η ουσία βρίσκεται σε πολλές περιοχές του ανθρώπινου σώματος, κυρίως στο δέρμα, όπου συγκρατεί τα κύτταρα ενωμένα. Επίσης, βρίσκεται στα μάτια και στο αρθρικό υγρό των αρθρώσεων. Καθώς μεγαλώνουμε, το HyA – μαζί με το κολλαγόνο και την ελαστίνη – μειώνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει όγκο, ενυδάτωση και σφριγηλότητα. Στην ηλικία των 60 ετών, μόνο το 10% του αρχικού επιπέδου της ουσίας αυτής μπορεί να ανιχνευθεί στον οργανισμό. Από χημική άποψη, το HyA είναι μια αλυσίδα μορίων σακχάρου με την ιδιότητα να δεσμεύει το νερό και παράγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται βιοζύμωση. Στην αντιγήρανση, το HyA χρησιμοποιείται κατά των ρυτίδων επειδή μπορεί να δεσμεύσει πάνω από 1000 φορές το βάρος του σε νερό και έτσι συμβάλλει στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

Το HyA είναι κατάλληλο για την θεραπεία των ρινοχειλικών πτυχών, των ρυτίδων μαριονέτας, των εμβυθίσεων στην περιοχή των ζυγωματικών και στην κοιλάδα των δακρύων. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει τον όγκο των χειλιών, να αναζωογονήσει το δέρμα στο λαιμό και να τονώσει το οβάλ του προσώπου. Μπορεί και συνδυάζεται με άλλες κοσμητικές θεραπείες αναζωογόνησης και σύσφιξης του δέρματος για πρόσωπο νεανικό και λεία επιδερμίδα.

Η ουσία BTX είναι μια υγρή πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για την χαλάρωση ορισμένων μυών που συμβάλλουν στο σχηματισμό ρυτίδων (δυναμικές ρυτίδες, εκείνες που σχηματίζονται από εκφράσεις του προσώπου). Η ουσία εγχέεται απευθείας στον μυ και το αποτέλεσμα διαρκεί από 4 έως 6 μήνες.

Το HyA είναι μια φυσική ουσία που μοιάζει με τζελ και εγχέεται μέσα ή κάτω από το δέρμα. Λόγω της ικανότητάς του να δεσμεύει νερό, αυξάνει τον όγκο του ιστού και έτσι μειώνει τις ρυτίδες λόγω γήρανσης και λειαίνει την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο για 12 μήνες και για την συντήρησή του απαιτείται μια επαναληπτική συνεδρία μία φορά τον χρόνο.

Εάν ισχύει για εσάς κάτι από τα παρακάτω, θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε την θεραπεία HyA. Θα πρέπει να το αναφέρετε στον ιατρό που θα συμπληρώσει το ιατρικό ιστορικό σας.

 • Κάτω των 21 ετών
 • Εγκυμοσύνη
 • Θηλασμός
 • Αλλεργία στην ουσία HyA
 • Χημειοθεραπεία τους τελευταίους 12 μήνες
 • Λήψη παραγόντων πήξης του αίματος (π.χ. ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη, δικλοφενάκη)
 • Οξείες μολυσματικές ασθένειες (π.χ. γρίπη, έρπης)
 • Αυτοάνοσο νόσημα
 • Γνωστές διαταραχές επούλωσης πληγών, τάση για υπερτροφικές ουλές
 • Αυξημένη τάση αιμορραγίας και αιματολογικές παθήσεις

Την πρώτη μέρα μετά τη θεραπεία, θα εμφανιστεί οίδημα στα χείλη, που θα μειωθεί σημαντικά μετά από 1-2 ημέρες, προτού εξαλειφθεί εντελώς. Να ακολουθήσετε τις οδηγίες φροντίδας που θα σας δώσει ο γιατρός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ναι! Η θεραπεία, ανάλογα με την περιοχή, διαρκεί κατά μέσο όρο από 5 έως 20 λεπτά. Συνεπώς, έχετε όλο τον χρόνο να την κάνετε κατά τη διάρκεια ενός lunch break ή ενός διαλείμματος από την εργασία σας, προτού επιστρέψετε πάλι σε αυτή.

Για να είναι το αποτέλεσμα της θεραπείας φυσικό, θα πρέπει το υλικό που χρησιμοποιείται να είναι πιστοποιημένο και ο δερματολόγος, ο δερματοχειρουργός ή ο πλαστικός χειρουργός που κάνει τη θεραπεία να είναι εξειδικευμένος, με σημαντική εμπειρία στην εφαρμογή δερματικών πληρωτικών. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις, που αποτελούν δέσμευση στις Κλινικές μας, θα είστε βέβαιοι ότι η θεραπεία είναι ασφαλής με το βέλτιστο, φυσικό αποτέλεσμα.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Με το filler διόρθωσα τις έντονες ρυτίδες που είχα εμφανίσει γύρω από τα χείλια μου, επειδή είμαι χρόνια καπνίστρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα και σίγουρα θα το ανανεώνω κάθε χρόνο!”

A. T.

“Επιτέλους απέκτησα σαρκώδη χείλη! Πάντα ζήλευα τις γυναίκες που είχαν σαρκώδη χείλη και μπορούσαν να τα αναδεικνύουν με έντονα κραγιόν. Δεν χορταίνω πλέον να βγάζω selfies με κόκκινο κραγιόν! Σας ευχαριστώ πολύ!”

N. Π.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία με HyA, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ BTX
  SKINBOOSTER ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
  ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΥΣΦΙΞΗΣ