iqtriangle

ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΡΑΓΑΔΩΝ
(ΡΑΒΔΩΣΕΩΝ)

Αποτελεσματική αντιμετώπιση
ανάλογα με το χρώμα τους

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, η εξάλειψη των ραγάδων (ραβδώσεων) του δέρματος είναι θεαματική ανεξάρτητα από το χρώμα τους και τον βαθμό σοβαρότητας. Κόκκινες ή λευκές ραβδώσεις, επιφανειακές ή βαθύτερες, νεοεμφανιζόμενες ή υπάρχουσες, όλες αντιμετωπίζονται με βέλτιστο αποτέλεσμα από την έμπειρη ιατρική ομάδα μας με συνδυασμό μη-επεμβατικών και ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων τελευταίας τεχνολογίας.

ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ

& ασφαλείς θεραπείες

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ

& ανώδυνες διαδικασίες

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

25 χρόνων

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ & ΛΕΥΚΩΝ ΡΑΓΑΔΩΝ

Οι ραγάδες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο του δέρματος  για το 90% των εγκύων, το 70% των εφήβων κοριτσιών και το 40% των εφήβων αγοριών. Εμφανίζονται κυρίως στα μπράτσα, τους μηρούς, την κοιλιά και το στήθος μετά από απότομη αυξομείωση του σωματικού βάρους στο χόριο, το μεσαίο ελαστικό στρώμα του δέρματος, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση του σχήματός του. Όταν το χόριο διατηρείται συνεχώς τεντωμένο, με τον καιρό το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, παρατηρείται σχάση και εμφανίζονται οι ραγάδες.

Στην αρχή έχουν κόκκινη ή μωβ απόχρωση, ενώ με την πάροδο του χρόνου ξεθωριάζουν και αποκτούν αργυρόλευκο χρώμα. Οι κόκκινες ραβδώσεις αντιμετωπίζονται ευκολότερα, καθώς αποτελούν το πρώιμο στάδιο δυσλειτουργίας του κολλαγόνου στο δέρμα. Αντίθετα, οι λευκές ραβδώσεις για να εξαλειφθούν απαιτούν εφαρμογή δραστικών μεθόδων και αρκετών συνεδριών. Η έγκαιρη αντιμετώπιση των ραβδώσεων προτού αλλάξει το χρώμα τους από κόκκινο σε λευκό, είναι η βάση για αποτελεσματικότερη θεραπεία. Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση των λευκών ραβδώσεων, η συνδυαστική εφαρμογή μεθόδων από την έμπειρη ομάδα των Κλινικών Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα καθώς αντιμετωπίζει το κάθε δέρμα απολύτως εξατομικευμένα.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΡΑΓΑΔΕΣ

Χάρη στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, που υπάρχουν στο χόριο, το δέρμα αποκτά την φυσική ικανότητα να τεντώνεται. Όμως, αν το δέρμα παραμείνει τεντωμένο για μεγάλο διάστημα, όπως για παράδειγμα στην εγκυμοσύνη, το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποδομούνται και εμφανίζονται στην αρχή ροζ και μετά κόκκινες ραγάδες, οι οποίες αν δεν θεραπευθούν έγκαιρα το πλάτος και το μήκος τους διευρύνεται. Στις εξειδικευμένες Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, για τη θεραπεία των κόκκινων ραγάδων εφαρμόζουμε συνδυαστικά δύο ασφαλείς μεθόδους με πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό FDA.

Μεγιστη Αποτελεσματικοτητα στην Εξαλειψη Κοκκινων Ραγαδων

Συνδυαστική θεραπεία υψηλής ασφάλειας
Pulsed Dye LASER + Βιοσυμβατή θεραπεία

Μη-Επεμβατική Θεραπεία
Απόλυτα Ασφαλής
Ανώδυνη Διαδικασία
Κλινικά Αποδεδειγμένη
iqtriangle

PULSED DYE LASER
Το πρώτο LASER επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης

Η αντιμετώπιση των κόκκινων ραβδώσεων με εφαρμογή Pulsed Dye LASER (παλμικού LASER χρωστικής) έχει σαν στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην υπό θεραπεία περιοχή του δέρματος. Η ενέργεια του LASER διοχετεύεται εστιασμένα και με ασφαλή τρόπο κάτω από τις ραβδώσεις. Απορροφάται άμεσα από το αίμα στις επικείμενες φλέβες, η παροχή οξυγόνου και η κυκλοφορία βελτιώνονται με αποτέλεσμα να ενισχύεται η σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά για ραβδώσεις με κοκκινωπό, πορφυρό χρώμα ή πιο σκούρο από το υπόλοιπο δέρμα.

 • Τόνωση συνδετικού ιστού του δέρματος
 • Εξάλειψη κόκκινων ραβδώσεων σε λίγες συνεδρίες
 • Θεραπεία φλεγμονής που συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή
 • Βελτίωση χρώματος και υφής της επιδερμίδας
 • Κατάλληλη θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας

ΝΕΑ ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Θεραπεία με ισχυρή δράση αυξητικών παραγόντων

Εφαρμόζεται ενδιάμεσα των συνεδριών με Pulsed Dye LASER για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας των κόκκινων ραβδώσεων. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη βιοσυμβατή θεραπεία με διπλή φυγοκέντριση για συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων 4-6 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την απλή βιοσυμβατή θεραπεία. Είναι απολύτως φυσική διαδικασία ανάπλασης και ανανέωσης και βασίζεται στην έγχυση πλάσματος του ίδιου του ασθενή στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κόκκινες ραβδώσεις. Οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται προκαλούν αύξηση της αγγειογένεσης για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

 • Αναζωογόνηση, επούλωση και ανάπλαση του δέρματος μέσω ενεργοποίησης σχηματισμού νέου ιστού
 • Λείανση και βελτίωση της όψης των ραβδώσεων λόγω αξιοποίησης μηχανισμού ανάπλασης των κυττάρων
 • Βελτίωση της υφής και τονικότητας της επιδερμίδας
 • Υψηλά standards ασφαλείας καθώς δεν παρεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντας
 • Χωρίς παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Λευκες ραγαδες

Οι λευκές και οι αργυρόχρωμες ραγάδες είναι οι ώριμες ραβδώσεις, δηλαδή εκείνες που υπάρχουν στο δέρμα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι η εξέλιξη των κόκκινων ραγάδων, όταν αυτές δεν θεραπεύονται. Ο χρόνος που μεσολαβεί για την μετατροπή των κόκκινων ραβδώσεων σε λευκές εκτιμάται συνήθως από λίγους μήνες μέχρι μερικά χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος. Οι λευκές ραγάδες για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται εξειδικευμένες θεραπείες και αρκετές συνεδρίες, οι οποίες καθορίζονται από την δερματολογική ομάδα μας ανάλογα με την περιοχή που εμφανίζονται, τον τύπο του δέρματος και το μέγεθός τους.

Βελτιστη Θεραπεια για την Εξαλειψη Λευκων Ραγαδων

3 συνδυαστικά πρωτόκολλα με έγκριση FDA

 • Microdermabrasion + RF Fractional Microneedling + Βιοσυμβατή θεραπεία
 • Carboxytherapy + Βιοσυμβατή θεραπεία
 • RF Fractional Microneedling + Βιοσυμβατή θεραπεία
Απόλυτα Ασφαλείς Μέθοδοι
Σύντομη Αποθεραπεία
Κλινικά Αποδεδειγμένες
iqtriangle

RF FRACTIONAL MICRONEEDLING
Αναδόμηση κολλαγόνου με προηγμένη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων

Η μέθοδος RF Fractional Microneedling αντιμετωπίζει δραστικά τις λευκές ραβδώσεις χάρη στην ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων που εισχωρεί στοχευμένα μέσα στο δέρμα για να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου. Η διείσδυση της ενέργειας επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικής κεφαλής από 49 μονωμένες μικροακίδες επικαλυμμένες με χρυσό, οι οποίες διαπερνούν το χόριο, χωρίς να προκαλούν την παραμικρή βλάβη στην επιδερμίδα. Η έκκριση αυξητικών παραγόντων και η δημιουργία κολλαγόνου στην περιοχή έχουν σαν αποτέλεσμα την αναδόμηση των στιβάδων του δέρματος και την βελτίωση της όψης και της υφής του. Στα συνδυαστικά πρωτόκολλα θεραπείας που περιλαμβάνουν τη μέθοδο RF Fractional Microneedling, συνήθως, απαιτούνται το λιγότερο 3 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 4-6 εβδομάδων η μία από την άλλη.

 • Ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με βελτίωση ελαστικότητας του δέρματος
 • Ανάπλαση του δέρματος και μείωση των λευκών ραβδώσεων
 • Σύσφιξη των πόρων του δέρματος και βελτίωση της σφριγηλότητας
 • Μικρή διάρκεια συνεδριών χωρίς παρενέργειες
 • Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος χωρίς κίνδυνο μελαγχρωματικής βλάβης

MICRODERMABRASION
Εξελιγμένη μέθοδος απολέπισης της επιδερμίδας

Η Microdermabrasion είναι μέθοδος μικροδερμοαπόξεσης που στόχο έχει την αναζωογόνηση της επιδερμίδας και την βοήθεια στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου. Λειτουργεί  πάντα συνδυαστικά με άλλες μεθόδους για την εξάλειψη των λευκών ραβδώσεων. Σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να εφαρμοστεί με υψηλές εντάσεις μετά από τοπική αναισθησία για αριθμό συνεδριών από 6 έως 12, ώστε να υπάρξει ορατή βελτίωση.

 • Κυτταρική ανανέωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας
 • Ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου και ενίσχυση κυκλοφορίας του αίματος στο χόριο
 • Βελτίωση υφής και χρώματος του δέρματος
 • Ανώδυνη και σύντομη διαδικασία
 • Κατάλληλη για όλα τα δέρματα

CARBOXYTHERAPY
Ασφαλής μέθοδος για θεαματική κυτταρική ανανέωση

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, η οποία με τη χρήση διοξειδίου  του άνθρακα (CO) που υπάρχει στο σώμα μας, αποσκοπεί στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στις περιοχές εκείνες του δέρματος όπου έχουν δημιουργηθεί βλάβες. Με την Carboxytherapy, το διοξείδιο του άνθρακα εγχέεται απευθείας στις λευκές ραβδώσεις, δημιουργώντας μικρές φυσαλίδες κάτω από το δέρμα με διάρκεια λίγων λεπτών. Αποτέλεσμα της δράσης είναι η αύξηση οξυγόνου στην περιοχή και η παροχή θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου. Συνήθως, εντάσσεται στο πρωτόκολλο της θεραπείας με μια σειρά από 6 συνεδρίες, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας των λευκών ραβδώσεων.

 • Ενεργοποίηση σχηματισμού νέου κολλαγόνου και κυτταρική ανανέωση
 • Ενίσχυση οξυγόνου στο αίμα
 • Σύσφιξη του δέρματος και μείωση των λευκών ραβδώσεων
 • Ανώδυνη διαδικασία
 • Κατάλληλη για όλα τα δέρματα

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΑΒΔΩΣΕΩΝ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

 • Ένα μήνα πριν και μετά τη θεραπεία, να μην εκτίθεστε στον ήλιο ή να εκτίθεστε συγκρατημένα χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
 • Να αποφύγετε αποτρίχωση ή πήλινγκ 3 εβδομάδες πριν και μετά από τη θεραπεία για ραγάδες.
 • Να απέχετε από έντονες προπονήσεις, σάουνα και πισίνα μετά τη θεραπεία, μέχρι να υποχωρήσει η ερυθρότητα από το δέρμα.
 • Να αποφύγετε ζεστό ντους μία ημέρα μετά τη θεραπεία, καθώς και τριβή της περιοχής μέχρι να «ηρεμήσει» το δέρμα.
 • Να μην λάβετε παυσίπονα, βιταμίνη Ε και αντιπηκτικά φάρμακα 4 τουλάχιστον ημέρες πριν τη θεραπεία.
 • Να ακολουθείτε πιστά την προτεινόμενη αγωγή μετά από κάθε συνεδρία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σημαντικές αιτίες για τον σχηματισμό ραγάδων στο δέρμα είναι γενετικοί παράγοντες, υψηλό επίπεδο στεροειδών στο σώμα, εγκυμοσύνη, απότομη αύξηση βάρους, παχυσαρκία, κ.ά. Οι ραγάδες μοιάζουν με ουλές και η αντιμετώπιση τους για να είναι αποτελεσματική πρέπει να συνδυάζει διάφορες μεθόδους. Το πόσο αποτελεσματική είναι μια θεραπεία εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εμφανίζονται, το μέγεθος των ραγάδων και την ηλικία τους (κόκκινες ή λευκές).

Οι κόκκινες ραβδώσεις θεραπεύονται πιο εύκολα λόγω του ότι είναι πιο πρόσφατες σε σχέση με τις λευκές που είναι παλιότερες στο δέρμα και απαιτούν διαφορετικές μεθόδους για να διεγείρουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου χωρίς παρενέργειες υπερμελάγχρωσης. Επιπλέον, ο αριθμός των συνεδριών στην περίπτωση των κόκκινων είναι μικρότερος. Ανάλογα, λοιπόν, με το μέγεθος των ραγάδων, του χρώματος της επιδερμίδας και των ρεαλιστικών προσδοκιών του κάθε ατόμου ακολουθείται διαφορετικό είδος θεραπείας για καλύτερο κλινικό αποτέλεσμα.

Στην πλειοψηφία τους οι λευκές ραγάδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με συνδυαστικές θεραπείες που βασίζονται σε εφαρμογή κλασματικού LASER, RF Fractional Microneedling, Carboxytherapy, Microdermabrasion και Βιοσυμβατής θεραπείας. Από την κλινική μας εμπειρία, οι περισσότεροι ασθενείς παρατηρούν βελτίωση μετά από μια σειρά 6 συνεδριών.

Ανάλογα με τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σας και τη μορφή των ραγάδων στο δέρμα σας, η ιατρική αξιολόγηση από την έμπειρη ομάδα μας θα οδηγήσει στην βέλτιστη επιλογή θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Οι μέθοδοι RF Fractional Microneedling και Carboxytherapy μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τα μελανοκύτταρα και η επιδερμίδα παραμένουν άθικτα.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Μετά από 4 περίπου εβδομάδες θεραπείας, οι ραγάδες στο σώμα μου έχουν ξεθωριάσει τόσο που δύσκολα κάποιος μπορεί να τις διακρίνει. Είμαι πολύ χαρούμενη με την επιλογή μου!”

Σ. Π.

“Αν ήξερα για τις πρωτοποριακές θεραπείες στην IQ, θα είχα λύσει το πρόβλημα με τις ραγάδες μου πολύ νωρίτερα!”

Α. Τ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την εξάλειψη ραγάδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
  laser αποτρίχωση
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ