iqtriangle

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ
ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τα κονδυλώματα στις γυναίκες οφείλονται σε συγκεκριμένα στελέχη του ιού HPV, που προσβάλλουν την πρωκτογεννητική περιοχή με τη σεξουαλική επαφή. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η θεραπεία των γυναικείων κονδυλωμάτων πραγματοποιείται από Δερματολόγους και Γυναικολόγους εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση του ιού HPV με τη χρήση εξελιγμένων LASER, χωρίς μέθη, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια.

Λεπτομερειακη ανιχνευση βλαβων

Με ειδικά όργανα, μεγεθυντικούς φακούς και ισχυρή δέσμη φωτός

Οριστικη απαλλαγη με LASER

Εξάλειψη ακόμη και των υποκλινικών βλαβών που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι

Χωρις μεθη σε πληρως εξοπλισμενο ιατρειο

Ανώδυνη θεραπεία, με χρήση τοπικής αναισθησίας

Στενη συνεργασια Δερματολογων και Γυναικολογων

Με εξειδίκευση στη θεραπεία του ιού HPV

Μηνιαια παρακολουθηση για διαστημα 8 μηνων

Για ελαχιστοποίηση υποτροπών

Εξεταση και θεραπεια ερωτικου συντροφου

Για να αποφευχθεί η επαναμόλυνση ανάμεσα στο ζευγάρι

iqtriangle

Πως μεταδιδονται τα κονδυλωματα στις γυναικες;

Τα κονδυλώματα είναι το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Υπολογίζεται ότι περίπου το 75% των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας προσβάλλονται από κονδυλώματα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Για την εμφάνιση των κονδυλωμάτων στις γυναίκες ευθύνονται συνηθέστερα τα στελέχη 6 και 11 του ιού HPV ή αλλιώς ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων.
Τα στελέχη αυτά μεταδίδονται κατά κύριο λόγο με τη σεξουαλική επαφή (κολπική, πρωκτική ή στοματική). Το προφυλακτικό, αν και απαραίτητο σε κάθε επαφή, δεν αρκεί για να εμποδίσει τη μετάδοση, αφού τα κονδυλώματα μεταδίδονται ακόμα και με τη δερματική τριβή στις περιοχές που δεν καλύπτονται από αυτό.

iqtriangle

Τι μορφη εχουν;

Τα κονδυλώματα μοιάζουν με μικρά ογκίδια ή προεξοχές του δέρματος, που έχουν συχνά τη μορφή μικροσκοπικού κουνουπιδιού ή υπερυψωμένου λόφου. Μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή να είναι πιο σκουρόχρωμα και να μοιάζουν με ελιές. Τις περισσότερες φορές, είναι ασυμπτωματικά. Λίγες φορές προκαλούν αίσθημα κνησμού, καψίματος ή ευαισθησίας στην περιοχή.
Αρχικά, μπορεί να εμφανιστούν ως μικρές ολιγάριθμες βλάβες, όμως αν μείνουν χωρίς θεραπεία, έχουν την τάση να μεγαλώνουν σε μέγεθος και αριθμό και να επεκτείνονται και στις γύρω περιοχές του δέρματος. Επιπλέον, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν κονδυλώματα που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, τα οποία όμως είναι εξίσου μεταδοτικά για τους ερωτικούς συντρόφους.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

Που εντοπιζονται;

Τα κονδυλώματα στις γυναίκες εντοπίζονται στις περιοχές που εκτίθενται στη σεξουαλική επαφή, όπως είναι το εφήβαιο, το αιδοίο, ο κόλπος, ο τράχηλος, η ουρήθρα, το περίνεο, η βουβωνική χώρα και η περιπρωκτική περιοχή. Με τον στοματικό έρωτα, τα κονδυλώματα μπορούν να προσβάλλουν και το στόμα, τα χείλη, τη γλώσσα, τον ουρανίσκο και τον φάρυγγα.
Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν και σε σημεία του δέρματος που δεν έχουν εκτεθεί σε σεξουαλική επαφή, αν έχετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε ξυραφάκι για την αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής. Με το ξύρισμα προκαλούνται αμυχές στο δέρμα που ευνοούν την εισχώρηση και την επέκταση του ιού. Αν υποφέρετε από κονδυλώματα, τότε η ασφαλέστερη μέθοδος αποτρίχωσης είναι με τη χρήση LASER.

iqtriangle

Γιατι πρεπει να θεραπευονται τα κονδυλωματα στις γυναικες;

Τα κονδυλώματα στις γυναίκες οφείλονται σε χαμηλού κινδύνου στελέχη του ιού HPV, που δεν σχετίζονται με πρόκληση καρκίνου. Παρ’ όλα αυτά, έχει αποδειχτεί ότι στις ίδιες περιοχές μπορεί να συνυπάρχουν στελέχη υψηλού κινδύνου που συνδέονται με πρόκληση δυσπλασίας ή κακοήθειας στον τράχηλο της μήτρας, το αιδοίο, τον κόλπο, τον πρωκτό και τον στοματοφάρυγγα. Δεν θα πρέπει λοιπόν να εφησυχάζετε.
Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι το Τεστ-ΠΑΠ που ανιχνεύει τον ιό HPV στον τράχηλο της μήτρας, ακόμα κι αν βγει αρνητικό, δεν αποκλείει τη μόλυνση από τον ιό HPV. Το Τεστ-ΠΑΠ βγαίνει θετικό μόνο όταν ο ιός έχει φτάσει να προκαλέσει κυτταρικές αλλοιώσεις. Τα πιο πρώιμα στάδια της HPV μόλυνσης ανιχνεύονται έγκαιρα και έγκυρα μόνο με το εξειδικευμένο HPV-Test, το οποίο εντοπίζει ακόμη και το ακριβές στέλεχος του ιού που προκάλεσε τη μόλυνση.

iqtriangle

Οριστικη απαλλαγη με λεπτομερειακη ανιχνευση και LASER θεραπεια

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, χρησιμοποιούμε ειδικά δερματολογικά και δερματοσκοπικά όργανα, μεγεθυντικούς φακούς και ισχυρή δέσμη φωτός για να εντοπίζουμε και την πιο μικροσκοπική βλάβη που δεν είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Είναι ειδικά όργανα που χρησιμοποιούνται μόνο σε πλήρως εξοπλισμένα δερματολογικά ιατρεία, εξειδικευμένα στην αντιμετώπιση του HPV, και όχι σε γυναικολογικά ιατρεία. Είναι πολύ σημαντικό να εξαλείφονται ακόμα και οι πιο μικρές βλάβες, γιατί αποτελούν εστία μεταδοτικότητας και αιτία υποτροπών στο μέλλον.
Επιπλέον, εφαρμόζουμε κολποσκόπηση, αλλά και όλες τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα κάθε περιστατικού. άν κριθεί απαραίτητο, παρέχουμε και τη δυνατότητα πρωκτοσκόπησης για τον εντοπισμό και τη θεραπεία των κονδυλωμάτων πρωκτού.

iqtriangle

Ανωδυνη εξαλειψη των κονδυλωματων χωρις μέθη στο ιατρειο

Τα κονδυλώματα στις γυναίκες μπορούν να αφαιρεθούν στον χώρο του ιατρείου, σε μία συνεδρία, με σύγχρονα δερματολογικά LASER. Οι Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics είναι πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία με ιατρούς Δερματολόγους και Γυναικολόγους εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση του ιού HPV. Με τη συνεργασία των ιατρικών ειδικοτήτων, την προηγμένη τεχνολογία και την υψηλή τεχνογνωσία, παρέχεται ολοκληρωμένη θεραπεία χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κονδυλώματα είναι δερματικές βλάβες, για την εξάλειψη των οποίων δεν απαιτείται ούτε γενική αναισθησία, αλλά ούτε και μέθη, που συχνά εφαρμόζεται από γυναικολόγους μη εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση του HPV για τη θεραπεία εξωτερικών κονδυλωμάτων στην περιγεννητική και περιπρωκτική περιοχή. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, η εφαρμογή του LASER είναι ανώδυνη και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες.
Απαραίτητη είναι η τακτική παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον οχτώ μηνών, όσο διαρκεί δηλαδή η επώαση του ιού, έτσι ώστε να εντοπίζονται και να εξαλείφονται άμεσα τυχόν νεοεμφανιζόμενες βλάβες που πιθανόν επώαζαν το προηγούμενο διάστημα και δεν είχαν ακόμα εκδηλωθεί. Επιπλέον, καθοριστικής σημασίας είναι και η εξέταση και θεραπεία του ερωτικού συντρόφου, ώστε να αποφεύγεται η επαναμόλυνση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ​

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/3 videos
Κονδυλώματα: Απαλλαγή & Θεραπεία | Ο Dr. Τzερμιάς στην εκπομπή &#039Ώρα Ελλάδος 7:00&#039
Κονδυλώματα: Απαλλαγή & Θεραπεία | Ο Dr. Τzερμιάς στην εκπομπή 'Ώρα Ελλάδος 7:00'
Θεραπεία Κονδυλωμάτων με LASER
Θεραπεία Κονδυλωμάτων με LASER
Κονδυλώματα | Τι είναι & πως αντιμετωπίζονται
Κονδυλώματα | Τι είναι & πως αντιμετωπίζονται

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ​

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι. Η θεραπεία εφαρμόζεται στον χώρο του ιατρείου με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα κονδυλώματα είναι πάντα δερματικές βλάβες, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν χρειάζεται ούτε μέθη, ούτε γενική αναισθησία, ούτε στους άνδρες, ούτε στις γυναίκες. Δυστυχώς είναι γεγονός ότι σε πολλές γυναίκες εφαρμόζεται μέθη χωρίς λόγο για τη θεραπεία εξωτερικών κονδυλωμάτων στην περιοχή του αιδοίου, του περίνεου, είτε στην περιγεννητική και περιπρωκτική περιοχή. Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Οι συγκεκριμένες βλάβες μπορούν να εξαλειφθούν πολύ εύκολα με LASER μόνο με τοπική αναισθησία. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η θεραπεία των κονδυλωμάτων τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, γίνεται μόνο με τη χρήση τοπικής αναισθησίας κι αμέσως μετά οι ασθενείς επιστρέφουν κανονικά στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Με μόλυνση από HPV κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ακολουθούν ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και έχουν συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων. Αυξημένο κίνδυνο HPV μόλυνσης έχουν και όσοι προχωρούν σε σεξουαλική επαφή με σύντροφο που τον γνωρίζουν λιγότερο από οχτώ μήνες.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία που υπάρχουν για τις γυναίκες, υποδηλώνουν ότι όσο καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γνωρίζει μία γυναίκα τον ερωτικό σύντροφό της πριν από την ερωτική επαφή, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος της HPV μόλυνσης. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο ερωτικός σύντροφος, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος HPV μόλυνσης για τη σύντροφό του, προφανώς λόγω της προηγούμενης σεξουαλικής εμπειρίας του.

Το Τεστ ΠΑΠ δεν ανιχνεύει τα κονδυλώματα. Ανιχνεύει μονάχα αν ο ιός HPV έχει φτάσει να προκαλέσει κάποια κυτταρική δυσπλασία. Επομένως, το Τεστ ΠΑΠ δεν αρκεί και ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να σας εφησυχάζει. Γιατί δεν δείχνει εγκαίρως τη μόλυνση HPV. Αυτό μπορεί να το δείξει εγκαίρως μονάχα το HPV Τεστ και η κολποσκόπηση με βιοψία.

Το Τεστ ΠΑΠ είναι μία διαγνωστική μέθοδος για την ύπαρξη δυσπλαστικών κυττάρων, σχεδιασμένη για την εξέταση μαζικών πληθυσμών. Αντιθέτως, το HPV-Τεστ είναι μία εξειδικευμένη εξέταση για την ύπαρξη στελεχών του HPV, που γίνεται όταν υπάρχει η υποψία μόλυνσης από τον ιό HPV. Με τo HPV Tεστ, προσδιορίζεται αν υπάρχει στον τράχηλο της μήτρας DNA από στελέχη του ιού HPV, ακόμα και σε άτομα με φυσιολογική κλινική εικόνα και φυσιολογικό Τεστ ΠΑΠ. Μάλιστα, αν το HPV Τεστ πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο PCR, μπορεί να εντοπίσει ακριβώς το στέλεχος του ιού που οφείλεται για την HPV μόλυνση.

Αν έχετε εμφανίσει κονδυλώματα και διανύετε περίοδο θεραπείας και στενής ιατρικής παρακολούθησης, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με την επιλογή της μεθόδου αποτρίχωσης. Αν και δεν απαγορεύεται η αποτρίχωση της περιγεννητικής και περιπρωκτικής περιοχής στο διάστημα αυτό, η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης είναι αυτή που δεν αυξάνει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στις γύρω περιοχές. 

Θα πρέπει να μην είναι μία τυφλή μέθοδος και να επιτρέπει τον εντοπισμό υποκλινικών κονδυλωμάτων. Άρα ενδείκνυται μόνο η Laser αποτρίχωση. Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, η Laser αποτρίχωση πραγματοποιείται με συνδυαστική εφαρμογή LASER Αλεξανδρίτη και ND:Yag από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει μεγάλη εμπειρία στην αναγνώριση των κονδυλωμάτων.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες γίνονται ευάλωτες στις λοιμώξεις, καθώς πέφτουν οι άμυνες του οργανισμού. Αν λοιπόν υπάρχει HPV μόλυνση, τότε είναι πιθανό την περίοδο εκείνη ο ιός να εκμεταλλευθεί το χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα κι έτσι να εκδηλωθούν κονδυλώματα. Στην περίπτωση που υπάρχουν ήδη κονδυλώματα, τότε είναι πιθανό το διάστημα της εγκυμοσύνης να μεγαλώσουν και να επεκταθούν. 

Η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να είναι άμεση, με την πλέον σύγχρονη, αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία που βασίζεται στην εφαρμογή Laser. Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμες αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων, καθότι έχουν συσχετιστεί με κίνδυνο τερατογένεσης.  Αντιθέτως, με το Laser δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η μετάδοση του ιού HPV από τη μητέρα στο βρέφος δεν είναι συνήθης, όμως υπάρχει η πιθανότητα το έμβρυο να αναπτύξει λαρυγγική θηλωμάτωση. Επίσης, είναι δυνατόν τα κονδυλώματα να μεταδοθούν από τη μητέρα στο έμβρυο κατά τον τοκετό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τα εξωτερικά κονδυλώματα στις εγκύους να θεραπεύονται με κατάλληλη και ασφαλή μέθοδο. Έτσι, ο κίνδυνος για το έμβρυο εξαλείφεται και η μητέρα δεν υποχρεώνεται να γεννήσει με καισαρική τομή. Πρόκειται για μία τακτική που λανθασμένα παρουσιάζεται συχνά ως μονόδρομος σε τέτοιες περιπτώσεις.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Ταλαιπωριόμουν πολύ καιρό από κονδυλώματα και ο βασικός λόγος ήταν ότι φοβόμουν τη μέθη που μου είχε πει ο γυναικολόγος μου ότι θα χρειαζόταν να κάνω. Στις κλινικές IQ Skin Clinics, ανακάλυψα με μεγάλη έκπληξη και ανακούφιση ότι δεν είναι απαραίτητη η μέθη για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Η αφαίρεση έγινε εύκολα και γρήγορα με τοπική αναισθησία. Δεν αισθάνθηκα καθόλου πόνο και αμέσως μετά επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου. Ευχαριστώ θερμά τον Dr. Τζερμιά και την ομάδα του. Με φρόντισαν με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και διακριτικότητα.

 Π.Γ.

Συστήνω ανεπιφύλακτα τον Dr. Τζερμιά και την IQ Skin Clinics, καθώς μόνο εδώ κατάφερα να απαλλαγώ οριστικά από τα κονδυλώματα. Στο παρελθόν, είχα ακολουθήσει θεραπεία σε διάφορους άλλα γιατρούς, αλλά πολύ γρήγορα εμφάνιζα υποτροπές. Πραγματικά, η εμπειρία του Dr. Τζερμιά σε αυτόν τον τομέα είναι ξεκάθαρη. Η θεραπεία έγινε με LASER, με τοπική αναισθησία, και δεν πόνεσα καθόλου. Επιπλέον, η θεραπεία δεν μου άφησε κανένα σημάδι, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για μένα και θεωρώ ότι είναι σημαντικό και για κάθε γυναίκα. Έχω μείνει απολύτως ικανοποιημένη!

Θ. Κ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία κονδυλωμάτων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.