iqtriangle

Μολυσματικη
Τερμινθος

Οριστική αντιμετώπιση
με LASER CO2

Για τους ενήλικες, η μολυσματική τέρμινθος αποτελεί ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, που οφείλεται στον ιό molluscum contagiosum virus. Μεταδίδεται με την ερωτική επαφή, αλλά και με την τριβή με μολυσμένα σεντόνια, στρώματα, πετσέτες. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, αντιμετωπίζουμε οριστικά τη μολυσματική τέρμινθο με εξελιγμένα LASER που καθιστούν τη θεραπεία μία απολύτως ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία.

Οριστικη θεραπεια

σε 1 συνεδρια

Ανωδυνη

& ασφαλης μεθοδος

Χωρις ουλες

χωρις σημαδια

αμεση επιστροφη

στην εργασια

iqtriangle

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ

Η μολυσματική τέρμινθος οφείλεται στον molluscum contagiosum virus (MCV), έναν ιό με τέσσερις τύπους: MCV-1, MCV-2, MCV-3 και MCV-4. Ο συχνότερος τύπος είναι ο MCV-1 που εκδηλώνεται ως μία μεταδοτική δερματοπάθεια στα παιδιά. Στους ενήλικες, ανιχνεύεται συνηθέστερα ο τύπος MCV-2, ο οποίος είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Το προφυλακτικό δεν αρκεί για να σας προστατέψει, αφού ο ιός μεταδίδεται και από την επαφή των περιοχών που το προφυλακτικό δεν καλύπτει, καθώς και από μολυσμένα αντικείμενα, όπως σεντόνια, πετσέτες, σεξουαλικά βοηθήματα (sex toys).

iqtriangle

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η μολυσματική τέρμινθος δεν προκαλεί συμπτώματα, γι’ αυτό συχνά οι ασθενείς αργούν να προβούν σε δερματολογική εξέταση και θεραπεία. Η μοναδική εκδήλωση της μολυσματικής τερμίνθου είναι τα χαρακτηριστικά σπυράκια που προκαλεί στο δέρμα. Μοιάζουν με μικροσκοπικά μαργαριτάρια, μεγέθους 1-10 χιλιοστών, με κεντρικό εντύπωμα (κρατήρας). Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να επιχειρήσετε να τα σπάσετε, καθώς το εσωτερικό υγρό αποτελεί το σωματίδιο της τερμίνθου και ενέχει ο κίνδυνος της περαιτέρω διασποράς του ιού σε γειτονικές περιοχές του δέρματος.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Στους ενήλικες, η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται στην περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, την εσωτερική περιοχή των μηρών αλλά και το χαμηλό τμήμα της κοιλιάς. Τα σπυράκια είναι πολύ μικρά στην αρχή, όμως αν μείνουν χωρίς θεραπεία, τότε μεγαλώνουν και επεκτείνονται και στις γύρω περιοχές. Ειδικά αν επιχειρήσετε να τα σπάσετε, να τα ξύσετε ή να ξυρίσετε την περιοχή όπου εντοπίζονται, τότε θα ανοίξετε τον δρόμο για την εξάπλωση του ιού.

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER

Η πλέον αποτελεσματική μέθοδος για να σταματήσετε την εξάπλωση της μολυσματικής τερμίνθου στο δέρμα σας, αλλά και τη μετάδοσή της στα άτομα με τα οποία συνευρίσκεστε ερωτικά, είναι η θεραπεία με σύγχρονα LASER CO2.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η έμπειρη ομάδα δερματολόγων-αφροδισιολόγων του Dr. Τζερμιά θεραπεύει αποτελεσματικά τη μολυσματική τέρμινθο ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Λεπτομερειακή δερματολογική εξέταση

Εντοπισμός όλων των βλαβών.
A

Εξάλειψη των βλαβών με LASER

Με τοπική αναισθησία.
A

Εξέταση και θεραπεία ερωτικού/ής συντρόφου

Για αποφυγή επαναμόλυνσης ανάμεσα στο ζευγάρι.
A

Μηνιαία παρακολούθηση

Για έγκαιρη θεραπεία τυχόν υποτροπών.
A

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση πατήστε εδώ​

iqtriangle

ΣΕ ΤΙ ΥΠΕΡΕΧΕΙ Η LASER ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Η θεραπεία με LASER CO2 αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση της μολυσματικής τερμίνθου. Σε αντίθεση με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους της διαθερμίας (καυτηριασμός) και της κρυοπηξίας, οι οποίες ενδέχεται να αφήσουν κάποιο σημάδι, ουλή ή υποχρωμία στην περιοχή της θεραπείας, η θεραπεία με LASER δεν αφήνει κανένα σημάδι. Ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία, χωρίς πόνο, χωρίς παρενέργειες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση και πολύ σύντομα μπορείτε να επιστρέψετε και στις σεξουαλικές σας δραστηριότητες, εφόσον προηγηθεί εξέταση και θεραπεία και του/της ερωτικού/ής συντρόφου σας για αποφυγή επαναμόλυνσης μεταξύ σας.

iqtriangle

ΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ LASER

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ σύντομος. Η μοναδική σύσταση είναι η ολιγοήμερη εφαρμογή αναπλαστικής κρέμας για ταχύτερη επούλωση της περιοχής. Μπορεί επίσης να συστηθεί η μετέπειτα χρήση κάποιου ειδικού σκευάσματος (αλοιφή) για πρόληψη υποτροπών.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η μολυσματική τέρμινθος που μέχρι πριν από μερικά χρόνια αφορούσε ως δερματική πάθηση κατά κύριο λόγο στα παιδιά, πλέον αποτελεί ένα σύνηθες σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στους ενήλικες. Πρόκειται για τον ιό molluscum contagiosum virus (MCV), ο οποίος έχει τέσσερις τύπους (MCV-1, MCV-2, MCV-3 και MCV-4). Ο τύπος MCV-2 είναι αυτός που μεταδίδεται στα σεξουαλικά ενεργά άτομα, προκαλώντας μικρές καλοήθεις βλάβες στο δέρμα.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Ολοκληρωμένη ενημέρωση, απόλυτη διακριτικότητα και πάνω από όλα αποτελεσματική θεραπεία. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την προσέγγιση και την εμπειρία του Dr. Τζερμιά και της ομάδας του. Η LASER θεραπεία ήταν ανώδυνη και δεν άφησε κανένα σημάδι. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Π. Ζ.

Δεν γνώριζα ότι υπήρχε LASER θεραπεία για τη μολυσματική τέρμινθο. Πραγματικά πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία, που δεν πονάει καθόλου, ούτε αφήνει κάποιο σημάδι. Σε μία συνεδρία αντιμετωπίστηκαν όλες οι βλάβες. Και μάλιστα αμέσως μετά επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Λ. Α.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία μολυσματικής τέρμινθου, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ
  ΙΟΣ HPV
  laser αποτρίχωση
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ