iqtriangle

Ψηφιακη Δερμοαναλυση
ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Προηγμένη Τεχνολογία

Το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του προσώπου σας

Το εξελιγμένο σύστημα ψηφιακής δερμοανάλυσης διαγιγνώσκει τα προβλήματα του δέρματος με τον πιο αποτελεσματικό και αντικειμενικό τρόπο, καθώς φτάνει έως τα πιο βαθιά στρώματα (δηλαδή την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο). Πρόκειται για τη μέθοδο που συμβάλλει στη διαπίστωση των πραγματικών αναγκών σας (ορατών και αόρατων) και στην πραγματοποίηση έπειτα εμπεριστατωμένης μελέτης και καταγραφής των ατελειών της επιδερμίδας, ούτως ώστε να οριστούν οι προτεραιότητες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Για να κλείσετε ραντεβού ή να ενημερωθείτε για την υπηρεσία, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΕΡΜΟΑΝΑΛΥΣΗΣ

 • Παροχή πολλαπλών απεικονίσεων του δέρματος
 • Ανίχνευση καταστάσεων του δέρματος, μη ορατών δια γυμνού οφθαλμού
 • Παροχή αριθμητικής μέτρησης των δερματικών βλαβών, γραφικών παραστάσεων
 • Σύγκριση της βιολογικής ηλικίας και της ηλικίας του δέρματος του εξεταζόμενου
 • Ανίχνευση και παροχή ποσοτικών μετρήσεων για περιπτώσεις φωτογήρανσης, κηλίδων, ρυτίδων, βακτηρίων, ουλών, πόρων
 • Τρισδιάστατη απεικόνιση τομών του δέρματος για λεπτομερειακή ανάλυση
 • Προσομοίωση απεικόνισης της πορείας με την οποία εξελίσσονται οι βλάβες του δέρματος (κηλίδες – ρυτίδες)

Η πολυφασματική απεικόνιση και ανάλυση δίνει τη δυνατότητα συλλογής οπτικών πληροφοριών σε 8 τομείς που επιδρούν στην υγεία του προσώπου, αναδεικνύοντας τις ανάγκες του. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής καταχώρησης των οπτικών αυτών πληροφοριών, που συνιστούν έπειτα ένα αντικειμενικό μέσο για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής μεθόδου.

iqtriangle

ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΕΡΜΟΑΝΑΛΥΣΗ | 8 σημαντικες αξιολογησεις

1. Καφέ κηλίδες

Πρόκειται για δερματικές αλλοιώσεις, όπως υπερμελάγχρωση, φακίδες, εφηλίδες, μέλασμα, που οφείλονται στην περίσσεια έκκριση μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Οι κηλίδες καφέ χρώματος προκαλούν ανομοιομορφία στην όψη της επιδερμίδας που γίνεται αντικείμενο ανίχνευσης της προηγμένης τεχνολογίας του συστήματος.

2. Κόκκινες περιοχές

Οφείλουν την ύπαρξή τους σε ερεθισμό, ακμή, ροδόχρου νόσο ή ευρυαγγείες. Διενεργείται ανίχνευση των αιμοφόρων αγγείων και της αιμοσφαιρίνης του θηλώδους χορίου του δέρματος που συνδέονται με αυτές τις αλλοιώσεις. Οι βλάβες ακνεϊκής φύσης και οι ερεθισμοί διαφέρουν σε μέγεθος, όμως είναι συνήθως κυκλικού σχήματος. Αντίθετα, η ροδόχρους νόσος είναι τις περισσότερες φορές διάχυτη και μεγαλύτερης έκτασης, ενώ οι ευρυαγγείες έχουν συνηθέστερα τη μορφή κοντών, λεπτών γραμμών συνδεδεμένων σε δίκτυο.

3. Ρυτίδες

Αποτελούν πτυχώσεις του δέρματος, που εμφανίζονται λόγω της μειωμένης ελαστικότητας και γίνονται πιο έντονες λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι ρυτίδες αναγνωρίζονται από το σύστημα λόγω του χαρακτηριστικού στενόμακρου σχήματός τους.

4. UV κηλίδες

Οι ηλιακές κηλίδες ή διαφορετικά κηλίδες UV κάνουν την εμφάνισή τους, όταν εξαιτίας της φωτογήρανσης, η μελανίνη συγκεντρώνεται κάτω από την επιδερμίδα. Οι UV κηλίδες δεν είναι ορατές υπό συνθήκες φυσιολογικού φωτισμού. Ωστόσο, εξαιτίας της επιλεκτικής απορρόφησης της UV ακτινοβολίας από τη μελανίνη είναι επιτρεπτός ο εντοπισμός τους στην ψηφιακή δερμοανάλυση.

5. Πόροι

Εξαιτίας της σκίασης που σχηματίζουν, διακρίνονται λόγω του σκούρου χρώματος και του κυκλικού τους σχήματος. Το σύστημα διακρίνει τις κηλίδες από τους πόρους, με βάση το μέγεθος, καθώς οι πόροι έχουν μικρότερο μέγεθος.

6. Πορφυρίνες

Αποτελούν εκκρίσεις των βακτηριδίων που συσσωρεύονται σε ακμή και πόρους. Η δράση τους είναι φαγεσωρογόνος και κυτταροτοξική και η ύπαρξή τους συνδέεται με την υπερμελάγχρωση, το σχηματισμό ρυτίδων και τη φωτογήρανση. Οι πορφυρίνες φωσφορίζοντας στο UV φως της ψηφιακής συσκευής έχουν τη μορφή μικρών λευκών κυκλικών κηλίδων.

7. Υφή

Η ανάλυση αυτή αξιολογεί τη λείανση της επιδερμίδας, χάρη στην προσμέτρηση των διαβαθμίσεων του χρώματος και της ομαλότητας της επιδερμίδας (καταγραφή εσοχών και προεξοχών), που συνθέτουν συνολικά την υφή του δέρματος.

8. Βλεφαρίδες

Χάρη σε ειδικά φίλτρα, το ψηφιακό σύστημα πραγματοποιεί ανάλυση της κατάστασης των βλεφαρίδων, καθώς εξετάζεται ο αριθμός, η πυκνότητα και η υγεία τους. Η διαδικασία μοιάζει με φωτογράφιση, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εικόνες έχουν τρισδιάστατη μορφή και τη συνοδεύουν γραφικές παραστάσεις και ποσοτικές μετρήσεις. Με τη βοήθεια ειδικών αλγόριθμων, γίνεται παρουσίαση στατιστικών μετρήσεων, που χρησιμοποιούνται ως μέσο σύγκρισης με άτομα που έχουν ίδια ηλικία, ίδιο φύλο και ίδιο τύπο δέρματος.

iqtriangle

η ψηφιακη δερμοαναλυση αποκαλυπτει την πραγματικη ηλικια του δερματος

Το σύστημα δερμοανάλυσης μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική ηλικία του δέρματός σας, η οποία δεν συμπίπτει απαραίτητα πάντα με τη βιολογική. Επιπλέον, ο προσομοιωτής γήρανσης που είναι ενσωματωμένος στη συσκευή δείχνει την εικόνα που θα έχει το δέρμα έπειτα από 5-7 χρόνια, αν δεν σημειωθεί αλλαγή των καθημερινών συνηθειών υγιεινής, ομορφιάς και διατροφής. Αντιστοίχως, δείχνει την εικόνα που είχε το δέρμα έως και πριν από 5-7 χρόνια.

iqtriangle

Συγκρισιμα τα αποτελεσματα

Όλα τα ευρήματα και οι απεικονίσεις της ανάλυσης αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά, συνοδευόμενα από την αντίστοιχη ιατρική γνωμάτευση. Βάσει της εμπεριστατωμένης ανάλυσης και καταγραφής των αλλοιώσεων, γίνεται σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος, συνοδείας συμβουλών πρόληψης και ομορφιάς με σκοπό τη ριζική και οριστική απαλλαγή από αλλοιώσεις της πρόωρης γήρανσης. Στη συνέχεια, η δερμοανάλυση αποτελεί ένα αντικειμενικό μέσο σύγκρισης του βαθμού αποτελεσματικότητας της μεθόδου, μέσω της παροχής συγκριτικών εικόνων και μελετών του «πριν και μετά».

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την ψηφιακή δερμοανάλυση συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ
  ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ