iqtriangle

ΠΑΝΑΔΕΣ (ΜΕΛΑΣΜΑ)

Θεραπεία με PICO LASER

Το μέλασμα (κοινώς πανάδες) αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες δερματικές βλάβες. Όπως οι κηλίδες και οι φακίδες, ανήκει στην κατηγορία των μελαγχρωματικών βλαβών του δέρματος, στην πλειοψηφία τους κατά κύριο λόγο επιδερμικές. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics για την εξάλειψη των πανάδων εφαρμόζουμε το PICO LASER με την επαναστατική τεχνολογία picosecond σε συνδυασμό με χρήση τοπικών λευκαντικών παραγόντων ή ειδικού πήλινγκ ανάλογα με την περίπτωση.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ & ΣΗΜΑΔΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ

Από € 200 ανά συνεδρία

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΔΕΣ (ΜΕΛΑΣΜΑ);

Το μέλασμα (πανάδες) είναι μια κοινή διαταραχή χρωματισμού του δέρματος που προκαλεί σκούρους λεκέδες στην επιδερμίδα. Το 90% των ανθρώπων που εμφανίζουν μέλασμα είναι γυναίκες, κυρίως της αναπαραγωγικής ηλικίας. Συνήθως, παρατηρείται στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο άνω χείλος, στις παρειές, στα ζυγωματικά, το πηγούνι, τη μύτη και το μέτωπο. Το μέλασμα οφείλεται στην δυσλειτουργία των μελανοκυττάρων όταν αυτά παράγουν περισσότερη μελανίνη. Τα άτομα με σκούρο δέρμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μέλασμα, καθώς έχουν περισσότερα μελανοκύτταρα σε σχέση με τα άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης, πατήστε εδώ

iqtriangle

IQ PICO LASER | οριστικη εξαλειψη των παναδων

Η χρήση του PICO LASER για τη θεραπεία των πανάδων εξασφαλίζει την απουσία τραυματισμού στον περιβάλλοντα ιστό και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα υπερχρωματισμού της επιδερμίδας στην περιοχή που γίνεται η θεραπεία. Αυτό επιτυγχάνεται από την εξαιρετικά ταχύτατη διείσδυση της ενέργειας του συστήματος στο δέρμα, λόγω της καινοτόμου τεχνολογίας picosecond που διαθέτει και την μετατροπή της σε ακουστικά κύματα αντί για θερμότητα. Η φωτοακουστική δράση του LASER θρυμματίζει επιτυχώς και με απόλυτη ασφάλεια την συσσωρευμένη ποσότητα της μελανίνης, η οποία αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από το δέρμα.

Επιλεκτική

& στοχευμένη δράση σε βάθος
A

Αποτελεσματικό

ακόμα και στην πιο ανθεκτική μορφή μελάσματος
A

Κατάλληλο

για  όλο το σώμα, για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος
A

Χωρίς σκιάσεις

ουλές & σημάδια
A
iqtriangle

επαναστατικη τεχνολογια picosecond για μεγιστη αποτελεσματικοτητα

Τα παραδοσιακά LASER χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια για την θεραπεία των δυσχρωμιών του δέρματος με κίνδυνο τραυματισμού του ευαίσθητου ιστού της επιδερμίδας. Η τεχνολογία picosecond καταφέρνει μέσα σε ένα τρισεκατομμύριο του δευτερολέπτου (!) να διεισδύσει την ενέργεια από το σύστημα PICO LASER μέσα στην χρωστική ουσία στο δέρμα σας. Με την ευελιξία του συστήματος, τα πολλαπλά μήκη κύματος και την τεχνολογία των βραχέων παλμών LASER, το PICO παρέχει την ενέργεια με απόλυτη ασφάλεια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, χωρίς κίνδυνο θερμότητας, χωρίς πόνο, χωρίς αποθεραπεία.

Το PICO LASER προσφέρει ταχύτατα και πιο προβλέψιμα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία

Σε πολλές περιπτώσεις, πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν στις πανάδες αλοιφές και άλλα παρασκευάσματα που κάνουν την θεραπεία χρονοβόρα και χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η εξάλειψη των πανάδων με PICO LASER είναι μια αποτελεσματική λύση και πολύ άνετη, αφού μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πολύ γρήγορα και η ομοιόμορφη χροιά του δέρματος έχει μεγάλη διάρκεια.

Η θεραπεία με PICO LASER είναι γρήγορη, άνετη και ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του δέρματος που βρίσκεται το μέλασμα και από το μέγεθος του μελάσματος. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι μικρής διάρκειας και ανώδυνη καθώς εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα. Μετά την εφαρμογή, παρατηρείται ερύθημα, το οποίο όμως υποχωρεί πολύ σύντομα. Ενδέχεται, επίσης, το μέλασμα να εμφανίσει πιο σκούρο χρώμα. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχήσει καθώς αποτελεί ένδειξη ότι η μελανίνη απομακρύνεται σταδιακά. Επίσης, πρόσθετο πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνετε στεροειδή ή άλλα φάρμακα από το στόμα, καθώς η υπερσύγχρονη τεχνολογία picosecond μπορεί να πραγματοποιήσει την θεραπεία με φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ;

Πιθανοί παράγοντες που ενεργοποιούν τον μηχανισμό δημιουργίας πανάδων περιλαμβάνουν:

 • Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορμονική θεραπεία ή λήψη αντισυλληπτικής αγωγής.
 • Έκθεση στον ήλιο.
 • Ορισμένα προϊόντα φροντίδας που μπορεί να ερεθίζουν το δέρμα.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες που ευνοούν την δημιουργία μελάσματος είναι ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση, η κληρονομική προδιάθεση, η λήψη φαρμάκων για την επιληψία ή άλλων φαρμάκων με παρενέργεια την μελάγχρωση μετά από έκθεση στον ήλιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πανάδες μπορεί να εμφανιστούν μετά από φλεγμονή ή τραυματισμό, έγκαυμα ή ακμή που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα.

Το μέλασμα κατά την περίοδο της κύησης ονομάζεται “χλόασμα” ή “μάσκα εγκυμοσύνης”. Εμφανίζεται στο 2ο ή 3ο τρίμηνο της κύησης επειδή τότε αυξάνονται τα επίπεδα της προγεστερόνης, των οιστρογόνων και της μελανινοτρόπου ορμόνης με αποτέλεσμα την αυξημένη δραστηριότητα μελανίνης και κατά συνέπεια τον σχηματισμό μελάσματος. Επίσης, επιρρεπείς στο να εμφανίσουν μέλασμα είναι γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης που λαμβάνουν αγωγή ορμονικής αποκατάστασης με προγεστερόνη. Όσες λαμβάνουν μόνο οιστρογόνα εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες δημιουργίας πανάδων στο δέρμα τους.

Ιδιαίτερα προσεκτικά οφείλουν να είναι τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό στην εμφάνιση μελάσματος ή με γενετική προδιάθεση, καθώς η συνεχής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντηλιακή προστασία ενισχύει τον σχηματισμό μελαγχρωματικών βλαβών στο δέρμα.

iqtriangle

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ

Ο υπερχρωματισμός ή αποχρωματισμός διαφόρων σημείων του δέρματος αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του μελάσματος, το οποίο διακρίνεται σε 4 τύπους:

Επιδερμικός τύπος: πρόκειται για πανάδες στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος λόγω αυξημένης ποσότητας μελανίνης. Ο επιδερμικός τύπος είναι δεκτικότερος στην θεραπεία, καθώς η χρωστική ουσία βρίσκεται πιο κοντά στην επιδερμίδα.

Δερματικός τύπος: οι πανάδες αυτού του τύπου αναπτύσσονται στο κυρίως δέρμα όπου υπάρχουν “μελανοφάγα” κύτταρα, τα οποία τρέφονται με μελανίνη.

Μικτός τύπος: είναι ο πιο συχνός τύπος πανάδων με χαρακτηριστικά του επιδερμικού και δερματικού τύπου, καθώς οι πανάδες αναπτύσσονται τόσο στις επιφανειακές όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.

Ακαθόριστος τύπος: εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα και χαρακτηριστικό του αποτελεί ο αυξημένος αριθμός “μελανοφάγων” κυττάρων.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ

Η χαρακτηριστική όψη των πανάδων διευκολύνει τη διάγνωση “δια γυμνού οφθαλμού” για τους έμπειρους δερματολόγους μας. Ωστόσο, δεδομένου ότι το μέλασμα μπορεί να μοιάζει με άλλες καταστάσεις του δέρματος, απαιτείται ολοκληρωμένη κλινική εξέταση που περιλαμβάνει τη χρήση μαύρου φωτός ή λάμπας Wood, ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις διενεργείται βιοψία, ώστε να αποκλειστούν πιθανές αιτίες που ευθύνονται για την υπερμελάγχρωση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο αποτελεί ικανοποιητικό μέτρο πρόληψης. Επίσης, είναι απαραίτητη η επιμελής και συνεχής εφαρμογή αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας, όπως η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Πρώτη φορά που άκουσα για το Pico Laser ήταν από τον κύριο Τzερμιά όταν τον επισκέφθηκα στο ιατρείο του για τις πανάδες στο πρόσωπό μου. Μου είπε ότι ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ό,τι έπρεπε για την περίπτωσή μου. Τον εμπιστεύτηκα, έκανα την θεραπεία και τον ευχαριστώ πολύ για το αποτέλεσμα που βλέπω στο δέρμα μου.”

Α. Π.

“Λόγω εγκυμοσύνης απέκτησα πανάδες στο δέρμα μου. Κάποιες υποχώρησαν, κάποιες όμως στο πρόσωπό μου παρέμειναν. Ήμουν πολύ τυχερή που έκανα την θεραπεία με το Pico. Τώρα κι εμείς οι μαμάδες μπορούμε να ξαναδούμε το δέρμα μας καθαρό όπως ήταν κάποτε.”

B. Δ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία πανάδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΗΛΙΔΩΝ & ΦΑΚΙΔΩΝ
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
  ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER