iqtriangle

ΚΗΛΙΔΕΣ &
ΜΕΛΑΣΜΑ
(ΠΑΝΑΔΕΣ)

Οριστική Εξάλειψη
με PICO LASER

Οι κηλίδες και το μέλασμα (κοινώς πανάδες) είναι από τις πιο συνηθισμένες δυσχρωμίες του δέρματος. Ανήκουν στην κατηγορία των μελαγχρωματικών βλαβών και στην πλειοψηφία τους είναι επιφανειακές. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS για την εξάλειψη των μελαγχρωματικών βλαβών εφαρμόζουμε, μεμονωμένα ή συνδυαστικά, το PICO LASER με την επαναστατική τεχνολογία picosecond.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ & ΣΗΜΑΔΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΗΛΙΔΕΣ;

Οι κηλίδες εμφανίζονται στο δέρμα ως επιφανειακά στίγματα, σαν “κονφετί”, καφέ ή μαύρου χρώματος με σαφή, καθορισμένα όρια από το γύρω φυσιολογικό δέρμα. Αν και οι κηλίδες δικαιολογούν την παρουσία τους στις μεγαλύτερες ηλικίες σαν απόρροια γήρανσης και φυσικής φθοράς των κυττάρων, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται υψηλότερη συχνότητα εμφάνισής τους σε νεαρότερες ηλικίες λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και κληρονομικής προδιάθεσης.  Για τον λόγο αυτό είναι γνωστές ως κηλίδες του ήλιου αλλά και σαν κηλίδες ηλικίας.

Είναι ακίνδυνες για την υγεία και συνήθως τα άτομα που έχουν κηλίδες επιθυμούν να τις αφαιρούν για λόγους εμφάνισης. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, όταν παρατηρούνται αλλαγές στην επιφάνεια, το χρώμα, τα όρια ή το μέγεθος των κηλίδων θα πρέπει να γίνεται λεπτομερής δερματολογικός έλεγχος, ώστε να αποκλειστούν έγκαιρα πιθανές προκακοήθεις δερματικές βλάβες.

Οι κηλίδες και το μέλασμα είναι διαφορετικές οντότητες και η διαφορά τους ως προς την  κλινική τους εμφάνιση είναι σημαντική. Το μέλασμα ή κοινώς οι πανάδες είναι πιο ανοιχτόχρωμες από τις κηλίδες (καφέ χρώματος ή με κίτρινη χροιά), έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και ασαφή όρια.

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΔΕΣ (ΜΕΛΑΣΜΑ);

Το μέλασμα (πανάδες) είναι μια κοινή διαταραχή χρωματισμού του δέρματος που προκαλεί σκούρους λεκέδες στην επιδερμίδα. Το 90% των ανθρώπων που εμφανίζουν μέλασμα είναι γυναίκες, κυρίως της αναπαραγωγικής ηλικίας. Συνήθως, παρατηρείται στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στο άνω χείλος, στις παρειές, στα ζυγωματικά, το πηγούνι, τη μύτη και το μέτωπο. Το μέλασμα οφείλεται στην δυσλειτουργία των μελανοκυττάρων όταν αυτά παράγουν περισσότερη μελανίνη. Τα άτομα με σκούρο δέρμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μέλασμα, καθώς έχουν περισσότερα μελανοκύτταρα σε σχέση με τα άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης, πατήστε εδώ

iqtriangle

IQ PICO LASER | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PICOSECOND ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές θεραπευτικές επιλογές εξάλειψης των μελαγχρωματικών βλαβών, όπως η κρυοχειρουργική, η διαθερμοπηξία, η απόξεση και τα LASER παλαιότερης τεχνολογίας, ο εξελιγμένος μηχανισμός δράσης του PICO LASER δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς σημάδια και χωρίς την παραμικρή βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό. Το PICO LASER προσφέρει ταχύτατα και προβλέψιμα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία για μελαγχρωματικές βλάβες.

Η καινοτόμος τεχνολογία picosecond που διαθέτει το σύστημα καταφέρνει μέσα σε ένα τρισεκατομμύριο του δευτερολέπτου (!) να διεισδύσει την ενέργεια του LASER κάτω από την επιφάνεια του δέρματος με ακρίβεια στόχευσης. Η φωτοακουστική δράση του PICO LASER θρυμματίζει επιτυχώς την συσσωρευμένη ποσότητα της μελανίνης, η οποία αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από το δέρμα. Επιπλέον, το πλεονέκτημα της τεχνολογίας picosecond να μετατρέπει την ενέργεια του συστήματος σε ακουστικά κύματα αντί σε θερμότητα, εξασφαλίζει την απουσία τραυματισμού στον περιβάλλοντα ιστό και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα υπερχρωματισμού της επιδερμίδας στην περιοχή που γίνεται η θεραπεία.

Επιλεκτική

& στοχευμένη δράση σε βάθος
A

Αποτελεσματικό

ακόμα και στην πιο ανθεκτική μορφή δυσχρωμιών
A

Κατάλληλο

για  όλο το σώμα, για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος
A

Απόλυτα ασφαλές

δεν αφήνει σκιάσεις, ουλές & σημάδια
A
iqtriangle

IQ PICO LASER | ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ

Το PICO LASER αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και οριστική λύση για την εξάλειψη των κηλίδων. Η εφαρμογή του LASER γίνεται με τοπική αναισθησία ώστε όλη η διαδικασία να είναι ανώδυνη. Συνήθως απαιτούνται 2 συνεδρίες μικρής διάρκειας για την ολοκλήρωση της θεραπείας, εκτός αν πρόκειται για κηλίδες που έχουν βάθος ή βρίσκονται σε δύσκολη περιοχή του σώματος. Η αποθεραπεία είναι άμεση, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στην εργασία σας ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πολύ γρήγορα, καθώς οι κηλίδες αποχρωματίζονται σταδιακά και το δέρμα αποκτά ξανά ομοιόμορφο χρώμα.

iqtriangle

IQ PICO LASER | ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΔΩΝ

Για την εξάλειψη των πανάδων, ανάλογα με το μέγεθος και το βάθος του, συνδυάζουμε το PICO LASER με τοπικούς λευκαντικούς παράγοντες, ειδικά πήλινγκ, ειδικές θεραπευτικές εφαρμογές και βιοαναπλαστικές συνεδρίες. Μόνο με τη συνδυαστική χρήση μεθόδων μπορούμε να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του δέρματος που βρίσκεται εντοπισμένο το μέλασμα και από το μέγεθος του. Σημαντικό πλεονέκτημα της συνδυαστικής θεραπείας με PICO LASER είναι ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνετε στεροειδή ή άλλα φάρμακα από το στόμα, καθώς η υπερσύγχρονη τεχνολογία picosecond πραγματοποιεί την θεραπεία με φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες. Η διαδικασία είναι άνετη και ανώδυνη καθώς εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα. Η αποθεραπεία είναι άμεση και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΗΛΙΔΕΣ;

Οι κηλίδες εμφανίζονται κυρίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ως αποτέλεσμα φυσικής φθοράς των κυττάρων και γήρανσης (γεροντικές κηλίδες). Ωστόσο, αναπτύσσονται και σε νεαρότερες ηλικίες λόγω κληρονομικής προδιάθεσης, ανοιχτόχρωμης επιδερμίδας, με ιστορικό εγκαυμάτων, αλλά κυρίως λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία. Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί αύξηση της παραγωγής μελανίνης στα σημεία εκείνα του δέρματος που βλέπει ο ήλιος και έτσι δημιουργούνται οι κηλίδες. Από αυτό εξηγείται γιατί οι κηλίδες, αντί να υποχωρούν, αυξάνονται στο δέρμα όταν δεν υπάρχει προστασία από τον ήλιο.

iqtriangle

ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΑΣΜΑ (ΠΑΝΑΔΕΣ);

Πιθανοί παράγοντες που ενεργοποιούν τον μηχανισμό δημιουργίας πανάδων περιλαμβάνουν:

 • Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορμονική θεραπεία ή λήψη αντισυλληπτικής αγωγής.
 • Έκθεση στον ήλιο.
 • Ορισμένα προϊόντα φροντίδας που μπορεί να ερεθίζουν το δέρμα.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες που ευνοούν την δημιουργία μελάσματος είναι ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση, η κληρονομική προδιάθεση, η λήψη φαρμάκων για την επιληψία ή άλλων φαρμάκων με παρενέργεια την μελάγχρωση μετά από έκθεση στον ήλιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πανάδες μπορεί να εμφανιστούν μετά από φλεγμονή ή τραυματισμό, έγκαυμα ή ακμή που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα.

Το μέλασμα κατά την περίοδο της κύησης ονομάζεται “χλόασμα” ή “μάσκα εγκυμοσύνης”. Εμφανίζεται στο 2ο ή 3ο τρίμηνο της κύησης επειδή τότε αυξάνονται τα επίπεδα της προγεστερόνης, των οιστρογόνων και της μελανινοτρόπου ορμόνης με αποτέλεσμα την αυξημένη δραστηριότητα μελανίνης και κατά συνέπεια τον σχηματισμό μελάσματος. Επίσης, επιρρεπείς στο να εμφανίσουν μέλασμα είναι γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης που λαμβάνουν αγωγή ορμονικής αποκατάστασης με προγεστερόνη. Όσες λαμβάνουν μόνο οιστρογόνα εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες δημιουργίας πανάδων στο δέρμα τους.

Ιδιαίτερα προσεκτικά οφείλουν να είναι τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό στην εμφάνιση μελάσματος ή με γενετική προδιάθεση, καθώς η συνεχής έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντηλιακή προστασία ενισχύει τον σχηματισμό μελαγχρωματικών βλαβών στο δέρμα.

iqtriangle

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ

Ο υπερχρωματισμός ή αποχρωματισμός διαφόρων σημείων του δέρματος αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του μελάσματος, το οποίο διακρίνεται σε 4 τύπους:

Επιδερμικός τύπος: πρόκειται για πανάδες στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος λόγω αυξημένης ποσότητας μελανίνης. Ο επιδερμικός τύπος είναι δεκτικότερος στην θεραπεία, καθώς η χρωστική ουσία βρίσκεται πιο κοντά στην επιδερμίδα.

Δερματικός τύπος: οι πανάδες αυτού του τύπου αναπτύσσονται στο κυρίως δέρμα όπου υπάρχουν “μελανοφάγα” κύτταρα, τα οποία τρέφονται με μελανίνη.

Μικτός τύπος: είναι ο πιο συχνός τύπος πανάδων με χαρακτηριστικά του επιδερμικού και δερματικού τύπου, καθώς οι πανάδες αναπτύσσονται τόσο στις επιφανειακές όσο και στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος.

Ακαθόριστος τύπος: εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα και χαρακτηριστικό του αποτελεί ο αυξημένος αριθμός “μελανοφάγων” κυττάρων.

iqtriangle

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ

Η χαρακτηριστική όψη των πανάδων διευκολύνει τη διάγνωση “δια γυμνού οφθαλμού” για τους έμπειρους δερματολόγους μας. Ωστόσο, δεδομένου ότι το μέλασμα μπορεί να μοιάζει με άλλες καταστάσεις του δέρματος, απαιτείται ολοκληρωμένη κλινική εξέταση που περιλαμβάνει τη χρήση μαύρου φωτός ή λάμπας Wood, ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις διενεργείται βιοψία, ώστε να αποκλειστούν πιθανές αιτίες που ευθύνονται για την υπερμελάγχρωση.

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο αποτελεί ικανοποιητικό μέτρο πρόληψης. Επίσης, είναι απαραίτητη η επιμελής και συνεχής εφαρμογή αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας, όπως η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου.

Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεστε, γεγονός που καθορίζεται από το μέγεθος και την σοβαρότητα των μελαχρωματικών βλαβών στο δέρμα σας.

Αν έχετε πανάδες, δυσχρωμίες στο δέρμα σας ή υπερμελάγχρωση, τότε το PICO LASER είναι η κατάλληλη θεραπεία για σας. Επιπλέον, επειδή η αποθεραπεία είναι άμεση, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς να βγείτε έξω από το πρόγραμμά σας και τις καθημερινές σας συνήθειες.

Ανάλογα με την περίπτωσή σας και το ιατρικό ιστορικό σας, θα σας ενημερώσει σχετικά ο εξειδικευμένος δερματολόγος μας. Φυσικά, δεν θα πρέπει να έχετε μαυρίσει πρόσφατα ούτε να έχετε ηλιακό έγκαυμα στην περιοχή που θα γίνει η θεραπεία.

Εξαρτάται από τον τύπο δέρματος που έχετε και από διάφορους παράγοντες, όπως το πόσο χρόνο περνάτε στον ήλιο και εάν φοράτε αντηλιακό ή όχι. Για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους, θα πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας κατά την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Πρώτη φορά που άκουσα για το Pico Laser ήταν από τον κύριο Τzερμιά όταν τον επισκέφθηκα στο ιατρείο του για τις πανάδες στο πρόσωπό μου. Μου είπε ότι ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ό,τι έπρεπε για την περίπτωσή μου. Τον εμπιστεύτηκα, έκανα την θεραπεία και τον ευχαριστώ πολύ για το αποτέλεσμα που βλέπω στο δέρμα μου.”

Α. Π.

“Λόγω εγκυμοσύνης απέκτησα πανάδες στο δέρμα μου. Κάποιες υποχώρησαν, κάποιες όμως στο πρόσωπό μου παρέμειναν. Ήμουν πολύ τυχερή που έκανα την θεραπεία με το Pico. Τώρα κι εμείς οι μαμάδες μπορούμε να ξαναδούμε το δέρμα μας καθαρό όπως ήταν κάποτε.”

B. Δ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τη θεραπεία πανάδων και κηλίδων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΗΛΙΔΩΝ & ΦΑΚΙΔΩΝ
  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
  ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER