iqtriangle

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
ΜΑΛΛΙΩΝ

H Ιατρική λύση
για τα αδύναμα μαλλιά

Εάν αισθάνεστε τα μαλλιά σας πιο άτονα κάθε ημέρα που περνάει, με τρίχες λεπτές και αδύναμες ή αν παρατηρείτε κάποια μικρή αραίωση, δε χρειάζεται να αφήσετε την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δείτε άμεσα αλλαγή, προτείνοντάς σας αποτελεσματικές θεραπείες, όπως μόνο ένα ιατρείο μπορεί.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

με ιατρικό υπόβαθρο

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

μέσα σε διάστημα τριών μηνών

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΛΑΝΟ

ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή

ΚΟΣΤΟΣ

Από €150

iqtriangle

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ

Συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε άμεσα την αραίωση των μαλλιών, ειδικά αν είναι διάχυτη σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, όπως συμβαίνει συνήθως στις γυναίκες, και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Είναι σημαντικό να προνοήσουμε για την υγεία των μαλλιών μας όσο είναι νωρίς, οπότε και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άμεσα και το πρόβλημα 100% αναστρέψιμο.

Πολλοί αμελούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, πιστεύοντας πως δεν υπάρχει κάποια θεραπεία, ή γιατί θεωρούν πως δεν πρόκειται για πάθηση αλλά για ένα κοσμητικό πρόβλημα. Άλλοι πάλι προτιμούν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα από το φαρμακείο ή ειδικά σαμπουάν, τα οποία όμως δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την υγεία και την πυκνότητα των μαλλιών. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα μπορεί και να την επιδεινώσουν.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Dr. Χριστόφορος Τzερμιάς και η επιστημονική ομάδα των Κλινικών Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics προσφέρουν εξατομικευμένη θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Η θεραπεία ενδυνάμωσης μαλλιών είναι μία ιατρική διαδικασία και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να απευθυνόμαστε πάντα σε εξειδικευμένους δερματολόγους.

Μετά από τις ειδικές αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες και θα υποδείξουν εάν ο οργανισμός έχει έλλειψη βιταμινών ή αν αντιμετωπίζει κάποια ορμονική διαταραχή, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics προσφέρουμε και την εξέταση της τριχοσκόπησης, όπου εξετάζεται το είδος και η ταχύτητα της αραίωσης. Ταυτόχρονα, η εξέταση λειτουργεί και ως μέτρο σύγκρισης της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων θεραπειών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Άμεση αντιμετώπιση

της αραίωσης πριν αυτή εξαπλωθεί
A

Εξελιγμένες θεραπείες

ενδυνάμωσης που στοχεύουν στη ρίζα του προβλήματος
A

Εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών

βασισμένο στις ανάγκες του κάθε οργανισμού
A

Αποκατάσταση της πυκνότητας

των μαλλιών και του πάχους της τρίχας
A

Εγγυημένη βελτίωση σε βάθος χρόνου

και όχι προσωρινή κάλυψη του προβλήματος
A
iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Οι προτεινόμενες θεραπείες ενδυνάμωσης μαλλιών μπορεί να λειτουργήσουν συνδυαστικά ή μεμονωμένα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Βιοσυμβατή Θεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες

Η βιοσυμβατή θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες είναι απόλυτα ασφαλής και δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια. Μπορεί να αναζωογονήσει τους ιστούς στο τριχωτό της κεφαλής και με αυτό τον τρόπο να αποκαταστήσει την πυκνότητα των μαλλιών. Στην ουσία πρόκειται για την αξιοποίηση θρεπτικών συστατικών του ίδιου του οργανισμού και των μηχανισμών ανανέωσής του. Μάλιστα, στη νέα βιοσυμβατή θεραπεία πραγματοποιείται διπλή φυγοκέντριση, ώστε τα θρεπτικά συστατικά που συγκεντρώνονται να είναι 4-6 φορές περισσότερα.

Φωτοθεραπεία LLLT

Η φωτοθεραπεία LLLT, είναι θεραπεία στην οποία χρησιμοποιούνται εξελιγμένα LASER χαμηλής ισχύος. Διεγείρει την τριχοφυΐα και αποκαθιστά την πυκνότητα στοχεύοντας τις ρίζες των μαλλιών. Κατά τη θεραπεία χρησιμοποιούνται τρία μήκη φωτός τα οποία αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλούν αγγειοδιαστολή, καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τα τριχοθυλάκια. Η δέσμη του LASER είναι κρύα και είναι μία ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία.

Bιομιμητικά Πεπτίδια

Πρόκειται για το πρώτο filler HyA, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με εξειδικευμένα βιομιμητικά πεπτίδια για την αντιμετώπιση της αραίωσης. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί ενδυνάμωση και αύξηση του πάχους των τριχών, αλλά και αποκατάσταση της λάμψης τους. Το αποτέλεσμα είναι πιο πυκνά, νεανικά και υγιή μαλλιά.

Τοπικές ουσίες

Φαρμακευτικές ουσίες με τριχογενετικές ιδιότητες, όπως η μινοξιδίλη και η  φιναστερίδη, εφαρμόζονται τοπικά σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και πιο εντατικά εκεί όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών. Η θεραπεία γίνεται είτε με τη μορφή εγχύσεων αλλά και με ειδικές λοσιόν που δημιουργούνται ειδικά για τις ανάγκες σας. Στόχος της θεραπείας είναι η ενδυνάμωση της τρίχας. Μέσα σε τρεις μήνες ο όγκος και η πυκνότητα των μαλλιών έχει αποκατασταθεί.

Βιταμίνες

Πολλές φορές η ατονία και η αδυναμία των μαλλιών οφείλεται στην έλλειψη βιταμινών. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics δημιουργούμε φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία είναι βασισμένα πάνω στις τυχόν ελλείψεις του δικού σας οργανισμού. Η διαφορά με τα συμπληρώματα για τα μαλλιά που θα βρείτε στα φαρμακεία είναι ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι εξατομικευμένα και στοχεύουν απευθείας πάνω στις δικές σας ανάγκες.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/3 videos
Γυροειδής Αλωπεκία | Μαρτυρία
Γυροειδής Αλωπεκία | Μαρτυρία
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι. Πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν τυχαία συμπληρώματα, πιστεύοντας πως θα βοηθήσουν τα μαλλιά τους να δυναμώσουν. Όμως, στην πραγματικότητα μπορεί να τους κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ο μόνος τρόπος για να εξακριβώσουμε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και ποιο συμπλήρωμα να προτιμήσουμε -στην περίπτωση πάντα που όντως χρειαζόμαστε- είναι να κάνουμε πρώτα τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις.

Ναι, όσο πιο νωρίς αντιληφθούμε ένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο. Οι θεραπείες ενδυνάμωσης μπορεί να προλάβουν μία πιο εκτεταμένη μελλοντική αραίωση, η οποία σίγουρα θα χρειαστεί πιο εντατικές μεθόδους αντιμετώπισης.

Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τρίχες στο λούσιμο ή στο χτένισμα, καθώς βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους και θα έπεφταν έτσι κι αλλιώς. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες τρίχες αντικαθίστανται από νέες. Η φυσιολογική τριχόπτωση δικαιολογεί την πτώση περίπου 100 τριχών την ημέρα. Παρ’ όλα αυτά στην περίπτωση που παρατηρήσετε πιο έντονη απώλεια τριχών, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο γιατρό.

Ναι, αν οι συνεδρίες γίνονται τακτικά και με συνέπεια, θα παρατηρήσετε αλλαγή στα μαλλιά σας μέσα σε διάστημα τριών μηνών, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Θα βελτιωθεί η πυκνότητα, η ανθεκτικότητα, η υγεία και η λάμψη των μαλλιών.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Πολύ καλή εξυπηρέτηση με άριστα αποτελέσματα. Αν και είχα επισκεφτεί πολλά ιατρεία στο παρελθόν, ήταν η πρώτη φορά που εξετάστηκα με τόση λεπτομέρεια με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης. Διαπίστωσα ότι τόσο καιρό μου γινόταν λάθος διάγνωση. Ο Dr. Τzερμιάς εντόπισε αμέσως την πραγματική αιτία της τριχόπτωσής μου και μου συνέστησε έναν συνδυασμό θεραπειών με τον οποίο σταμάτησαν να πέφτουν τα μαλλιά μου και σύντομα άρχισαν να βγαίνουν νέες φύτρες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα συστήνω τα δερματολογικά κέντρα σας παντού με κάθε ευκαιρία.”

B. K.

“Πριν επισκεφτώ τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, έκανα το λάθος να εμπιστεύομαι τον κομμωτή μου για το θέμα της τριχόπτωσης. Είχα δοκιμάσει διάφορα συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σαμπουάν, ενώ κάποια στιγμή είχα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με εξτένσιον, με αποτέλεσμα να χειροτερέψω την κατάσταση. Ευτυχώς, μία φίλη μου συνέστησε τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics όπου βρήκα ό,τι ακριβώς είχα ανάγκη: εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, στοχευμένες θεραπείες, παρακολούθηση με συχνές τριχοσκοπήσεις. Τα μαλλιά μου είναι και πάλι πλούσια και υγιή. Και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.”

Φ. Ρ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την ενδυνάμωση μαλλιών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
    ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
    ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ FUE