iqtriangle

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΚΜΗΣ

Με ή χωρίς φάρμακα

Η φωτοθεραπεία είναι η πλέον σύγχρονη και ασφαλής θεραπεία για την ακμή, κατάλληλη για όσους δεν θέλουν ή δεν πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα. H έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση της ακμής προφυλάσσει από σχηματισμό ουλών ακμής.

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
& ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

iqtriangle

τι ειναι η Ακμη

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων. Είναι συνηθισμένη μεταξύ των εφήβων, αλλά συναντάται και σε περιπτώσεις ενηλίκων. Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, την πλάτη και το στέρνο. Η ακμή δημιουργείται όταν το σμήγμα και τα κύτταρα του δέρματος φράζουν τα τριχοθυλάκια, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια, που προκαλούν διόγκωση των πόρων του δέρματος. 

iqtriangle

Διαγνωση της ακμης

Για τον σχεδιασμό του κατάλληλου ανά περίπτωση πρωτοκόλλου για τη θεραπεία της ακμής, πρέπει να προηγείται έγκαιρη και σωστή διάγνωση. 

Η διαδικασία της διάγνωσης στα Δερματολογικά μας Κέντρα IQ Skin Clinics περιλαμβάνει κλινική εξέταση και δερμοανάλυση, που πραγματοποιείται με το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα Canfield VISIA® . Με αυτό ανιχνεύoυμε και αξιολογούμε με ακρίβεια τις βλάβες, ενώ παρακολουθούμε την αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης θεραπείας και προσαρμόζουμε την θεραπευτική αγωγή ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

Επιπλέον, ανάλογα με τα αποτελέσματα της κλινικής εικόνας του ασθενή, πραγματοποιούμε μικροσκοπική εξέταση για ανίχνευση ακάρεων Demodex στο δέρμα, που συσχετίζονται με εμφάνιση ροδόχρου ακμής. Αν πάλι, πρόκειται για σοβαρή, επίμονη ή ανθεκτική ακμή σε έφηβες με ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο και δασυτριχισμό, τότε προτείνουμε εργαστηριακές εξετάσεις και υπερηχογράφημα ωοθηκών για εντοπισμό υπερανδρογοναιμίας.

iqtriangle

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η ακμή θεραπεύεται, ανάλογα με την μορφή της και τις ανάγκες του ασθενούς, με πρωτοποριακές μεθόδους βασισμένες στη χορήγηση ή μη φαρμακευτικής αγωγής. Μεταξύ των μεθόδων περιλαμβάνονται η φωτοθεραπεία, η θεραπεία με LASER, τα τοπικά σκευάσματα, η χορήγηση από του στόματος φαρμάκων και τα χημικά πίλινγκ. Επειδή πολλοί ασθενείς μπορεί να εμφανίζουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, ανεπιθύμητες ενέργειες από τη λήψη φαρμάκων, δεν επιθυμούν να λαμβάνουν φάρμακα ή δεν ανταποκρίνονται στις κοινές θεραπείες της ακμής, η φωτοθεραπεία θεωρείται παγκοσμίως από την δερματολογική κοινότητα η πλέον ιδανική θεραπευτική μέθοδος με ή χωρίς φάρμακα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Φωτοθεραπεια για την Ακμη | Ευεργετικη Δραση

Η δράση της φωτοθεραπείας στα παθογενετικά αίτια της ακμής είναι κλινικά και επιστημονικά αποδεδειγμένη. Το καθαρό και ζωογόνο μήκος κύματος φωτός που εκπέμπει (ορατό μπλε και ερυθρό) στοχεύει την βλάβη αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής (P. acnes) και την φλεγμονή που υπάρχει στο δέρμα.

Οι αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες από τον συνδυασμό μπλε και ερυθρού φωτός:

Καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες στο P. acnes

Μειώνουν την παραγωγή προφλεγμονωδών κυτταροκινών (πρωτεΐνες που επιταχύνουν τη φλεγμονή)

Ενεργοποιούν την άμυνα του οργανισμού

Προλαμβάνουν την εμφάνιση ουλών

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

Θεαματικά αποτελέσματα

Χωρίς φάρμακα
A

Ασφαλής & ανώδυνη θεραπεία

Χωρίς παρενέργειες
A

Κατάλληλη

για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και σε περιόδους με έντονη ηλιοφάνεια
A

Χωρίς αποθεραπεία

Άμεση εποστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες με εφαρμογή αντηλιακού
A

Προσαρμοσμένη για όλες τις ηλικίες

A

Αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακά & αντιγηραντικά οφέλη

A

Εγκεκριμένη από τον FDA

A
iqtriangle

Φωτοθεραπεια για την Ακμη | Καταλληλη για ολες τις Ηλικιες

Η φωτοθεραπεία ακμής είναι κατάλληλη μέθοδος για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, μορφή ακμής και τύπο δέρματος, ειδικά όμως για τις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή με πρόθεση να μείνουν έγκυες
 • Άτομα που δεν πρέπει ή δεν θέλουν να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή
 • Έφηβοι και παιδιά
 • Αθλητές ή όσοι γυμνάζονται με εντατικό ρυθμό
 • Αιμοδότες
 • Άτομα με ηπατικές ή νεφρολογικές παθήσεις
 • Άτομα με φλεγμονώδη εντερική νόσο
 • Όσοι έχουν ρινορραγίες
 • Όσοι αντιδρούν στην ξηρότητα σε μάτια ή χείλη
 • Άτομα δυσλιπιδαιμικά
 • Άτομα σε κατάθλιψη
iqtriangle

ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΚΜΗΣ
Μεγιστοποίηση δράσης της φωτοθεραπείας

Αν η ακμή είναι εμμένουσα, σοβαρή κυστική, τότε εφαρμόζουμε φωτοδυναμική θεραπεία (PDT). Πρόκειται για φωτοθεραπεία με παράλληλη τοπική χρήση ειδικής φωτοευαισθητοποιού ουσίας, που ενισχύει την επίδραση του φωτός στις βλάβες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η αποτελεσματικότητα της φωτοδυναμικής θεραπείας εξαρτάται από το πόσο βαθιά και στοχευμένα διεισδύει η φωτοευαισθητοποιός ουσία στο δέρμα.

Κατά την φωτοδυναμική θεραπεία συνδυάζονται τρία βασικά στοιχεία:

 • Φωτοευαισθητοποιός ουσία
 • Μπλε και ερυθρό μήκος κύματος φωτός
 • Οξυγόνο

Ο φωτοευαισθητοποιητής σε συνδυασμό με τον φωτότυπο του δέρματος καθορίζει:

 • τις συνεδρίες που χρειάζονται για την θεραπεία,
 • τη συχνότητα των συνεδριών, και
 • τη διάρκεια της κάθε συνεδρίας.

ΑΚΜΗ | VIDEO PLAYLIST

Εμπειρία Θεραπείας Ακμής

Φωτοδυναμική Θεραπεία

iqtriangle

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΚΜΗΣ
υπό την Επιστημονική Διεύθυνση του Dr. Τzερμιά​

Ανεξάρτητα από τον βαθμό σοβαρότητας της ακμής και τον τύπο δέρματος του ασθενούς, η έμπειρη ιατρική ομάδα των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τζερμιά, αντιμετωπίζει με τον πιο ασφαλή τρόπο όλες τις περιπτώσεις ακμής, ακόμη και τις πιο σοβαρές, με θεαματικά αποτελέσματα. Η εφαρμογή συσκευών φωτοθεραπείας Omnilux και Dermalux, τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία των εξειδικευμένων δερματολόγων μας εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση για την ακμή με ή χωρίς φάρμακα.

iqtriangle

Φωτοθεραπεια για την Ακμη | Συνδυαστικeς θεραπεiες

Για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής, υπάρχουν περιπτώσεις που η φωτοθεραπεία μπορεί να εφαρμόζεται συνδυαστικά και με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Θεραπεία ακμής με LASER

Βοηθά στην ενεργοποίηση ρυθμιστικών μηχανισμών για την ομαλή λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και την καταπολέμηση του P. acnes και της φλεγμονής. Χρησιμοποιούνται παλμικά LASER χρωστικής (PDL) με μικρά μήκη κύματος για την αποδόμηση των βακτηρίων και διοδικά LASER με μεγαλύτερα μήκη κύματος για τη μείωση του μεγέθους των σμηγματογόνων αδένων και συνεπώς τη μείωση της παραγωγής σμήγματος.

Χημικά πίλινγκ

Μέθοδος απολέπισης του δέρματος χωρίς τη χρήση LASER με σκοπό την επίσπευση της διαδικασίας μετακίνησης των φαγεσώρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Για το χημικό πίλινγκ χρησιμοποιείται γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, που είναι δύο ουσίες ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την βελτίωση διαφόρων μορφών ακμής. Συγκεκριμένα, το γλυκολικό οξύ δρα αποτελεσματικά στη φαγεσωρική ακμή, ενώ το σαλικυλικό οξύ μπορεί και χρησιμοποιείται ακόμη και χωρίς ιατρική συνταγή για αντιφαγεσωρική δράση.

Τοπική χειρουργική θεραπεία

Εφαρμόζεται για την εξαγωγή των φαγεσώρων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οδηγεί στο σχηματισμών ουλών. Θεωρείται επίπονη διαδικασία και για το λόγο αυτό γίνεται τοπική αναισθησία.

Δερμοαπόξεση

Με την μέθοδο της δερμοαπόξεσης αφαιρείται η εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας με κεφαλή διαμαντιού για να λειανθεί το δέρμα. Εφαρμόζεται ως προκαταρκτική της φωτοθεραπείας με κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Τοπική θεραπεία με σκευάσματα

Εφαρμόζεται σε ολόκληρη την περιοχή με τις ακνεϊκές βλάβες. Στους περισσότερους ασθενείς δρα αποτελεσματικά με συνδυασμό από του στόματος φαρμάκων, όταν αυτό επιτρέπεται. Η τοπική θεραπεία με ρετινοειδή αποτελεί βασική επιλογή για όλους τους ασθενείς με ακμή ως θεραπεία συντήρησης. Κυρίως όμως, θεωρείται σημαντική για ασθενείς με σκουρόχρωμο δέρμα, καθώς τα ρετινοειδή έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν την μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση.

Φαρμακευτική αγωγή

Για τη θεραπεία της ακμής προτείνονται διάφορα φάρμακα χορηγούμενα από το στόμα, όπως αντιβιοτικά, ρετινοειδή, αλλά και σκευάσματα για ορμονικές θεραπείες σε γυναίκες με κυστική ακμή. Η χορήγηση φαρμάκων για τη θεραπεία της ακμής έχει γίνει αντικείμενο μελέτης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Στις θεραπείες που βασίζονται σε φαρμακευτική αγωγή έχουν διαπιστωθεί μειονεκτήματα, όπως:

 • η μη σωστή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής από τον ασθενή,
 • πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών,
 • πιθανότητα εμφάνισης ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, κυρίως όταν χρησιμοποιούνται παρατεταμένα.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Αιτια ακμης

Αν και πρόκειται για μια κοινή δερματική πάθηση, τα αίτια της ακμής δεν είναι καθορισμένα με απόλυτη σαφήνεια. Ωστόσο, οι επιστήμονες θεωρούν τα ακόλουθα ως τα πλέον βασικά αίτια:

 • Ορμονική ανισορροπία
 • Βακτηριακή λοίμωξη από το προπιονοβακτηρίδιο P. acnes
 • Υπερκερατινοποίηση 
 • Υπερανάπτυξη τριχοθυλακικών κυττάρων 
 • Κληρονομικότητα 
 • Περιβαλλοντικοί και άλλοι εξωγενείς παράγοντες 
 • Ψυχολογικές και κοινωνικές επιδράσεις 
 • Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος: Υπερισχύει στη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος και είναι αιτία για πολλές δερματοπάθειες, μεταξύ αυτών και της κοινής ακμής. Στα Δερματολογικά Κέντρα μας πραγματοποιείται άμεση εξέταση, καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα για διερεύνηση ύπαρξης σταφυλόκοκκου και σχεδιασμού ανάλογης θεραπευτικής αγωγής.
iqtriangle

Συμπτωματα της Ακμης

Ανάλογα με την ηλικία του ασθενή κατά την έναρξη της νόσου και την σοβαρότητα της ακμής, εμφανίζονται διάφορα συμπτώματα, όπως:

 • Σμηγματόρροια: Αυξημένη έκκριση σμήγματος.
 • Ανοιχτοί φαγέσωρες: Μαύρα στίγματα στην επιδερμίδα, που δημιουργούνται όταν το σμήγμα, που περιέχει μελανίνη, οξειδώνεται και παίρνει χρώμα καφέ ή μαύρο.
 • Κλειστοί φαγέσωρες: Λευκά στίγματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, λόγω παγιδευμένου σμήγματος και βακτηριδίων. Σε πολλές περιπτώσεις ακμής, οι κλειστοί φαγέσωρες μετατρέπονται σε ερυθηματώδεις βλατίδες ή φλύκταινες.
 • Βλατίδες: Φαγέσωρες που σχηματίζονται σε μικρά εξογκώματα κόκκινου ή ροζ χρώματος. Αν αυξηθεί το μέγεθός τους γίνονται οζώδεις, εμφανίζουν σκλήρυνση και απεκκρίνουν αίμα, ορό ή πύον κίτρινου χρώματος. 
 • Φλύκταινες: Φλεγμονώδη εξογκώματα, παρόμοια με κλειστούς φαγέσωρες αλλά με έναν κόκκινο δακτύλιο γύρω από αυτά.
 • Κύστεις: Πυώδεις ακνεϊκές βλάβες που μπορεί να συνοδεύονται από φαγέσωρες.
 • Οζίδια: Μεγάλα και επώδυνα σπυράκια, που μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό ουλών και δυσμελάγχρωσης κυρίως σε άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα. 
 • Ουλές: Δημιουργούνται στις σοβαρές μορφές ακμής  λόγω συστολής του ινώδους ιστού, μετά την εκδήλωση της φλεγμονής. Ο βαθμός σοβαρότητας των ουλών ακμής εξαρτάται από την έκταση της φλεγμονής και από τον δείκτη ευαισθησίας του ασθενή. Μπορεί να είναι βαθιές, στενές, ατροφικές, βλατιδώδεις, υπερτροφικές ή χηλοειδείς στο πρόσωπο, τον λαιμό ή/και τον κορμό.
iqtriangle

ΤΥΠΟΙ της Ακμης

Ανάλογα με τα συμπτώματα, η κοινή ακμή διακρίνεται σε:

 • Μη φλεγμονώδης με εμφάνιση φαγεσώρων
 • Φλεγμονώδης, η οποία ταξινομείται σε:
  • Ήπια φλεγμονώδης με φαγέσωρες, μικρές βλατίδες και φλύκταινες
  • Μέτρια φλεγμονώδης με βλατίδες, φλύκταινες και διάσπαρτα οζίδια
  • Βαριά φλεγμονώδης με συρρέοντα οζίδια, κύστεις και πιθανότητα σχηματισμού ουλών

Αν πρόκειται για κοινή ακμή σοβαρής μορφής, τότε τη διακρίνουμε στους ακόλουθους τύπους:

 • Κεραυνοβόλος: εμφανίζεται σπανίως σε νεαρούς άνδρες στο πρόσωπο, το στέρνο, τους ώμους, την πλάτη και τις περισσότερες φορές οδηγεί στο σχηματισμό ουλών.
 • Συρρέουσα: είναι πυώδης με χαρακτηριστικά κύστεις και αποστήματα. Εμφανίζεται σε άνδρες ηλικίας 18 με 30 ετών και μπορεί να συνοδεύεται από δερματικές και μυοσκελετικές παθήσεις.
 • Πυόδερμα προσώπου: χαρακτηρίζει γυναίκες μετά από εφηβεία και θεωρείται σοβαρή μορφή της ροδόχρου ακμής με εμφάνιση ουλών.
 • Gram αρνητική θυλακίτιδα: εμφανίζεται σπάνια με φλύκταινες και κύστεις, μπορεί και οζίδια, γύρω από τη μύτη και το στόμα.

Επίσης, η ακμή διακρίνεται σε:

 • Ακμή από καλλυντικά ή κρέμες: συνήθως εμφανίζονται μικροί φαγέσωρες σε γυναίκες άνω των 20 ετών, λόγω υπερβολικής ή συχνής χρήσης ακατάλληλων καλλυντικών.
 • Τραυματική ακμή: αυτοπροκαλείται από τις έφηβες κυρίως, όταν πιέζουν με τα δάχτυλά τους τις ακνεϊκές βλάβες.
iqtriangle

Μυθοι και πραγματικοτητα για την ακμη

Μύθος για την ακμή #1: Μόνο οι έφηβοι έχουν ακμή

Πραγματικότητα: Αν και το 85% των εφήβων εμφανίζουν ακμή κάποιας μορφής, λόγω κυρίως ορμονικών αλλαγών, η ακμή εκδηλώνεται και σε αρκετούς ενήλικες. Η ακμή ενηλίκων επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες, καθώς οι γυναίκες βιώνουν ορμονικές διακυμάνσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ακμή στους ενήλικες μπορεί να αποτελεί συνέχεια της εφηβικής ακμής ή να πρωτοεμφανιστεί σε ηλικία άνω των 25 ετών. Σπανιότερα, η ακμή μπορεί να εκδηλωθεί σε νεογνά, βρέφη ή παιδιά.

Μύθος για την ακμή #2: Το συχνό πλύσιμο του προσώπου μειώνει την ακμή

Πραγματικότητα: Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μικροσκοπικές γρατζουνιές στο δέρμα που πιθανώς να οδηγήσουν σε λοίμωξη και φλεγμονή. Ο καθαρισμός του δέρματος θα πρέπει να γίνεται μόνο με τα κατάλληλα προϊόντα, μετά από συμβουλή του δερματολόγου. 

Μύθος ακμής # 3: Ο ήλιος καθαρίζει την ακμή

Πραγματικότητα: Δεν θα πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο πολλή ώρα και είναι αναγκαίο να φοράτε κατάλληλο αντηλιακό για ακνεϊκά δέρματα. Και φυσικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως σε αντίθεση με την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η φωτοθεραπεία για την ακμή χρησιμοποιεί ορατό και ζωογόνο φάσμα του φωτός, που είναι απόλυτα ασφαλές.

Μύθος ακμής # 4: Η διατροφή επηρεάζει την ακμή

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για όλα τα άτομα. Υπάρχουν τρόφιμα, όπως τα λιπαρά, η σοκολάτα και τα γαλακτοκομικά που “κατηγορούνται” για την αρνητική επίδρασή τους σε ορισμένους ασθενείς με ακμή, όμως, απαιτούνται επιπλέον μελέτες για να εξακριβωθεί κατά πόσο επηρεάζει η διατροφή.

Μύθος ακμής # 5: Δεν υπάρχει θεραπεία για την ακμή

Πραγματικότητα: Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Ο εξειδικευμένος δερματολόγος μας, μετά από λεπτομερή κλινική εξέταση και δερμοανάλυση, θα σας ενημερώσει αναλυτικά για την θεραπεία που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση. Η φωτοθεραπεία με ή χωρίς φάρμακα αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης.

Μύθος ακμής # 6: Τα καλλυντικά προκαλούν ακμή

Πραγματικότητα: Μόνο τα κατάλληλα καλλυντικά για ακνεϊκό δέρμα δεν προκαλούν ακμή. Πρόκειται για δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα που δεν φράζουν τους πόρους του δέρματος, δεν προκαλούν σχηματισμό φαγεσώρων και δεν ερεθίζουν το δέρμα. Ο δερματολόγος μας είναι ο πλέον εξειδικευμένος, που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα καλλυντικά που ταιριάζουν στο δέρμα σας.

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Για να αντιμετωπίσετε την ακμή με επιτυχία πρέπει να απευθυνθείτε έγκαιρα στην έμπειρη ιατρική ομάδα του Dr. Tζερμιά. Ανάλογα με τη βαρύτητα της ακμής, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας υπάρχουν διάφορες θεραπείες, συνδυαστικά με φωτοθεραπεία, με ή χωρίς φάρμακα.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

“Σήμερα, έχοντας περάσει σχεδόν ένας χρόνος, βλέπω το πρόσωπό μου έτσι όπως δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Κι αυτό χάρη στην επιστημονικότητα και τη φιλικότητα του προσωπικού στο ιατρείο, που οδήγησαν στην άψογη συνεργασία μας και στο επιθυμητό αποτέλεσμα!”

N. I.

“Είναι σημαντικό για μία κοπέλα στα 24 της να κάνει αγωγή για την ακμή χωρίς χάπια. Και αυτό προσφέρεται στα ιατρεία του Dr. Τζερμιά. Τώρα έχω καταπολεμήσει την ακμή και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με το αποτέλεσμα.”

Σ. Σ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στα Δερματολογικά Κέντρα μας IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την αντιμετώπιση ακμής, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

iqtriangle

IQ NEWSLETTER

Κάνετε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τις καινούργιες υπηρεσίες & προσφορές μας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΥΛΩΝ ΑΚΜΗΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ