iqtriangle

ΕΞΑΛΕΙΨΗ
ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

4 προηγμένες θεραπείες

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν είναι το καλύτερο για την εικόνα σας. Σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένοι, άρρωστοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία από ότι είστε στην πραγματικότητα! Η έμπειρη ομάδα της κοσμητικής δερματολογίας του Dr. Τzερμιά στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους με θεραπευτικές μεθόδους βασισμένες σε προηγμένη τεχνολογία, χωρίς επέμβαση, με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

ΑΣΦΑΛΕΙΣ

& αποτελεσματικές θεραπείες

ΦΥΣΙΚΟ

αποτέλεσμα

ΑΜΕΣΗ

αποθεραπεία

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ

πρωτόκολλα

iqtriangle

Τι ειναι οι μαυροι κυκλοι κατω απο τα ματια;

Οι μαύροι κύκλοι είναι η σκουρόχρωμη χροιά του δέρματος στην περιοχή κάτω από τα μάτια ή κάποιες φορές και στα επάνω βλέφαρα. Εντοπίζονται σε αυτή την περιοχή του προσώπου επειδή το δέρμα είναι πολύ λεπτό (δεν ξεπερνά σε πάχος το 0,5 χιλιοστό, τη στιγμή που σε όλο το υπόλοιπο σώμα το δέρμα έχει πάχος κατά μέσο όρο 2 χιλιοστά) με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να γίνονται ορατά και να “βάφουν” την επιδερμίδα με ένα ιώδες χρώμα.

Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν χαρακτηριστικό των ματιών σχεδόν στο 50% του γυναικείου πληθυσμού, κατατάσσοντάς τους στο top-5 των δερματικών ατελειών του προσώπου. Μάλιστα, είναι πιο έντονοι σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή με βαθουλωτά μάτια. Δεν βελτιώνονται με τον ύπνο και επιδεινώνονται με την έλλειψη ξεκούρασης και με το πέρασμα του χρόνου. Οι μαύροι κύκλοι είναι διαφορετικοί από τις “σακούλες” κάτω από τα μάτια. Οι “σακούλες” είναι το πρήξιμο στην περιοχή των κάτω βλεφάρων, το οποίο προκαλείται από την χαλάρωση του λίπους κάτω από τα μάτια ή από την κατακράτηση υγρών.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
με ασφαλείς θεραπείες από τα χέρια των έμπειρων γιατρών της IQ Skin Clinics

Πιθανότατα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να “σβήσει” κάποιος τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του. Μέχρι πρόσφατα, το ίδιο δύσκολη ήταν και η θεραπεία τους. Τώρα όμως, όλα έχουν αλλάξει. Η εξειδικευμένη ιατρική μας ομάδα στις πρότυπες Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics εφαρμόζει θεραπείες τελευταίας τεχνολογίας που βελτιώνουν την αντιαισθητική όψη των μαύρων κύκλων και αναζωογονούν την λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σας, δίνοντας φρεσκάδα και νεανική όψη στο βλέμμα σας.

Για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων προτείνουμε συνήθως συνδυασμό θεραπειών, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Το θεραπευτικό πλάνο μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους αποχρωματισμού και ανάπλασης με εξέχουσες το PICO LASER και τα fillers HyA, όπως επίσης τη θεραπεία Carboxytherapy και την NanoLipoΠροσθετική (Nanofat).

iqtriangle

Εγχυσεις HYA (Fillers)

Λάμψη και νεανική όψη στα μάτια χωρίς μαύρους κύκλους και “σακούλες”

Ελάχιστα επεμβατική | Άμεση αποθεραπεία | Φυσικό αποτέλεσμα | Απόλυτα ασφαλής

Τα fillers συσχετίζονται με την μικρογλυπτική προσώπου και χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ατελειών και την διόρθωση του περιγράμματος. Είναι σχεδιασμένα για να μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων και να προσθέτουν όγκο σε περιοχές του προσώπου που είναι “βυθισμένες” λόγω γήρανσης. Η απώλεια όγκου είναι μια από τις σημαντικές αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Εφαρμόζουμε την θεραπεία υποδερμικά στην περιοχή ανάμεσα στα μάτια και στο άνω τμήμα των παρειών, διορθώνουμε τους ακανόνιστους κυματισμούς του δέρματος και αυξάνουμε τον όγκο στα σημεία που χρειάζονται πρόσθετη ένταση. Οι εγχύσεις HyA προτείνονται και για θεραπεία σε “σακούλες” κάτω από τα μάτια όταν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα έντονες και τα κανάλια δακρύων είναι αρκετά εμφανή.

H μέθοδος προσφέρει:

Βαθιά ενυδάτωση

A

Λείανση γραμμών & ρυτίδων

κάτω από τα μάτια
A

Εξάλειψη μαύρων κύκλων

και χαλάρωσης του δέρματος
A

Ανάκτηση του όγκου

της περιοχής κάτω από τα μάτια
A
iqtriangle

Εγχυσεις με μικροκανουλα αντι βελονας

Οι εγχύσεις HyA πραγματοποιούνται με μικροκάνουλα και όχι με βελόνα. Το γεγονός αυτό έχει το πλεονέκτημα πως η θεραπεία στην περιοχή των ματιών γίνεται χωρίς τραυματισμό, αφού η μικροκάνουλα διαθέτει ελαστική και αμβλεία άκρη. Έτσι, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εμφάνισης οιδήματος και μελανιών και διασφαλίζεται ομοιογενές και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Οι μαύροι κύκλοι και οι “σακούλες” σβήνουν σταδιακά, ενώ η φρεσκάδα, η λάμψη και η νεανικότητα επιστρέφουν στην επιδερμίδα σας. Μετά το τέλος της θεραπείας, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΠΡΟΤΥΠΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PICO LASER

Σχεδιασμένη για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων

Μη επεμβατική θεραπεία | Εγκεκριμένη από FDA | Φυσικό αποτέλεσμα | Απόλυτα ασφαλής

Για την θεραπεία των μαύρων κύκλων χρησιμοποιούμε το πλέον προηγμένο LASER, ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη περιοχή κάτω από μάτια. Πρόκειται για το PICO LASER, που στοχεύει με ακρίβεια τους μαύρους κύκλους για να θρυμματίσει ομοιόμορφα την χρωστική που συσσωρεύεται στην περιοχή και σκουραίνει το δέρμα.

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία picosecond, το PICO LASER εξασφαλίζει ασφαλή και ανώδυνη εξάλειψη των μαύρων κύκλων χωρίς τραυματισμό, σημάδια και σκιάσεις. Τα απειροελάχιστα σωματίδια της χρωστικής απορροφώνται γρήγορα και αποβάλλονται με φυσικό τρόπο από το δέρμα. Παράλληλα, η δράση του LASER συσφίγγει το χαλαρό δέρμα και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για να προσθέσει όγκο στην περιοχή του προσώπου κάτω από τα μάτια και να βελτιώσει την ποιότητα της επιδερμίδας. Τα οφέλη του PICO LASER είναι πολλαπλά:

Εξαλείφει

τους μαύρους κύκλους
A

Αναζωογονεί

την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια
A

Λειαίνει

τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης στην περιοχή των ματιών
A

Σύντομη έως άμεση αποθεραπεία

A

Κάθε συνεδρία έχει σύντομη διάρκεια

A
iqtriangle

PICO LASER | Δραση “αστραπη” με θεαματικα αποτελεσματα

Το PICO LASER είναι μια επαναστατική LASER θεραπεία σχεδιασμένη να αξιοποιεί τις φυσικές διεργασίες επούλωσης για την αποκατάσταση της νεανικής όψης της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της θεραπείας των μαύρων κύκλων. Πρόκειται για τεχνολογία αιχμής που διοχετεύει σε ταχύτατο χρόνο (τρισεκατομμύρια του δευτερολέπτου) την ενέργεια  που χρειάζεται το δέρμα, ώστε τα μικροσκοπικά σωματίδια που συνθέτουν την χρωστική κάτω από τα μάτια να θρυμματιστούν αποτελεσματικά χωρίς να βλάψουν στο παραμικρό τον περιβάλλοντα ιστό.

Οι παλμοί του PICO LASER φθάνουν βαθιά μέσα στο δέρμα, η ενέργεια που διοχετεύεται μετατρέπεται σε ακουστικά κύματα που θρυμματίζουν τα σωματίδια της χρωστικής σε πολύ λεπτή σκόνη, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

iqtriangle

NanoLipoΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ | NanoFat

Αναζωογόνηση στο πρόσωπο και νεανική λάμψη διαρκείας

Ελάχιστα επεμβατική | Χωρίς ουλές και σημάδια | Σύντομη αποθεραπεία | Απόλυτα ασφαλής

Η λέξη “-Νάνο-“ αναφέρεται στα μικροσκοπικά σωματίδια λίπους, τα οποία μαζί με παράγωγα βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες, χρησιμοποιούνται σε ρευστή μορφή για την θεραπεία αναδόμησης των ιστών σε περιοχές του δέρματος που έχουν υποστεί φθορές, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η επιτυχημένη δράση της NanoLipoΠροσθετικής από την έμπειρη ιατρική ομάδα μας έγκειται σε 4 βήματα:

 • Έγχυση μικρής ποσότητας αναισθητικού με μικροκάνουλα για ήπια χρήση.
 • Μικρολιποαναρρόφηση από κάποιο σημείο του σώματος (π.χ. κοιλιά) με περίσσια λίπους.
 • Επεξεργασία λίπους με ειδική διαδικασία καθαρισμού και μετατροπή σε μικροσκοπικά σωματίδια πλούσια σε βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη διαθέσιμου λίπους ανάλογα με το αν η θεραπεία πραγματοποιείται σε μικρές περιοχές ή σε ολόκληρο το πρόσωπο.

 • Αποκαθιστά τον όγκο της επιδερμίδας.
 • Εξαλείφει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
 • Λειαίνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης.

Μακροχρoνιο και φυσικo αποτελεσμα

Η διαδικασία είναι απολύτως ανεκτή, καθώς με τη χρήση της τοπικής αναισθησίας διασφαλίζεται η άμεση και πλήρης αναλγησία. Πρόκειται για απόλυτα ασφαλή μέθοδο, αφού χρησιμοποιείται αυτόλογο λίπος που δεν προκαλεί αλλεργίες. Ανάλογα με το πρόβλημα, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3 τουλάχιστον συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και διαρκούν αρκετά χρόνια (2-4). Η αποθεραπεία είναι σύντομη και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες άμεση.

Για να κλείσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Carboxytherapy

Φυσική θεραπεία για πλήρη αναζωογόνηση του προσώπου

Μη επεμβατική θεραπεία | Εγκεκριμένη από FDA | Άμεση αποθεραπεία | Απόλυτα ασφαλής

Στόχος της θεραπείας Carboxytherapy είναι η ενίσχυση οξυγόνου στους ιστούς για να αποκτήσει η επιδερμίδα νεανική, σφριγηλή και φωτεινή όψη. Η θεραπεία βασίζεται στην έγχυση μικρών δόσεων διοξειδίου του άνθρακα (CO) στα σημεία του προσώπου, όπου παρατηρούνται μαύροι κύκλοι, ρυτίδες έκφρασης και βαθιές ρυτίδες. Με την είσοδο του διοξειδίου του άνθρακα, ο οργανισμός ανταποκρίνεται άμεσα και στέλνει τοπικά περισσότερο οξυγόνο προκειμένου να αποβάλει το CO, ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει και με τον μηχανισμό της αναπνοής. Έτσι ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος στις περιοχές που εφαρμόζεται η θεραπεία, βελτιώνεται η αιμάτωση και η οξυγόνωση των ιστών και αναδομείται το κολλαγόνο στα συγκεκριμένα σημεία. Αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για ατέλειες του προσώπου, κατάλληλη για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος, αφού βασίζεται σε μία απολύτως φυσιολογική ενέργεια του οργανισμού:

 • Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.
 • Σβήνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
 • Διορθώνει τις “σακούλες” στα κάτω βλέφαρα.
 • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την χαλάρωση του δέρματος.
 • Λειαίνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης.

Ορατα αποτελεσματα απο την 1η εβδομαδα

Συνήθως, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 8 συνεδρίες με συχνότητα 1-2 συνεδρίες την εβδομάδα. Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά και είναι απολύτως ανώδυνη. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, κυρίως στην περιοχή των μαύρων κύκλων, το οποίο όμως υποχωρεί μέσα σε 48 ώρες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την 2η-3η συνεδρία και διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες, μετά τους οποίους προτείνεται επανάληψη 1-2 συνεδριών στο πλαίσιο της διατήρησης του αποτελέσματος. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

iqtriangle

Ποιοι ειναι οι λογοι που προκαλουνται οι μαυροι κυκλοι;

Συχνά ακούμε ότι η έλλειψη επαρκούς ύπνου οδηγεί σε εμφάνιση μαύρων κύκλων. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι υποφέρουν από μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια τους. Μπορεί να οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, μπορεί να σχετίζονται με παχυσαρκία, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων, προβλήματα αλλεργικής φύσεως ή δερματίτιδα εξαιτίας κακής χρήσης καλλυντικών. Γενικά, υπάρχουν έξι βασικοί λόγοι για την εμφάνιση μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια:

 • Γήρανση: Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτό. Με την ηλικία, μειώνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο που χρειάζονται για να διατηρήσει το δέρμα την ελαστικότητά του. Έτσι, το δέρμα λεπταίνει και τα σκουρόχρωμα αιμοφόρα αγγεία κάτω από αυτό γίνονται περισσότερο ορατά. Επιπλέον, η απώλεια κολλαγόνου σε συνδυασμό με την απώλεια οστικής μάζας δημιουργεί επίσης ένα κοίλωμα κάτω από τα μάτια. Σαν αποτέλεσμα, η περιοχή που ήταν κάποτε γεμάτη όγκο, τώρα εμφανίζεται αποστεωμένη και με σκιερή χροιά.
 • Έκθεση στον ήλιο: Κατά την έκθεση στον ήλιο, το δέρμα παράγει περισσότερο μελανίνη. Ειδικά το δέρμα γύρω από τα μάτια τείνει να παράγει περισσότερο μελανίνη από άλλα μέρη του σώματος.
 • Κόπωση: Η έλλειψη ύπνου ή η υπερβολική κόπωση μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια, προκαλώντας φαινόμενο σκίασης και μαύρους κύκλους.
 • Αλλεργίες: Οι αλλεργίες προκαλούν την απελευθέρωση ισταμινών, οι οποίες ευθύνονται για τη συσσώρευση υγρών στην περιοχή γύρω από τα μάτια, την εμφάνιση οιδήματος και σκουρόχρωμων αγγείων.
 • Κληρονομικότητα: Αν οι γονείς σας έχουν μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια, πολύ πιθανό να τους αποκτήσετε κι εσείς. Αν το δέρμα σας είναι σκούρο, έχετε υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης κάτω από τα μάτια. Αν έχετε κληρονομήσει από τους γονείς ανοιχτόχρωμη ή λεπτή επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών, είναι προφανές ότι το αίμα που συγκεντρώνεται εκεί είναι ορατό.
 • Κάπνισμα: Το κάπνισμα επιταχύνει την γήρανση, επειδή διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Εάν είστε καπνιστής, ο λεπτός ιστός γύρω από τα μάτια σας “σπάει” πιο γρήγορα. Αυτό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια σας να είναι πιο εμφανή.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Καταστάσεις όπως η αφυδάτωση, ένας τραυματισμός (μελανιά) στην περιοχή γύρω από τα μάτια μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν αποτελούν ένδειξη κάποιας σοβαρής ιατρικής κατάστασης.

Υιοθετώντας κάποιες συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, μπορεί να σας βοηθήσουν στην αποτροπή ή στον περιορισμό σχηματισμού μαύρων κύκλων. Για παράδειγμα, να φοράτε γυαλιά ηλίου και αντηλιακό γύρω από τα μάτια για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Να κοιμάστε αρκετά, να μειώσετε όσο είναι δυνατόν το άγχος, να σταματήσετε το κάπνισμα, να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ.

Στην IQ Skin Clinics, πρωτοπόροι στην Ελλάδα στον τομέα θεραπειών με LASER και Energy Based Devices, προσφέρουμε μια ποικιλία από δερματολογικές και κοσμητικές θεραπείες με LASER για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια  που είναι απολύτως ασφαλείς και αποτελεσματικές. Το ιατρικό προσωπικό μας, υπό την διεύθυνση του Dr. Τζερμιά, έχει πολυετή τεχνογνωσία και εμπειρία σε θεραπείες με LASER για τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Τα LASER που χρησιμοποιούμε είναι σχεδιασμένα με υψηλή τεχνολογία για να μπορούν να αποκαταστήσουν την υγιή όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια σας ανώδυνα και με ασφάλεια.

Μετά την θεραπεία, ο δερματολόγος μας θα σχεδιάσει αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση ένα πρόγραμμα συντήρησης για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων, που θα μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους και τις “σακούλες” κάτω από τα μάτια σας.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Από πολύ νεαρή ηλικία είχα μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου. Και τι δεν είχα δοκιμάσει! Είχα τόσο απογοητευτεί που πίστευα ότι δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημά μου. Ο γιατρός μού πρότεινε το Pico. Έκανα τη θεραπεία και ακολούθησα τις συμβουλές του. Τώρα, κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν το πιστεύω! Καταπληκτικό!

Ε. Χ.

Επισκέφθηκα τα ιατρεία του κύριου Τζερμιά για να βρω λύση στο πρόβλημα με την περιοχή κάτω από τα μάτια μου που ήταν βαθουλωτή και με μαύρους κύκλους. Μου πρότειναν τα fillers. Η εμπειρία μου ήταν υπέροχη, δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα. Όλη η ομάδα ήταν πολύ φιλική και τα αποτελέσματα καταπληκτικά! Νιώθω τελείως ανανεωμένη!

Γ. Ν.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, χωρίς χρέωση, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για τις θεραπείες μαύρων κύκλων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
  ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΡΥΤΙΔΩΝ
  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ
  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟΥ