iqtriangle

Γενετικo τεστ
τριχoπτωσης

Θεραπεία βασισμένη
στο DNA σας

Το γενετικό τεστ τριχόπτωσης μας βοηθάει να παρέχουμε μία προηγμένη, ασφαλή και αξιόπιστη εξατομικευμένη θεραπεία της τριχόπτωσης βασισμένη στο DNA του κάθε ασθενή. Το τεστ αναλύει με απόλυτη ακρίβεια τα γονίδια που σχετίζονται με την αραίωση των μαλλιών και με αυτόν τον τρόπο μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε τη θεραπεία ανά περίπτωση ώστε να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη δράση της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ

Αναλύει 48 γενετικές παραλλαγές σε 13 γονίδια που σχετίζονται με την τριχόπτωση

ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εξασφαλίζει ακρίβεια της τάξεως του 99,9% κατά τον γενετικό προσδιορισμό

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ
ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Επιτρέπει την επιλογή των πιο δραστικών θεραπευτικών ουσιών για τον κάθε ασθενή

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
ΧΡΟΝΟΥ & ΚΟΣΤΟΥΣ

Αποφεύγεται η σπατάλη χρόνου και χρήματος σε αναποτελεσματικές θεραπείες

iqtriangle

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Η τριχόπτωση είναι μία κατάσταση για την οποία ευθύνονται πολλοί διαφορετικοί παράγοντες, τόσο ενδογενείς (γενετικοί), όσο και εξωγενείς (διατροφή, άγχος, έλλειψη σιδήρου, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, κ.α.). Ειδικά στην περίπτωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, η βασική αιτία αραίωσης των μαλλιών είναι η κληρονομικότητα, δηλαδή συγκεκριμένα γονίδια που προκαλούν τη σταδιακή εξασθένηση των τριχοθυλακίων. Τα γονίδια αυτά όμως δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν ανταποκρίνονται όλοι οι ασθενείς με τον ίδιο τρόπο στις διαθέσιμες θεραπείες.

Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 13 γονίδια και 48 γενετικές μεταλλάξεις τους, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση αλλά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Γνωρίζοντας μέσω του γενετικού τεστ τριχόπτωσης ποια από αυτά τα γονίδια υπάρχουν στο DNA κάθε ασθενούς, πόσο ενεργά είναι και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε εξατομικευμένη θεραπεία ώστε να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητά της σε κάθε περίπτωση.

Η θεραπεία της τριχόπτωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ίδια για όλους!

Για να προγραμματίσετε εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Το γενετικό τεστ τριχόπτωσης και αλωπεκίας (TrichoTest) είναι τελευταίας τεχνολογίας μικροσυστοιχειών DNA και υπάρχουν περισσότερες από 50 δημοσιευμένες μελέτες που υποστηρίζουν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του.

Το γενετικό τεστ τριχόπτωσης παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

Αποκαλύπτει

τις πιο αποτελεσματικές δραστικές ουσίες για τη θεραπεία της τριχόπτωσης ανά περίπτωση ασθενή

Προσδιορίζει

την ακριβή δοσολογία των δραστικών ουσιών που είναι κατάλληλες για τη θεραπεία

Αποτρέπει

την αλληλεπίδραση μεταξύ των δραστικών ουσιών

Επιτρέπει

την επιλογή του βέλτιστου θεραπευτικού σχήματος μεταξύ ενός συνόλου εκατομμυρίων εναλλακτικών θεραπευτικών αγωγών

Χαρακτηρίζεται

από 99,9% ακρίβεια στον γενετικό προσδιορισμό

Εξοικονομεί

χρόνο και κόστος στον ασθενή από θεραπείες ακατάλληλες και αναποτελεσματικές

Αποτελεί

μία μη επεμβατική, αξιόπιστη εξέταση που γίνεται εφάπαξ
iqtriangle

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ

Η διαδικασία εφαρμογής του τεστ είναι πολύ απλή και ανώδυνη. Με ειδικές αποστειρωμένες μπατονέτες, συλλέγουμε δείγμα σιέλου από τη στοματική κοιλότητα. Αποστέλλουμε το δείγμα σε πιστοποιημένο εργαστήριο μοριακής βιολογίας του εξωτερικού, όπου αναλύεται με σύγχρονες τεχνικές ανίχνευσης και ανάλυσης γενετικού υλικού (DNA). Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε πιθανές γενετικές μεταλλάξεις στα γονίδια που σχετίζονται με την τριχόπτωση και επηρεάζουν τον τρόπο μεταβολισμού των δεκάδων δραστικών ουσιών που διατίθενται για την αντιμετώπισή της.

Για να προγραμματίσετε εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ

Μόλις λάβουμε τα αποτελέσματα του DNA test σας, γνωρίζουμε πλέον τα εξής:

σε ποιες φαρμακευτικές ουσίες ανταποκρίνεστε καλύτερα, αλλά και ποιες δεν έχουν κανένα όφελος για σας ή μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμα και παρενέργειες,
A
ποιες θρεπτικές ουσίες (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, κ.α.) μπορούν να ενδυναμώσουν τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια και να ενισχύσουν την έκφυση των μαλλιών σας,
A
την ακριβή δοσολογία των δραστικών ουσιών που είναι απαραίτητη για την περίπτωσή σας.
A

Ο συνδυασμός του γενετικού τεστ τριχόπτωσης TrichoTest, της τριχοσκόπησης και των απαραίτητων αιματολογικών εξετάσεων αποτελεί τον πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο τρόπο διάγνωσης και αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Με τον τρόπο αυτόν, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας βελτιώνεται έως και 70%!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ FUE

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παρόλο που οι άνθρωποι είναι γενετικά ταυτόσημοι κατά 99%, το υπόλοιπο 1% είναι αυτό που κάνει τον καθένα από εμάς ξεχωριστό. Κατ’ επέκταση, κάτι που είναι αποτελεσματικό για ένα άτομο, δεν είναι απαραίτητα αποτελεσματικό για ένα άλλο. Αυτός είναι ο λόγος που ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά στην ίδια θεραπεία,  δίαιτα, προϊόν, σωματική άσκηση ή διαδικασία γήρανσης. Η τριχόπτωση καθορίζεται από διάφορους ενδογενείς (γενετικούς) και εξωγενείς παράγοντες (τρόπος ζωής, καθημερινές συνήθειες, διατροφή, άγχος, αλλαγές, κ.α.). Συνεπώς, τα ποικίλα αίτια που εμπλέκονται στην εμφάνιση της τριχόπτωσης πρέπει να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Το γενετικό τεστ της τριχόπτωσης αναλύει λεπτομερώς τα 13 γονίδια και τις 48 γενετικές παραλλαγές τους που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών και αποκαλύπτει την πιο αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή για κάθε ασθενή.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για το γενετικό τεστ τριχόπτωσης, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.