iqtriangle

Τριχοσκoπηση

Το πρώτο βήμα
κατά της τριχόπτωσης

Η τριχοσκόπηση αποτελεί ένα πολύτιμο και αλάνθαστο εργαλείο στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Είναι η εξέταση που μελετάει αναλυτικά την κατάσταση των τριχοθυλακίων και συμβάλλει στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση. Έτσι, μας επιτρέπει να επιλέγουμε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την τριχόπτωση πριν οδηγήσει σε μόνιμη αραίωση των μαλλιών.

Πρωιμη εγκυρη διαγνωση
της τριχοπτωσης

Λεπτομερής μελέτη όλων των χαρακτηριστικών των τριχοθυλακίων, που είναι καθοριστικά για την ορθή και έγκαιρη διάγνωση

Υπερσυγχρονη βαση δεδομενων
των ασθενων

Πλήρης ψηφιακός φάκελος για κάθε ασθενή με εικόνες υψηλής ανάλυσης του τριχωτού της κεφαλής και λεπτομερείς μετρήσεις

Αξιολoγηση της αποτελεσματικoτητας της θεραπειας

Επαναληπτική τριχοσκόπηση μετά από 3 ή 6 μήνες για αξιολόγηση και πιθανή τροποποίηση της θεραπείας για μέγιστη δράση

Οδηγος στον σχεδιασμο της μεταμοσχευσης μαλλιων

Αναλυτική μελέτη της δότριας και της λήπτριας περιοχής για «έξυπνη» κατανομή των τριχοθυλακίων και άριστο, φυσικό αποτέλεσμα

Συγκριτικες εικονες «πριν» και «μετα»

Σύγκριση των εικόνων «πριν» και «μετά» τη θεραπεία για τεκμηρίωση της δράσης της με το πιο αντικειμενικό επιστημονικό εργαλείο

iqtriangle

Μην περιμενετε να χασετε πρωτα το 30% των μαλλιων σας

Το γνωρίζετε ότι η τριχόπτωση γίνεται συνήθως αντιληπτή όταν έχει φτάσει να προκαλέσει ήδη το 30% της απώλειας των μαλλιών; Κι όμως, είναι αλήθεια! Η εξέλιξη της τριχόπτωσης είναι τόσο αργή που δεν γίνεται αντιληπτή από την αρχή. Ακόμα και όσοι υποφέρουν από αυτήν, δεν την προσέχουν αμέσως. Αν έχετε την παραμικρή υποψία ότι χάνετε πολλές τρίχες καθημερινά, απευθυνθείτε άμεσα στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Για να προγραμματίσετε εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

Τι ειναι η τριχοσκοπηση

Υποφέρετε από τριχόπτωση; Από ποιον τύπο τριχόπτωσης; Τι ευθύνεται γι’ αυτό; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Η τριχοσκόπηση μπορεί να σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Είναι η πλέον σύγχρονη και αντικειμενική εξέταση για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο, καθώς η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, κάτι που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της αληθινής αιτίας της (διαφοροδιάγνωση). Η τριχοσκόπηση είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσετε να ανακτήσετε την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Εικόνες υψηλής ανάλυσης

Πραγματοποιούμε την εξέταση με ένα χειροκίνητο δερματοσκόπιο ή βιντεοδερματοσκόπιο πολωμένου φωτός και λαμβάνουμε εικόνες από όλες τις πλευρές του τριχωτού της κεφαλής. Οι εικόνες παρουσιάζουν την κατάσταση των τριχοθυλακίων σας σε 70x μεγέθυνση.
1

Λεπτομερής μελέτη των τριχοθυλακίων

Συλλέγουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την υγεία των τριχοθυλακίων σας, όπως τον αριθμό, την ποιότητα και το πάχος των τριχών, καθώς και τις αποστάσεις μεταξύ των τριχοθυλακίων. Η καταγραφή είναι λεπτομερής, αφού γίνεται ανά τετραγωνικό εκατοστό του τριχωτού.
2

Ειδικό λογισμικό για αυτόματες μετρήσεις

Αναλύουμε τα ευρήματα με τη βοήθεια ενός υπερ-εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος, που αυτοματοποιεί τις μετρήσεις, για μέγιστη ακρίβεια στα αποτελέσματα. Η ανάλυση αυτή είναι καθοριστική για την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του τύπου της τριχόπτωσης.
3
iqtriangle

Τριχοσκοπηση & Διαγνωση Τριχοπτωσης

Τα αίτια της τριχόπτωσης είναι πολλά, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κοινά συμπτώματα. Αυτό καθιστά πρόκληση τη σωστή διάγνωση. Η τριχοσκόπηση παρέχει τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να εντοπίσουμε τις πραγματικές αιτίες. Σε κάθε τριχοσκόπηση, καταγράφουμε τα εξής:

Τον αριθμό των υπαρχόντων τριχοθυλακίων
A
Τον αντίστοιχο αριθμό τριχών
A
Το πάχος των τριχών
A
Τον αριθμό των μονών τριχοθυλακίων
A
Τις βλάβες στο στέλεχος και τη ρίζα της τρίχας
A
Τις βλάβες στην επιδερμίδα και τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα τριχοθυλάκια
A

Για να προγραμματίσετε εξέταση πατήστε εδώ

iqtriangle

Τριχοσκοπηση & Παρακολουθηση Θεραπειας

Η εξέταση της τριχοσκόπησης δεν λειτουργεί μονάχα ως διαγνωστικό εργαλείο, αλλά και ως μέσο παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Η εξέταση επαναλαμβάνεται κάθε 3 ή 6 μήνες και μας επιτρέπει να συγκρίνουμε εικόνες «πριν» και «μετά» τη θεραπεία. Έτσι, σχηματίζουμε μία αντικειμενική και ολοκληρωμένη εικόνα της εξέλιξης της τριχόπτωσης και της δράσης της θεραπευτικής αγωγής. Αναλόγως της προόδου, ενισχύουμε ή τροποποιούμε το θεραπευτικό σχήμα για να επιτύχουμε ακόμα πιο εντατικά την παύση της τριχόπτωσης και τη διέγερση της τριχοφυΐας.

ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ | VIDEO PLAYLIST

IQ Video Playlist
1/2 videos
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκόπηση | Dr. Tzερμιάς
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE | Μεταμόσχευση Μαλλιών
iqtriangle

Τριχοσκοπικη αναλυση με IQ software

Με την τριχοσκόπηση συλλέγουμε πολύτιμα ευρήματα για την κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων. Η αναλυτική μελέτη των ευρημάτων αυτών υποστηρίζεται από ένα εξειδικευμένο λογισμικό πρόγραμμα IQ software που αυτοματοποιεί τις μετρήσεις και δεν αφήνει περιθώριο λάθους.

Πρόκειται για ένα λογισμικό πρόγραμμα που είναι προϊόν πολυετούς έρευνας και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες. Παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Διεθνούς Εταιρίας Χειρουργικής Αποκαταστάσεις Μαλλιών (ISHRS), κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον της διεθνούς δερματολογικής κοινότητας και υιοθετήθηκε από τις κορυφαίες κλινικές στις θεραπείες τριχόπτωσης και τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών παγκοσμίως.

Το IQ software συνδέεται με το δερματοσκόπιο της τριχοσκόπησης και επεξεργάζεται αυτομάτως τις εικόνες, προσφέροντας ακριβείς μετρήσεις, ποσοστιαίες αναλύσεις και συγκριτικά αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτόν, μεγιστοποιεί την ακρίβεια στη μελέτη, τη διάγνωση και την παρακολούθηση της θεραπείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ FUE
iqtriangle

Τριχοσκoπηση & Μεταμoσχευση Μαλλιων IQ HAIR FUE

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, η τριχοσκόπηση παίζει καθοριστικό ρόλο και στη μεταμόσχευση μαλλιών. Εφαρμόζουμε κατ’ αποκλειστικότητα την Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQ HAIR FUE, τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που είναι βασισμένη πάνω στην τριχοσκοπική μελέτη. Η τριχοσκόπηση μας δίνει τη δυνατότητα να:

Μελετάμε με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά των τριχοθυλακίων τόσο στη δότρια (μη ορμονοεξαρτώμενη), όσο και στη λήπτρια (ορμονοεξαρτώμενη) περιοχή
A
Καταγράφουμε την επιφάνεια και τις καμπυλότητες της κεφαλής
A
Εκτιμάμε με απόλυτη ακρίβεια την έκταση της δότριας περιοχής (μη ορμονοεξαρτώμενης) από την οποία μπορούμε να εξάγουμε τριχοθυλάκια
A
Προσδιορίζουμε ακριβώς τις ανάγκες πύκνωσης στις αραιωμένες περιοχές
A
Υπολογίζουμε τον αριθμό των διαθέσιμων προς μεταμόσχευση τριχοθυλακίων (grafts)
A
Σχεδιάζουμε τον τρόπο κατανομής των grafts στις αραιωμένες περιοχές ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη πυκνότητα των μαλλιών
A
iqtriangle

Τριχοσκοπηση & Εγγυηση στις μεταμοσχευσεις μαλλιων IQ HAIR FUE

Η τριχοσκοπική μελέτη αποτελεί το πρώτο αλλά και το τελευταίο βήμα στην Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQ HAIR FUE. Αφού ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση μαλλιών, επαναλαμβάνουμε τον τριχοσκοπικό έλεγχο για να αξιολογήσουμε την επιτυχία της.

Έλεγχος επούλωσης

Τις πρώτες ημέρες, παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία επούλωσης τόσο της δότριας, όσο και της λήπτριας περιοχής, και διαπιστώνουμε την υγεία των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων.

Σύγκριση «πριν» και «μετά»

Λαμβάνουμε συγκριτικές εικόνες «πριν» και «μετά» τη μεταμόσχευση μαλλιών και αξιολογούμε με ακριβείς μετρήσεις και ποσοστά τις αλλαγές στις θεραπευμένες περιοχές.

Επανακαταμέτρηση τριχοθυλακίων

Επιβεβαιώνουμε με επανακαταμέτρηση τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μεταφέραμε στις αραιωμένες περιοχές και διαπιστώνουμε τον αριθμό αυτών που επαναφύτρωσαν.

Εγγύηση μεταμόσχευσης μαλλιών

Ο τριχοσκοπικός έλεγχος αποτελεί τη βάση της «Εγγύησης ανά Τριχοθυλάκιο» που προσφέρουμε σε κάθε IQ HAIR FUE. Εφαρμόζουμε συμπληρωματική IQ HAIR FUE χωρίς χρέωση αν διαπιστωθεί ότι δεν επαναφύτρωσε άνω του 5% των τριχοθυλακίων.

Πλήρης ηλεκτρονικός φάκελος

Διατηρούμε ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο με όλες τις τριχοσκοπικές μελέτες κάθε περιστατικού, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να παρακολουθούμε την πιθανή εξέλιξη της τριχόπτωσης και να υποστηρίζουμε δια βίου την υγεία των μαλλιών σας χωρίς χρέωση.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε εξέταση στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την τριχοσκόπηση, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.