iqtriangle

ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ
(ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ)

Οριστική θεραπεία
με LASER

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους από μυρμηγκιές. Αν και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, είναι ένα πρόβλημα ιδιαίτερα επίμονο, που μεταδίδεται εύκολα και σε άλλες περιοχές του σώματος, με ιδιαίτερη συχνότητα στα πέλματα, όπου προκαλούν πόνο κατά τη βάδιση. Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, αντιμετωπίζουμε τις μυρμηκίες (όπως είναι ο ιατρικός όρος) με εξελιγμένα LASER που εξασφαλίζουν οριστική εξάλειψη, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ

θεραπεία

ΑΝΩΔΥΝΗ

ασφαλής μέθοδος

ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ

χωρίς σημάδια

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

στην εργασία

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Οι μυρμηγκιές είναι επίπεδα ερυθρά εξανθήματα ή καλοήθη εξογκώματα του δέρματος που οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός HPV έχει πολλά στελέχη, κάποια από τα οποία ευθύνονται για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα κονδυλώματα, ενώ κάποια άλλα για πρόκληση κακοηθειών στον τράχηλο της μήτρας και την πρωκτογεννητική περιοχή. Τα στελέχη που ευθύνονται για τις μυρμηγκιές είναι στελέχη χαμηλού κινδύνου (δεν είναι δηλαδή ογκογόνα) και αυτά που εμφανίζονται συνηθέστερα είναι οι τύποι HPV-1, HPV-2, HPV-3, HPV-4, HPV-7 και HPV-10.

Οι μυρμηγκιές είναι ιδιαίτερα μολυσματικές, καθώς μεταδίδονται εύκολα με τη δερματική επαφή, ενώ μεταφέρονται και από τη μία περιοχή του σώματος στην άλλη. Δεν πρέπει λοιπόν να τις αφήνετε χωρίς θεραπεία. Με τα εξελιγμένα LASER μπορούμε να τις εξαλείψουμε ανώδυνα κι αποτελεσματικά, χωρίς να μείνει ουλή ή σημάδι.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Που εντοπιζονται οι μυρμηγκιες

Οι μυρμηγκιές διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

Κοινές Μυρμηγκιές (Verruca Vulgaris): Εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα χέρια και ιδιαίτερα στα δάχτυλα. Μπορεί όμως να εμφανιστούν και στο πρόσωπο, τα γόνατα και τους αγκώνες. Οι κοινές μυρμηγκιές αποτελούν μικρές στρογγυλεμένες βλατίδες (εξογκώματα) στο χρώμα του δέρματος με τραχεία υπερκερατωσική επιφάνεια.

Πελματιαίες Μυρμηγκιές (Verruca Plantaris): Εντοπίζονται στα πέλματα των ποδιών και προκαλούν πόνο κατά τη βάδιση. Συχνά, παρουσιάζουν την τάση να αναπτύσσονται προς το εσωτερικό του δέρματος. Η εξωτερική τους εμφάνιση μοιάζει με «κεράτινο πώμα» στην επιφάνεια του δέρματος, που είναι ελαφρώς ανυψωμένο.

Ομαλές Μυρμηγκιές (Verruca Plana): Εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο, στα χέρια και τις κνήμες. Είναι επίπεδες βλατίδες (εξογκώματα) στο χρώμα του δέρματος ή κοκκινωπές με λεία επιφάνεια. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι τα διάσπαρτα μαύρα στίγματα στην περιοχή που παρουσιάζεται η μυρμηγκιά (μυρμηκία), τα οποία έχουν προκληθεί από μικρά θρομβωμένα αγγεία και αποτελούν αναγνωριστικό στοιχείο κατά την κλινική διάγνωση.

Για να προγραμματίσετε δερματολογική εξέταση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Αποτελεσματικη θεραπεια με LASER

Η διάγνωση της μυρμηγκιάς γίνεται με δερματοσκόπιο και η κλινική της εικόνα μας υποδεικνύει τον κατάλληλο τύπο LASER για την αντιμετώπισή της. Για τις υπερκερατωσικές μυρμηγκιές, χρησιμοποιούμε το LASER CO2 που προκαλεί εξάχνωση των βλαβών, ενώ στις επίπεδες μυρμηγκιές εφαρμόζουμε LASER V-Beam που επιτυγχάνει νέκρωση των αγγείων από τα οποία τρέφεται η μυρμηγκιά. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και σύντομη, και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics, μετά τη θεραπεία δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη συστηματική παρακολούθηση και επανεξέταση για τους επόμενους 8-12 μήνες προκειμένου να εξαλείφουμε εγκαίρως πιθανές υποτροπιάζουσες βλάβες. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχημένη έκβαση της θεραπείας, γι’ αυτό και χρειάζεται να ελέγχεται τακτικά ώστε να ενισχυθεί ή να υποβοηθηθεί με την κατάλληλη αγωγή αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Με τη λεπτομερειακή θεραπεία και συστηματική παρακολούθηση, εξαλείφουμε οριστικά τις μυρμηγκιές και βοηθάμε τον οργανισμό σας να νικήσει τον ιό HPV που τις προκαλεί.

iqtriangle

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι μυρμηγκιές είναι μια πολύ συχνή δερματική πάθηση που προκαλείται από στελέχη του ιού HPV. Μπορεί να μεταδοθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, όμως παρουσιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε παιδιά κυρίως σχολικής ηλικίας. Επίσης, άτομα με εξασθενημένο και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα έχουν υψηλές πιθανότητες για την εκδήλωση μυρμηκιών. Επιρρεπείς είναι επίσης και οι ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή, όπως άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, με τις βλάβες να εμφανίζονται μεγαλύτερες σε όγκο και αυξημένες σε αριθμό και να είναι πιο ανθεκτικές στη θεραπεία.

Μεταδίδονται με τη δερματική επαφή μεταξύ μολυσμένων περιοχών και είναι πιο πιθανό να μεταδοθούν όταν το δέρμα είναι υγρό ή τραυματισμένο. Ένας εκ των συνηθέστερων τρόπων μετάδοσης των μυρμηκιών είναι η επαφή τραυματισμένου δέρματος με μολυσμένες επιφάνειες σε πισίνες και γυμναστήρια.

Τι να κάνετε

 • Να πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε τη μυρμηγκιά
 • Να αλλάζετε καθημερινά κάλτσες αν η μυρμηγκιά βρίσκεται στα πέλματα
 • Να καλύπτετε τη μυρμηγκιά με αδιάβροχη γάζα όταν πλένεστε ή κολυμπάτε σε πισίνα
 • Να προσέχετε στο ξύρισμα να μην τραυματίσετε τη μυρμηγκιά αν βρίσκεται στο πρόσωπο

Τι να μην κάνετε

 • Να μην μοιράζεστε τις πετσέτες, τις κάλτσες ή τα παπούτσια σας
 • Να μην δαγκώνετε τα νύχια ή τα δάχτυλά σας σε σημεία με μυρμηγκιές
 • Να μην περπατάτε ξιπόλητοι σε δημόσιους χώρους
 • Να μην ξύνετε και να μην πιέζετε τις μυρμηγκιές

Κάποιες φορές, οι μυρμηγκιές είναι αυτοϊώμενες (δηλαδή υποχωρούν χωρίς θεραπεία) μέσα σε διάστημα πολλών ετών. Παρ’ όλα αυτά, συστήνεται η επίσκεψη στον δερματολόγο και η παρακολούθηση των βλαβών, γιατί εάν μεγαλώσουν, γίνεται πιο χρονοβόρα η θεραπευτική αντιμετώπιση και αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ουλές.

Συγκριτικά με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους της διαθερμίας (καυτηριασμός) και της κρυοπηξίας, με το LASER θεραπεύουμε όλες τις μυρμηγκιές ανώδυνα και αποτελεσματικά, χωρίς ουλές και σημάδια. Πρόκειται για την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, καθώς το LASER δρα στοχευμένα πάνω στις βλάβες, χωρίς να επηρεάζεται το γειτονικό υγείες δέρμα. Η περιοχή της θεραπείας επουλώνεται πολύ γρήγορα και το δέρμα μένει αισθητικά άριστο.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ σύντομος. Η μοναδική σύσταση είναι η ολιγοήμερη εφαρμογή αναπλαστικής κρέμας για ταχύτερη επούλωση της περιοχής.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Με ταλαιπωρούσε μία μυρμηγκιά στο πόδι εδώ και πολύ καιρό. Πονούσα στο περπάτημα αλλά πίστευα ότι θα περνούσε από μόνη της. Αν ήξερα ότι ήταν τόσο απλή η αντιμετώπισή της με LASER, θα είχα απευθυνθεί στις κλινικές IQ Skin Clinics από την πρώτη στιγμή! Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Δ. Γ.

Μέχρι σήμερα, στην IQ Skin Clinics είχα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακμή μου. Έτσι, δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν εμφάνισα μυρμηγκιές στα χέρια. Η θεραπεία με το LASER ήταν απλή, ανώδυνη και δεν μου άφησε κανένα σημάδι. Για μία ακόμη φορά, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος με την ομάδα της IQ!

Π. Λ.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης, στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την θεραπεία μυρμηγκιών συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
  ΘΗΛΩΜΑΤΑ (SKIN TAGS)
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ