iqtriangle

ΘΗΛΩΜΑΤΑ
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ LASER

Mόνιμη Εξάλειψη
Σε 1 Μόνο Συνεδρία

Τα θηλώματα δεν είναι σπίλοι (ελιές) και δεν πρέπει να συγχέονται με τον ιό HPV (Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων, υπεύθυνο για την εμφάνιση μυρμηκιών και κονδυλωμάτων). Τα θηλώματα (ακροχορδώνες) είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος, τα οποία εκδηλώνονται με την ίδια συχνότητα και στα δυο φύλα μετά την ηλικία των 25-30 μέχρι και τα 70. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν θηλώματα κάποια στιγμή της ζωής τους. Η πλήρης αφαίρεσή τους επιτυγχάνεται με LASER CO₂ από τον Dr. Τζερμιά και την έμπειρη ομάδα του σε 1 μόνο συνεδρία.

ΜΟΝΙΜΟ

αποτέλεσμα

ΑΝΩΔΥΝΗ

& ασφαλής αφαίρεση

ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ

χωρίς τραυματισμούς

ΑΜΕΣΗ

επούλωση

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Τα θηλώματα είναι ακίνδυνες δερματικές βλάβες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται σαν να “κρέμονται” από  μια λεπτή γραμμή δέρματος, σαν κλωστή. Συνήθως, έχουν το χρώμα του δέρματος ή καφετιά απόχρωση και το μέγεθός τους μπορεί να ξεκινάει από λίγα χιλιοστά και να φτάνει μέχρι και 5 εκατοστά. Εμφανίζονται διάσπαρτα σε μονάδες ή δυάδες ή πολλά μαζί σε ομάδες. Ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει από ένα έως και πάρα πολλά θηλώματα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τα θηλώματα δημιουργούνται σε ζεστές και υγρές περιοχές του σώματος, ως επί το πλείστον σε περιοχές με πτυχώσεις, όπως ο λαιμός, οι μασχάλες, οι μηροί, η περιγεννητική περιοχή, ο πρωκτός, κάτω ή εσωτερικά του στήθους. Επίσης, εντοπίζονται στο πρόσωπο και κυρίως στα βλέφαρα και στην περιοφθαλμική περιοχή, αλλά και στον κορμό, στην γραμμή του στηθόδεσμου και την πλάτη.

Ιστολογικά, ένα θήλωμα αποτελείται από κύτταρα δέρματος, ίνες κολλαγόνου, νευρικά κύτταρα, λίπος και αιμοφόρα αγγεία και συνδέονται με την επδερμίδα με έναν λεπτό, σαρκώδη κύλινδρο που ονομάζεται μίσχος. Συνήθως το χρώμα ενός θηλώματος παραμένει αμετάβλητο, ωστόσο εάν παρατηρήσετε αλλαγή στο μέγεθος, το χρώμα ή το σχήμα του, προβείτε άμεσα σε δερματολογικό έλεγχο ώστε να αποκλειστούν πιθανές άλλες καταστάσεις.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

ΠΟΙΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Τα θηλώματα αναπτύσσονται “αθόρυβα”. Όλοι οι άνθρωποι είναι πιθανό να εμφανίσουν θηλώματα στις πτυχές που σχηματίζει το δέρμα τους. Θεωρείται πώς περίπου οι μισοί από όλους τους ενήλικες θα αναπτύξουν τουλάχιστον ένα θήλωμα στη διάρκεια της ζωής τους. Τα θηλώματα μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα σε ηλικία 20 χρονών, αλλά πιο συχνά εκδηλώνονται μετά την ηλικία των 40 ετών. Μόλις αναπτυχθεί ένα θήλωμα, θα παραμείνει σχεδόν εφ΄ όρου ζωής.

Τα θηλώματα εμφανίζονται κυρίως σε άτομα με ορισμένες παθήσεις υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2, το μεταβολικό σύνδρομο και μια γενετική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Birt-Hogg-Dube. Ειδικά, τα παχύσαρκα άτομα έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν θηλώματα λόγω των έντονων πτυχών που σχηματίζει το δέρμα τους και της τριβής του δέρματος με τα ρούχα. Επίσης, επιρρεπείς σε θηλώματα είναι οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης εξαιτίας ορμονικών ανακατατάξεων αλλά και τα άτομα με κληρονομική προδιάθεση.

iqtriangle

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη ποια είναι η αιτοπαθογένεια για την εμφάνιση των θηλωμάτων. Ωστόσο η εμφάνισή τους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα, καθώς και ορμονικοί παράγοντες, υποδοχείς ανδρογόνων και οιστρογόνων, η λεπτίνη και οι υποδοχείς θυρεοειδικών ορμονών. Επίσης, έχουν γίνει διάφορες μελέτες σχετικά με τον ρόλο των ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPVs) στην εμφάνιση των θηλωμάτων, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω έλεγχος. Είναι επίσης πιθανό τα θηλώματα να σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της τριβής δέρματος με δέρμα και του ερεθισμού στις πτυχές του σώματος. Ένας επιπλέον παράγοντας που φέρεται να ευθύνεται για την εμφάνιση θηλωμάτων είναι η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.

iqtriangle

Τι πρεπει να προσεχετε αν εχετε θηλωματα

Τα θηλώματα δεν παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ενοχλητικά. Τα περισσότερα θηλώματα δημιουργούν προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ατόμων, κυρίως λόγω του σημείου εντοπισμού τους. Εάν εμφανίζετε θηλώματα χρειάζεται να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε μικρές καθημερινές συνήθειες, κυρίως όμως θα πρέπει να μην τα πειράζετε.

Τα θηλώματα μπορεί να τραυματιστούν εύκολα, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του λαιμού λόγω τραβήγματος από κάποιο κόσμημα. Στην περίπτωση ενός ήπιου τραυματισμού από σφουγγάρι ή πετσέτα μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει οίδημα και πόνο. Αν ένα θήλωμα τραυματιστεί ή παρουσιάσει ερεθισμό από τριβή, τότε στην περιοχή μπορεί να δημιουργηθούν και άλλα θηλώματα. Για τους ίδιους λόγους, θα πρέπει να αποφεύγετε την αποτρίχωση με ξυραφάκι στην περιοχή που υπάρχουν θηλώματα.

Η ενόχληση από θηλώματα είναι πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως λόγω της θερμοκρασίας και της εφίδρωσης που προκαλούν αίσθημα καύσου και κνησμού με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς ή δημιουργία φλεγμονής. Σε περίπτωση στραγγαλισμού του μίσχου ενός θηλώματος και πιθανής αποκοπής του από το δέρμα, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσει πόνο και αιμορραγία.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση, πατήστε εδώ

iqtriangle

Πληρης αφαιρεση θηλωματων με LASER CO₂ Σε 1 συνεδρια & ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Η θεραπεία των θηλωμάτων από την εξειδικευμένη ιατρική μας ομάδα στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics επιτυγχάνεται αποτελεσματικά με εφαρμογή LASER CO (διοξειδίου του άνθρακα) χωρίς καθόλου τραυματισμούς και σημάδια.

Βασισμένο σε τεχνολογία επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, το LASER CO στοχεύει με εξαιρετική ακρίβεια την δερματική βλάβη και προχωρά στην οριστική εξάλειψή της με απόλυτη ασφάλεια προστατεύοντας τους παρακείμενους υγιείς ιστούς. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και την έκταση των θηλωμάτων, η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 1 μόνο συνεδρία. Οι βλάβες επουλώνονται άμεσα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμα και την ίδια ημέρα της θεραπείας.

Πριν από την θεραπεία προηγείται συμβουλευτική συνεδρία χωρίς χρέωση για την αξιολόγηση των θηλωμάτων στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Το κόστος της αφαίρεσης με LASER είναι ιδιαίτερα προσιτό και η θεραπεία ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες, για κάθε τύπο δέρματος και για όλες τις περιοχές προσώπου και σώματος.

iqtriangle

ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

Κάποιοι πιστεύουν πως η αφαίρεση των θηλωμάτων είναι κάτι απλό και εύκολο που μπορούν να την κάνουν οι ίδιοι στο σπίτι δένοντας για παράδειγμα μια κλωστή  γύρω από τη βάση ή χρησιμοποιώντας επιθέματα σκόρδου ή μηλόξυδου, όπως συνήθιζε να κάνει η γιαγιά τους. Οι αυτοσχέδιοι τρόποι αφαίρεσης των θηλωμάτων κρύβουν πολλούς κινδύνους. Για παράδειγμα, δεν ακολουθούνται βασικά μέτρα αποστείρωσης και ασφάλειας, δεν εφαρμόζεται η πρέπουσα δερματολογική μέθοδος αφαίρεσης και η μετεπεμβατική φροντίδα, με αποτέλεσμα:

 • να είναι σχεδόν βέβαιος ο τοπικός ερεθισμός του δέρματος ή και η πιθανή φλεγμονή του,
 • να καθυστερήσει η επούλωση του τραύματος,
 • να μεγαλώσει η πιθανότητα σχηματισμού ουλής στο δέρμα.

 Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρείτε τα θηλώματα μόνοι σας αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε στον δερματολόγο.

iqtriangle

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Φροντίστε να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό και υγιές και δώστε ιδιαίτερη σημασία στο βάρος σας ώστε να μην δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση θηλωμάτων.

Είναι θέμα κληρονομικότητας. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτι για να αποφευχθεί η εμφάνιση των θηλωμάτων, οπότε η καλύτερη λύση είναι να αφαιρεθούν αμέσως μόλις εμφανιστούν.

Όχι, τα θηλώματα αναπτύσσονται στην επιφάνεια του δέρματος. Αν μετά από αφαίρεση, εμφανιστεί ξανά θήλωμα στην περιοχή, αυτό δεν γίνεται επειδή έμεινε ρίζα από το προηγούμενο, αλλά γιατί η συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος είναι επιρρεπής σε θηλώματα.

Αν ένα θήλωμα τραυματιστεί ή κοπεί κατά λάθος ή αφαιρεθεί με δική σας υπαιτιότητα χωρίς την συμμετοχή του δερματολόγου, τότε θα αιμορραγεί επειδή αποτελείται από μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που καλύπτονται από την επιδερμίδα. Πολλοί μάλιστα απορούν πως ένα τόσο μικρό θήλωμα μπορεί να αιμορραγεί τόσο πολύ. Σπάνια ένα θήλωμα αιμορραγεί από μόνο του χωρίς προφανή αιτία. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε αιμορραγία, εφαρμόστε κάποιο αιμοστατικό, καλύψτε το τραύμα για να μην μολυνθεί και επισκεφθείτε άμεσα τον δερματολόγο.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Είχα αρκετά θηλώματα στο λαιμό. Στην αρχή δεν έδινα σημασία, αργότερα όμως άρχισαν να με ενοχλούν… δεν φορούσα κανένα κόσμημα γιατί φοβόμουν μην τα τραυματίσω. Αποφάσισα να τα αφαιρέσω. Μια φίλη μου πρότεινε τον γιατρό, κύριο Τζερμιά, που της είχε αφαιρέσει και τα δικά της. Σε μια επίσκεψη, χωρίς πόνο, απαλλάχτηκα μία και καλή από αυτά!

Ξ. Π.

Νομίζω πως δεν υπάρχει χειρότερο σημείο για θήλωμα από τα βλέφαρα. Με ενοχλούσε με το παραμικρό και το έβρισκα πολύ αντιαισθητικό. Επισκέφθηκα την IQ και το αφαίρεσα με λέιζερ χωρίς δισταγμό. Έτσι, απλά και χωρίς πόνο!

Δ. Ε.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης,  στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Αθήνα ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την θεραπεία Θηλωμάτων συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ
  ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
  ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
  LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ