iqtriangle

ΘΗΛΩΜΑΤΑ
(SKIN TAGS)

Mόνιμη εξάλειψη
σε μια συνεδρία

Τα θηλώματα δεν είναι σπίλοι (ελιές) και δεν πρέπει να συγχέονται με τον ιό HPV (Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων, υπεύθυνο για την εμφάνιση μυρμηκιών και κονδυλωμάτων). Τα θηλώματα (ακροχορδώνες) είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος, μη μεταδοτικά, τα οποία εκδηλώνονται με την ίδια συχνότητα και στα δυο φύλα μετά την ηλικία των 25-30 μέχρι και τα 70. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν θηλώματα κάποια στιγμή της ζωής τους. Η πλήρης εξάλειψή τους επιτυγχάνεται με LASER CO από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά, ακόμη και σε μία συνεδρία.

ΜΟΝΙΜΑ

αποτελέσματα

ΑΝΩΔΥΝΗ

& ασφαλής αφαίρεση

ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ

χωρίς τραυματισμούς

ΑΜΕΣΗ

επούλωση

iqtriangle

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Τα θηλώματα είναι ακίνδυνες δερματικές βλάβες που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται σαν να “κρέμονται” από  μια λεπτή γραμμή δέρματος, σαν κλωστή. Συνήθως, είναι στο χρώμα του δέρματος ή σε καφετιά απόχρωση και έχουν μικρό μέγεθος που μπορεί να ξεκινάει από λίγα χιλιοστά και να φτάνει σε ύψος μέχρι και 5 εκατοστά. Εμφανίζονται διάσπαρτα σε μονάδες ή δυάδες ή πολλά μαζί σε ομάδες. Ένας ασθενής μπορεί να αναπτύξει από ένα έως και πάρα πολλά θηλώματα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τα θηλώματα δημιουργούνται σε ζεστές και υγρές περιοχές του σώματος, κυρίως σε πτυχές του δέρματος όπως στις μασχάλες, κάτω ή εσωτερικά του στήθους, στους γλουτούς και στην μηροβουβωνική περιοχή. Συχνά, εντοπίζονται στο πρόσωπο κυρίως στα βλέφαρα αλλά και στον κορμό, στην γραμμή του στηθόδεσμου και την πλάτη.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης πατήστε εδώ

iqtriangle

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Τα θηλώματα αναπτύσσονται “αθόρυβα”. Όλοι οι άνθρωποι είναι πιθανό να εμφανίσουν θηλώματα, ακόμα και τα βρέφη στις πτυχές που σχηματίζει το δέρμα τους. Ωστόσο, κάποιοι παράγοντες, όπως το αυξημένο βάρος, η εγκυμοσύνη, η κληρονομικότητα, ο σακχαρώδης διαβήτης ή το σύνδρομο Crohn, προδιαθέτουν για εμφάνιση θηλωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα παχύσαρκα άτομα έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν θηλώματα λόγω των έντονων πτυχών που σχηματίζει το δέρμα τους και της τριβής του δέρματος με τα ρούχα. Επίσης, επιρρεπείς σε θηλώματα είναι οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης εξαιτίας ορμονικών ανακατατάξεων και τα άτομα με κληρονομική προδιάθεση. Ένας επιπλέον παράγοντας που φέρεται να ευθύνεται για την εμφάνιση θηλωμάτων είναι η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.

iqtriangle

Τι πρεπει να προσεχετε αν εχετε θηλωματα

Τα θηλώματα δεν παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ενοχλητικά. Τα περισσότερα θηλώματα δημιουργούν προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ατόμων, κυρίως λόγω του σημείου εντοπισμού τους. Εάν εμφανίζετε θηλώματα χρειάζεται να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε μικρές καθημερινές συνήθειες, κυρίως όμως θα πρέπει να μην τα πειράζετε.

Τα θηλώματα μπορεί να τραυματιστούν εύκολα, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του λαιμού λόγω τραβήγματος από κάποιο κόσμημα. Στην περίπτωση ενός ήπιου τραυματισμού από σφουγγάρι ή πετσέτα μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει οίδημα και πόνο. Αν ένα θήλωμα τραυματιστεί ή παρουσιάσει ερεθισμό από τριβή, τότε στην περιοχή μπορεί να δημιουργηθούν και άλλα θηλώματα. Για τους ίδιους λόγους, θα πρέπει να αποφεύγετε την αποτρίχωση με ξυραφάκι στην περιοχή που υπάρχουν θηλώματα.

Η ενόχληση από θηλώματα είναι πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως λόγω της θερμοκρασίας και της εφίδρωσης που προκαλούν αίσθημα καύσου και κνησμού με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς ή δημιουργία φλεγμονής. Σε περίπτωση στραγγαλισμού του μίσχου ενός θηλώματος και πιθανής αποκοπής του από το δέρμα, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσει πόνο και αιμορραγία.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης πατήστε εδώ

iqtriangle

Πληρης αφαιρεση θηλωματων με LASER CO₂

Η θεραπεία των θηλωμάτων από την εξειδικευμένη ιατρική μας ομάδα στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics επιτυγχάνεται αποτελεσματικά με εφαρμογή LASER CO (διοξειδίου του άνθρακα) χωρίς καθόλου τραυματισμούς και σημάδια.

Βασισμένο σε τεχνολογία επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, το LASER CO στοχεύει με εξαιρετική ακρίβεια την δερματική βλάβη και προχωρά στην οριστική εξάλειψή της με απόλυτη ασφάλεια προστατεύοντας τους παρακείμενους υγιείς ιστούς. Ανάλογα με το μέγεθος και την έκταση των θηλωμάτων, η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και σε μία συνεδρία. Οι βλάβες επουλώνονται άμεσα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες ακόμα και την ίδια ημέρα της θεραπείας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Φροντίστε να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό και υγιές και δώστε ιδιαίτερη σημασία στο βάρος σας ώστε να μην δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση θηλωμάτων.

iqtriangle

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Είχα αρκετά θηλώματα στο λαιμό. Στην αρχή δεν έδινα σημασία, αργότερα όμως άρχισαν να με ενοχλούν… δεν φορούσα κανένα κόσμημα γιατί φοβόμουν μην τα τραυματίσω. Αποφάσισα να τα αφαιρέσω. Μια φίλη μου πρότεινε τον γιατρό, κύριο Τζερμιά, που της είχε αφαιρέσει και τα δικά της. Σε μια επίσκεψη, χωρίς πόνο, απαλλάχτηκα μία και καλή από αυτά!

Ξ. Π.

Νομίζω πως δεν υπάρχει χειρότερο σημείο για θήλωμα από τα βλέφαρα. Με ενοχλούσε με το παραμικρό και το έβρισκα πολύ αντιαισθητικό. Επισκέφθηκα την IQ και το αφαίρεσα με λέιζερ χωρίς δισταγμό. Έτσι, απλά και χωρίς πόνο!

Δ. Ε.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να προγραμματίσετε ραντεβού εκτίμησης,  στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics σε Μαρούσι, Κολωνάκι ή Γλυφάδα, ή να ενημερωθείτε για την θεραπεία Θηλωμάτων συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 210 61 00 900.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ
    ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ
    ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ
    LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ