Αφαίρεση τατουάζ σε λίγες συνεδρίες με LASER

Κάθε τατουάζ είναι το ίδιο μοναδικό όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι ίδιο με κάποιο άλλο, ακόμα και αν αυτό προέρχεται από το ίδιο «χέρι». Τα τατουάζ διαφέρουν μεταξύ τους κατά κύριο λόγο ως προς το μέγεθος, το είδος και το βάθος στο οποίο έχει εμποτισθεί η χρωστική ουσία, κριτήρια που διαμορφώνουν τον τελικό αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών για την αφαίρεση τους με LASER. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Τι τύπος είστε;

Ο τύπος του δέρματος, το χρώμα του δηλαδή, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το ανοιχτόχρωμο δέρμα απαιτεί λιγότερες συνεδρίες συγκριτικά με ένα πιο σκούρο δέρμα. 

Τι γίνεται όταν τα χρόνια «περνούν»

Η  ηλικία του τατουάζ σας μπορεί να επιμηκύνει τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται για την αφαίρεσή του, καθώς ένα παλαιότερο χρονικά τατουάζ απαιτεί περισσότερες συνεδρίες συγκριτικά με ένα πιο πρόσφατο.

Σημασία έχει το «χέρι»

Ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα αποτελεί και το είδος του τατουάζ, αυτό που λέμε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό. Εάν είχατε απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία tattoo artist θα χρειαστείτε περισσότερες συνεδρίες για να απαλλαγείτε από το κάποτε «αγαπημένο» σας tattoo. Αυτό συμβαίνει γιατί στα επαγγελματικά τατουάζ η χρωστική ουσία τοποθετείται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος με αποτέλεσμα να υπάρχει αφενός μεγαλύτερη ποικιλία σε ότι αφορά τη σύνθεση των χρωστικών που χρησιμοποιήθηκαν και αφετέρου υπάρχει αυξημένη ποσότητα μελανίνης προς αφαίρεση. 

Β(γ)άλτε χρώμα στη ζωή σας!

Αυτό μάλλον δεν ισχύει εδώ. Όσο πιο πολύχρωμο το τατουάζ σας, τόσο περισσότερο θα σας παιδέψει μέχρι να «φύγει». Το χρώμα που παρουσιάζει μεγαλύτερη ευκολία ως προς την απομάκρυνσή του είναι το μαύρο. Πιο συγκεκριμένα, τα πολύχρωμα τατουάζ, ιδίως αυτά που περιέχουν χρώματα τα οποία παραδοσιακά είναι ανθεκτικά, όπως το γαλάζιο και το πορτοκαλί απαιτούν περισσότερες συνεδρίες συγκριτικά με τα μονόχρωμα (κυρίως τα μαύρα) τατουάζ.

Το σημείο…μετράει!

Όσο ευφάνταστο και αν είναι το σημείο που έχετε «χτυπήσει» το τατουάζ, είτε το βλέπετε είτε όχι, να ξέρετε πως το σημείο όχι μόνο «μετράει» (συνεδρίες) αλλά μπορεί και να επηρεάσει τον τελικό αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών. Τι σημαίνει αυτό; Η ανατομική περιοχή με την καλύτερη κυκλοφορία αίματος απαιτεί και λιγότερες συνεδρίες. Εάν το τατουάζ βρίσκεται για παράδειγμα στο κεφάλι ή το λαιμό απαιτείται μικρότερος αριθμός συνεδριών  συγκριτικά με τατουάζ που βρίσκονται σε άλλες περιοχές, όπως τα χέρια ή τα δάκτυλα, καθώς οι πρώτες έχουν καλύτερη κυκλοφορία αίματος.

Σχέδιο …στο σχέδιο;

Την πρώτη φορά που αλλάξατε γνώμη για το τατουάζ σας, επιλέξατε να μην το αφαιρέσετε. Αντίθετα, το αποχρωματίσατε ώστε να μπορέσει ο tattoo artist να σχεδιάσει πάνω στο παλιό ένα καινούριο (cover up). Αν και τώρα όμως, πάλι δεν είστε ικανοποιημένοι και επιθυμείτε την πλήρη αφαίρεση τους (παλιό & νέο) θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, ότι θα χρειαστούν αρκετές συνεδρίες, λίγο περισσότερες από τον κλασικό αριθμό συνεδριών που απαιτείται για την αφαίρεση τατουάζ.

AΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ PICO LASER
ONLINE ΙΣΤΟΡΙΚΟ AΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΑΤΟΥΑΖ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ουλές… και αν υπάρχουν;

Η παρουσία ουλών στην ανατομική περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ αυξάνει τον αριθμό των συνεδριών καθώς πρώτα χρειάζεται να εξαλειφθεί η ουλή και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι συνεδρίες αφαίρεσης τατουάζ με LASER.

Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που ο εξειδικευμένος δερματολόγος εντοπίσει σκλήρυνση στην περιοχή του τατουάζ κατά τη διάρκεια της ψηλάφησης η οποία προηγείται πριν την έναρξη της συνεδρίας, σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης εντός του τατουάζ και ότι απαιτείται χρήση άλλης συσκευής LASER για την εξομάλυνσή της.

Όλα τα παραπάνω, περιγράφουν τα χαρακτηριστικά ενός τατουάζ που επηρεάζουν τον αριθμό των συνεδριών που απαιτείται για την αφαίρεσή του με LASER.

Ωστόσο, όλα τα LASER δεν είναι ίδια…

Δεν υπάρχει τατουάζ που μπορεί να αντισταθεί στο PICO LASER

Η  κορυφαία τεχνολογία picosecond κυριολεκτικά εκτοπίζει την τεχνολογία nanosecond των παλαιού τύπου Q-Switched LASER που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Το PICO LASER αφαιρεί όλα τα χρώματα χωρίς ουλές, σημάδια και σκιάσεις, ανώδυνα και με ασφάλεια και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους και χρώματα δέρματος. Με άλλα λόγια, το PICO LASER είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η LASER Δερματολογία για την αφαίρεση τατουάζ.

Και οι πολλές συνεδρίες…. γίνονται λίγες

Η εξαιρετικά πολύ σύντομη διάρκεια παλμού του PICO LASER στο δέρμα θρυμματίζει τα κομμάτια χρωστικής σε μία λεπτή σκόνη χάρη στην οποία η διαδικασία απομάκρυνσής τους από τον οργανισμό να γίνεται ακόμα πιο εύκολα και εξωτερικά από το δέρμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο τελικός αριθμός των συνεδριών.

Εάν βρίσκεστε στο σημείο που έχετε αποφασίσει να παρέμβετε στο τατουάζ σας, δραστικά (αφαιρώντας το ολοκληρωτικά) ή μερικώς, αποχρωματίζοντάς ή χρησιμοποιώντας το ως βάση για το επόμενό σας σχέδιο (cover up) χρειάζεται να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο δερματολόγο καθώς η διαδικασία αφαίρεσης ή επεξεργασίας ενός τατουάζ είναι ιδιαίτερη και απαιτεί  εξατομικευμένη προσέγγιση, εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στη χρήση και εφαρμογή δερματολογικών LASER.Πόσω δε μάλλον του PICO LASER.