FUE & Πρόσθια γραμμή: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σωστό σχεδιασμό της

Aν η πρόσθια γραμμή δεν δείχνει φυσική, τότε προδίδει όλη τη μεταμόσχευση μαλλιών

Το βασικό ζητούμενο στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό. Κι αν υπάρχει ένα σημείο που καθορίζει τη φυσικότητα του αποτελέσματος, τότε αυτό είναι αναμφίβολα η πρόσθια γραμμή.

Η πρόσθια γραμμή – δηλαδή η πρώτη σειρά μαλλιών πάνω από το μέτωπο – είναι η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής που τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή από τους άλλους, αλλά και από εσάς τους ίδιους κάθε φορά που κοιτάζεστε στον καθρέφτη. Αν η πρόσθια γραμμή δεν δείχνει φυσική, τότε αποκαλύπτει τι έχει προηγηθεί. Να θυμάστε ότι το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών πρέπει ναι μεν να είναι ορατό, αλλά την ίδια στιγμή να περνάει απαρατήρητο!

Όχι πια "μαλλιά κούκλας"

Πιθανόν να έχετε προσέξει κι εσείς παλιότερα περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών που τα ξεχωρίζετε από απόσταση, εξαιτίας της παράξενης έκφυσης των μαλλιών στην πρόσθια γραμμή. Οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζονταν τις περασμένες δεκαετίες, δεν προσέφεραν ικανοποιητικό αποτέλεσμα ακριβώς λόγω του μη φυσικού αποτελέσματος στον σχεδιασμό της πρόσθιας γραμμής.

Τα άτομα που είχαν υποβληθεί στις μεταμοσχεύσεις αυτές, αισθάνονταν αμήχανα όταν στις πιο κοντινές επαφές τους με άλλους διαπίστωναν ότι τα βλέμματα επικεντρώνονταν στην μπροστινή περιοχή των μαλλιών τους, η οποία είχε μη φυσική γραμμή και σχηματιζόταν από μικρές τούφες. Αυτός ήταν και ο λόγος που το αποτέλεσμα των παλαιότερων τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών είχε λάβει τον χαρακτηρισμό «μαλλιά κούκλας» (doll’s hair), ένα πρόβλημα που έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό με τη σύγχρονη τεχνική FUE, με την οποία τα τριχοθυλάκια μεταφέρονται και εμφυτεύονται ένα-ένα στις αραιωμένες περιοχές. Δεν αρκεί όμως αυτό για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Υπάρχουν και ορισμένοι ακόμα παράγοντες που καθορίζουν τη φυσικότητα της πρόσθιας γραμμής.

FUE ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΡΙΧΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τα σημεία-κλειδιά για ένα φυσικό αποτέλεσμα

Ο σχεδιασμός της πρόσθιας γραμμής απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς πρέπει πρώτα από όλα να ακολουθεί τους κανόνες της φύσης.

Όχι σχεδιασμένη με χάρακα: Αν σκεφτείτε ότι τα φυσικά μαλλιά δεν φυτρώνουν σε ολόισιες γραμμές, καταλαβαίνετε ότι αν σε μία μεταμόσχευση μαλλιών η πρόσθια γραμμή μοιάζει σαν να έχει σχεδιαστεί με χάρακα, δεν θα δείχνει φυσική.

Επίσης, η φυσική πρόσθια γραμμή δεν φύεται ποτέ απότομα από την κορυφή του μετώπου σαν ένα τείχος μαλλιών. Υπάρχει αρχικά μία ζώνη λεπτών τριχών, έτσι ώστε να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση προς τη μεγαλύτερη πυκνότητα μαλλιών που χαρακτηρίζει την κορυφή του κεφαλιού.

Για τον λόγο αυτόν, στον σχεδιασμό της πρόσθιας γραμμής πρέπει να χρησιμοποιούνται κυρίως μονότριχα και δίτριχα τριχοθυλάκια, για ένα πιο αραιό αποτέλεσμα, ενώ προχωρώντας προς την κορυφή του κεφαλιού να εμφυτεύονται τρίτριχα και τετράτριχα τριχοθυλάκια που προσφέρουν μεγαλύτερη πυκνότητα.

Η σημασία της προόδου της τριχόπτωσης:  Στον σχεδιασμό της πρόσθιας γραμμής, πρέπει να συνυπολογίζεται πάντα η πρόοδος της τριχόπτωσης, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και σήμερα, αλλά και μετά από πολλά χρόνια, όταν ενδεχομένως θα έχει προοδεύσει η αραίωση των μαλλιών. Αν διαπιστωθεί δηλαδή ότι η τριχόπτωση προοδεύει γοργά, τότε η πρόσθια γραμμή σχεδιάζεται πιο πίσω, για να μην βρεθεί μετά από μερικά χρόνια να φύεται μόνη της μπροστά στο μέτωπο και από πίσω της να ακολουθεί ένα μεγάλο κενό!

Καθοριστικός παράγοντας η ηλικία: Η πρόσθια γραμμή πρέπει επίσης να συμβαδίζει με την ηλικία του ατόμου. Ακόμα και στους άνδρες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης, η πρόσθια μετωπιαία γραμμή υποχωρεί την περίοδο της εφηβείας κατά 2 εκατοστά περίπου. Επίσης, λεπταίνει αφού μειώνεται και η διάμετρος της κάθε τρίχας. Επομένως, αν ένας 40άρης άντρας ζητήσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών, η πρόσθια γραμμή πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι παρόμοια με αυτή ενός 40άρη άντρα που δεν υποφέρει από αραίωση μαλλιών. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα να επαναδημιουργηθεί η πρόσθια γραμμή που είχε στα νεανικά του χρόνια, θα έχει ως αποτέλεσμα μία μη φυσική εικόνα.

Ο νόμος των τριών τρίτων: Η φυσική πρόσθια γραμμή δεν βρίσκεται ούτε πολύ κοντά στα φρύδια, αλλά και ούτε και πολύ μακριά από αυτά. Σε αυτό το σημείο, η φύση ακολουθεί τον νόμο των τριών τρίτων: δηλαδή η απόσταση ανάμεσα στην πρόσθια γραμμή και τα φρύδια είναι περίπου όσο η απόσταση από τα φρύδια μέχρι το τέλος της μύτης, και όσο η απόσταση από το τέλος της μύτης μέχρι το πηγούνι. Επομένως, κοιτάζοντας ένα πρόσωπο, περιμένουμε να δούμε τρεις παρόμοιες σε πλάτος ζώνες. Αν η πρόσθια γραμμή δημιουργηθεί είτε πολύ ψηλά, είτε πολύ χαμηλά στο μέτωπο, τότε ο νόμος των τριών τρίτων διαταράσσεται και η μεταμόσχευση μαλλιών δείχνει και πάλι αφύσικη.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Κολωνάκι & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.