Άνδρες με διαφορά… στήθους!

Σε κάποιους άνδρες το στήθος τους μοιάζει γυναικείο! Η γυναικομαστία είναι μια αρκετά συνηθισμένη πάθηση και μπορεί να επηρεάσει το 50% έως και το 70% των ανδρών σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η “θηλυκοποίηση” του ανδρικού στήθους, λόγω διόγκωσης του μαστικού αδένα από ορμονική κυρίως ανισορροπία, μπορεί να επηρεάσει εφήβους, μεσήλικες και ηλικιωμένους, ανεξάρτητα από τη γενική κατάσταση του σώματός τους ή το βάρος τους. Η γυναικομαστία, όταν εμφανίζεται στην εφηβεία, τις περισσότερες φορές, υποχωρεί από μόνη της, χωρίς θεραπεία. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κοσμητική χειρουργική μετά την ενηλικίωση, ενώ η φαρμακευτική αγωγή, η διατροφή και η άσκηση δεν αποτελούν εναλλακτική λύση στο πρόβλημα.

Στα αίτια που προκαλούν τη γυναικομαστία, αν και ακόμη διερευνώνται, εκτός από την έλλειψη ισορροπίας μεταξύ οιστρογόνων και τεστοστερόνης, οι επιστήμονες αναφέρουν ανεπιθύμητη αντίδραση σε αντιβιοτικά ή ορισμένα φάρμακα, λήψη αναβολικών στην περίπτωση των αθλητών, γενετικές δυσλειτουργίες και ορισμένες χρόνιες ηπατικές ή νεφρικές ασθένειες.

Αν και οι αισθητικές επεμβάσεις στο στήθος είναι συνηθισμένες μεταξύ των γυναικών, οι άνδρες με γυναικομαστία απέφευγαν μέχρι πρόσφατα την κοσμητική χειρουργική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι την προτιμούν. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, το ποσοστό των ανδρών που υποβλήθηκαν σε επέμβαση μείωσης στήθους λόγω γυναικομαστίας στις ΗΠΑ, από το 2000 μέχρι το 2016, σημείωσε αύξηση 36%. Οι λόγοι, που συνέβη αυτό, είναι πολλοί και διάφοροι:

  • διαθέσιμες ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι σε σχέση με τις κλασικές, επώδυνες μεθόδους,
  • σύντομος χρόνος αποθεραπείας,
  • μη υποχρεωτική νοσηλεία,
  • αποφυγή γενικής αναισθησίας,
  • αισθητικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, πολλοί άνδρες με γυναικομαστία δεν δέχονται πια να κάνουν συμβιβασμούς στον τρόπο ζωής τους και να στερούνται λόγω ντροπής απλές απολαύσεις, όπως είναι το κολύμπι ή μια εμφάνιση με εφαρμοστό μπλουζάκι!

γυναικομαστια-preview
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ
ONLINE ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η βελτίωση της επεμβατικής διαδικασίας την τελευταία δεκαετία, ειδικά μετά την εισαγωγή του επαναστατικού συστήματος λιποαναρρόφησης – λιπογλυπτικής VASER® Lipo, εγκεκριμένο από τον FDA, δίνουν τη δυνατότητα στον κοσμητικό χειρουργό και την έμπειρη ομάδα της IQ Skin Clinics να αντιμετωπίζει την γυναικομαστία αποτελεσματικά, με μικρές, ανεπαίσθητες τομές, χωρίς σημάδια και ουλές.

Η ελάχιστα επεμβατική VASER® Lipo εφαρμόζεται μεμονωμένα ή συνδυαστικά με εκτομή, ανάλογα με την αιτία και το στάδιο της γυναικομαστίας. Μετά την κλινική εξέταση, τη μελέτη του ιατρικού ιστορικού του ασθενή και τον ορμονικό έλεγχο, ο κοσμητικός χειρουργός χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία των υπερήχων του συστήματος, διασπά το λίπος στους μαστούς χωρίς να επηρεάζει στο παραμικρό τον ιστό, τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής. Στη συνέχεια, απομακρύνει με ασφάλεια το λίπος, ενώ εφαρμόζει την τεχνική της εκτομής στην περίπτωση που υπάρχει πλεονάζων ιστός.

Η επέμβαση γίνεται σε μία συνεδρία με τοπική αναισθησία, μέθη ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την επιθυμία και την κατάσταση υγείας του ασθενούς. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του την ίδια κιόλας ημέρα.

Επειδή η γυναικομαστία ποικίλλει σε βαθμό σοβαρότητας, η ιατρική προσέγγιση στην IQ Skin Clinics, για τη διαμόρφωση εξατομικευμένης και αποτελεσματικής θεραπευτικής στρατηγικής, περιλαμβάνει τόσο την υποκείμενη αιτία για την πάθηση όσο και τον σωματικό και ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο, που μπορεί να έχει η υπερτροφία του μαστού στον ίδιο τον ασθενή.

Η επίτευξη ενός μόνιμου, καλοσχηματισμένου, αρρενωπού στήθους με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πολύχρονη εμπειρία της ιατρικής ομάδας στην IQ Skin Clinics στον τομέα της κοσμητικής και επεμβατικής δερματολογίας, αλλάζει την ψυχολογία του άνδρα και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του.