Γυναικομαστία: Πώς επηρεάζει τη ζωή ενός άντρα;

Η γυναικομαστία είναι για πολλούς άντρες μία πραγματικότητα. Τους κάνει να νιώθουν άβολα και επηρεάζει τη ζωή τους, τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά. Τι μπορούν όμως να κάνουν για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση;

Καμία από τις απλές, «ανδρικές» συνήθειες δεν είναι δεδομένη στη ζωή ενός άντρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γυναικομαστίας. Καθημερινές δραστηριότητες όπως το γυμναστήριο, το μπάνιο στη θάλασσα ή η κοινωνικές και ερωτικές συναναστροφές είναι δύσκολες ή πολλές φορές αδύνατες.

Η αυτοπεποίθηση εξαφανίζεται και οι άντρες σπαταλούν ώρες προσπαθώντας να καλύψουν αυτό το πρόβλημα.

Πώς μπορούν οι άντρες να κρύψουν τη γυναικομαστία;

Οι άντρες προσπαθούν να καλύψουν αυτό που θεωρούν ότι είναι η αιτία όλων των προβλημάτων τους και για να το επιτύχουν επικαλούνται συχνά συμμάχους όπως τα ρούχα, τα χρώματα και το ίδιο τους το σώμα.

Χρώμα και μοτίβο: Τα ρούχα είναι προτιμότερο να έχουν σκούρα και ματ υφάσματα. Όσο λιγότερο το φως αντικατοπτρίζει κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι να καταλάβουμε το σχήμα του. Τα έντονα σχέδια αποφεύγονται ενώ ιδανικές είναι οι μπλούζες με κάθετες λωρίδες. 

Είδη ρούχων: Τα φαρδιά ρούχα μάλλον χειροτερεύουν αντί να βελτιώνουν τα πράγματα, όπως και τα πλεκτά ρούχα. Τα γιλέκα και τα σακάκια μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, καθώς το σκληρό τους ύφασμα προσδίδει στο σώμα πιο επίπεδες μορφές. Επίσης, το ανοιχτό πουκάμισο πάνω από ένα t-shirt μπορεί να είναι εξίσου κολακευτικό.

Στάση σώματος: Όσο και να φαίνεται παράδοξο, η γυναικομαστία καλύπτεται περισσότερο αν στεκόμαστε ευθεία, παρά αν καμπουριάζουμε.  Αυτή η στάση σώματος κάνει τις πλάτες να φαίνονται πιο φαρδιές, αντισταθμίζοντας έτσι το διογκωμένο στήθος.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ημίμετρα. Ουσιαστικά υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να πάρουν τη ζωή πίσω στα χέρια τους, και αυτός είναι να αναζητήσουν την κατάλληλη θεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ
ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ COOLSCULPTING
VASER Lipo
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ποιες θεραπείες υπάρχουν για τη γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία διακρίνεται σε αληθή και ψευδο-γυναικομαστία. Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η πρώτη χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανάπτυξη μαστικού ιστού, ενώ η δεύτερη από διόγκωση μαστού λόγω υπερβολικού λίπους. Το καλό νέο είναι ότι και οι δύο περιπτώσεις είναι 100% θεραπεύσιμες.

Συνήθως, για την ψευδο-γυναικομαστία συστήνεται η θεραπεία Κρυολιπόλυση CoolSculpting®, η οποία είναι μη-επεμβατική και μετά από μία συνεδρία ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες. Στις περιπτώσεις της αληθούς γυναικομαστίας προτείνεται η θεραπεία VASER ® Lipo Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική, που θεραπεύει οριστικά την γυναικομαστία σε μία συνεδρία, με ανεπαίσθητες τομές, χωρίς ουλές και αντιαισθητικά σημάδια.

Η γυναικομαστία μπορεί να είναι πιο συχνή απ’ όσο πιστεύουμε, όμως και στις δύο περιπτώσεις, αληθούς γυναικομαστίας ή ψευδο-γυναικομαστίας, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Αθήνα & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.