Τι είναι η ρετινόλη και πώς βοηθάει το δέρμα μας;

Θέλετε να εξαφανίσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες; Δε χρειάζεται να ψάξετε σε βιβλίο με ξόρκια, μια επίσκεψη στο φαρμακείο αρκεί γιατί η ρετινόλη είναι η ιδανική λύση για το δέρμα μας!

Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: η ανάγκη μας να δείχνουμε όμορφοι και φρέσκοι, και απ’ ότι φαίνεται η ρετινόλη είναι το αποτελεσματικότερο μας όπλο στην αρένα της ομορφιάς. Εάν ανησυχείτε για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου, τον ανομοιόμορφο τόνο και υφή του δέρματος, τότε πιθανόν να θέλετε να εντάξετε μία κρέμα ή ορό ρετινόλης στην καθημερινή σας φροντίδα!

Όμως, όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο συστατικό περιποίησης, το οποίο έχει πραγματική επιρροή στο δέρμα, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε με προσοχή. Εδώ βρίσκονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τι κάνει η ρετινόλη και ποια είναι τα οφέλη της;

Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α. Προάγει την ανανέωση του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 30. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σφριγηλού δέρματος με λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η ρετινόλη μπορεί επίσης να επιταχύνει τον κύκλο αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε μια απαλότερη επιδερμίδα.

Τέλος, η ρετινόλη μπορεί να μειώσει τον υπερχρωματισμό και να χαρίσει ένα λαμπερό και ομοιόμορφο τόνο του δέρματος. Οι διαφορές μπορεί να γίνουν αισθητές μετά από τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες χρήσης, αλλά σημαντικές αλλαγές στο δέρμα εξακολουθούν να συμβαίνουν και τρεις μήνες μετά από την έναρξη της χρήσης.

Πότε και πώς εφαρμόζουμε τη ρετινόλη;

Τα προϊόντα ρετινόλης (ορός ή κρέμα) πρέπει να χρησιμοποιούνται τη νύχτα, καθώς το φως του ήλιου μπορεί να μειώσει την επίδρασή τους. Αν έχετε ορό χρησιμοποιήστε τον αμέσως μετά τον καθαρισμό για να απολαύσετε το μέγιστο όφελος από τη βιταμίνη Α και στη συνέχεια εφαρμόστε μία κρέμα, εάν αισθανθείτε ότι χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση.

Τα προϊόντα ρετινόλης θα πρέπει να μπουν σταδιακά στην καθημερινή σας περιποίηση, καθώς αρχικά μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό εξαιτίας της αύξησης της βιταμίνης Α στο δέρμα. Επομένως, τις δύο πρώτες εβδομάδες καλό είναι να τη χρησιμοποιείτε δύο φορές την εβδομάδα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες εφαρμόστε την κάθε άλλη νύχτα και στη συνέχεια κάθε βράδυ. Εάν αισθάνεστε το δέρμα σας ερεθισμένο, επιστρέψτε στην προηγούμενη δοσολογία μέχρις ότου το δέρμα να προσαρμοστεί φυσικά στα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ LASER
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή της;

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος τη ρετινόλη είναι από την ηλικία των 30 και πάνω. Παρόλα αυτά, η χρήση της δεν είναι απαγορευτική και σε μικρότερες ηλικίες, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά, αφού η ρετινόλη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αποτρέπει το σχηματισμό μελλοντικών γραμμών και ρυτίδων.  Η διαφορά έγκειται στο ότι οι ηλικίες από 30 και πάνω θα δουν πιο άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με τους μικρότερους.

Είναι κατάλληλη για όλους του τύπους δέρματος;

Κάθε τύπος δέρματος θα παρουσιάσει θετικές αλλαγές μετά από την ένταξη της ρετινόλης στη νυχτερινή περιποίηση του προσώπου. Ακόμα και τα επιρρεπή σε κοκκινίλες δέρματα επωφελούνται από τη βιταμίνη Α.

Οι μόνοι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ρετινόλη είναι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και όσοι λαμβάνουν φάρμακα που μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τη βιταμίνη Α. Σε αυτή την περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι κλινικές μας βρίσκονται σε Μαρούσι, Κολωνάκι & Γλυφάδα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 61 00 900.

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Μόλις λάβουμε τη φόρμα επικοινωνίας σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.